Search This Blog

Saturday, March 23, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

ΧΩΡΙΣ....ΑΝΑΣΤΗΜΑ
 Το υπαρξιακό χρέος  των ‘’αρχηγών’’ είναι να αφυπνίσουν το πλήθος των ανθρώπων και να το προστατεύσουν απο τους ολίγους εκείνους, που εκμεταλλεύονται τους πολλούς και τους οδηγούν στον όλεθρο. Και την αφύπνιση αυτή, οφείλουν με την ηθική τους περίσκεψη να την προφυλάξουν από οποιαδήποτε βία, κυρίως την πνευματική.
Τι κάνουν λοιπόν οι ‘’αξιωματούχοι’’ της ελληνικής παροικίας μπροστά στον πνευματικό όλεθρο, στον βιασμό της ελληνικής γλώσσας, στον ωμό εκβιασμό συνανθρώπων όχι απο συνάνθρωπο αλλά έναν κοινό εκβιαστή ανύπαρκτου πνευματικού επιπέδου και μόρφωσης; Ενός δήθεν δημοσιογράφου (όσο και να το διαλαλεί δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος), ενός ανθρωποειδούς που εδω και μήνες χρήστηκε κριτής των πάντων  σπέρνοντας την διχόνοια χωρίζοντας την κοινωνία σε καλούς και  κακούς κατα την αρρωστημένη κρίση του, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων στους ίδιους στις οικογένειές τους στον περίγυρό τους :
 Τι κάνουν, λοιπόν, οι ‘’αξιωματούχοι’’ της ελληνικής παροικίας μπροστά στον οχετό ύβρεων, χυδαίων εκφράσεων, λέξεων που ούτε προφορικά δεν λέγονται παρουσία τρίτων (ενώ εδώ γράφονται σε χαρτί και το διαβάζουν και νέοι) :
 ΤΙΠΟΤΕ ..διότι είναι λίγοι, είναι μικροί και ανίκανοι έως επικίνδυνοι να προστατεύουν ΑΞΙΕΣ. Ουδείς καταδίκασε το κατάπτυστο κείμενο που αναφέρονταν στους αξιόλογους πνευματικά συνανθρώπους μας. Και είναι πολύ λυπηρό, τόσοι επιφανείς πνευματικά έλληνες εδώ, να απαρνηθούν ουσιαστικά με την στάση τους την ιδιότητά τους.
Να μην καταλάβουν οτι γίνεται ζημιά στην παιδεία, στην γλώσσα, στον ίδιο τον θεσμό. Πρόεδροι οργανισμών, δικαστικοί , πολιτικοί, κληρικοί και δημόσιοι λειτουργοί αποδέχτηκαν πλήρως το λιβέλημα. Υποστήριξαν φανερά πλέον την ισοπέδωση της αξιοπρέπειας. Και το απέδειξαν έμπρακτα με την σιωπή τους ή με κάποια ηλίθια απολογία-επιστολή Κρύφτηκαν στο ‘’καβούκι’’ τους, σφυρίζουν αδιάφορα και το χειρότερο ...προτρέπουν τον ‘’Τύπο’’ να βελτιώσει το λεξιλόγιό του γιατί λέει η γλώσσα μας είναι πλούσια και θα μπορούσε να τα γράψει διαφορετικά. Αυτό λέγεται απώλεια προσανατολισμού με ολέθρια αποτελέσματα.
 Τα γεγονότα πλέον είναι εξόφθαλμα και σήμερα θεωρείται αυτονόητο ότι ο συγκεκριμένος’ «καλλιτέχνης’» πρέπει να αποβληθεί για να καθαρίσει η ελληνική κοινωνία απο την δυσοσμία και την μόλυνση και να ασχοληθεί με τον πραγματικό της στόχο. Την συνέχιση του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής παράδοσης. Διότι ο απρεπής και γραφικός πλέον τυχοδιώκτης να είστε σίγουροι οτι δεν θα σταματήσει εδώ. Για να μην θεωρηθεί λοιπόν οτι χάσατε τον έλεγχο , οτι σας νοιάζει μόνο  η προσωπική προβολή σας ή οτι τον φοβάστε επειδή σας έχει στο χέρι (φημολογείται έντονα η συγκεκριμένη εκδοχή) αναλάβετε όσο είναι καιρός, εκείνες τις πρωτοβουλίες ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα. Διαφορετικά να εγκαταλείψετε την θέση σας.
Σήμερα, που οι κοινωνίες βιώνουν κρίσεις αξιών, πέραν των οικονομικών κυρίως, χρέος κάθε αρχηγού που θέλει να θεωρείται και να είναι αντάξιος της αποστολής του, είναι η προώθηση μηνυμάτων και ιδεών μέσα από τα έργα του, που θα ανεβάσουν την αισθητή παιδεία του λαού για να αντέξει στις προκλήσεις των καιρών. Εσείς τι κάνετε:



Για τα μάτια του κόσμου…
Μας έστειλαν μια ανακοίνωση της Ελληνικής κοινότητας Τορόντο, να την αναρτήσουμε κι εμείς. 
Την διαβάσαμε, και αποφασίσαμε τελικά, να μην την αναρτήσουμε.
Γράψατε πως, το επίμαχο άρθρο κάποιας εφημερίδας, "αναφέρεται σε έναν από τους εκπαιδευτικούς σας".
 
Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν, πως, δεν αναφέρεται απλώς αγαπητοί κύριοι. Επιτέθηκε φραστικώς, απρόκλητα, χυδαία και με ύφος τραμπούκου, κατά του εκπαιδευτικού σας, αποκαλώντας τον με προσβλητικότατα υποκοριστικά, απειλώντας τον με αναφορές, και μάλιστα κάπου στο τέλος, τον διέταξε και να "εξαφανιστεί".
 
Όλα αυτά εσείς τα ονομάσατε απλώς "απλή αναφορά" ;
 
Γιατί δεν λέτε επιτέλους τα πράγματα με το όνομά τους; Ποιόν η ποιούς φοβάστε;
Αυτό που διαβάσαμε, μόνο Ανακοίνωση Τύπου δεν το θεωρήσαμε. Παρα-χάιδεμα αφτιών ήτανε, "να βαστάμε και πισινή" όπως λέει ο λαός, μη χάσουμε κάποιες συμπάθειες.
Αν τρέμετε μην χάσετε κελεπούρια σαν και τον κύριο εκδότη και τους ομοίους του, γύρω από τους οποίους παριστάνει τον κομήτη, τότε πολύ απλά,
 μην παίρνετε θέση. 
Αφήστε δε και τα "πατριωτικά" περί "ομόνοιας" και "ενότητας", ή τα μελιστάλαχτα, περί "ευπρεπούς έκφρασης", γιατί δεν είδαμε να "μαλώσατε" ούτε στο ελάχιστο αυτόν που έκανε την αρχή.
 
Σε εκείνους που πρέπει να τα πείτε, ευθαρσώς και κατά πρόσωπο, δεν το κάνετε, και όπως καταλάβαμε, ούτε και προτίθεστε να το κάνετε.
Δεν πείσατε κανέναν, λυπούμεθα.
By Toronto GreekBloggers

ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ?...



Το επιφανέστερο (τηλεοπτικά) τσιράκι των διαπλεκόμενων, αντιπαπανδρεϊκών, συμφερόντων, τα βρήκε σκούρα στην προσπάθειά του να στηρίξει τις ελλαδικές και τις κυπριακές δεξιούρες, που έγιναν ρεζίλια των σκυλιών κι αναγκάστηκε, χθες βράδυ, να πει τα αυτονόητα : οι διαπραγματεύσεις γίνονται στη βάση πραγματικών καταστάσεων και συσχετισμών !
Τόσο ο Γιαννάκης, όσο κι ο συρφετός που εκφράζει, τρία χρόνια τώρα, μας έχουν πρήξει με τις "αντιστασιακές" κορώνες τους, ενάντια στην "υποχωρητικότητα" και τη "δουλικότητα" του Γ. Παπανδρέου, με πρώτο βιολί τον ...αντιμνημονιακό Αντωνάκη, ο οποίος είχε και θα εφάρμοζε "εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές" !
Το να γυρίζει αυτός που σ΄ έφτυνε και να γλείφει τα σάλια του, αν μη τι άλλο, ενέχει κάποια ευχαρίστηση !...


«Ωρα της Γης» με κλειστά τα φώτα, 
σήμερα, στις 8:30 

Τα φώτα καλούνται να κλείσουν το Σάββατο, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, με αφορμή την «Ωρα της Γης», πρωτοβουλίας που έχει ως στόχο να κινητοποιήσει όλους εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας του κλίματος.

Στις 20:30 ώρα Ελλάδας, κτίρια και μνημεία σε περισσότερες από 150 χώρες θα σβήσουν για μια

Με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου
Έπαρση της Ελληνικής Σημαίας
Στο Δημαρχείο του Τορόντο
 Με ενέργειες της δημοτικής συμβούλου κ. Μαίρης Φραγκεδάκη, η Ελληνική Σημαία κυματίζει από χθες και για μια ολόκληρη εβδομάδα, στον ιστό μπροστά από το Δημαρχείο του Τορόντο. Η έπαρση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωΐ, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλου, της κ. Φραγκεδάκη του προέδρου της Κοινότητας κ. Αντώνη Αρτεμάκη, πολλών Καναδών επισήμων και πλήθος ομογενών. Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την τελετή… 

Μια διόρθωση…
ΔΕΝ το γνωρίζεις καλά το θέμα κ. Αντίποδα. Η διένεξη του Κύπριου ομογενή ήταν με τον μητροπολίτη Σωτήριο, για κάποιες διαφορές που προέκυψαν ως καλά …φιλαράκια από τα παλιά. Η δίκη τελείωσε εις βάρος του μητροπολίτη και το ύψος συμβιβαστικής αποζημίωσης είναι πολύ λιγότερο από όσο νομίζεις …αλλά αρκετά μεγάλο. Τώρα αν η Κοινότητα θέλει να βοηθήσει τον μητροπολίτη στην αποπληρωμή του, δεν γνωρίζω. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας…

σ. Αντ. Ευχαριστούμε τον φίλο για τις πληροφορίες του. Το ότι το ποσό είναι πολύ μικρότερο και η Κοινότητα δεν συμπεριλαμβάνεται στην υποχρέωση, είναι καλό… 

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω «επίκαιρο» όπως γράφει, κείμενο και το δημοσιεύουμε ευχαρίστως… και χωρίς δικά μας σχόλια…
Τους επέπληξε με αυστηρότητα.!
Αυστηρή επίπληξη δέχτηκε από τον μητροπολίτη η Επιτροπή σύνταξης της «Ορθόδοξης Πορείας», αμέσως μόλις έπεσε στα χέρια του η τελευταία έκδοση της εφημερίδας. Ο μητροπολίτης θύμωσε πάρα πολύ μόλις είδε τις δέκα τόσες φωτογραφίες του να …κυκλοφορούν στην τελευταία σελίδα του έντυπου, παρουσιάζοντάς τον ουσιαστικά σαν μια μεγάλη βεντέτα του θεάτρου (ή του ποδοσφαίρου;), φωτογραφισμένη με όλους τους πολιτικούς και διπλωμάτες της

επιβεβλημένη απάντηση…
Αγαπητέ «κύριε» Κυκεών, αν έχεις (που έχεις) λόξα με την προβολή του ονόματός σου και της φωτογραφίας σου, μπορείς να εκλιπαρήσεις κάποια από τα έγκριτα ΜΜΕ να σε προβάλουν, με (ή χωρίς) το …αζημίωτο.! Εγώ έχω τη λόξα να προβάλω μόνον τις σοβαρές παρουσίες και συμμετοχές στις ό, ποιες εκδηλώσεις βρίσκω χρόνο και παρίσταμαι...  Εξ’ άλλου ο χρόνος μου ανήκει και δεν τον χαλαλίζω στον κάθε καλαμο-καβαλάρη  ηΓΕΤΗ της όποιας σφραγίδας. Κόψε λοιπόν τις παιδικές συνήθειες και σοβαρέψου. Ποτέ δεν είναι αργά….
Υ. Γ. Είμαι σίγουρος πως τα μέλη του συλλόγου σου δεν θα αισθάνονται καθόλου υπερήφανα, ή έστω άνετα, με την συμπεριφορά (ή …κατάντια) του προέδρου τους… Δεν το νομίζεις κι’ εσύ;

Friday, March 22, 2013

ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ...

Από το Facebook της Ελληνικής Κοινότητας, κλέψαμε 3 ακόμα μηνύματα ομογενών, οι οποίοι συμπαραστέκονται στον εκπαιδευτικό Θέμη Αραβοσιτά για την κατάπτυστη επίθεση που δέχτηκε από την Hellas News, την περασμένη εβδομάδα. Διαβάστε τα.: 

Georgia Kontos: Θέμη, είσαι ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός και εξαίρετος άνθρωπος. Η προσφορά σου και οι καινοτομίες σου στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση έχουν ήδη αναγνωριστεί από την ευρύτερη παροικία και όχι μόνο και μας κάνουν υπερήφανους για σένα. Συνέχισε απτόητος. Αγνόησε τους υβριστές και λασπολόγους. Είμαστε δίπλα σου, σε αγαπάμε και σε στηρίζουμε, γιατί το αξίζεις!!!!!!! Πότε επιτέλους θα εκλείψουν από την κοινωνία μας αυτοί οι ασήμαντοι "εκδότες" που με συκοφαντίες και ψέματα καταστρέφουν ό,τι καλό και θετικό έχει επιτευχθεί; Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ επέμβαση των υψηλά ιστάμενων... ΤΩΡΑ είναι απαραίτητη.

Haralabidi Katerina Θέμη οι ανθρωποι με προσωπικότητα, γνώσεις και όρεξη για δουλειά και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν από άσφαιρες επιθέσεις ανθρώπων και μέσων που στο μόνο που αποσκοπούν είναι να δικαιολογούν την παρουσία τους εκεί που δεν χρειάζεται. Η αξιοπρέπεια δεν πήγε ποτέ χαμένη. Συνέχισε τις προσπάθειες γιατί υπάρχουν παιδιά που είναι το μέλλον μας.

Magda Metaxa-Sigalas Θέμη, η προσφορά σου στο Τμήμα Παιδείας είναι ΑΔΙΜΦΗΣΒΗΤΗΤΗ. Το μέλλον της παροικίας είναι τα ΠΑΙΔΙΑ και η ΠΑΙΔΕΙΑ και τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι δάσκαλοι των ελληνικών μας σχολείων, όπως γνωρίζεις από πρώτο χέρι, δίνουμε καθημερινή μάχη για να μεταδώσουμε στους μαθητές όχι μόνο τη γλώσσα μας , αλλά και την πολιτισμική μας κληρονομιά, την παράδοσή μας, τις αξίες μας, την περηφάνια για την ταυτότητά τους. Το έργο συνεπώς του Έλληνα δάσκαλου για το μέλλον αυτής της παροικίας, θα πρέπει να αναγνωρίζεται αντί να υβρίζεται, να προάγεται αντί να αμαυρώνεται, να τιμάται αντί να διασύρεται και να ενισχύεται αντί να απειλείται!

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Κλέψαμε, αντιγράψαμε και δημοσιεύουμε μια … «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ» της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, για το «πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα “Hellas News”. Τα ό, ποια σχόλια, -για σήμερα τουλάχιστον- δικά σας….


(Με την επιφύλαξη ότι είναι η πραγματική και όχι … «παγίδα» κάποιου.!!!)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο στην εφημερίδα "Hellas News", το οποίο αναφέρεται σε έναν από τους εκπαιδευτικούς μας, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο θεωρεί υποχρέωσή της να απαντήσει, δίνοντας τα ακριβής στοιχεία για τον υπάλληλό μας.
Ο κ. Αραβοσιτάς προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο από το 2007 ως εκπαιδευτικός. Υπηρέτησε
ως Διευθυντής του Γραφείου Παιδείας και ως Υπεύθυνος του σχολείου «Αριστοτέλης» Credit-Eastern Commerce. Προς το τέλος του 2012, ο κ. Αραβοσιτάς υπέβαλε την παραίτησή του ως Διευθυντής του Γραφείου Παιδείας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Συνεχίζει όμως την προσφορά του ως Υπεύθυνος στο σχολείο
«Αριστοτέλης». Το Διοικητικό Συμβούλιο δέχθηκε την παραίτηση του κ.
Αραβοσιτά, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του να αφιερώσει περισσότερο
χρόνο στις διδακτορικές σπουδές του.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Διευθυντής του Γραφείου Παιδείας,
όπως και τώρα, ο κ. Αραβοσιτάς, έχει και συνεχίζει να προσφέρει
ανεκτίμητες υπηρεσίες τόσο στο Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας
Τορόντο, όσο και στην προώθηση της Ελληνικής γλώσσας στον Καναδά
γενικότερα.
Επιπλέον, επιτρέψτε μας να εισηγηθούμε σε όλους εκείνους που
ασχολούνται με δημοσιεύματα, να επιδεικνύουν σεβασμό, ακόμα και σε
περιπτώσεις διαφωνίας. Έχοντας την πιο πλούσια γλώσσα στον κόσμο, όπου
το ίδιο πράγμα μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, ας
χρησιμοποιήσουμε γλώσσα που είναι αντάξια της κληρονομιάς και του
πολιτισμού μας.
Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, πρέπει ως Έλληνες να είμαστε ενωμένοι
για να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο μέλλον.

Με εκτίμηση,
Αντώνιος Αρτεμάκης, Πρόεδρος

Ερμής Ιορδάνους
Γενικός Γραμματέας

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


    
Ουόξω ρε.!

Εδώ και ένα χρόνο περίπου -και κάτι μήνες, εισήχθη στον Καναδά ένα νέο φρούτο, το οποίο έμπασε ένας "έκπτωτος" πρώην επιχειρηματίας, που ασχολούνταν με εισαγω-εξαγωγές. Το φρούτο αυτό, της ομοταξίας "Blondius dagonius", συνομοταξίας "anacatepsius", όπως είναι γνωστό με την λατινική του ονομασία, στην Ελλάδα, το συναντάμε συνήθως στα νότια. 
     Ευδοκιμεί κυρίως από Κρήτη μέχρι λεκανοπέδιο Αττικής. Βορειότερα, οι κάτοικοι -ειδικά- της Μακεδονίας, το χρησιμοποιούσαν την περίοδο 1940-44, ως τροφή για τα ζώα. Aν και από το 1944 και μετά, μετά το τέλος δηλαδή της μεγάλης πείνας, ούτε τα ζώα το τρώγανε πλέον. Και νηστικά να ήταν, το παίζανε χορτάτα, μέχρι να

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ DANFORTH


Χωρίς Έλληνες βουλευτές η παρέλαση.!

Όπως όλα δείχνουν, στη φετινή παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας δεν θα έχουμε εκπροσώπηση της Ελληνικής Βουλής, από εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Το συμπέρασμα βγαίνει από το ότι μέχρι χθες, Πέμπτη το βράδυ, δεν υπήρξε ενημέρωση της επιτροπής παρέλασης από τη Βουλή ή το Γενικό Προξενείο. Η απόφαση της μη συμμετοχής Ελλήνων βουλευτών είναι μια καλή ενέργεια ώστε να γλυτώσει η χώρα κάποιες χιλιάδες δολάρια από τα απαραίτητα έξοδα. Αν κάτι παρόμοιο έκαναν και οι παντός είδους υπουργοί οι οποίοι επισκέπτονται τον κόσμο όλο για δουλειές αλλά και τη …γνωριμία τους με τους ξένους τόπους και μάλιστα συνοδευόμενοι από μεγάλο αριθμό παρατρεχάμενων, θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη η εξοικονόμηση κάποιων χρημάτων… ΌΛΑ καλά…

Με κάθε επιφύλαξη…

Μπλέξαμε με τους αλητήριους υβριστές ολόκληρης της παροικίας και ξεχαστήκαμε, ουσιαστικά, με τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας τα οποία, επίσης, μας αφορούν…
Κυκλοφορούν σε διάφορα στέκια, έντονες φήμες ότι περατώθηκε, τελικά, η περιβόητη δικαστική διένεξη της Ιεράς Μητρόπολης με κυπριακής καταγωγής ομογενή και στην οποία ήταν, κατά κάποιο ανεξήγητο τρόπο, ανακατεμένη και η Κοινότητα.! Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες φήμες, η απόφαση του δικαστηρίου επέβαλε στους κατηγορούμενους ποινή αποζημίωσης προς τον ομογενή, ύψους δύο εκατομμυρίων δολαρίων.! Ως αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι το ότι τόσο ο μητροπολίτης όσο και ο πρόεδρος, …τρέχουν και δεν φτάνουν ώστε να συγκεντρώσουν και να καταβάλουν άμεσα  το ποσό και να πετύχουν μια κάποια έκπτωση…
Μπορεί, μήπως, να μας ενημερώσει κάποιος αρμόδιος για την σοβαρότητα των φημών ή την διάψευσή τους; Θα είναι για το καλό όλων μας.! Περιμένουμε μια απάντηση….

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Λάβαμε ένα σχόλιο προς την Αδελφότητα Ποντίων και σας το παρουσιάζουμε χωρίς δικά μας …σχόλια.!
Η αξιέπαινη Αδελφότητα Ποντίων "Παναγία Σουμελά" του Τορόντο, μήπως δεν παρακολουθεί τα  ρώμενα; Η απλά κωφεύει; Οι λασπολογίες ενός ΜΜΕ της πόλης μας εναντίον τόσων διακεκριμένων συμπατριωτών μας, δεν τους ενόχλησαν καθόλου;
Πώς του επιτρέπουν να εισέρχεται στις διάφορες εκδηλώσεις τους μετά τον οχετό που έγραψε τις τελευταίες εβδομάδες; Αντί να του πούν "μας συγχωρείτε, μα δεν είστε πλέον καλοδεχούμενος", τον υποδέχονται και τον ευχαριστούν στο τέλος δια στόματος προέδρου, αναγνωρίζοντάς τον και ως ΜΜΕ της πόλης; Ειλικρινά λυπούμεθα.
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της αδελφότητας, καλές οι προβολές, όταν γίνονται σε σοβαρά ΜΜΕ. Όταν όμως γίνονται σε ρυπαροφυλλάδες, πλέον μιλάμε για δυσφήμηση κι όχι προβολή.
Ελπίζουμε στο μέλλον να δείξετε περισσότερη ευθιξία.

Η Ποντιακή Αδελφότητα Τορόντο
Τίμησε τον αγωνιστή του ‘21
Αλέξανδρο Υψηλάντη
Τιμή στον Πόντιο αγωνιστή του 1821, Αλέξανδρο Υψηλάντη, ήταν η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Αδελφότητας Ποντίων Τορόντο, στη Λέσχη τους επί της Danforth Av. Την εκδήλωση οργάνωσε το Δ. Συμβούλιο υπό τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφορίδη, σε μια όμορφα και με εθνικά χρώματα στολισμένη αίθουσα της Αδελφότητας. Το έργο και τους αγώνες του μεγάλου αγωνιστή, παρουσίασαν, εναλλάξ, η κ. Ρούλα Μουρατίδου και ο Μάκης Ανδρικόπουλος, με μια λιτή αλλά μεστή περιεχομένου αναφορά τους στο ιστορικό του ήρωα του ’21 Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Τους ομιλητές της βραδιάς, παρουσίασε ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Χριστοφορίδης, ο οποίος ευχαρίστησε τους 75 περίπου παρόντες, μέλη και φίλους των Ποντίων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της συμβούλου Παιδείας στο Γ. Προξενείο Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου.
Με το τέλος της εκδήλωσης οι οικοδεσπότες πρόσφεραν κρασί, μεζέδες και αναψυκτικά στους φιλοξενούμενους…
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους παρουσιαστές του έργου.
Παρακάτω λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.   























Thursday, March 21, 2013


Θέλει να …παρελάσει.!
Η ΧΡΗΣΗ ΑΒΓΗ
Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας λένε ότι γίνονται προσπάθειες από κάποια …μέλη της χρυσής αυγής, να συμμετέχουν στην παρέλαση της 25 Μαρτίου στην Danforth.! 
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί, αφού ποτέ και καμία άλλη τοπική οργάνωση κόμματος, δεν ζήτησε και δεν ήταν δυνατόν να επιτραπεί να παρελάσει με τους μαθητές των σχολείων και τους συλλόγους της ομογένειας.

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ-ΣΧΟΛΙΟ

1 comment:
Για την …κόπρο της παροικίας 
Αγαπητέ ΑΝΤΙποδα,
Με τους βόθρους τους οποίους συγκέντρωσε γύρο του ο … «κύριος» εκδότης, αναγκαστηκά κάποιος θα έπρεπε να ανοίξει εταιρία βοθρολυμάτων, μπας και κρατήσουμε καθαρή την πόλη. Λίγο δύσκολο, βέβαια, διότι οι …άνθρωποι, εκεί πέρα μόνο κόπρανα δύνανται να εκτοξεύουν από το …πενάκι τους και κυρίως από το στόμα τους…
Πολλοί μάλιστα ομογενείς λένε ότι δεν μπορούν να πάρουν θέση καθ’ ότι πνίγονται από τη μπόχα των σκ@τ#ν που πετάνε γύρο τους, ο αγαπητός του πνευματικού μας πατέρα Σωτήριου και ο κολλητός του επιστήμονας, αρχικατασκευαστής όλων των πυρηνικών βλημάτων… Ναι, αναφέρομαι σ’ αυτόν τον Βήτα, Λάμδα, Κάπα, Άλφα, ο οποίος τρέχει κοντά σε ένα ανεκδιήγητο υποκείμενο, μόνο και μόνο για …λίγες σταγόνες ευτυχίας, συγνώμη για λίγη εφήμερη δημοσιότητα, ήθελα να πω!!
Αυτό για τώρα. {Αν νομίζεις βάλε για εικόνα ένα γουρουνάκι.} Ευχαριστώ από πριν.
ReplyDelete

ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ...


1 comment:

  1. AnonymousMarch 19, 2013 at 2:15 AM

    Sxolion pou anaferete se apantisi tou k.Themi Aravosita!,se akatanomasto dimosievma efimeridas
    hellas news" tou ekdoti thanasi kourtesi .Ton k.Themi Aravosita den tongnorizo,parakoloutho
    omos to ergo tou ,pou apoteli mia sxedon special kenotomia ,sto ekpedeftiko gignesthe ton sxolion
    tis Ellinikis kinotitos Mitropolitikou Toronto* kai perixoron .Ton thanasi kourtesi onomastos
    mpourdas , megalos sikofantis ,aloprosalos kai laspologos ,m'epivevarimeno record stin dedalodi
    poria tou, stin Vorio Ameriki ton 40 eton ....ti na prostheso .Tha tou sinistousa omos oti o
    kaliteros efiktos tropos gia afton kai to entipo tou tha itan, na exafanisti gia 2 dekaeties opos
    ekane kai tin teleftea fora ,dioti den tha epithimousa na figi o k.Themis Aravositas o
    opoios me to ergo tou dimiourgi, mia exereto kai axiologo parousiasi, me dinamismo, gia tin
    Ellinoglosi ekpedefsi kai evritera gia tin Ellinokanadiki ekpedeftiki kinotita kai apotera
    ron parikiako xoro .

    Katikos DanforthReplyDelete

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ...


3 comments:


  1. AnonymousMarch 19, 2013 at 11:12 PM

    Αγαπητέ Αντίποδα,
    Η αυλή του γείτονα καίγεται όχι η δική μας, κατά την κοντόφθαλμη αντίληψη πολλών. Πολύ θα ήθελα και εγώ να πάρει η επίσημη αρχή θέση αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες. Κάτι τέτοια τα φοβούνται ως ο διάβολος το λιβάνι και δυστυχώς δεν έχουν μάθει ακόμη ότι στο τέλος όλοι με λιβάνι θα πάμε είτε μας αρέσει είτε όχι.Πάγια τακτική τους είναι να αφήνουν αιωρούμενα σιωπηρά υπονοούμενα βαφτίζοντάς τα πράξεις ανώτερότητας και αμεροληψίας. Μακάρι να κάνω λάθος και να βγώ κακός μάγος τίποτε δεν θα με ικανοποιήσει περισσότερο..
    Ταπεινός συμπάροικοςReplyDelete



    ΑΝΤΙΠΟΔΑΣMarch 20, 2013 at 1:24 AM

    Αγαπητέ κύριε,
    Πρώτα απ’ όλα σ’ ευχαριστώ που έλαβες μέρος στη εν λόγω διένεξη και κατά δεύτερο λόγω πολύ φοβούμαι ότι θα πέσεις έξω στις προβλέψεις σου. Ο λόγος που υποστηρίζω την αντίθετη άποψη είναι το γεγονός ότι η διαχείριση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών από την εδώ διπλωματική αποστολή δεν άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στα ντόπια ΜΜΕ, όσον αφορά την ίση συμμετοχή τους στο γεγονός, πιστεύω ότι τη φορά αυτή θα είναι όλοι τους πιο προσεκτικοί στον όλο χειρισμό, ακριβώς επειδή το αντικείμενο αναφέρεται στην ίδια εφημερίδα.
    Πιστεύω δηλαδή ότι η επίθεση που δέχτηκαν οι διπλωματικές μας αρχές από τις άλλες δυο βδομαδιάτικες εφημερίδες του Τορόντο δεν πέρασε απαρατήρητη και πως κάποια βελτίωση στην όλη συμπεριφορά τους θα πρέπει να υπάρξει.
    Εγώ ελπίζω…

    ReplyDelete



    AnonymousMarch 20, 2013 at 9:01 PM

    Αγαπητέ φίλε,
    μη μας αφήνεις σε αγωνία Τι έγινε με την αναμενόμενη αντίδραση των Αρχών μας? Ως κακός μάγος χρειάζομαι επιβεβαίωση της κακίας μου το συντομότερο δυνατόν. Είναι ξέρεις το ελιξήριο της επιβίωσής μου!!!!!
    Ταπεινός συμπάροικοςReplyDelete

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ...


Ύστερα από αρκετά παράπονα «επισκεπτών» του μπλογκ, ότι δεν διαβάζουν τα σχόλια που δημοσιεύονται λόγω του ότι αναρτώνται καθυστερημένα και έχουν …φύγει, ήδη, από την επικαιρότητα, αναγκαζόμαστε να τα κάνουμε πρώτο θέμα, ώστε να πληροφορούνται όλοι το περιεχόμενό τους… Ο …πελάτης έχει (σχεδόν) πάντα δίκιο.!!! 

AnonymousMarch 18, 2013 at 2:15 PM

Τα μπλογκς δεν ειναι του διαβολου...
Σε μια συγχρονη παιδεια ειναι μεσα απαραιτητα.
Ο κ. εκδοτης με ταχυδρομικα περιστερια στελνει τα μηνυματα του;



AnonymousMarch 19, 2013 at 12:22 AM

ΕΓΩ σας τα έλεγα ότι το …άτομο είναι φευγάτο, αλλά ποιος να μ’ ακούσει; Τρέχατε όλοι να αγοράσετε τραπέζια στις εκδηλώσεις… Να γιατί τα βάζει με όσους δεν υπάκουαν στις πιέσεις του…



AnonymousMarch 19, 2013 at 12:33 AM

Σαν γονέας ενός εκ των μαθητών του έχω να πω ότι ακόμα ο γιός μου αναφέρει το όνομα του Θέμη με τα καλύτερα λόγια. Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, τον κάλεσαν στο Ryerson για διάλεξη μαζί με τον καθ. κ. Γκέκα. Ντροπή σε όσους γράφουν αυτά τα πράγματα εναντίον του…



AnonymousMarch 19, 2013 at 10:57 PM

Εγώ κύριε ΑΝτίποδά μου θα έλεγα ότι
....ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΡΩΤΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΙΚΡΑ
ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΤΤΑ!!!!

Βρέ μπας και τον έχει ερωτευτεί το Θέμη και δεν ξέρει πως να το εκφράσει ο εκδότης? Στην αρχή τον λέει πανέμορφο και αξιαγάπητο, ομορφόπαιδο, μετά ψευτοάντρα,μετα... φύγε και άσε με....ν'απομείνω μόνος μου!!! Λέτε να είναι από τις κρυφές ο εκδότης και να μην το έχουμε καταλάβει? Αυτό κιαν θάναι είδηση!!!
Έσκισε τους Σουηδούς 
ο …Ανεξάρτητος Έλληναράς.! 

Ο Πάνος ο Καμμένος, ο τσίφτης, ο καραμπουζουκλής, ο «γ@μώ και δέρνω» πολιτικός αρχηγός πήρε την πρωτοβουλία και μίλησε στην καρδιά του …Ελληναρά, μέσα από το Twitter.

To …εμπνευσμένο αυτό tweet αποτελεί απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Σουηδίας ο οποίος ανάφερε χθες ότι στην Κύπρο «έχουν μόνο έναν χρηματοπιστωτικό τομέα και παραλίες. Τώρα που ο χρηματοπιστωτικός τομέας βρίσκεται σε πορεία κλεισίματος, δεν θα έχουν παρά μόνο τις παραλίες».

…Αυτό κατάλαβε για «τις παραλίες» ο παλιομ@λ@κ@ς Καμμένος.!

Wednesday, March 20, 2013


Στη μνήμη ενός άξιου Έλληνα 
της διασποράς
Του …ιπτάμενου προέδρου
Αndrew Athens


Η περιουσία της Εκκλησίας
στη διάθεση του κυπριακού Κράτους…
ενώ η περιουσία των Κοινοτήτων
στη …διάθεση του μητροπολίτη.!

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο δήλωσε πως, η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του κράτους για να ξεπεραστεί η κρίση. Είπε μάλιστα και τον τρόπο: Να υποθηκευτεί όλη η περιουσία για να πάρει το κράτος ομόλογα…

( Σημ. Αντ.: Πάλι καλά που ο μητροπολίτης Σωτήριος ζητάει την υποθήκευση μιας μόνο εκκλησίας του Μόντρεαλ. Ο συνάδελφος της Κύπρου τα …υποθηκεύει ΟΛΑ.!!!)


Ακύρωση της συνέντευξης Ξενία.
Με απόφαση του προέδρου του Ελληνικού Σπιτιού κ. Πήτερ Ξενία ακυρώθηκε η προγραμματισθείσα, για αύριο Πέμπτη, συνέντευξη Τύπου. Ο λόγος της ακύρωσης -ελπίζω αναβολής- ήταν η μη δήλωση συμμετοχής από κάποιο ΜΜΕ.! Παρ’ ότι είναι γνωστό ότι τα ομογενειακά Μέσα δεν είναι συνηθισμένα να κρατούν τους τύπους και ότι σίγουρα θα παρευρίσκοντο στη συνάντηση (εμείς γνωρίζουμε τρεις τουλάχιστον οι οποίοι (μας) δήλωσαν συμμετοχή), καλώς ο κ. Ξενίας ανακοίνωσε την ακύρωσή της, δείχνοντας την αυστηρή μεν αλλά απαραίτητη σοβαρότητα η οποία κάποτε θα πρέπει να γίνει …κτήμα όλων και ειδικά των ασχολούμενων με τα ΜΜΕ. Λίγη σοβαρότης δεν βλάπτει…

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ...


Μια απάντηση στο λασπολόγο-εκδότη 
της νεοαφιχθείσας…

 Σίγουρα αυτή η παροικία έχει ζήσει  και βιώσει τα μύρια όσα  στην μακρόχρονη ιστορία της και  έχει  αφομοιώσει στο χωνευτήρι  της  χιλιάδες παράλογα, παράξενα, εγκληματικά ίσως κάποιες φορές συμβάντα, με στόχο την συνέχεια της ιστορικής διαδρομής της και την εδραίωση και αποδοχή της από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της πολυπολιτισμικής  κοινωνίας που ζούμε.
 Μέχρι σήμερα κατάφερε  να κτίσει  όσο καλύτερα μπόρεσε και με τα όποια λάθη και παραλήψεις  της  ένα  όνομα άξιο της πολιτιστικής και  πολιτικής μας κληρονομιάς .
Τον τελευταίο χρόνο παρακαλουθώντας τα δρώμενα μέσω των παροικιακών μέσων Μαζικής Ενημέρωσης -έντυπα, κοινωνικές ιστοσελίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση - νοιώθω εκτός από αηδία μια απέραντη λύπη. Λύπη γιατί καταντήσαμε να ασχολούμεθα με το «τίποτα»  το «καθόλου» και το «ατάλαντο» τη στιγμή που γύρω μας διαδραματίζονται χιλιάδες σημαντικά γεγονότα  και το κυριότερο η καθημερινότητά  μας . Νομίζω είναι καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τη ζωή μας και να της δώσουμε την αξία που της πρέπει αντί να ασχολούμαστε με αποδεδειγμένα αναξιόπιστους λασπολόγους , παραχαράχτες της ίδιας της ζωής τους, ατάλαντους οργανοπαίχτες σε  χορούς και πανηγύρια της επαρχίας  στην δεκαετία του 1950.!!
Αναφέρομαι στον εκδότη δημοσιογράφο της νεοαφιχθείσας και πολλά  υποσχόμενης –κατά τον ίδιο- εφημερίδας, με την πείρα των 40 ετών και κάτι… Το πού  θέλει να φτάσει ο ίδιος μόνο εκείνος γνωρίζει καθότι έχει κάθε δικαίωμα να ορίζει τους στόχους της ζωής του. Κατά συνέπεια είναι και δικό μας δικαίωμα να ορίσουμε το που θέλουμε και εμείς να  φτάσουμε . Και το σίγουρο είναι ότι όπου κι αν αποφασίσουμε να φτάσουμε θέλουμε να το κάνουμε χωρίς την δική του καθοδήγηση και την αφιλοκερδή φιλοπατρία  και αγάπη του προς το πρόσωπό μας, χωρίς το ενδιαφέρον του για το πως θα διδάξουμε τα παιδιά μας- εκτός αν θέλει να μας πει πως δίδαξε εκείνος τα δικά του για να μπορούμε να κάνουμε σωστές συγκρίσεις- χωρίς  τη βοήθειά του για να παντρέψουμε τα κορίτσια μας, και το κυριότερο χωρίς την ηχορύπανση των ρητορικών, ανιστόρητων και ανεκδιήγητων κακογραμμένων και ξεφωνημένων γραφημάτων του.
Η τελευταία  αναφορά του  σε δύο από τους πιο διακεκριμένους,  άξιους και αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς  έβαλε το τελευταίο κερασάκι στην τούρτα της υπομονής μας. Τον ανεχτήκαμε, του ανοίξαμε την πόρτα μας πάλι, τον κεράσαμε και καφεδάκι . Αλλά τον τσίγκο όσο και να τον γυαλίζεις πάλι σκουριά θα πετάξει. Ανοξείδωτος δεν γίνεται με τίποτε.
Ο Κύριος Αραβοσιτάς και η  Κυρία Χατζηδιάκου είναι πολύ ψηλά στην υπόληψή μας για την δουλειά και την επαγγελματική τους κατάρτιση για να μπορέσει να τους  φτάσει  το βρωμερό και αναξιόπιστο πενάκι του ατάλαντου.
Νομίζω το μόνο που μένει  είναι η δημόσια και ξεκάθαρη  θέση των εκλεγμένων εκπροσώπων της  παροικίας μας και των εντεταλμένων εκπροσώπων της πατρίδας μας, μήπως και γλυτώσουμε από αυτή την παράκρουση που ζούμε.
Και ας  μην ξεχνάμε  ότι την αγριάδα αν δεν την  ξεριζώσεις τελείως , ποτέ δεν ξέρεις που θα φυτρώσει και ποιά χωράφια  θα  στοιχειώσει.
ΑΓΧ -ένας μη χρήζον την προστασία του …κ. ατάλαντου.!