Search This Blog

Saturday, August 24, 2013


Η επιχείρηση αποκαθήλωσης του Ανδρέα και του ΠΑΣΟΚ καλά κρατεί!!!

"Λαϊκισμός και δημοκρατία... Μια συγκριτική μελέτη για τα λαϊκιστικά κόμματα και κινήματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Η περίπτωση της Ελλάδας, το ΠαΣοΚ του Ανδρέα Παπανδρέου..." Αυτά στο ΒΗΜΑ (4/8), με αφορμή το βιβλίο "Λαϊκισμός στην Ευρώπη και την Αμερική. Απειλή ή διόρθωση για τη Δημοκρατία;" Και για το "γέμισμα" του σχετικού άρθρου/παρουσίασης του βιβλίου, μια φωτογραφία του Παπανδρέου και τη λεζάντα: "Ο Ανδρέας Παπανδρέου μιλάει σε περονικού τύπου προεκλογική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης". Στο μεταξύ διάβασα κι ένα μακροσκελές αφήγημα του Αθ. Παπανδρόπουλου και κόντεψα να ξεράσω...

Είναι φανερό ότι τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει μια συστηματική προσπάθεια αποκαθήλωσης του ΑΝΔΡΕΑ και διαγραφής της πολιτικής του, που άλλαξε τον ρου της νεότερης πολιτικής ιστορίας.
Όσο κι αν προσπαθούν να συνδέσουν την σημερινή κακή οικονομική κατάσταση με την πολιτική που

Wednesday, August 21, 2013

Παπακωνσταντίνου στο BBC:
 'Εχω καθαρή τη συνείδησή μου


Συνέντευξη στο BBC έδωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου [κλικ στο screenshot], πρώτη φορά μετά τα γεγονότα της λίστας Λαγκάρντ. O Παπακωνσταντίνου επισημαίνει ότι είναι πιθανός ένας νέος μηχανισμός στήριξης, ένα νέο bailout, στον οποίο αναφέρθηκε και ο Σόιμπλε ο οποίος απέκλεισε το κούρεμα. Σύμφωνα με τον πρώην υπ. Οικ, οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν ένα νέο κούρεμα καθώς δυσκολεύονται να στραφούν στους φορολογούμενούς τους και να τους πουν ''συγνώμη, θα χάσετε τα χρήματά σας''...

Ο ίδιος τονίζει ότι η Ελλάδα πέρασε με τεράστιο κόστος τον κάβο της άτακτης χρεοκοπίας, επανέφερε τους οικονομικούς δείκτες σε βιώσιμα επίπεδα και, επί κυβέρνησης Παπανδρέου με τον ίδιο στο τιμόνι του Υπουργείου Οικονομικών, πέτυχε τη μείωση του ελλείμματος κατά 6 ολόκληρες μονάδες, κάτι που δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, πάντα με τεράστιο κοινωνικό κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι παρότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είχε ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας, ανέλαβε να κρατήσει την Ελλάδα όρθια και το έκανε, αναλαμβάνοντας κάθε προσωπικό κόστος. Άλλωστε, ο ίδιος, σήμερα, σύρεται από δικαστήριο σε δικαστήριο, κατηγορείται ακόμη ότι φούσκωσε το έλλειμμα και μάλιστα με δόλο να βάλει τη χώρα στο ΔΝΤ. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το πώς αισθάνεται, ενώ πέτυχε επί της υπουργίας του να νομοθετήσει το πρώτο ουσιαστικό πλαίσιο πάταξης της φοροδιαφυγής, μείωσε το έλλειμμα, συμμετείχε στη συγκρότηση ενός πρωτόγνωρου μηχανισμού στήριξης, να κατηγορείται από την πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών, είπε ότι δεν αισθάνεται ένοχος με τη συνείδησή του, ενήργησε όπως του επέβαλαν οι συνθήκες και με γνώμονα το εθνικό καθήκον, ενώ τόνισε ότι κατανοεί τις αντιδράσεις του κόσμου, οι οποίες είναι απόρροια των δύσκολων στιγμών που βιώνει.

Έχει πραγματικό ενδιαφέρον η αταλάντευτη στάση του Παπακωνσταντίνου και η παράθεση της πλήρους αλήθειας παρά το κόστος και τις προσωπικές δυσκολίες που ο ίδιος περνάει. Δεν κρύφτηκε πίσω από κανέναν, δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο όσα υποστήριξε τα τελευταία χρόνια, δε λύγισε από τις ανήθικες επιθέσεις που συνεχίζει να δέχεται από όλο το συστημικό κύκλωμα συμφερόντων που τον θέλει σταυρωμένο επειδή τόλμησε να βάλει χέρι σε προνόμια δεκαετιών.

Ένας πολιτικός με ήθος, αξιοπρέπεια, @@@...


Συλλυπητήριο μήνυμα του υφ. Εξ.  Κυρ. Γεροντόπουλου στην οικογένεια του εκλιπόντος εικαστικού Στήβεν Αντωνάκου
«Η Ελληνική Πολιτεία θρηνεί την απώλεια ενός διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, που τα έργα του πρεσβεύουν διαχρονικές και οικουμενικές αξίες», αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Κυριάκος Γεροντόπουλος προς την οικογένεια του διεθνούς φήμης Έλληνα εικαστικού Στήβεν Αντωνάκου, ο οποίος πέθανε στη Νέα Υόρκη.

Ο Στήβεν Αντωνάκος, προσθέτει στο μήνυμά του ο υφυπουργός, «έδωσε στο βιομηχανικό φως μια πνευματικότητα και υποβλητικότητα, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή και συμβάλλοντας σημαντικά στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό».

Σ. Αραβοπούλου
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Ξεκίνησαν οι  εγγραφές για τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
 Θα λειτουργήσουν, όπως κάθε χρόνο προγράμματα για την  εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας  και της πολιτισμικής μας κληρονομιάς  από ειδικευμένους επαγγελματίες  εκπαιδευτικούς, για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου.
 Επίσης πρόγραμμα credit, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας του Οντάριο για μαθητές Λυκείου και τάξεις ενηλίκων σε τρία επίπεδα για αρχάριους και προχωρημένους.
 Δώστε στα παιδιά σας το δώρο της ελληνικής παιδείας και  ελάτε να συνεχίσουμε μαζί την  παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά  μας.
 Για περισσότερες πληροφορίες 
  • Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.greekcommunity.org  ή
  • Επικοινωνήστε με το Γραφείο Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας τηλεφωνικά στο 416-425-2485 ή ηλεκτρονικά στο education@greekcommunity.org
Από το Γραφείο Παιδείας

της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο 

Tuesday, August 20, 2013


Ας φανταστούμε μία κυβέρνηση …

Ας φανταστούμε μία κυβέρνηση …
- που παγώνει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας όσο διαρκεί η κρίση,
- που ψηφίζει νόμους για τη ρύθμιση χρεών δανειοληπτών που βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση,
- που έρχεται σε σύγκρουση με τραπεζίτες προκειμένου η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει με όρους πραγματικής εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος,
- που ψηφίζει αυστηρούς νόμους που οδηγούν μεγαλομπαταχτσήδες εις βάρος του δημοσίου στη Δικαιοσύνη και πολλούς στη φυλακή,
- που τα βάζει με το λαθρεμπόριο καυσίμων και επιχειρεί να σπάσει ακόμα και το απόστημα στο ποδόσφαιρο,
- που δεν υιοθετεί την προνομιακή πρόσβαση μεγαλο-επιχειρηματιo-καναλαρχo-εκδοτών στην τραπεζική δανειοδότηση, όπως όλοι λένε ότι συνέβαινε επί χρόνια, και προασπίζεται το αυτονόητο, να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν για οποιαδήποτε επιχείρηση,
- που δεν αφήνει να εμφανιστεί καμία απολύτως σκιά διαπλοκής στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας,
- που παίρνει σκληρές αποφάσεις για να μην ζήσει η χώρα μια εθνική τραγωδία, μια χρεοκοπία, σηκώνει ευθύνες που δεν τις αναλογούν με όλο τον υπόλοιπο πολιτικό κόσμο συνειδητά απέναντί της, αποδέχεται τρομερό πολιτικό κόστος, και την κατάλληλη στιγμή προτείνει δημοψήφισμα για να μπορέσει κάθε μα κάθε πολίτης να εκφραστεί, ΧΩΡΙΣ τηλεοπτικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς μεσάζοντες, πάνω στο θεμελιώδες ζήτημα συνέχισης ή μη της οικονομικής πολιτικής.

Αλλά γιατί να τη φανταστούμε; Η κυβέρνηση αυτή υπήρχε. Και για αυτά έπεσε...


Γιάννης Σμαραγδής: Ο Σαμαράς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση

Παρά τον ορυμαγδό των αντιδράσεων που προκάλεσε η μαντινάδα του με την οποία εκθείαζε τον Αντώνη Σαμαρά το περασμένο Σάββατο στην Πύλο, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής υπεραμύνεται της μαντινάδας και των απόψεων του.

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, στην κατάλληλη θέση, και δεν έπαψα να στέλνω την θετική μου ενέργεια όσο πιστεύω ότι προσπαθεί» απάντησε μέσω του ΣΚΑΪ ο σκηνοθέτης.

Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι του πολιτισμού δεν είναι έξω από την κοινωνία κι επιπλέον, χαρακτήρισε ως κακόβουλα τα όσα γράφτηκαν ότι προσδοκά να καταλάβει την κενή θέση του πάρεδρου του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου.

Η μαντινάδα που έγινε θέμα συζήτησης είναι: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός / στς Αμερικής τ' αλώνι / κι έλαμψες και ήρθες νικητής / και σ' αγαπάμε όλοι».

Monday, August 19, 2013

ΝΑ ΚΟΥΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΔΆΝΕΙΑ ΣΤΟ 50%


Καρχιμάκης : ΘΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΦΡΈΝΟ ΣΤΟΥΣ EΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΡΑΚΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ;;; 
Όταν οι τράπεζες αναθέτουν σε εισπρακτικες ξένες εταιρείες να εισπράξουν τα οφειλόμενα στεγαστικά δάνεια ,με κέρδος μέχρι και 75% επι του συνόλου του δανείου για τις εταιρείες,
γιατί δεν αποφασίζει η κυβέρνηση, αφου στην ουσία ,με την ανακεφαλαιοποηση των 50 δις και οχι μονο ,απο το δάνειο που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος οι τράπεζες στην ουσία ,είναι κρατικές, να κουρεψουν τα δάνεια στο 50% και να επωφεληθεί και ο ΄
Ελληνας φορολογούμενος δανειοληπτης και να υπάρξει και σταδιακή ρευστότητα στην αγορα ;

Ποιοι είναι τελικά οι εγκέφαλοι που επιδιώκουν να αναθέσουν να εισπράχθει από τις τράπεζες το 15% των οφειλομένων και να εκχωρηθεί το 75% στα εισπρακτικά κοράκια;
Με κατασχέσεις περιουσιών και εισοδημάτων απο τους αδύναμους και τα θύματα της κρίσης ;
Γιατί δεν ξεκινατε πρώτα απο τα θαλασσοδάνεια στους μεγαλοσχημονες και τις θυγατρικές των τραπεζών ;
Γιατί δεν ξεκινατε απο τα λογιστικά κόλπα που έγιναν με τις offshore εταιρείες, όπου κατασπαταληθηκε και χωνευτηκε προς άγνωστες κατευθύνσεις ένα μεγάλο μέρος του πλούτου των Ελλήνων και της χώρας ;
Θα μπει επιτέλους φρένο στους επερχομενους κορακοεισπρακτορες, που επιδιωκουν να επωφελούνται απο την κρίση σε βάρος των θυμάτων της κρίσης και των πολλών;
Και με τι αλλα πιθανά ανταλλάγματα και ανεξήγητες συνενοησεις απο τους ενδεχομενους αναθέτοντες.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ 
ΤΟΥ SUCCESS STORY !...
Ποιο είναι το απόγειο της ξεφτίλας του Σαμαρά ; Μα το γεγονός πως δέχτηκε να σιγοντάρει τη Μέρκελ και το Σόϊμπλε, στην επιχείρηση εξαπάτησης των γερμανών ψηφοφόρων, η οποία, παράλληλα, εμπεριέχει και το αισχρό παραμύθιασμα του ελληνικού !
Οι γερμανικές δεξιούρες, βάπτισαν, ετσιθελικά, την ελληνική εξέλιξη success story, για να παρουσιάσουν, προεκλογικά στους ψηφοφόρους τους δυο πράγματα : πρώτον, την επιτυχία, τάχα, των πολιτικών της άγριας λιτότητας, στο Νότο και, ειδικότερα στην «αμαρτωλή» Ελλάδα, και, δεύτερον, το τέλος των νέων πακέτων χρηματοδότησής τους, άρα και το τέλος των, τάχα, επιβαρύνσεων, των γερμανών.

Από την άλλη, ο αδίστακτος, αριβίστας Αντωνάκης, μετά την αρχική κωλοτούμπα, που έκανε,
Στο Wikipedia η μαντινάδα Σμαραγδή


Είχαμε αναφερθεί στην περίφημη μαντινάδα Σμαραγδή προς τον Αντώνη Σαμαρά σε προηγούμενό μας ποστ [ Καλοκαιρινά "Σμαράγδια"]. Ευφυής ήταν η ιδέα να προστεθεί η μαντινάδα-κόσμημα στη βιογραφία του Γιάννη Σμαραγδή ως εξής:


Μεγάλωσε στo Ηράκλειο Κρήτης και σπούδασε σκηνοθεσία στην Ελλάδα και το Παρίσι. Εμφανίστηκε το 1972 με τη μικρού μήκους ταινία Δύο τρία πράγματα... (12'), η οποία βραβεύτηκε στην Ελλάδα και διακρίθηκε στο Φεστιβάλ του Μόντρεαλ στον Καναδά. Έχει διδάξει ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και σενάριο και σκηνοθεσία σε σχολές κινηματογράφου. Ως συγγραφέας έχει εκδώσει τα βιβλία Γεωγραφία του μη ορατού (1995), Καβάφης - λογοτεχνική μορφή του σεναρίου Καβάφης (1996) και το διήγημα Η ελαφίνα της πλατείας Χαλανδρίου (2006).
Το Σάββατο 17 Αυγούστου του 2013 προσπαθώντας να συντάξει μια δημοσιοσχεσίτικη μαντινάδα για τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ξεστόμισε το άστοχο: «Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός, στ' Αμερικής τ' αλώνι, κι ήρθες κι έλαμψες και ήρθες νικητής, και σ' αγαπάμε όλοι», το οποίο προκάλεσε αναταραχή και γέλιο με σατυρικές μαντινάδες στα social media.
Με τέτοιο βιογραφικό, βλέπω τον Καζαντζάκη να ξανασταυρώνεται πάραυτα...

Sunday, August 18, 2013

Καλοκαιρινά "Σμαράγδια"...


Τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, για την ξεχωριστή συμβολή του στον πολιτισμό, τίμησε σε ειδική εκδήλωση στην Πύλο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς...

Η ομιλία του πρωθυπουργού έκρυβε και μία είδηση: η επόμενη ταινία του σκηνοθέτη θα αφορά τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι αν ο Καζαντζάκης είχε έναν ήρωα, είναι μια έννοια, εκείνου ο οποίος πάντοτε διαλέγει την ανηφόρα, εξ' ου και τον ονομάζει αυτόν τον ήρωά του σε διάφορες στιγμές διαφόρων βιβλίων του, λέει, είναι ο "μέγας ανηφορίζων".
 Ένας τέτοιος μέγας ανηφορίζων στο χώρο της τέχνης, της σκηνοθεσίας είναι ο Γιάννης ο Σμαραγδής. Ο οποίος λίγο λίγο, σηκώνει πάνω στα δικά του τα φτερά όλο και πιο ψηλά την Ελλάδα μας. Γι' αυτό και θέλω να τον χειροκροτήσουμε» είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο Γιάννης Σμαραγδής από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Αντώνη Σαμαρά, του αφιέρωσε μια μαντινάδα:

«Σαν ήλιος βγήκες φωτεινός, στ'Αμερικής τ'αλώνι, κι ήρθες κι έλαμψες και ήρθες νικητής, και σ'αγαπάμε όλοι». [in.gr]

Epikairo: Μετά τη μαντινάδα του γνωστού σκηνοθέτη, ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε ότι, πέρα της ταινίας-αφιέρωμα στον Καζαντζάκη που ετοιμάζει, έχει στα σκαριά και το σπαγκέτι-γουέστερν με τίτλο ''El Sahlamarico'', για να έχει ο άνθρωπος δύο ώρες να μας αναλύσει τα ανδραγαθήματα του πιο επιτυχημένου πρωθυπουργού της μεταπολεμικής μας ιστορίας. Το σενάριο μαθαίνουμε ότι το επιμελείται ο Λαζαρίδης, ενώ στο ρόλο του συμπρωταγωνιστή θα κάνει το ντεμπούτο του ο Φαήλος. Αντίπαλος στο έργο θα είναι ο Γιώργος Τράγκας, που θα υποδύεται τον αδίστακτο μεξικάνο έμπορο φρούδας ελπίδας, ενώ ρόλος έκπληξη επιφυλάσσεται στον Λάκη Λαζόπουλο. Την παραγωγή της ταινίας θα αναλάβει η Warner Bros και πίσω ρέμα μ' αυτά που ακούμε αυγουστιάτικα. Εμείς αφιερώνουμε στην πρωθυπουργάρα μας την εξής μαντινάδα: "Σαν 2 χρόνια το παίζες τρελός και αντιμνημόνιο, ξάφνου τη τούμπα έκανες ωσάν μονήρες ηλεκτρόνιο"..