Search This Blog

Saturday, September 6, 2014

Τι είναι λαϊκισμός;





ΑΝ το να απομονώνεις τη φράση «λεφτά υπάρχουν» από την ολοκληρωμένη πρόταση…

«…το λέω αυτό και για έναν άλλο λόγο, διότι ρωτούν συνέχεια «μα πού θα βρείτε τα λεφτά». Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο. Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων, των «ημέτερων» και των ισχυρών στη χώρα μας…»
ΔΕΝ είναι ο πραγματικός οικτρός λαϊκισμός,

ΑΛΛΑ είναι λαϊκισμός το «λεφτά υπάρχουν»,

ΤΟΤΕ αυτά τι είναι;

1. «Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει»(Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).

2. «Εγγυούμαστε απόλυτα για μια διαρκώς ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου από τις 10 Απρίλη»(Κώστας Καραμανλής, 1/3/2000, προεκλογική εμφάνιση στη Ρόδο).

3. «Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα – δυο 24ωρα» (Κ.Σημίτης, Οκτώβριος ’99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).

4. «Μας ρωτάνε για τα μέτρα του Ιουνίου. Πού θα βρεθούν, λέει, τα 11 δισεκατομμύρια περικοπών που θα χρειαστούν για τα επόμενα δύο χρόνια. Η απάντηση είναι απλή. Κυρίως από περικοπή σπατάλης. Που υπάρχει άφθονη. Γιατί ως πρόσφατα δεν την άγγιξαν!…Έχουμε καταθέσει από πέρσι εξειδικευμένες προτάσεις για περικοπές 18,4 δισεκατομμυρίων ευρώ από σπατάλη» (Α. Σαμαράς, 22/4/2012, Ζάππειο).

5. «Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (ΓιάννοςΠαπαντωνίου, 2/6/1999)

ΝΑΙ τα παλιοτόμαρα... Έκοψαν το ..."λεφτά υπάρχουν" από ολόκληρη πρόταση με νόημα για να κατηγορήσουν τον Παπανδρέου για  λαϊκισμό και δεν ντρέπονται ούτε μια στάλα...
Και βασικά από τους ΨυχαροΜπομπολοΚουρίδες ΔΕΝ περιμέναμε ΤΙΠΟΤΑ σοβαρότερο, αλλά το να το αναπαράγουν και δικά μας ντόπια ΜΜΕ, δίχως κανένα απολύτως συμφέρον, δεν πάει πολύ; Έχουν, μήπως, να πουν κάτι επ' αυτού;

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Ελληνική Κοινότητα Τορόντο παρουσιάζει την εκδήλωση 
"Στην Υγειά μας Ξενιτιά

την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, 2014 
στις 2:00 το μεσημέρι 
στο Spirale Banquet and Conference Centre.

Μαζί με τον δημοφιλή ηθοποιό και παρουσιαστή Σπύρο Παπαδόπουλο, θα απολαύσουμε τους γνωστούς λαϊκούς τραγουδιστές Δημήτρη Μπάση και Σοφία Παπάζογλου, που ερμηνεύουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο παλιές διαχρονικές αλλά και νέες επιτυχίες!
Πάντα υπάρχει αφορμή για να συναντηθούν οι παρέες, να υψώσουν το ποτήρι τους και να πουν: «Στην υγειά μας!» (σ.σ. Βρε παιδιά!)
Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα, μια φωνή, να γελάσουμε, να διασκεδάσουμε, να απολαύσουμε "καλό Ελληνικό Τραγούδι" και να προβάλουμε την δυναμική παροικία μας στην Ελλάδα!
Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει και οι θέσεις εξαντλούνται!
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις εισιτηρίων, επικοινωνήσετε με τα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο στο τηλέφωνο 416 425 2485
Σας περιμένουμε όλους!

Από το Διοικητικό Συμβούλιο, της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο


Friday, September 5, 2014


Ύμνος για τα ελληνικά λευκά κρασιά 

σε καναδική εφημερίδα


POSTED BY TAKIS GALLAS POSTED ON FRIDAY, SEPTEMBER 05, 2014


Ύμνο στα ελληνικά λευκά κρασιά κάνει το περιοδικό Ottawa Magazine (τεύχος Σεπτεμβρίου 2014, το οποίο κυκλοφόρησε επίσης ως ένθετο της εφημερίδας Ottawa Citizen).

Ο γνωστός οινοκριτικός David Lawrason, ο οποίος δηλώνει ότι είχε πολλές αμφιβολίες για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, πείσθηκε για τη νέα εξαιρετική παραγωγή λευκών κρασιών κατά την παρουσίασή τους στο εστιατόριο «Βόλος» του Τορόντο το περασμένο καλοκαίρι. Έτσι παρουσιάζει τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο, Ασύρτικο και Μαλαγουζιά με ιδιαίτερα θετικά σχόλια και υψηλή αξιολόγηση.

Η ενθουσιώδης κριτική του Lawrason γυρίζει σελίδα για τα κρασιά της Ελλάδας στην καναδική πρωτεύουσα.

Σημ. Αντίποδα: Δεν γνωρίζω καν το περιοδικό το οποίο δημοσίευσε τον "Ύμνο" για τα λευκά ελληνικά κρασιά και ούτε φυσικά τη σοβαρότητά του, αλλά αν κρίνω από τη χρήση του κόκκινου κρασιού στη φωτογραφεία της καταχώρησης, μάλλον υπάρχει κάποιο ...πρόβλημα.! 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Συνομιλία του δημοσιογράφου Τάκη Γαλιάτσου με τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Ερμή Ιορδάνους με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς και τον καλλωπισμό των αιθουσών των σχολικών μονάδων.
Συνομιλία...

Wednesday, September 3, 2014

Μια έκπληξη...


Με έκπληξη είδαμε, στον φρεσκαρισμένο ΜΑΚΕΔΝΟ, την παραπάνω διαφημιστική αφίσα  της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο η οποία παρουσιάζει την εκδήλωση «Στην Υγειά μας Ξενιτιά» με τον δημοφιλή  Παρουσιαστή Σπύρο Παπαδόπουλο.
Πέρα από τη χαρά μας για την επιτυχία αυτή της Κοινότητας και φυσικά την παρουσίαση στο κοινό του Τορόντο της αγαπημένης απ' όλους μας εκπομπής, θέλουμε να σημειώσουμε τούτο: Πώς είναι δυνατόν ένας τόσο κολλητός φίλος του μεγαλοεκδότη δημοσιογράφου, κατά πρόσφατη δήλωση του ιδίου μέσω της εφημερίδας του και μάλιστα συνοδευόμενο με σχετική φωτογραφεία. Τώρα πώς κατάφερε ο Αρτεμάκης να του πάρει μια τέτοια μεγάλη εκδήλωση με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, μέσα από τα ...χέρια του, είναι  για μας έκπληξη και αντικείμενο έρευνας την οποία και θα κάνουμε. Μέχρι τότε υπομονή...


ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ...

Κύριε Αντίποδας, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Ελληνικής Κοινότητας για την επαναλειτουργία των
Απογευματινών Ελληνικών Σχολείων της, παίρνω το θράσος να απευθυνθώ στον πρόεδρο αλλά κυρίως στον ταμία της Κοινότητας για να τους ρωτήσω πότε θα αποφασίσουν τελικά να απαντήσουν στα ερωτήματα που τους θέτει ο εκδότης της ΓELLAS NEWS. Και τούτο διότι οι γονείς των μαθητών θέλουν να ξέρουν τους οικονομικούς απολογισμούς των εκδηλώσεων του Καλοκαιριού και για το λόγο αυτό ...ζήτησαν από τον εκδότη της εφημερίδας που είναι και ...τέταρτη Εξουσία, να τους πιέσει για οικονομικό απολογισμό. Η αδιαφορία του γενικού ταμία κ. Νίκωνα, θα βάλει σε μπελάδες τον οργανισμό, αφού εκ του νόμου πρέπει να δίνει απολογισμό, αν όχι στα μέλη τουλάχιστον στην ΕΞΟΥΣΙΑ των ΜΜΕ, την επόμενη ή έστω την μεθεπόμενη ημέρα της κάθε εκδήλωσης! Το κακό είναι ότι με τις μηνύσεις και τις αγωγές που ξεκίνησε ο εκδότης εναντίων όλων μας, θα πάρει η μπόρα και την Κοινότητα και επειδή αυτή δεν φυλακίζεται θα μπούνε στη φυλακή όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της! Και όπως είδατε παραπάνω έκανε ακόμα μια εταιρεία μηνύσεων αυτή τη φορά, μέσω της οποίας θα αποδίδεται η δικαιοσύνη εναντίων όλων όσων τον κατηγορούν άδικα για απάτες, εκβιασμούς και άλλα παρεμφερή αδικήματα...... Απ' ότι πληροφορούμαι έχουν αρχίσει να φτάνουν στην πόρτα πολλών μηνυθέντων του οι πρώτες κλήσεις για απολογία ή συγνώμη, ανάλογα με την περίπτωση! Ένας μάλιστα εξ' αυτών ζήτησε και έλαβε εξάμηνη προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του ενώ ένας άλλος κρατείται όμηρος σε κάποιο πάτιο......
Αν το κείμενό μου τούτο δημοσιευθεί θα σας κρατώ ενήμερους και για άλλες εξελίξεις.




Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες,

Αγαπητά παιδιά,

Ευχόμαστε να περάσατε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι.

Σε λίγες ημέρες θα αρχίσει μια καινούργια χρονιά για τα ελληνόγλωσσα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι από τη φετινή χρονιά θα εφαρμοστεί στα σχολεία μας το νέο πρόγραμμα σπουδών «Παιδεία». Η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο επενδύει στην «Παιδεία» και προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειες σας, ένα χώρο όπου προβάλλεται η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνορθόδοξη Παράδοση, τα Ήθη και Έθιμα της Ελλάδας, και ο λαμπρός Ελληνικός Πολιτισμός. Στόχος των προγραμμάτων μας είναι τα παιδιά σας να αποκτήσουν Γνώση και Αρετή, δύο στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για μία επιτυχημένη ζωή. Σας προσκαλούμε όλους να χαρίσετε στα παιδιά σας το πολύτιμο δώρο της Ελληνικής Παιδείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα των Τμημάτων Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, παρακαλούμε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο:https://www.greekcommunity.org/

ή να επικοινωνήσετε με το γραφείο παιδείας

email: education@greekcommunity.org; Tel: (416) 425-2485

Σας ευχαριστούμε που στηρίζετε την Κοινότητά μας.

Ευχόμαστε σε όλους ένα ευλογημένο και δημιουργικό σχολικό έτος.

Με τιμή,

Γραφείο Παιδείας της ΕΚΤ


Ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ ΞΑΝΑ ΕΔΩ...


Πιστός, όπως πάντα (;), στις υποσχέσεις του επανήλθε κανονικά στα ενημερωτικά καθήκοντά του ο διαχειριστής του blog MAKEDNOS, ...κ. idas. Τον υποδεχόμαστε με χαρά, λοιπόν, ελπίζοντας να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια σοβαρότητα την ενημέρωση των επισκεπτών του, με γεμάτες τις μπαταρίες με το ανάλογο Ηλιακό ρεύμα και όχι με πετρέλαιο όπως γέμισαν τις δικές τους οι ...συνάδελφοι της ΓELLAS NEWS. Καλή επάνοδο, λοιπόν, Καλό χειμώνα και Καλή ενημέρωση...

Monday, September 1, 2014

Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή...


Ζάππειο: «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»





Κατά την ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε γιατί γίνεται η έκθεση – αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, τονίζοντας ότι πρόκειται για “ελάχιστο φόρο τιμής στην Ελλάδα που αντιστέκεται κα θέλει να αλλάξει. Είναι μια απάντηση σε όσους συνειδητά θέλουν να απαξιώσουν την πορεία και τις τεράστιες αξίες και θέλουν ένα λαό ηττοπαθή, που δεν πιστεύει στον εαυτό του. Ουδείς αλάνθαστος, πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη».

Και συνέχισε: «Ναι, μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την ιστορία αυτού του Κινήματος. Ο

Μεγάλη ένταση στο Ζάππειο:



Αποθέωση Παπανδρέου, αποδοκιμασίες  Βενιζέλου 

«Παπανδρέου γερά να πέσει η δεξιά» 

Με απρόοπτα διεξάγεται η εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, στο Ζάππειο Μέγαρο, καθώς, στην κατάμεστη αίθουσα το πλήθος αποθέωσε τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ υποδέχθηκε με αποδοκιμασίες τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι συγκεντρωμένοι αφού αποθέωσαν τόσο τον Γιώργο όσο και τα αδέλφια του Νίκο και Ανδρέα φώναζαν «Ρίξτε τα δεκανίκια της Δεξιάς», ενώ επεισοδιακή ήταν και η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για προσπάθεια να ενωθεί όλο το ΠΑΣΟΚ και να μην καλλιεργηθεί αυτή την περίοδο η πόλωση, ωστόσο, οι παρευρισκόμενοι άρχιζαν να φωνάζουν «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό» και «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά».

Το σκηνικό της έντασης προκάλεσε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος ανέφερε με νόημα «Θα μιλήσουμε με ειλικρίνεια την ειλικρίνεια, που επιβάλλουν οι περιστάσεις. Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και το πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη».

Ωστόσο η αποστροφή αυτή του κ. Βενιζέλου προκάλεσε εκ νέου την αντίδραση των παρευρισκομένων οι οποίοι συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι οι: Φίλιππος Πετσάλνικος, Μάρκος Μπόλαρης, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Γιώργος Νικητιάδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Καψής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Διαμαντιδης, Ροδούλα Ζήση, Δημήτρης Νιώτης, Χρήστος Αηδόνης, Παντελής Οικονόμου, Θάνος Μωραΐτης, Βασίλης Έξαρχος, Μανώλης Όθωνας, Ιωάννης Δριβελέγκας, Μιχάλης Ρέππας, Ντίνα Λάζαρη, Γιώργος Ντόλιος, Γιώργος Πεταλωτής, Ντίνος Ρόβλιας, Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Κουσελάς, Άννα Ναλάρα, Γιάννης Καψής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Αντώνης Βγόντζας, Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννης Σουλαδάκης, Νίκος Σηφουνάκης, Κώστας Τσούκαλης, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Σαλαγιάννης, Δημήτρης Δρούτσας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Γκεγκέρογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος.