Search This Blog

Saturday, May 19, 2012

19 ΜAΪOY 2012


Μνήμη Γενοκτονίας 
Ποντιακού Ελληνισμού
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

Ο απανταχού Ελληνισμός, εντός και εκτός συνόρων, τιμάει σήμερα τη μνήμη 353.000 θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς που ακολούθησε.

Ανήμερα της θλιβερής επετείου, και για 2η συνεχή χρονιά, Εύζωνοι της Προεδρικής Φρουράς, εμφανίστηκαν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ντυμένοι με ποντιακές στολές, έχοντας το Εθνόσημο στο χαρακτηριστικό μαύρο κεφαλόδεσμο (πασλούκ).

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Κεμάλ Ατατούρκ επιβιβάστηκε στην Σαμψούντα του Πόντου, όπου αυτονομήθηκε από την τότε επίσημη οθωμανική κυβέρνηση, για να οργανώσει εθνικιστικές συμμορίες που λυμαίνονταν την περιοχή και να συνεχίσει με την ίδια ένταση, το πογκρόμ κατά του ελληνικού πληθυσμού..

Τις φρικτές ωμότητες κατά των Ελλήνων, κατήγγειλε δημόσια ο τότε Βρετανός πρωθυπουργός Λόιντ Τζορτζ. «Δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων ανδρών, γυναικών και παιδιών απελαύνονταν και πέθαιναν. Ήταν καθαρή ηθελημένη εξολόθρευση. «Εξολόθρευση» δεν είναι δικιά μου λέξη. Είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η Αμερικανική Αποστολή» είχε δηλώσει σε ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, χωρίς όμως η κυβέρνηση του και οι υπόλοιποι τότε «σύμμαχοι» της Ελλάδας, πράξουν το παραμικρό για να σταματήσουν τις βιαιότητες.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ξεκίνησε με το κίνημα των Νεότουρκων (1908) και συνεχίστηκε από το Κεμαλικό καθεστώς που ακολούθησε, με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ομοιογενούς εθνικά τουρκικού κράτους-έθνους. Το δόγμα : «Η Τουρκία στους Τούρκους», θα γινόταν εφικτό μόνο με την εθνική εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών, όπως και τελικά έγινε.

Από το 1916 έως το 1923, περισσότεροι από 353.000 Έλληνες του Πόντου, βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς στις πόλεις και τα χωριά, στις χαράδρες και στα βουνά, στις εξορίες και στις φυλακές, στα τάγματα εργασίας και στον τουρκικό στρατό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Πανποντιακής Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), το απόγευμα (18.30) θα τελεστεί κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος , με συναυλία μνήμης από Πόντιους καλλιτέχνες και θα ακολουθήσει πορεία προς την τουρκική πρεσβεία. Σε σχετικό ψήφισμα που θα τοιχοκολληθεί, μεταξύ άλλων θα αναφέρεται :
«Απαιτούμε την άμεση αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από κάθε χώρα που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και την ποινικοποίηση της άρνησής της ως μέτρο αποτροπής παρόμοιων ιστορικών γεγονότων στο μέλλον».
ΣΤΟ Τορόντο, η Ποντιακή Ένωση οργανώνει εκδήλωση μνήμης, αύριο Κυριακή στην εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και, αμέσως μετά, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των 353.000 θυμάτων, μπροστά στο παλαιό Δημαρχείο του Εάστ Γιόρκ.
(Στις 3 το απόγευμα δεξίωση στη Λέσχη της Αδελφότητας Ποντίων, στο 397 Danforth Av.)




Η Ελλάδα από ψηλά (Υψηλή Ανάλυση) - 
Aerial viewing of Greece (Full HD)
Ενα από τα πιό καλογυρισμένα video για την Ελλάδα, κάνει τον γύρο του Internet τον τελευταίο καιρό, αφού είναι γυρισμένο σε υψηλή ανάλυση (HD) με εκπληκτικά πλάνα από ελικόπτερο από όλη την Ελλάδα, με μία πολύ ωραία μουσική επένδυση!

Ενδεικτικά τα μέρη που φαίνονται στο βίντεο είναι:

Όλυμπος, Αθήνα, Πειραιάς, "Υψηλή Γέφυρα" (κρεμαστή) της Χαλκίδας, Φάρος Ρέπι - Σκιάθου (μάλλον), Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, Αιγαίο, Κυκλάδες, Μύκονος, Ο Φάρος Αρμενιστής - Μυκόνου, Δήλος, Νάξος (Η Πορτάρα, η μαρμάρινη πύλη στη νησίδα Παλάτια), Χαλκί Νάξου, Αμοργός - Η Παναγία Χοζοβιώτισσα, Αντίπαρος, Σίφνος, Πάρος, Κρατήρας Σαντορίνης, Νέα Καμένη, Αμμούδι (Σαντορίνης), Σαντορίνη, Ηφαιστειογενές έδαφος - Θηρασία, Χώρα Θήρας, Κνωσός, Κρήτη, Ρόδος, Λίνδος Ρόδου, Λέσβος, Μυτιλήνη - Η Παναγία της Πέτρας, Γενοβέζικο Φρούριο Μήθυμνας, Θράκη, Άλογα στο ποτάμι του Αξιού, Καβάλα, Αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, Χερσόνησος όρους Άθως (Άγιο Όρος), Θεσσαλονίκη, Καταρράκτες Έδεσσας, Λίμνη Πρέσπα, Φαράγγι του Βίκου, Γέφυρα στην τεχνητή λίμνη του Αλιάκμονα, Λίμνη Ιωαννίνων, Μετέωρα, Διώρυγα της Κορίνθου, Οδοντωτός στο φαράγγι του Βουραϊκού, Μονεμβασιά, Πύλος, Νιόκαστρο Πύλου, Μπούρτζι Μεθώνης, Σπαρτιάτικο φρούριο Σφακτηρίας, Ναός της Αφαίας στην Αίγινα, Μυκήνες, Θέατρο της Επιδαύρου, Αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, Ζάκυνθος, Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, Μοναστήρι της Παναγίας της Βλαχέρνας - Κέρκυρα, Δελφοί, Ακρόπολη - Αθήνα, Ξωκλήσι και θάλασσα...!

Η μουσική είναι από τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Σταύρο Ξαρχάκο, Γιάννη Μαρκόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα και Κυριάκο Καλαϊτζίδη.



Friday, May 18, 2012

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ κ. ΒΟΤΤΕΑ...


Καταστατικά …υποχρεωτική 
η προσευχή των συμβούλων.!!

ΠΡΟΤΑΣΗ υποχρεωτικής προσευχής των μελών του Δ. Συμβουλίου της Κοινότητας, έκανε η εκ παραθύρου εισελθούσα σύμβουλος κ. Ελλένη Βοττέα. ΔΕΝ γνωρίζουμε τους λόγους  και ούτε το …σκεπτικό που ώθησαν την κ. Βοττέα στην πρότασή της αυτή, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα ότι μοιάζει ως …λίγο υποκριτική.! Τούτο το λέμε διότι ξέρουμε πολύ καλά ότι η υπόθεση της πίστης και προσευχής κάποιου είναι πολύ προσωπική υπόθεση και η υποχρεωτική επιβολή της, από κάποιους, δια του καταστατικού, μόνο ως υποκρισία μπορεί να χαρακτηρισθεί… Ακόμα, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι πολλές δημόσιες …μετάνοιες και  οι μεγαλόσχημοι σταυροί, γίνονται συνήθως από …(φαρισαίους) υποκριτές, τα αποφεύγουν οι ίδιοι όπως ο διάολος το λιβάνι… 
ΜΌΝΟ η κ. Βοττέα έχει αντίθετη άποψη, θέλοντας να (μας) δείχνει δημόσια, πόσο πιστή στη θρησκεία (της;) είναι, παρασύροντας μερικούς ακόμα (υποκριτές;) συμβούλους να συμφωνήσουν μαζί της, υπερψηφίζοντας την πρότασή της…
Γιατί η κ. Βοττέα (ή όποιος άλλος σύμβουλος επιθυμεί), προσερχόμενη στη συνεδρίαση, δεν περνάει μέσα από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, να ανάψει το κεράκι της να προσευχηθεί και με τις ευλογίες του Αγίου, να προσέλθει στη συνεδρίαση και να πάρει τις σωστές αποφάσεις; Γιατί δεν κάνει την προσευχή της κρυφά, πριν φύγει από το σπίτι, επικαλούμενη την βοήθεια του ό, ποιου αγίου προτιμά και …πανέτοιμη να προσέλθει στη συνεδρίαση και να αποφασίσει για την τύχη του οργανισμού τον οποίο υπηρετεί; Ή μήπως είναι το «κρυφό» που θέλει να αποφύγει; Γιατί θέλει ντε και καλά να την …καμαρώνουμε (όλοι οι άλλοι) να προσεύχεται δημόσια; Έχει τους λόγους της, ή απλά έτσι της …κατέβηκε κι’ έκανε την πρότασή της;
ΔΕΝ κατάλαβαν ακόμα, οι κάθε λογής …θρησκόληπτοι, υποκριτές, ότι ο Χριστός απαιτεί βάθος και όχι επιφάνεια; Ότι θέλει τον άνθρωπο να είναι και όχι να φαίνεται, πιστός; Σταματήστε επιτέλους την κοροϊδία και την διαπόμπευση της θρησκεία μας, κύριοι και κυρίες. Φτάνει πιά…
Τι ντροπή, ή μάλλον τι ξεδιαντροπιά κι’ αυτή, να θέλεις να επιβάλεις, ως …απερχόμενος, στους αντικαταστάτες σου την δημόσια αυτοξευτίλα. Κάτι που ακόμα και στα πιτσιρίκια του Δημοτικού έχει, πλέον, απαγορευτεί...

ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΦΩΝΑ…


Εγκρίθηκε από το Δ. Συμβούλιο
το Καταστατικό της Κοινότητας

Εγκρίθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, οι αλλαγές τις οποίες εισηγήθηκε η Επιτροπή Καταστατικού, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου, στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο. Ομόφωνα ψηφίστηκαν όλες η αλλαγές που παρουσιάστηκαν από την Επιτροπή, εκτός της πρότασης της συμβούλου κ. Ελένης Βοττέα η οποία ζητούσε την καταστατική (!) κατοχύρωση της προσευχής των συμβούλων πριν την έναρξη των συνεδριάσεων και η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία…
Στην αρχή της συνεδρίασης η κ. Ιωάννα Δουλαβεράκη ανακοίνωσε ότι η πώληση του «μενεγάκειου» θα ολοκληρωθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας, καθ’ ότι οι δικηγόροι βρέθηκαν μπροστά σε κάποιο χρέος ύψους 240 χιλ. δολαρίων προς το δημαρχείο του Σκάρμπορο, προερχόμενο από απλήρωτες άδειες οικοδόμησης.

Thursday, May 17, 2012

Απεβίωσε ο Κώστας Φωκάκης



Ο εμπνευστής της ίδρυσης
ελληνικού κοιμητηρίου…

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, ο γνωστός ομογενής Κώστας Φωκάκης. Η εξόδιος ακολουθία εψάλει σήμερα στον Ι. Ναό του αγίου Δημητρίου, όπου για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως νεοκόρος και ψάλτης. Ο Φωκάκης ήταν ο πρώτος ομογενής ο οποίος σκέφθηκε την ίδρυση ενός Ελληνικού Ορθόδοξου Κοιμητηρίου, στη δεκαετία του ’80, όταν ήταν υποψήφιος για τη διοίκηση της Κοινότητας και την οποία «έκλεψε» και υλοποίησε ύστερα από πολλά χρόνια ο μητροπολίτης Σωτήριος..! Μια …επιχείρηση για την εξέλιξη της οποίας κρατά σιγή ιχθύος ύστερα από την βαρύγδουπη εκείνη ανακοίνωση, περί της απόκτησης αδείας από την Μητρόπολη… Γιατί;   

Wednesday, May 16, 2012

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 7:00


Συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου 
της Ελληνικής Κοινότητας

ΣΤΗΝ αίθουσα της Παναγίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη, το απόγευμα η συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Μοναδικό θέμα της συνάντησης θα είναι η έγκριση των βελτιωμένων αλλαγών του Καταστατικού, οι οποίες εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Καταστατικού και τους εκπρόσωπους των διαφωνούντων με τις προηγούμενες αλλαγές.
 Η επιλογή της αίθουσας της Παναγίας έγινε έτσι ώστε να βοηθήσει η …Χάρη της μήπως και συνετιστούν οι θρησκόληπτοι διαφωνούντες με τις αλλαγές και …επιτρέψουν σ’ όλους τους Έλληνες της παροικίας μας να γίνονται μέλη στην Ελληνική Κοινότητά τους.! Μιλάμε, φυσικά, γι’ αυτούς τους οποίους, η μοναδική εβδομαδιαία εφημερίδα, αποκάλεσε, δια του …αρχισυντάκτη της, … «ζωντανά».! Χωρίς να θέλουμε να προκαλάβουμε το αποτέλεσμα, όλα δείχνουν ότι οι βελτιώσεις θα τύχουν της έγκρισης της πλειοψηφίας των μελών του οργανισμού… Η Παναγία ας βάλει το χεράκι της, ώστε να συνετίσει (και) τον, επίσης διαφωνούντα, «κύριο» Πολυδούλη ο οποίος ΔΕΝ παραβρέθηκε ούτε καν σε μια από τις διερευνητικές συναντήσεις Επιτροπής-Διαφωνούντων.!!! Τέτοια η αγάπη του για την Κοινότητα και ΤΟΣΟ το ενδιαφέρον του για το Καταστατικό.!!!
Θα τα ξαναπούμε…


Την πιο αποκαλυπτική συνέντευξή του, ίσως από την εκλογή του μέχρι σήμερα, παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Ρέντη, «Αντώνης Σαμαράκης», για την
σχολική εφημερίδα τους, «Τα Μελισσάκια». Ερωτηθείς ο Αρχιεπίσκοπος αν μικρός υπήρξαν φορές που αμφέβαλε για την ύπαρξη του Θεού, απάντησε πως και σήμερα αμφισβητεί το Θεό. Όπως είπε όταν βλέπει ένα παιδί να είναι χτυπημένο ή να πεθαίνει διερωτάται «γιατί το αφήνεις αυτό;». Έσπευσε  ωστόσο να εξηγήσει στα παιδιά ότι δεν είναι ο Θεός που ευθύνεται και τους ζήτησε να έχουν εμπιστοσύνη στο Θεό.
«Εξαρτάται πως τοποθετούμεθα. Μεγάλο πράγμα στη ζωή σας να μάθετε να τοποθετείστε. Ούτε μονοκόμματα γιατί σας το είπανε, ούτε γιατί έχετε εγωισμό. Αλλά διότι εξετάζετε όλα τα πράγματα της ζωής», είπε με πατρική αγάπη προς τα παιδιά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην συνέντευξη, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στην οικονομική κρίση και την στάση της Εκκλησίας. Όταν μάλιστα κάποιο παιδί τον ρώτησε γιατί η Εκκλησία δεν προσφέρει την περιουσία της για να βοηθήσει την οικονομία ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως όσα ακούγονται για δήθεν αμύθητη περιουσία της Εκκλησίας «είναι όλα φαντασίες».
«Περιουσία της Εκκλησίας είναι η αγάπη. Και όταν η Εκκλησία δεν έχει αγάπη δεν είναι Εκκλησία. Σημείωσε το αυτό. Περιουσία της Εκκλησίας είναι η αγάπη και όταν δεν έχουμε αγάπη μέσα στην Εκκλησία αυτό δεν είναι Εκκλησία», τόνισε ο κ. Ιερώνυμος.
Ερωτηθείς από μια μικρή μαθήτρια αν όλα όσα ζούμε μας απομακρύνουν ή μας φέρνουν πιο κοντά στο Θεό, ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε στα παιδιά ότι μεγαλώνοντας θα καταλάβουν ότι «ο Χριστός μας αγαπάει πάρα πολύ. Είτε φταίμε, είτε δεν φταίμε είναι πάντα κοντά μας. Και να πάμε λίγο μακριά ξαναγυρίζουμε και πάλι κοντά του».
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε και πιο προσωπικές ερωτήσεις όπως αν ήταν καλός μαθητής, πότε επέλεξε να γίνει κληρικός και αν αισθάνεται να του λείπει η οικογένεια. Όπως είπε αν θα το έβλεπε εγωιστικά τότε ίσως να του έλειπε μια οικογένεια, ωστόσο όταν γνωρίζει ότι είναι πνευματικός πατέρας τόσων παιδιών και αδελφός τόσων πιστών δεν αισθάνεται μόνος.
 
Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο καθημερινό πρόγραμμά του αλλά και στις προσπάθειες της Εκκλησίας να στηρίξει χιλιάδες απόρους και συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και ζητούν τη βοήθειά της.

ΜΕ ποιον αλήθεια να τον συγκρίνουμε εμείς οι Τοροντιανοί;

Tuesday, May 15, 2012

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...


Θύμωσε ο κ. βουλευτής;

Λέγεται ότι ο βουλευτής Μενεγάκης είναι πολύ θυμωμένος με την αναδημοσίευση των φωτογραφιών του και, εξ’ αυτού, την προβολή του, από τις στήλες του «ΜΑΚΕΔΝΟΥ»… ΩΣ γνωστό ο κ. βουλευτής ήταν και είναι, χαμηλών τόνων, αποφεύγοντας την ό, ποια προβολή του από τα παροικιακά ΜΜΕ και φυσικά την ό, ποια παρουσία του σε παροικιακές Κοινοτικές εκδηλώσεις …χαμηλής ποιότητας, παρευρισκόμενος όμως σε όλες τις …υψηλού επιπέδου μητροπολιτικές. Κάποιοι καλά πληροφορημένοι ομογενειακοί κύκλοι λένε ότι ζητήθηκε από τον διαχειριστή του μπλογκ, η απόσυρση των φωτογραφιών, διαφορετικά θα ακολουθήσει την γνωστή παλιά του μέθοδο της δικαστικής οδού… Όλα τα παραπάνω  γράφονται με κάθε επιφύλαξη, καθ’ ότι δεν έγινε δυνατή η διασταύρωση των πληροφοριών μας.!

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ...



…Σύναξη Μητροπολιτικού Συμβουλίου…  ΕΓΕΡΘΗΤΩ 2.!
Και για να τελειώνουμε με την σύναξη του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, και τα αποτελέσματά της, ας δούμε και τα περί της παρουσίας του κ. γενικού πρόξενου. Γράφει στο ενημερωτικό δελτίο της η Μητρόπολη:

"...ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Δ. Αζεμόπουλος, ο οποίος και απηύθηνε θερμό λόγο σε όλους τους συμμετέχοντες. Ομίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα. Εζήτησε την συμπαράσταση και κατανόηση της Ι.Μ..."

ΔΕΝ γνωρίζουμε τις αρμοδιότητες του κ. γενικού, αλλά υποθέτουμε ότι σωστά παραυρέθηκε – εφ’ όσον κλήθηκε- σε μια τέτοια μάζωξη του ανώτατου  ελληνορθόδοξου οργάνου της χώρας, ανεξαρτήτως του ποιος προΐσταται. Δεν αντιλαμβανόμεθα την … «κατάντια» στην οποία αναφέρεται ο κ. «Μακέδνος».! Δεν θα ‘πρεπε κατά τη γνώμη του να παραυρεθεί ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη συνεδρίαση της ανώτατης θρησκευτικής μας αρχής; Εξ’ άλλου, πολύ σωστά, ζήτησε την συμπαράσταση και κατανόηση της (δικής μας) Μητρόπολης και ΟΧΙ του συγκεκριμένου μητροπολίτη που της …έλαχε.! Και αν τούτο είναι κακό, τι να πούμε για τον κ. πρέσβη ο οποίος …έτρεξε 500 χιλιόμετρα για να παραυρεθεί στη φετινή απονομή  των πτυχίων της Θεολογικής Ακαδημίας; Σοβαροί να είμαστε και ΑΝ υπάρχουν απωθημένα με τον κ. Αζεμόπουλο, ας αφήσουμε κατά μέρος τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας…  Στο κάτω-κάτω, δεν ευθύνεται αυτός για την ρουφιανιά, αλλά ο ρουφιάνος… 

Monday, May 14, 2012

ΛΙΓΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ...


Διαβάζω στον «ΜΑΚΕΔΝΟ» ότι:

 «Έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί πολλά για το "ποιός φταίει". Οπωσδήποτε φταίνε αυτοί που λέγανε ΨΕΜΑΤΑ, οπωσδήποτε φταίει και η παροικία που "παραμυθιάστηκε" από τους ΨΕΥΤΕΣ».!

Γιατί βρε λεβέντες μας, φταίνε κι’ οι δυο το …ίδιο «οπωσδήποτε»; Μήπως φταίνε λίγο …περισσότερο «οπωσδήποτε» οι ΨΕΥΤΕΣ; Και γιατί δεν ξαναλέμε ποιοι είναι αυτοί, οι ΨΕΥΤΕΣ, αφού ξανά ονομάζουμε αυτούς που παραμυθιάστηκαν, δηλ. την παροικία; Μήπως έχουν όνομα και οι ΨΕΥΤΕΣ; Μήπως είναι οι ηγέτες της 10ετίας κ. κ. Μενεγάκης – Γερονικολός που έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ και οι εκδότες που μας το έκρυβαν, ή έστω δεν μας το έλεγαν; Θα μου πείτε βέβαια, πώς είναι δυνατόν ένας …εκκολαπτόμενος (τότε) βουλευτής και ένας υποψήφιος (τότε) …δικαστής να λένε ΨΕΜΑΤΑ, κι’ αργότερα να επιλέγονται για τις θέσεις αυτές; Έλα ντε…

Και λίγο παρακάτω:

«Πολεμήθηκε εκ των έσω... και οργανισμοί που έπρεπε να σταθούν στο πλευρό της (π.χ. Μητρόπολη) έκαναν προσφορές αγοράς στην τράπεζα, διαπραγματευόμενοι το "πτώμα" της. ΑΛΗΘΕΙΑ ποιός μπορεί να το ξεχάσει αυτό;»

Το …πράμα αυτό, με την προσφορά της Μητρόπολης προς την τράπεζα, για την αγορά του … «πτώματος» της Κοινότητας, έχει γραφεί και …φορεθεί πάρα πολύ τελευταία. Είναι δυνατόν ρε Σωτήριε να ‘κανες τέτοια π…..στιά και να κυκλοφορείς έτσι ξεδιάντροπα ανάμεσά μας; Είναι, μωρέ, δυνατόν;;;

Και κάτι καλό…

«Στην ατυχία της η Κοινότητα, έπεσε σε ένα Πρόεδρο, τον Νίκονα Γεωργακόπουλο, ο οποίος μαζί με 5-6 άλλους, τράβηξε "κουπί". Ο Γεωργακόπουλος έπεσε πάνω από τα προβλήματα. Έκλεινε μια "τρύπα" κι ανοίγαν "αλλες δέκα". Λέγοντας τα πράγματα με το όνομα τους, αρκετές φορές με "άξεστο" τρόπο, χωρίς ίχνος δημοσίων σχέσεων και αυτοπροβολής, ΑΝΤΕΞΕ !»

Και βέβαια ο προεδράς μας τα κατάφερε και μάλιστα αύριο βάζει και την υπογραφάρα του για την πώληση του «μενεγάκειου».
Όσο για το … «άξεστος» δεν μας βρίσκει …απόλυτα σύμφωνους, αλλά ας είναι… Τέλος καλό, όλα καλά.!

ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΆ...


Ο φιλοξενούμενος πόντιος λυράρης και τραγουσιστής Θεόδωρος Εμανουηλίδης με
 τον Γιώργο Αζέλη και τον Ανδρέα Νενδάνη.


Μια ακόμα όμορφη …μουσικoχορευτική  Παρασκευιάτικη βραδιά στο MEGAS… Παρών ξανά ο πόντιος λυράρης Θόδωρος Εμανουηλίδης, ο οποίος, ύστερα από μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του την  περασμένη εβδομάδα, κράτησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος προς τέρψη τόσο των χορευτών όσο και των …σχέτων ακροατών… Παρόντα, φυσικά, τα μόνιμα στελέχη της ορχήστρας στην οποία συμμετέχουν οι Γιώργος Αζέλης, Αγγελική Σαμαρά και Ανδρέα Νενδάνη.
Και τώρα η σειρά των φωτογραφιών οι οποίες έχουν σίγουρα να πουν  περισσότερα…












Sunday, May 13, 2012

Για τη Γιορτή της Μάνας...


Αγαπητέ Αντίποδα,
Με λίγη καθυστέρηση, θέλω να ευχηθώ, 
με τη σειρά μου, 
σ’ όλες τις μάνες του κόσμου, Χρόνια Πολλά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙ' ΑΠΟ ΜΑΣ...

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


Εκδήλωση οικονομικής υποστήριξης

Εκδήλωση οικονομικής συμπαράστασης στο καλοκαιρινό σχολείο στην πόλη της Καλαμάτας, που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η Παμμεσινιακή Ομοσπονδία Αμερικής με τη συμπαράσταση του συλλόγου Μεσσηνίων Τορόντο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Τορόντο, με φαγητό, λίγες ομιλίες και πολύ μουσική. Υπεύθυνος της διοργάνωσης ο κ. Θεόδωρος Τζαλαλής ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο ιστορικό του σχολείου όσο και στο πρόγραμμα που ακολουθείται κατά το διάστημα της καλοκαιρινής εκπαίδευσης των απόδημων ελλήνων μαθητών που το παρακολουθούν. Στους ομιλητές ήταν και μια μαθήτρια του σχολείου καθώς και η κ. Ειρήνη Στούμπου η οποία υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού μιας σχολικής χρονιάς.
Περιττό να πούμε ότι η προσπάθεια είναι αξιόλογη και χρειάζεται την υποστήριξη όλων μας…
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Ο γιατρός Πάρης Φίλιππς, με τον καθηγητή Γιώργο Κυρικόπουλο και δυο φίλους, στην εκδήλωση