Search This Blog

Saturday, July 5, 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ... 

ΠΑΝΗΓΥΡΙ...

ΘΑΝΟΣ  ΠΕΤΡΕΛΗΣ...


Αν η πρώτη βραδιά του πανηγυριού της Ελληνικής Κοινότητας με τον Θάνο Πετρέλη, ήταν έτσι - που ήταν - φαντάζεστε τι έχει να γίνει τις άλλες δυο ημέρες; Δηλαδή το Σαββατοκύριακο; 

Τση ...μουρλής.!!!

Ουδέν κρυφό υπό (ή ...από;) τον Ήλιο...


Όλα έχουν την εξήγησή τους. ΄Έπρεπε να έρθει ο Πετρέλης, να γεμίσει με κόσμο το προαύλιο του Αϊ-Γιάννη, χθες πρώτη μέρα του πανηγυριού της Κοινότητας, για να καταλάβουμε κάποιοι μπουμπουνοκέφαλοι γιατί λύσσαξε ο ...παγκόσμιος της δημοσιοκαφρίας κ. λπ. μόλις άκουσε ότι η Κοινότητα έκλεισε συμφωνία μαζί του, για το πρώτο τριήμερο του πανηγυριού της. Κάτι ήξερε αυτός από τέτοια και πως ΔΕΝ μπορούσε να τον "χτυπήσει" με τον Μαργαρίτη και τον Διονυσίου.!
Ήταν αυτός ο λόγος που ...λύσσαξε κατά του προέδρου του ΒΙΑ κ. Βοϊδονικόλα, ο οποίος τον στήριξε όσο κανένας άλλος (ούτε ακόμα και ο κολλητός του ο Πάππας), για να σταθεί στα πόδια του την εποχή που δεν είχε όχι μόνο στον ήλιο μοίρα, αλλά ούτε καν  δολάριο στην τσέπη...
Έτσι, λοιπόν, χθες Παρασκευή, πρώτη ημέρα της ...συνύπαρξης των εκδηλώσεων και η παρουσία των ομογενών ήταν ένας προς τρεις.!!! Δηλαδή ΕΝΑΣ στο φεστιβάλ, ΤΡΕΙΣ στο πανηγύρι.! ΟΠΩΣ ακριβώς το λέω, 1-3. Και φυσικά για την τριάδα, θεωρείται επιτυχία, αφού το μαγαζί τους δεν ήταν εντελώς αδειανό, όπως θα έπρεπε, αλλά βλέπετε υπάρχουν και ομογενείς ολίγον "εκτεθειμένοι" σε ...ζαβολιές, και δεν τους παίρνει να απέχουν από τις εκδηλώσεις του, διότι θα τους ξεφωνίσει δημοσίως και με τον γνωστό δικό του ξεδιάντροπο τρόπο, όπως έμαθε από τους Μάκη και Θέμο όταν ήταν  ...μαθητής τους και μπας-μπόϊ, για τα θελήματα... Είναι σε όλους, πλέον, γνωστό ότι ...σπούδασε στη "σχολή τους" και ότι κάποια στιγμή τον έδιωξαν από κοντά τους επειδή κατάλαβαν ότι ήταν ...ενεπίδεκτος μαθήσεως και κατ' αυτό τον τρόπο τον φορτωθήκαμε ως  παροικία. Μερικοί μάλιστα εξ' ημών, πιστέψαμε - οι αφελείς - ότι ο λύκος εκτός από τρίχα, αλλάζει και μυαλό.!!! Αν είναι δυνατόν... Θυμηθείτε ότι, έναν εξ' αυτών που τον στήριξαν πάρα πολύ, αποκάλεσε τον γυό του πρεζόνι και αντί να τον ξωπετάξει μια για πάντα, τον ξαναμάζεψε για λίγα ψυχουλάκια μετρητά.!
Ξέφυγα ...λίγο από το θέμα, αλλά το ζουμί μένει. Ουδέν κρυφό ...από τον Ήλιο.!!!
Θα παρακολουθήσουμε το Σαββατοκύριακο και τα ξαναλέμε...

Friday, July 4, 2014

Τα συνεταιράκια και η αξιοπιστία τους...


Τι ...αξιοπιστία κι' αυτά τα παιδιά.! Δεν είναι τυχαίο που γνωρίστηκαν και συνεταιρίστηκαν.! Προφανώς ταιριάζουν σε όλα τους. Δεν μπορεί να είναι διαφορετικά.!
Εντάξει, η κ. Γλυκερία μπορεί να είναι φίρμα για κάποιους και μια μετριότητα ή τίποτα για κάποιους άλλους. Μπορεί ακόμα να μη γνωρίζει τον κ. Ζαραφωνίδη, αφού ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του ΔΕΝ το γνωρίζει καλά καλά και ως εκ τούτου να μην τον εμπιστεύεται. Μπορεί, ακόμα, να μη γνωρίζει το συνεταιράκι του, με τα σαπούνια, ή να τον γνωρίζει και να μην τον εμπιστεύεται, επίσης. Όμως είναι δυνατόν να μη γνωρίζει τον μΕΓΑΛΟεκδότη - παραγωγό και επί "45 συναπτά έτη" δημοσιογράφο; Αν είναι δυνατόν.!!! Ή μήπως τον γνωρίζει πολύ καλά και είναι αυτός ο λόγος που θέλει την αμοιβή της για να τραγουδήσει στο φεστιβάλ, προκαταβολικά και μάλιστα σε ζεστό μετρητό χρήμα; Ούτε τραπεζική επιταγή δεν δέχεται η ...ρουφιάνα, διότι νομίζει ότι κι' εκεί κάποια απάτη μπορεί να κάνει ο ...άνθρωπος και να την ρίξει.!!! Γνωρίζει, φαίνεται ότι θα έκανε το ίδιο και σε κάποιον άλλο συνάδελφό της και έστειλε τον οικονομικό της σύμβουλο (λογιστή-ταμία) στο Τορόντο για να εισπράξει σε ΜΕΤΡΗΤΑ τη δική της αμοιβή και της ακολουθίας της, πριν ξεκινήσει για το μεγάλο ταξίδι.!!! Αντιλαμβάνεστε τώρα πόσο καλό όνομα θα (πρέπει να) έχει στην πιάτσα των σοβαρών και φτασμένων καλλιτεχνών, ώστε να του ζητάνε "εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν"; 
Και καθόμαστε τώρα εμείς σοβαροί άνθρωποι και ασχολούμαστε με τα ρεμάλια.!!! Αν είναι δυνατόν... Και δηλώνουν όλοι τους επιχειρηματίες.!!!

Thursday, July 3, 2014

Διαφημίσεις απλήρωτες για ...μπούγιο.!

Μιλάει και...γελαδίσια ο ζαραφωνιάδης

Τρεις μαρτυρίες, από ισάριθμους επιχειρηματίες, έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στ' αυτιά μου και οι οποίες λένε ότι μια κάποια βδομαδιάτικη φυλλάδα, ...παγκοσμίου ομογενειακού "ενδιαφέροντος", συνεχίζει να τους δυσφημίζει παρ' όλο που επανειλημμένα   έχουν ειδοποιήσει τον εκδότη της να σταματήσει την καταχώριση, αναστέλλοντας φυσικά τις πληρωμές τους. Ο μεγαλοδημοσιοκάφρος αρνείται να το κάνει εμμένοντας στις καταχωρήσεις δωρεάν, όπως λέει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι αισθάνονται ότι δυσφημίζονται μέσα από τις σελίδες της φυλλάδας του.
Κερδισμένος ένας άλλος εκδότης ο οποίος εισέπραξε ήδη επιταγές κάποιων χιλιάδων δολαρίων, ώστε να μπορέσει να καλύψει τη ζημιά των δυσφημισμένων, από τον προηγούμενο, επιχειρήσεων τους. Και φυσικά ο εν λόγω ...παγκόσμιος της πλάκας δεν ενοχλήθηκε από τις κινήσεις αυτές αφού βρήκε το θύμα με τα εκατομμύρια  και αρμέγει ό,σα θέλει... Αρκεί να βγει από την αφάνεια ο πιατάς, με τα κερδισμένα-όχι από τα πιάτα-λεφτά του.!

ΩΔΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ



Παιδιά στην Αγγλία φόρεσαν χλαμύδες και ύμνησαν τον ελληνικό πολιτισμό

[Για να υποκαταστήσουν τη "Νεφέλη";]


Στο κολέγιο του Τσέστερτον η εγκύκλιος των μαθημάτων είναι δεδομένη: ακολουθεί τη βρετανική λογική της εις βάθους ανάλυσης των πολιτισμών και των επιστημών. Τουτέστιν: τα παιδιά βιώνουν τα μαθήματα - «παίζουν» μαζί τους.

Ένα αντίστοιχο πρωτοποριακό πρόγραμμα περιλαμβάνει και την εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών. Όχι, όμως, με τη στείρα απομνημόνευση γνώσεων, αλλά με τη βιωμένη εμπειρία μέσω της ταύτισης.

Τα παιδιά, σε συνεργασία με τους καθηγητές των τμημάτων Ιστορίας και Μαθηματικών,

Wednesday, July 2, 2014

Ο κεφτές ταξιτζής...


Στον ...κεφτέ έπεσε τελικά ο κλήρος, να γίνει ταξιτζής για να μεταφέρει τους καλλιτέχνες από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τους και πίσω-μπρος στο πάρκο των εκδηλώσεων. Είναι βλέπετε, η μόνη έμπιστη του προαγωγού -ύστερα από το ξύλο που έφαγε- ώστε να μη της ξεφύγει κανένας και γίνει η ζημιά... Για καλού και κακού όμως, της έβαλαν και το ...γυαλάκια δίπλα της, μπας και σκεφτεί να  κάνει καμιά τσιριτζάτζουλα, σε αντίποινα της σφαλιάρας.! Α στα διάλα βρωμιάριδες, μαζί με  όσους και όσες, σας ακολουθούν "πιστά", ένεκα εκβιασμών...

Αναστασία Σκουφή: Η μαθήτρια που «τίναξε» τις βαθμολογίες στις Πανελλαδικές

Με 19.571 μόρια ετοιμάζεται για τη Νομική Αθηνών

Η αγωνία τελείωσε για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς, από το μεσημέρι της Τρίτης οι βαθμολογίες τους είναι αναρτημένες σε σχολεία και διαδίκτυο και όλοι μπορούν να ετοιμάσουν τα επόμενά τους σχέδια.

Ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων βρίσκεται η Αναστασία Σκουφή, μαθήτρια του Αρσακείου Εκάλης, η οποία συγκέντρωσε 19.571 μόρια και προετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές της στην πάντα απαιτητική Νομική Αθηνών.

Μιλώντας στο iefimerida.gr η Αναστασία τονίζει ότι «Αισθάνομαι πολύ ωραία από τα αποτελέσματα.

Tuesday, July 1, 2014

Λεπτομέρειες για το νέο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών
στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο


Ο κ. Θέμης Αραβοσιτάς, μας πληροφορεί μέσω του fb, μερικές λεπτομέρειες για το νεοσύστατο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, απ' όπου τις  κλέψαμε και τις μεταφέρουμε για ό,ποιον ενδιαφερόμενο.

"Το νεοσύστατο Πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο θα προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 μάθημα Νέας Ελληνικής Γλώσσας καθώς και μαθήματα Ιστορίας και Πολιτικής. Ειδικά το μάθημα της Γλώσσας που θα διδαχθεί φέτος, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο (full-year course) και απευθύνεται σε ομογενείς και μη φοιτητές με βασικές γνώσεις της Ελληνικής.
Το Πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών (CERES) του Munk School of Global Affairs. Δημιουργήθηκε με τις πρωτοβουλίες και συντονισμένες προσπάθειες του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών στο UT, των Ελληνικών Διπλωματικών Αρχών στον Καναδά (Πρέσβη,Γενικού Προξένου Τορόντο, Γραφείου Συντονιστή Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης Καναδά-Μεσοδυτικών Η.Π.Α). Χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF) που με την υποστήριξη όλων των παροικιακών φορέων έχει ξεκινήσει μια σημαντική οικονομική εκστρατεία για την περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση του Προγράμματος."

Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων ο κ. Αραβοσιτάς θα (πρέπει να) είναι και ο πρώτος που θα διδάξει στο νέο αυτό πρόγραμμα, για το καλό της Γλώσσας και των μαθητών. Ας το ευχηθούμε...

Η Realnews έχει προσφορά Γιάννη Σπανό και όχι τη συλλεκτική τρόμπα που φούσκωσε το έλλειμμα;

Σόρρυ, αλλά μόνο με Σπανό δεν ψωνίζω. Θα το κάνω στην περίπτωση που μας δώσουν προσφορά τη συλλεκτική τρόμπα με την οποία οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου φούσκωσαν το έλλειμμα και μας έβαλαν ξοπίτηδες στο.....μνημόνιο για να κερδοφορήσουν τα αδέρφια και τα ξαδέρφια τους, σε συνεργασία πάντα με τον Σόρος, τους τραπεζίτες, τα νεφελίμ και τα ελοχίμ -μόνο τότε αγοράζω!

Φήμες που θέλουν τον Χατζηνικολάου να αναπαράγει ανοησίες περί φουσκωμένου ελλείμματος για να προστατέψει τον Καραμανλή και τον άσπονδο προσωπικό του εχθρό Θοδωρή Ρουσόπουλο ελέγχονται ως αν-ακριβείς. Πάντως, με τούτα και με κείνα, η μπάλα παραμένει στην εξέδρα επί 5 συναπτά έτη και αυτό σίγουρα μπορεί να καταγραφεί ως ακόμη μία ιστορική επιτυχία της προπαγάνδας.
 Ας ρωτήσουμε λοιπόν κάτι και μεις τον Νίκο Χατζηνικολάου: 
 Αλήθεια, Νίκο, πιστεύεις ακόμη ότι το έλλειμμα το φούσκωσαν οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου; Και αν ναι, τι μάρκα είναι το ψεκαστικό που φοράς; Διότι θα αρχίσω να πιστεύω ότι δεν φταίει το αεροπλάνο που περνάει από πάνω και σε ψεκάζει αλλά εσύ που κάθεσαι κάτω απ' την τουρμπίνα...

Monday, June 30, 2014


Η Σπυράκη, το Royal Widsor και η ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στα Εξάρχεια


- «Ρε συ εγώ δουλεύω 30 χρόνια δημοσιογράφος και δεν έχω καταφέρει να αγοράσω ημιυπόγεια γκαρσονιέρα στα Εξάρχεια! Η Σπυράκη που τα βρήκε τα λεφτά κι έχτισε σπίτι στα προάστια, εξοχικό στη Χαλκιδική και αγόρασε και σπίτι στις Βρυξέλλες;»
- «Εσύ όμως κοπέλα μου δεν έκανες κομματικό σέρβις σε ΠαΣοΚ και ΝΔ. Το "επαιζες" ανεξάρτητη δημοσιογράφος γιατί δεν ήθελες να σε αποκαλούν παιδί του κομματικού σωλήνα .Ας πρόσεχες και θα είχες κι εσύ το ιδιόκτητο τεσσάρι σου...»
Η συζήτηση σε δημοσιογραφικό στέκι στο Κολωνάκι έχει ανάψει με αφορμή την αποκάλυψη ότι η πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλέυτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη αγόρασε σπίτι στις Βρυξέλλες αρνούμενη, λέει, να μείνει στο πολυτελές «Royal Widsor»...
H εφημερίδα Παραπολιτικά, που αποκάλυψε το θέμα, αναφέρει ότι τα δυάρια τιμώνται γύρω στις 250.000 ευρώ ενώ τα τεσσάρια στις 300.000, συμπεραίνοντας ότι εύκολα μία τράπεζα θα χορηγούσε στεγαστικό δάνειο σε έναν ευρωβουλευτή με μέσο μισθό τις 17.000 ευρώ μηνιαίως για πέντε χρόνια. Μάλιστα μας πληροφορεί ότι ο μισός μισθός της (ευρωβουλευτού) Σπυράκη θα πάει στο δάνειο!.. Πολλά βάσανα για τους δανειολήπτες ευρωβουλευτές. Είναι να τους λυπάσαι...