Search This Blog

Friday, June 12, 2020

Την Κυριακή 14 Ιουνίου Ανοίγουν για τους πιστούς οι εκκλησίες της Κοινότητας…



Με Ανακοίνωση Τύπου η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο πληροφορεί τα μέλη τους φίλους και όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς της πόλης και των γύρω περιοχών ότι την προσεχή Κυριακή 14 Ιουνίου αρχίζει η επαναλειτουργία των Ιερών Ναών της με ανώτερη επιτρεπόμενη πληρότητα το 30% της χωρητικότητας της κάθε εκκλησίας.και είσοδο με σειρά προτεραιότητας.

Πάτρα: Φόρος τιμής στους Καναδούς στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στο Ιόνιο


Τις ευχαριστίες του Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, κ. Μαρκ Άλεν, δέχθηκαν σήμερα ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου EDT HERCULES, το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό Σώμα και ο ΟΛΠΑ ΑΕ, για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια εντοπισμού του καναδικού ελικοπτέρου CH-148 Cyclone που κατέπεσε ανοιχτά της Κεφαλονιάς το απόγευμα της 29ης Απριλίου.

Wednesday, June 10, 2020

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά Julie Payette, με την Ελληνίδα Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου


Η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά Julie Payette επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την συγχαρεί για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα της χώρας και να της εκφράσει την επιθυμία της για στενή συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Διπλωματικές ανακατατάξεις στα σκαριά;



Διάφορες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν ότι ο κ. Δένδιας έφερε στο μπροστινό μέρος του μυαλού του κάποιες επιβεβλημένες ανακατατάξεις στο διπλωματικό σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζουμε τα πώς και τα γιατί της συγκεκριμένης υπόθεσης καθ’ ότι ΔΕΝ μας αφορά, αφού ο χώρος μας ελέγχεται από στελέχη του Σώματος των μονόφθαλμων το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την διπλωματία…

Monday, June 8, 2020

Αυτοκτόνησε σαν χθες, στις 7 Ιουνίου 1954

Ο Alan Matheson, ο άνθρωπος που «γέννησε» τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές…


Ο Άλαν Μάθισον Τούρινγκ ή Τιούρινγκ (Alan Matheson Turing, 23 Ιουνίου 1912 – 7 Ιουνίου 1954) ήταν Άγγλος μαθηματικός, καθηγητής της λογικής, κρυπτογράφος και θεωρητικός βιολόγος. Θεωρείται «πατέρας της επιστήμης υπολογιστών», χάρη στην πολύ μεγάλη συνεισφορά του στο γνωστικό πεδίο της θεωρίας υπολογισμού κατά τη δεκαετία του 1930, αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης, χάρη στο λεγόμενο τεστ Τούρινγκ, την οποία πρότεινε το 1950: έναν τρόπο για να διαπιστωθεί πειραματικά αν μία μηχανή έχει αυθεντικές γνωστικές ικανότητες και μπορεί να σκεφτεί.