Search This Blog

Sunday, March 17, 2013


ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
24 -25  ΜΑΡΤΙΟΥ 2013
 Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας στο Τορόντο εορτάζει και πανηγυρίζει την 25ην Μαρτίου, ημέρα του κοσμοσωτηρίου γεγονότος του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, τον Πανορθόδοξο Εσπερινό της Ορθοδοξίας, και την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας του 1821.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 Κυριακή 24 Μαρτίου - Παραμονή της Εορτής του Ευαγγελισμού
 7:00 μ. μ. - 8:30 μ. μ.  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ, με Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και Αρτοκλασία. Τους ύμνους θα ψάλλουν 7 Ορθόδοξες Χορωδίες και θα συμμετάσχουν Ιερείς των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών Τορόντο και περιχώρων.
 8:30 μ. μ. -   9:30 μ. μ.   Δεξίωση από την Φιλόπτωχο στην Αίθουσα του Ναού
 9:30 μ.μ. - 10:30 μ.μ.   Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 Δευτέρα 25 Μαρτίου - Εορτή  του Ευαγγελισμού και Εθνική Επέτειος
 8:30 π. μ. - 11:30 π. μ. Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ Βοηθουμένου υπό των Ιερέων Τορόντο και Περιχώρων
 11:30 π.μ. - 12:00 μ.μ. Πανηγυρική Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω.  Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Εντιμότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Τορόντο, κ. Δημήτριος Αζεμόπουλος
 Καλούνται όλοι οι φιλέορτοι Ομογενείς να συμμετάσχουν στον λαμπρό Εορτασμό της μεγάλης αυτής Θρησκευτικής και Εθνικής Επετείου που εκφράζει ο Ευαγγελισμός της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 Εκ του Γραφείου του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Παναγίας


No comments:

Post a Comment