Search This Blog

Saturday, June 15, 2013

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΕΙΟ…

Κρίνεται η τύχη της Ελληνικής Κοινότητας…
Χαμογελούν ικανοποιημένοι που ...πέτυχαν (:) το στόχο τους.!

Σήμερα Σάββατο, στις 2:30 το απόγευμα, κρίνεται η …τύχη της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο.
Μιας Κοινότητας 150 και πλέον χιλιάδων ομογενών, οι οποίοι επί 90 σχεδόν χρόνια αγωνίστηκαν και με το υστέρημά τους και την καθοδήγηση προέδρων και Δ. Συμβουλίων κατόρθωσαν να τη φτάσουν εκεί που ήταν το …σωτήριο έτος 2000.  Εκεί, λοιπόν, στα 90της χρόνια είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια ενός ανεκδιήγητου προέδρου ο οποίος με τη συμπαράσταση του κολαούζου αντιπροέδρου του, και την σιωπηρή συμπαράσταση ενός, επίσης ανεκδιήγητου, μητροπολίτη πέτυχαν να την καταχρεώσουν, ώστε να τη ρίξουν στα χέρια του με το ομολογημένο πλέον αντάλλαγμα του διορισμού του ενός ως «δικαστή» και του άλλου ως υποψήφιου βουλευτή.! Και είναι ομολογημένο αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν τόλμησε κάποιος από τους ίδιους να το διαψεύσει…
Αυτή, λοιπόν, την Κοινότητα την οποία εγκατέλειψαν όπως τα ποντίκια το καράβι, -αφού όμως την ξέσκισαν στο χρέος- καλούνται τα μέλη της αύριο στο «Πολυμενάκειο» να βρουν λύση σωτηρίας, αφού οι τιτάνιες προσπάθειες των μετέπειτα προέδρων Γιώργου Γκέκα, Νίκωνα Γεωργακόπουλου και Αντώνη Αρτεμάκη με τα Δ. Συμβούλια, δεν κατάφεραν το ποθητό αποτέλεσμα. Έτσι, έφτασε η ώρα για την εκποίηση κάποιου ή κάποιων ακινήτων ώστε να απαλειφθεί το χρέος και να περισώσουμε τον οργανισμό έστω και κουτσουρεμένο, αφού ήταν γραφτό να χτυπηθεί πισώπλατα από την διοίκηση της δεκαΑΙΤΙΑΣ και τον …πνευματικό πατέρα, τον μητροπολίτη Σωτήριο ο οποίος παραμένει και επιμένει να πέσει το καμάρι του ελληνισμού στα χέρια του.! ΔΕΝ ζει για ΤΙΠΟΤΑ άλλο ο αναιδέστατος… αλλά ΜΟΝΟ για το χρήμα και την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο.! Ας ελπίσουμε να περιμένει όπως η αλεπού του κριαριού.!...

        

Friday, June 14, 2013

Η ΕΡΤ μπορεί να είναι 
η αρχή του τέλους για τον Σαμαρά.!!!
Το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν απλώς η αφορμή για να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος, στην πλειοψηφία του, την λάθος πορεία μιας ανόητης κυβέρνησης που αντί να μας βγάζει στο ξέφωτο, μας βυθίζει περισσότερο στην ύφεση και το αδιέξοδο. Αποδείχτηκε αυτό που πάντα έλεγα ότι δηλαδή ο Σαμαράς είναι ένας ανέμπνευστος, και άχρηστος πρωθυπουργός.

Δεν μπόρεσε να δώσει όραμα στη χώρα και το περίεργο είναι ότι έδειξε μια -ίσως- αθέλητη



Έμμισθα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια που έγιναν σε ένα βραδύ εκδότες διαδικτυακών μέσων και επιχορηγούνται από νεοσύστατους τραπεζικούς κολοσσούς-φούσκες, διακινούν γελοία σενάρια σύνδεση του ενδεχομένου των πρόωρων εκλογών με την πιθανή παραγραφή των όποιων αδικημάτων του Γιώργου

Παραλληλισμοί.!

Το Νοέμβριο του 2011, ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός ( με το 42% του ελληνικού λαού) οδηγείται στην παραίτηση, με αφορμή την πρόταση του να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην Ελλάδα προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον μιας συμφωνίας με τους δανειστές ο ίδιος ο λαός.

Τον Ιούνιο του 2013, ένας Πρωθυπουργός, μιας τρικομματικής Κυβέρνησης (που συγκέντρωσε

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Παπούλια: Να γίνουν οι αλλαγές με ανοιχτή την ΕΡΤ

Κατά της κυβερνητικής απόφασης τάχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας και με παρέμβασή του ζητά να γίνει η αναδιάρθρωση της ΕΡΤ με το κρατικό

Thursday, June 13, 2013

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ)ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Αληθινή ιστορία

Oταν η απελπισία σε έχει παραλύσει, όταν η απόγνωση σε δέρνει απο παντού, όταν τα χρέη σε πνίγουν και οι αποτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, θεωρείσαι ο «πνιγμένος» που πιάνεται ακόμη κι από τα μαλλιά του για να σωθεί.
Τότε αρχίζεις και «πουλάς» ότι έχεις. Πουλάς ακόμη, κι ότι δεν έχεις.
Μόνο που στην δεύτερη περίπτωση, πουλάς κοπανιστό αέρα, με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο κορόιδο να τον αγοράσει.

Συνήθως, αντί για κορόιδο, εμφανίζεται κάποιος ακόμη πιο πονηρός και πιο απελπισμένος απο σένα. Σου λέει, δε μπορεί, όλο και κάτι θα φάμε. Απελπισία
Χαστούκι στον (Απόδημο) Ελληνισμό 
το κλείσιμο της ΕΡΤ

Η Ελλάδα από αυτή την εβδομάδα δεν έχει δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μέσο μετά από την ξαφνική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. Η είδηση προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα που αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια. Καταρχήν είναι λυπηρό να απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι, να αυξάνεται δηλαδή κι άλλο ο αριθμός των ανέργων σε ένα κράτος όπου πλέον ένας στους τρεις πολίτες και ένας στους δυο νέους δεν έχει δουλειά. Επίσης σε μια τόσο ταραγμένη περίοδο με τα γεγονότα να τρέχουν και τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας, της πολιτικής, της κοινωνίας να είναι ραγδαίες, η παρουσία ενός δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου αποτελεί εγγύηση για μια νηφάλια προσέγγιση των πραγμάτων. Ωστόσο υπάρχει κι άλλη μια διάσταση που δεν φαίνεται να απασχολεί τόσο τους ιθύνοντες.

Μέσω της ΕΡΤ, εδώ και πολλά χρόνια, φτάνει στα σπίτια των απανταχού Ελλήνων η φωνή της Ελλάδας. Μια φωνή που μας μεταφέρει τη σύγχρονη εικόνα της χώρας, τον ελληνικό πολιτισμό, τις παραδόσεις, τη γλώσσα μας. Αυτή η μοναδική γέφυρα επικοινωνίας της ομογένειας με την πατρίδα δεν έπρεπε να γκρεμιστεί έτσι, απρόοπτα, απροετοίμαστα, ανεύθυνα.
Ναι, είναι αλήθεια πως η ΕΡΤ είχε προβλήματα, όπως άλλωστε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της Ελλάδας, ανέκαθεν. Δεν είμαστε σε θέση εμείς οι Έλληνες της διασποράς να γνωρίζουμε λεπτομέρειες γύρω από τους μισθούς των εργαζόμενων, τα ρουσφέτια ή κάθε άλλη πρακτική με την οποία επιβαρύνθηκε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο. Ακούμε πολλά. Πως οι μισθοί ήταν υπερβολικοί, πως ο κάθε αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας -συμπεριλαμβανομένου του σημερινού κυβερνητικού εκπροσώπου - για καθαρά εθιμοτυπικούς λόγους φρόντιζε να διορίζει στην ΕΡΤ άτομα της αρεσκείας του, πως γίνονταν σπατάλες, πως πολλοί υπάλληλοι δούλευαν από το σπίτι τους κλπ. Όλα αυτά, που μπορεί τα περισσότερα να είναι αλήθεια δεν είναι ικανά να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι:

Η ΕΡΤ είναι το ΕΘΝΙΚΟ μας ΚΑΝΑΛΙ. Δηλαδή είναι η εικόνα του ελληνισμού προς τα μέσα και προς τα έξω. Αυτό πιστοποιείται άλλωστε από το γεγονός ότι για τη συντήρηση αυτού του μέσου πληρώνουν, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όλοι όσοι διαθέτουν κάποιο ακίνητο στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και μεταναστών και εκατομμυρίων ομογενών, κάποιοι εκ των οποίων δεν έχουν πάει ποτέ τους στην πατρίδα. Πρόκειται για μια συμβολή του απόδημου ελληνισμού, με πρακτική και συγκεκριμένη αξία που δεν είναι δυνατό να μη την υπολογίζουν οι κυβερνώντες.
Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια, όσοι παρακολουθούμε την ΕΡΤ στο εξωτερικό, έχουμε διαπιστώσει μια σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας των προγραμμάτων της που σε ένα βαθμό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από την οικονομική στενότητα. Ακόμη κι έτσι, πολλές από τις εκπομπές της και ειδικά όσες απευθύνονται στους ομογενείς μέσω της ΕΡΤ World, είναι ασύγκριτα καλύτερες από τα ραδιοτηλεοπτικά «σκουπίδια» ιδιωτικών καναλιών που μεταφέρουν εντός κι εκτός μια εικόνα παρακμής (reality shows, κακέκτυπα αντίτυπα ξένων παραγωγών χαμηλής ποιότητας και ηθικής, τούρκικες σειρές, μονοθεματικά δελτία ειδήσεων με επαγγελματίες σχολιαστές, άπειρα παράθυρα, φωνασκίες, ύβρεις…). Στην ΕΡΤ έχουμε παρακολουθήσει διαμάντια, έχουμε μάθει πολλά για τους πολιτιστικούς θησαυρούς της πατρίδας, τις μουσικές της, τα τοπία της, για τους ανθρώπους του πνεύματος, των επιστημών, των τεχνών και τις δημιουργίες τους.

Ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνισμού βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα. Πρόκειται για ένα δημιουργικό τμήμα που συμβάλει έμπρακτα, καθημερινά στην θετική προβολή της Ελλάδας, στην ενίσχυσή της με διάφορους τρόπους. Στο παρελθόν έχουν ακουστεί διάφορα για τις σχέσεις του μητροπολιτικού κέντρου με τον απόδημο ελληνισμό. Για το δικαίωμα της ψήφου που ποτέ δεν συζητήθηκε σοβαρά, για τον τρόπο με τον οποίο συστάθηκε και διαλύθηκε το ΣΑΕ, για την έλλειψη υπουργείου για τον Απόδημο Ελληνισμό, για την έλλειψη μηχανισμού υποστήριξης επενδύσεων ή επίλυσης προβλημάτων που αφορούν τους ομογενείς, για την ανοργανωσιά και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ομογενείς στις κατά τόπους διπλωματικές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, για την ανυπαρξία εθνικής στρατηγικής στην παιδεία, για τη μη οργανωμένη αξιοποίηση των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει ο ελληνισμός πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της χώρας. Το ελληνικό κράτος δεν έχει καταφέρει να συγκροτήσει μια ενιαία και σαφή πολιτική κοινής αποδοχής για τα ζητήματα της ομογένειας, όπως δεν το έχει καταφέρει και για άλλους ζωτικούς τομείς (οικονομία, εξωτερική πολιτική, άμυνα, υγεία, παιδεία, πολιτισμός, κλπ.).

Υπάρχουν πολλοί που θεωρούν την πράξη της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, ως μια γενναία απόφαση με αποδέκτες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Δείχνει, όπως υποστηρίζουν, διάθεση ριζικής μεταρρύθμισης στο άρρωστο ελληνικό δημόσιο που απαιτούν πρώτιστα οι υποφέροντες Έλληνες πολίτες και ακολούθως οι διεθνείς δανειστές. Κλείνοντας τη δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και αψηφώντας το σχετικό πολιτικό κόστος, συνεχίζουν κάποιοι υποστηρικτές της κυβερνητικής απόφασης, στέλνεται ένα μήνυμα πως η χώρα διαθέτει δυναμική ηγεσία, ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις (της εποχής και των δανειστών), να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που την περιβάλλουν, να αλλάξει σε βάθος το κράτος κάνοντάς το πιο σύγχρονο, αποδοτικό και νοικοκυρεμένο.

Να τα δεχτούμε όλα αυτά. Πραγματικά να τα δεχθούμε χωρίς καμιά ειρωνική διάθεση. Και να αγνοήσουμε ταυτόχρονα τη χρονική συγκυρία που συνδέει το κλείσιμο της ΕΡΤ με τις πιέσεις για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων (περίπου όσων απασχολούσε το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο) ή με κίνηση αντιπερισπασμού μετά τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων (Ρωσικά κεφάλαια, φυσικό αέριο κλπ.). Και να πούμε τώρα τι θα περιμέναμε:

1. Να έχει γίνει γνωστό από την κυβέρνηση προεκλογικά ότι θα κλείσει την ΕΡΤ

2. Να έχουν γίνει γνωστά τα προβλήματα της ΕΡΤ, τα αίτια και οι υπαίτιοι αυτών των προβλημάτων

3. Να έχει χαρακτεί μέσα από ένα δημόσιο διάλογο, με την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση ένα πρόγραμμα για την εξυγίανση της ΕΡΤ (κάπου μάθαμε ότι υπήρχε τέτοιο πρόγραμμα)

4. Να υλοποιηθεί το πρόγραμμα αυτό ομαλά, μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα επιτρέψει π.χ. στις οικογένειες των εργαζόμενων να προετοιμαστούν αναζητώντας κάπου εργασία πριν τους ανακοινωθεί ότι απολύονται σε μια νύχτα.

Θα περιμέναμε κι άλλα, ωστόσο τα παραπάνω είναι αρκετά για να υποστηρίξουν το επιχείρημα ότι το κράτος και οι πολιτικές του ηγεσίες σε μια σύγχρονη δημοκρατία, ακόμη και σε περιόδους κρίσης οφείλει να διατηρεί την ψυχραιμία του, να μην κάνει σπασμωδικές κινήσεις, να μην αιφνιδιάζει, να μην συμπεριφέρεται ως ανεύθυνος επενδυτής που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια συγκυρία για να ξεφύγει από ένα πρόβλημα αγνοώντας τις συνέπειες των ενεργειών του. Η περίπτωση της ΕΡΤ είναι άλλη μια ένδειξη του ότι οι « πολιτικοί ηγέτες» της σύγχρονης Ελλάδας, δεν έχουν αντιληφθεί ούτε τα αίτια της κρίσης ούτε τους τρόπους αντιμετώπισής της (αυτά δεν τα διδάχτηκαν στις φημισμένες σχολές του εξωτερικού που σπούδασαν) και προφανώς δεν έχουν κανένα σχέδιο ουσιαστικής της αντιμετώπισης. Το να δείχνεις πυγμή, αποφασιστικότητα, «τσαμπουκά» που λέμε, είναι βέβαια ένα θετικό χαρακτηριστικό αλλά αυτό δεν έλειψε ποτέ από την Ελλάδα, ούτε είναι η έλλειψή του που προκάλεσε αυτή την πρωτοφανή κρίση. Αντίθετα είναι μια από τις πηγές της κρίσης. Νηφαλιότητα, συλλογικότητα, ανθρωπιά, καλλιέργεια, μόρφωση, επαγγελματισμός, συνέπεια, εργατικότητα, διορατικότητα, αίσθηση της σύγχρονης πραγματικότητας, αντίληψη των παγκόσμιων συνθηκών και προβλημάτων, όραμα, δικαιοσύνη, σεβασμός, ευαισθησία…είναι κάποιες από τις αρετές που έρχονται πρόχειρα στη σκέψη ως ελλείψεις του πολιτικού προσωπικού της χώρας ειδικά αυτή την περίοδο.

Όταν πρέπει να βρεις χρήματα για να πληρώσεις μισθούς και συντάξεις, όταν σου βάζουν το πιστόλι στον κρόταφο οι δανειστές και από κάτω ο λαός υποφέρει και αγανακτεί, θα πει κάποιος, τότε όλες αυτές οι αξίες που παραθέσαμε πάνε περίπατο! ΛΑΘΟΣ. Όταν έξω γίνεται χαλασμός αντλείς δύναμη μόνο από μέσα. Από τους ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Ποιος αγαπά ποιον στη σημερινή Ελλάδα;
Λες πολύ απλά. Αυτή είναι η κατάσταση. Ζούσαμε με τόσα, τώρα θα ζούμε με τα μισά. Ελάτε να ξανακάνουμε τη μοιρασιά. Να δούμε ποιες είναι οι πραγματικές μας ανάγκες και να ξεκινήσουμε από την ανάγκη για την επιβίωση όλων, την ανάγκη της στέγης, της θέρμανσης, της υγείας , της παιδείας, της ασφάλειας . Πρώτα καλύπτουμε αυτά που αφορούν όλους και μετά πάμε παρακάτω. Αυτό για να γίνει απαιτεί συναίνεση, απαιτεί να καθίσουν ως ίσοι προς ίσους στο ίδιο τραπέζι άνθρωποι που έχουν κάποιες από τις αξίες που προαναφέραμε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν ως στόχο να κερδίσουν πόντους στην πολιτική σκακιέρα, να επιβάλλουν απόψεις εκμεταλλευόμενοι συγκυριακή τους ισχύ αλλά διάθεση να υπηρετήσουν το λαό, σήμερα που υποφέρει και να προετοιμάσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά.

Κλείνοντας επιστρέφουμε στο θέμα της ΕΡΤ σε σχέση με τους Έλληνες μετανάστες. Καθώς πολλοί από εμάς ετοιμαζόμαστε να έρθουμε για τις διακοπές μας-αλήθεια να ξέρατε πόσο σκληρά εργάζονται οι περισσότεροι για να έχουν αυτό το τεράστιο προνόμιο των διακοπών στην Ελλάδα- θα θέλαμε να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ταξιδεύουμε με ελληνικά αεροπλάνα, να μας υποδέχονται σε ελληνικά αεροδρόμια, να γευτούμε ξανά ελληνικά προϊόντα, να ακούσουμε τη γάργαρη ελληνική γλώσσα από χαμογελαστά πρόσωπα, ένα δροσερό ελληνικό τραγουδάκι , μαζί με τον ήλιο, τη θάλασσα, τις μυρωδιές, την ελευθερία του ελληνικού τοπίου. Όλα αυτά είναι πλέον ελλείψεις. Όπως έλλειψη είναι και η ΕΡΤ. Κάποια χάθηκαν σταδιακά κι άλλα αιφνιδιαστικά, όπως η ΕΡΤ. Το κλείσιμό της δεν είναι μια πράξη πολιτικής ευθύνης ή πολιτικής ανευθυνότητας , ανάλογα με το πώς το βλέπει ο καθένας. Είναι για εμάς, τους Έλληνες που ζούμε και αναπνέουμε για την Ελλάδα, μακριά της ένα ακόμη χαστούκι. Ας είναι το τελευταίο.

Ανώνυμος Έλληνας Μετανάστης ,Τορόντο-Καναδάς

Υστερόγραφο: Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες μας πληροφορούν ότι η ΕΡΤ έκλεισε για να φτιαχτεί καλύτερη δεν μας παρηγορεί καθόλου. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως οι άνθρωποι που την έκλεισαν όπως την έκλεισαν είναι αυτοί που θα την ανοίξουν όπως την ανοίξουν!
Το αδύνατο και το αναπόφευκτο


Είναι εκπληκτικό να δει κανείς πόσοι φίλοι των μεταρρυθμίσεων γεννήθηκαν ξαφνικά σε μια μέρα. Δεν υπάρχει ανακοίνωση για την ΕΡΤ, που να μην ξεκινά με την επισήμανση ότι υπάρχει ανάγκη εξυγίανσής της, δραστικής αλλαγής της λειτουργίας κ.λπ. Οι περισσότερες καταλήγουν «ναι, πρέπει να γίνουν πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι έτσι, βρε αδελφέ!», όπου το «όχι έτσι» σημαίνει, «όχι

Wednesday, June 12, 2013

Σίμο, τη Σαλαγκούδη που δεν μπορούσε 
να πει ούτε το «καλημέρα» 
ποιος τη διόρισε με 3.500 το μήνα;...

Μέσω twitter ο πρώην διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιώργος Κογιάννης, επιτέθηκε κατά του κυβερνητικού εκπροσώπου για το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Απευθύνοντάς του πολλά ερωτήματα ο Γ. Κογιάννης θυμίζει κάποια από τα έργα του Σίμου Κεδίκογλου στην ΕΡΤ. Σταχυολογούμε:

- Σίμο Κεδ. τον Λιάτσο ποιος τον έβαλε στην ΕΡΤ για να τη μετατρέψει σε Πετρούλα TV;; ΕΣΥ!!.. Ξυπνήστε…

- Σίμο Κεδ. την Ανθή Σαλαγκούδη που δεν μπορούσε να πει ούτε το “καλημέρα” ποιος τη διόρισε

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ενημερωτική συνάντηση για 
τη μετανάστευση
Ελλήνων στον Καναδά
ΣΤΟ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΕΙΟ

Ο κ. Craig Scott, Ομοσπονδιακός βουλευτής του  NDP της περιοχής Danforth, Διοργανώνει συνάντηση ενημέρωσης των ομογενών για τον ευκολότερο και γρηγορότερο τρόπο να καλέσει κάποιος έναν συγγενή του από την Ελλάδα ένεκα της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας που διέρχεται η χώρα μας.

Τον βουλευτή Craig Scott θα πλαισιώνει ο δικηγόρος Ronald Poulton, ειδικός στον τομέα μετανάστευσης, ο οποίος θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για την νέα νομοθεσία και τα διαφορετικά προγράμματα που ισχύουν για το σκοπό αυτό.

Για την καλλίτερη κατανόηση των προγραμμάτων αυτών, για όσους δεν μπορούν, θα υπάρχει διερμηνέας. 

Η συνάντηση θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, 
14 Ιουνίου, 6:30 μέχρι 8:30 το απόγευμα
Στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο
30 Thorncliffe Park Dr.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο (416) 405-8914 ή στο email : craig.scott@parl.gc.ca
Το Meet Greece πάει Θεσσαλονίκη: 
Συνάντησε την Ελλάδα που έρχεται

Μέσα σε όλο το χαμό του διημέρου που προκλήθηκε από το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην εξαιρετική διοργάνωσηMeet Greece V 2.0 που αυτή τη φορά μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη.

Θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο “Ολύμπιον”, στις 13 & 14 Ιουνίου 2013 και θα προβληθεί ζωντανά στο διαδίκτυο με live streaming www.meetgreecev2.gr. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Προσωπικά, ξεχωρίζω από τους ομιλητές την εκπρόσωπο της πολυβραβευμένες Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, τον Απόστολο Κρητικό του Open Coffee Θεσσαλονίκης αλλά και τον Αστέριο Μασούρα που εκπροσωπεί τον κόσμο των social media.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια, η οποία δείχνει να εδραιώνεται. Θυμίζω ότι στην Αθήνα για λογαριασμού του Meet Greece είχε βρεθεί ο διάσημος Αμερικανός σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας Joe Trippi
Το ναυάγιο με την Gazprom, 
και του κράτους!!!

Κάποιοι σχολιαστές επιχαίρουν που μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ, διότι δεν μπορούσε -λένε- να πάει άλλο η κατάσταση! Το θέμα όμως είναι ότι η Νέα Δημοκρατία που κυβερνά σήμερα τον τόπο, έχει τεράστια ευθύνη διότι μέσα σ’ ένα περίπου χρόνο την διάλυσε κυριολεκτικά την ΕΡΤ πριν την καταργήσει.

Προσλήψεις άπειρες με άχρηστους ανθρώπους, με εξωφρενικούς μισθούς, με πανάκριβες εξωτερικές παραγωγές, με αναξιοποίητο προσωπικό... Αλλά φαίνεται πλέον ότι ήταν σχεδιασμένη αλλά και βεβιασμένη κίνηση, αρκεί να σκεφτεί κανείς το στραπάτσο μετά το ναυάγιο στην

Tuesday, June 11, 2013

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...


Θέλω να σας θυμίσω ότι η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά που κόπτεται για τα λεφτά που δίνουμε για την ΕΡΤ, ανέθεσε την τύχη του ειδησεογραφικού της προγράμματος στον Αιμίλιο Λιάτσο. Ο οποίος ως εργαζόμενος στο ΣΤΑΡ κάλεσε την …αξιότιμη πορνοστέρ, «κυρία» Τζούλια Αλεξανδράτου να μιλήσουν –ενημερώνοντας το κενό τους- για την …ταινία της.!!! Αυτός ο Λιάτσος, λοιπόν, θα κράταγε ψηλά την ΕΡΤ;
Ευχαριστώ.


ΑΙΣΧΟΣ...

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 
ΤΟ 2011, ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ.!


Αυτοί που γονάτισαν την ΕΡΤ στο ρουσφέτι και στα χρέη μέχρι το 2009 σκορπώντας μισθούς 20-30 χιλιάρικα το μήνα δεξιά και αριστερά,

Αυτοί που πολέμησαν λυσσαλέα την αναδιοργάνωσή της το 2011 καταγγέλλοντάς το ΠΑΣΟΚ ότι θέλει «να διαλύσει την ΕΡΤ».!
 (το ΠΑΣΟΚ που πήρε μια ΕΡΤ με 20 εκατομμύρια έλλειμμα το 2009 και από το 2010 κατάφερε 30 εκατομμύρια πλεόνασμα στην ΕΡΤ)

Αυτοί που την βούλιαξαν ξανά στους συμβούλους το 2012-2013 και στην ντροπή των πα-Λιάτσων,

Τώρα την κλείνουν.

Όχι γιατί πιστεύουν στο νοικοκύρεμα. Αλλά γιατί τους εξυπηρετεί για άλλα. Για επικοινωνιακά και πολιτικά παιχνιδάκια πάνω σε ζωές ανθρώπων.

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Κρίμα

Με λύπη μας, παρακολουθούμε συζητήσεις στα διάφορα στέκια, όπου μαζεύονται νεοφερμένα Ελληνόπουλα, και που μας σοκάρουν.

Το υφάκι που έχουν, οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν, η λογική του παραλόγου που τα διακατέχει, μας κάνουν να σκεφτόμαστε πως, ίσως το καλύτερο που μπορούσε να συμβεί στην Ελλάδα, ήταν να απαλλαγεί από αυτά τα "μαργαριτάρια" το ταχύτερο δυνατόν.

Πιστεύουν ακράδαντα πως είναι το κέντρο του σύμπαντος. Πως είναι από κάποια ανώτερη φυλή, και δυσανασχετούν βλέποντας πως είναι αναγκασμένοι να συμβιώσουν με άλλες φυλές, και άλλο χρώμα επιδερμίδας.

Τα ρατσιστικά τους υπονοούμενα είναι ανήκουστα, και αδιάκοπα, σε κάθε περίσταση. Ήρθαν με ιδέες, πως, και μόνο επειδή είναι Έλληνες, θα τους δέχονται όπου πάνε με κόκκινα χαλιά και με

ΣΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Συζήτηση ΓΑΠ με Έλληνες φοιτητές.
 Προσερχόμενος στη δεξίωση για το ΤED Global, ο Γιώργος Παπανδρέου, είδε μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την κρίση. Αμέσως τους πλησίασε και ακολούθησε δεκαπεντάλεπτη συζήτηση για όλα. Για τα αίτια της κρίσης, για τα προβλήματα της νέας γενιάς στην Ελλάδα, για τη φοροδιαφυγή κλπ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, πρότεινε να βρεθεί, σε συνεννόηση με τους διοργανωτές, ένας τρόπος να συζητήσουν τα

Ο γενικός πρόξενος … «αντιγράφει» το Αθ. Πρακτορείο.!


Διαβάζουμε ανταπόκριση της κ. Φραγκούλη 
στο Αθ. Πρ. Ειδήσεων η οποία λέει:

«Καναδάς:Σημαντικές επαφές της 
Ολγας Κεφαλογιάννη στο Τορόντο

της ανταποκρίτριάς μας Ι. Φραγκούλη

Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τορόντο
χθές με την ηγεσία της Air Canada Rouge, της Air Transat και της Canadian Tourism Commission στην προσπάθειά της να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στην καναδική αγορά. Η υπουργός έδωσε συνεντεύξεις στο τηλεοπτικό δίκτυο οικονομικών ειδήσεων BNN, το μεγάλο καναδικό κανάλι CTV και την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Toronto Star.

Η υπουργός παρευρέθηκε στην πολυάνθρωπη εκδήλωση του
Hellenic Heritage Foundation, όπου βραβεύθηκε ο ιδρυτής της Blackberry Μάικ Λαζαρίδης με το βραβείο «Lifetime Achievement Award». Η υπουργός μίλησε για τον ελληνικό τουρισμό και το θετικό κλίμα το οποίο υπάρχει πλέον στη μακροοικονομική προοπτική της Ελλάδας, ενώ κάλεσε τους Ελληνες ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος.

Στην εκδήλωση ο Στέλιος Βασιλάκης, υπεύθυνος Στρατηγικής και Νέων Προγραμμάτων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα θα προσφέρει δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο πανεπιστήμιο
York του Τορόντο.

Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος και άλλοι επώνυμοι κι ανώνυμοι της Ελληνικής παροικίας του Τορόντο.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.»
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε την παρακάτω καταχώριση του γενικού πρόξενου κ. Αζεμόπουλου.:



«Activities
  • Σημαντικές συναντήσεις πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο Τορόντο την Παρασκευή 7 Ιουνίου με την ηγεσία της Air Canada Rouge, της Air Transat και της Canadian Tourism Commission στην προσπάθειά της να προωθήσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στην καναδική αγορά. Η υπουργός έδωσε συνεντεύξεις στο τηλεοπτικό δίκτυο οικονομικών ειδήσεων BNN, το μεγάλο καναδικό κανάλι CTV και την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Toronto Star. H κα. Υπουργός παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Hellenic Heritage Foundation, όπου βραβεύθηκε ο ιδρυτής της Blackberry Μάικ Λαζαρίδης με το βραβείο «Lifetime Achievement Award». Η κα. Υπουργός μίλησε για τον ελληνικό τουρισμό και το θετικό κλίμα το οποίο υπάρχει πλέον στη μακροοικονομική προοπτική της Ελλάδας, ενώ κάλεσε τους Έλληνες ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος. Στην εκδήλωση ο κ. Στέλιος Βασιλάκης, υπεύθυνος Στρατηγικής και Νέων Προγραμμάτων του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» ανακοίνωσε ότι το ίδρυμα θα προσφέρει δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο πανεπιστήμιο York του Τορόντο.» 


ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ: Αν εξαιρέσουμε την τελευταία παράγραφο της ανταποκρίτριας στην οποία μιλάει για επώνυμους αλλά και για …ανώνυμους της ελληνικής παροικίας (εμείς όσους ρωτήσαμε για τις ανάγκες του …ρεπορτάζ, μας είπαν όλοι το επώνυμό τους) την οποία ο κ. γενικός σωστά απόφυγε να αναδημοσιεύσει, με ποιο δικαίωμα …αλλοίωσε το κείμενο προσθέτοντας τα δυο κ. και την ημέρα (Παρασκευή) του συμβάντος; Γιατί ο κ. γενικός δεν ανέφερε την πηγή των πληροφοριών του; Επειδή εργάζονται για το Δημόσιο -οι του ΑΠΕ και ο ίδιος-, μπορούν να αντιγράφουν χωρίς λογαριασμό; Πολύ Thliveri η περίπτωση κ. γενικέ, να μην αναφέρετε την πηγή του κειμένου.

Και το χειρότερο, πήρατε πληροφορίες από απόντα, από τις εκδηλώσεις, ανταποκριτή, αντί να πάρει εκείνος από σας ο οποίος ήσασταν, τουλάχιστον, παρών… Ή μήπως έγινε έτσι και δεν μας το λέτε; Θα τα ξαναπούμε...

Monday, June 10, 2013

Χωρίς το σήμα της ΕΡΤ οι απόδημοι;

Οι Έλληνες της διασποράς δεν θα μπορούμε να βλέπουμε πλέον το κρατικό κανάλι της Ελλάδας.! 
Η εταιρεία ΒΙ, η οποία έχει αναλάβει την διανομή του σήματος της κρατικής τηλεόρασης στην ελληνική ομογένεια, είναι έτοιμη να κλείσει το διακόπτη, αν δεν εξοφληθούν τα χρωστούμενα.
Η εταιρεία έστειλε εξώδικο στην ΕΡΤ , για το σκοπό αυτό, διαφορετικά το σήμα θα πάψει απλά να... φτάνει στους δέκτες μας. Η διακοπή αυτή θα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για όσους επιμένουν ακόμα να ενημερώνονται …ελληνικά, και το χειρότερο είναι το ότι θα τους ρίξουν …βορρά στην απαράδεκτη ενημέρωση των Τρεμοπρετεντέριδων και λοιπών ιδιωτικών καναλιών.!   Ας ελπίσουμε για το …καλλίτερο και πως οι πληροφορίες θα διαψευστούν.!


Aπάντηση Ραγκούση στον Βενιζέλο
Παραθέτουμε τη γραπτή δήλωση-απάντηση Ραγκούση στην προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον Ε. Βενζιζέλo [Βενιζέλος: Δε θεωρώ ότι ο Ραγκούσης αποτελεί μέγεθος του δημόσιου βίου!]:

Παραδίδεται στην κρίση των εκατομμυρίων πολιτών που κατά καιρούς εμπιστεύτηκαν τη δημοκρατική παράταξη η κατάντια του κ.Β.Βενιζέλου να εξαπολύσει προσωπική επίθεση εναντίον μου μέσα από τις σελίδες του κ. Γ.Τράγκα επιβεβαιώνοντας το δόγμα ότι "το μέσο είναι το

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία ο ποδοσφαιρικός αγώνας των μαθητών του σχολείου Αριστοτέλης -Credit (Eastern Commerce και G.S.Henry). Οι μαθητές και των δύο σχολείων αγωνίστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Το παιχνίδι έληξε 2-1 με νίκη των μαθητών του σχολείου Eastern. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Θερμές ευχαριστίες στον εκπαιδευτικό Νίκο Λαζόγκα και το σύλλογο Hellenic Soccer Club για τη διοργάνωση του παιχνιδιού και τη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου L' Amoreaux. 

Δεν υπάρχει πόρισμα, ούτε πρόστιμο!

Προκαλούν την κοινή λογική οι 
χειρισμοί του ΣΔΟΕ στον έλεγχο 
των συγγενών Παπακωνσταντίνου

Φοροδιαφυγή, που αφορά ποσά άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ (6.304.688), συνολικά και για τους τέσσερις συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καταδεικνύει η έκθεση των ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Η απόφαση του ΣΔΟΕ να παραδώσει στη Βουλή μια τέτοια έκθεση είναι μάλλον πρωτοφανής καθώς στο κύριο σώμα της αναφέρεται:

«Δεν παραλείπουμε να αναφέρουμε ότι οι Παπακωνσταντίνου Ελένη, Παπακωνσταντίνου Μαρίνα, Συμεών Σικιαρίδης και Ρωσσώνης Ανδρέας μια ημέρα πριν από την λήξη της

Sunday, June 9, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Δημοσιογραφικός ...ό-μυλος ΒΛΑΚΩΝ!


Αγαπητέ ΑΝΤΙΠΟΔΑ,
Την παραμονή του 40ήμερου, οι τεθλιμμένοι συγγενείς και ..φίλοι της απελθούσης βρέθηκαν στα μπουζούκια για μια γρήγορη παρηγοριά, αφού την άλλη μέρα το πρωί, στην εκκλησία,  θα έκλαιγαν και θα οδύρονταν για τον άδικο χαμό της. Και δεν τους έφτανε αυτό το θλιβερό κακό που τους βρήκε, τους βρήκε και η θλιβερή, τους φωτογράφισε και τους ξεμπρόστιασε δημοσιεύοντας τη φωτογραφία τους –πρώτο τραπέζι πίστα- στην εφημερίδα τους.!!! Αν το ‘καναν κάποιοι αντίπαλοι, συναγωνιστές, ανταγωνιστές, ή εχθροί να το καταλάβω, αλλά ….. ολόκληρος  «δημοσιογραφικός όμιλος»  (!!!!!!) να ξεμπροστιαστούν μόνοι τους, δεν το είχα φανταστεί ποτέ μου.! Και μετά τους ενοχλεί ο χαρακτηρισμός σου Βήτα – Λάμδα – Άλφα – Ξι… Τους ανεγκέφαλους! Ούτε ένας με λίγο έστω μυαλό εκεί πέρα; Όλοι στο …..όπα-όπα τόριξαν; 



Χαράτσι στους Ελληνες μετανάστες: 

Τους παίρνουν τα μισά από τα χρήματα που έστελναν στην Ελλάδα.!!!
Mε 45% σκοπεύει να φορολογήσει το υπουργείο Οικονομικών τα λεφτά που έχουν καταθέσει σε ελληνικές τράπεζες Ελληνες που ζουν, εργάζονται και συνεπώς φορολογούνται στο εξωτερικό, τις καταθέσεις δηλαδή των Ελλήνων

ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ...



Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμμετείχε και μίλησε στην εκδήλωση «Economic Ideas Forum» που διοργανώνει το Centre of European Studies, με θέμα «Future Steps in the Strengthening of the EU» και δεν υπήρξε φειδωλός στους επαίνους για τις επιτυχίες των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε: