Search This Blog

Saturday, August 18, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Αγένεια άνευ όρων !!!
Ένα άλλο που ήθελα να φέρω στην επιφάνεια είναι η «κριτική» που έκανε ο «εκδότης» της ,,,,,παγκόσμιας. Δεν του άρεσαν λέει τα Χάλκινα της Νάουσας που έφερε η Κοινότητα για το φεστιβάλ στον άγιο Γιάννη, αλλά ήταν πολύ καλός ο …αποσυρμένος κ.  Ντουνιάς, ο οποίος του άρεσε πάρα πολύ του κ. Κουρτέση.!...
Μπορεί σε κάποιους ανθρώπους να γίνηκε και αυτό. Δηλαδή να άρεσε ο Ντουνιάς και όχι τα Χάλκινα. Αλλά βλέπεις το ένα ήταν σκέτη  λαϊκούρα και μάλιστα παλαιάς κοπής ενώ το άλλο είχε πολιτισμό, παράδοση ή κουλτούρα αν προτιμάτε, της Μακεδονίας μας αυτή τη φορά, όπως ταιριάζει σε μια   εκδήλωση σοβαρού οργανισμού, όπως η Κοινότητα, ο οποίος προσφέρει και Πολιτισμό…..
Μάλιστα οι αναιδέστατοι είχαν το θράσος να κρίνουν και να κατακρίνουν «ΤΑ ΧΑΛΚΙΝΑ» όσο ακόμα ήταν εδώ. Με τέτοια «ευγένεια» υποδέχονται τους  επισκέπτες μας, οι πεπειραμένοι δημοσιογράφοι….. Αυτού του είδους την …ευγένεια,  την κουλτούρα και την …σοβαρότητα θέλουν να μεταφέρουν στην παροικία μας ο επιστρέψας στον τόπο του….. και οι εκ Μοντρεάλης  …καταγόμενοι, συνεργάτες του.!...
Ελπίζω ο κ. παραγωγός και οι συνεργάτες του να συνεχίσουν την πολιτιστική προσφορά τους  με όσους παροπλισμένους υπάρχουν ακόμα. Και η κ. Θώδη είναι στο παιχνίδι και ο κ. Κλύν ή ο κ. Κατέβας με τον Μητσέα κατ τόσοι άλλοι απόστρατοι λόγο ηλικίας τους οποίους δεν θέλω να αναφέρω διότι υπάρχει περίπτωση να κατηγορηθώ ότι προσβάλω τη μνήμη τεθνεώτος. …. Αντιλαμβάνεστε πιστεύω τι εννοώ.
Διότι αυτοί,  με την τόση αγένεια  που τους διακρίνει, δεν καταλαβαίνουν τίποτα.!....
Ευχαριστώ……. 

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ...


Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους…
Που ίσως να είναι (ελπίζω όχι) το τελευταίο…
(Είπα να …ντραπώ για τη δημοσίευση αυτή, αλλά, πάλι, γιατί, αφού δεν ντρέπεται αυτή; Όχι η δημοσίευση βέβαια…)

ΕΝΑΣ …Βήτα - Λάμδα - Άλφα – Ξι.!


Η κατάντια ενός επιστήμονα…
ΠΟΤΕ δεν περίμενα ότι θα έφτανα στο ύψιστο αυτό σημείο ώστε να ασχοληθεί μαζί μου ένας τόσο μεγάλος επιστήμονας του αναστήματος Πάππα (με την έννοια του ύψους του) και φυσικά ένας πρόεδρος του μεγαλύτερου οργανισμού της Ελληνοκαναδικής ομογένειας, του ύψιστου Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, ο οποίος αντιπροσωπεύει ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες του Καναδά.! Κάτι ας πούμε σαν την Ομοσπονδία του κ. Δαλακούρα ο οποίος εκπροσωπεί ΟΛΟΥΣ τους ομογενείς του Οντάριο, αλλά κατά τι μικρότερο σε πληθυσμό.!
Ο κ. Πάππας, λοιπόν, με την ιδιότητα του προέδρου του Κογκρέσου, υποθέτω, όπως και του στελέχους της Ομοσπονδίας αλλά και του δημοσιογράφου, αποφάσισε να μην μου επιτρέψει να αναπαράγω ή αναδημοσιεύω κείμενα τα οποία βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω του ηλεκτρονικού «Τύπου» ή ίσως και σχέτου του «Τύπου», διότι προφανώς δεν τον εξυπηρετούν.!
Έτσι που λέτε άρχισε μια επίθεση εναντίον μου, με στόχο να με ελέγξει, ενώ ο ίδιος διαμαρτύρεται διότι ο «Αμαξάς» τον κατηγορεί επειδή συνεργάζεται με την Hellas News.! Δηλαδή ενώ επιμένει στην ελευθερία του να συνεργάζεται με ότι θέλει, ενοχλείται με την δική μου ελευθερία να αναδημοσιεύω διάφορα κείμενα προς καλλίτερη και σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών μου,!!!
Σίγουρα, με τούτο μου το …πόνημα, δεν θα ασχοληθώ με το πλούσιο σε εκφράσεις λεξιλόγιό του καθ’ ότι δεν διαθέτω πανεπιστημιακή παιδεία και βέβαια δεν εκπροσωπώ ούτε καν τον εαυτό μου, εν αντιθέσει με κείνον… ο οποίος διαθέτει την δύναμη του Κογκρέσου, της Ομοσπονδίας και φυσικά της τέταρτης εξουσίας.!!! Και για να τον εκλέξει ο ελληνισμός του Καναδά για πρόεδρό του και του Οντάριο ως έναν εκ των εκπροσώπων του, θα πει ότι είναι ΑΞΙΟΣ, πέρα του ότι τον στηρίζει με την εβδομαδιαία ανάγνωση των επιστημονικών και καλλιτεχνικών άρθρων του…
Το ότι ασχολούμαι λίγο με τον εκδότη – προϊστάμενό του, ε τι να κάνουμε, ας πρόσεχε κι’ αυτός λιγάκι… Εξ’ άλλου είναι …40 χρόνια στο κουρμπέτι και μπορεί από μόνος του να τα βγάλει πέρα. Δεν χρειάζεται τον κολαούζο του… Αν πάλι θύμωσε με την κριτική μου στην Ανοικτή Επιστολή Δαλακούρα, ας πρόσεχε και πάλι… Ας μας έλεγε από την αρχή ότι είναι δική του ώστε να μην την κριτικάρουμε τόσο αυστηρά…
ΠΑΝΤΩΣ, επειδή το επίπεδό του είναι …επίπεδο, δεν θα τολμήσω να τα βάλω μαζί του, διότι όπως είπαμε είναι και επιστήμονας, με ένα πλούσιο, ως εκ τούτου, λεξιλόγιο, που ακόμα και ο Μπαμπινιώτης στέκεται σούζα μπροστά του…
Τούτο μόνο μπορώ να του πω. ΕΙΝΑΙ ένας Βήτα - Λάμδα - Άλφα - Ξι.!     

Friday, August 17, 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Παλιό αλλά καλό…
(αν είναι αληθινό)
Διαβάζω στον κ. Κουρτέση να γράφει ότι
«Υπάρχουν στιγμές που όταν παίρνω ένα χαρτί και μολύβι για να γράψω ένα κείμενο για μία εκδήλωση, έχοντας την εμπειρία από αυτό που έζησα προσωπικά να φοβάμαι μην παρεξηγηθώ από τα μόνα καλά λόγια που θέλω να γράψω και να μεταφέρω στον αναγνώστη μου.
Στο Φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα, Αγ. Άννας, Αγ. Παρασκευής στο Markham από την ώρα που έμπαινες μέχρι την ώρα που έφευγες νόμιζες ότι πήγαινες επίσκεψη σε ένα δικό σου σπίτι συγγενών ή φίλων!!!
Οι άνθρωποι όλοι εκεί από τον πρόεδρο τον κ. Γιάννη Λιαγκάκη, τον chairman κ. Νικό Καραγεωργίου  και όλο το αξιότιμο διοικητικό του συμβούλιο, οι εθελοντές και ο υπέροχος ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΙΕΡΕΑΣ Πατέρας Οδυσσέας σε έκαναν να αισθάνεσαι ότι είσαι V.I.P
Παρ’ όλο το φόβο του μη τυχόν και παρεξηγηθεί, το έκανε το ρεσάλτο του….
Αλλά αγαπητέ Αντίποδα, γιατί να μην αισθάνεται σαν στο σπίτι του αφού και τους τα πείρε πουλόντας τους τον λίγο γερασμένο-κουρασμένο καλλιτέχνη  και Special New York Stake είχε το MENU για την αφεντιά του και τον Ντουνιά; Το χειρότερο είναι ότι αφού έτρωγαν του σκασμού, τότε πήγαινε για τραγούδι ο μετακληθείς καλλιτέχνης, την άραζε σε μια καρέκλα και …διασκέδαζε τον κόσμο.!.. Πολύ κέφι σου λέω.!...

(Ξέρω ότι είναι καθυστερημένο σχόλιο αλλά ένεκα εργασίας  βλέπεις. Άμα θέλεις βάλτο άμα θέλεις πέταξτο. Τι σημασία έχει στο κάτω κάτω; )
Έχω πολλά τέτοια, άμα το δημοσιεύσεις θα σου στείλω και άλλα.!...
Για χαρά.
Σ. Α. Λίγο δύσκολο να αρνηθείς συνεργασία κάποιου αναγνώστη. Ιδιαίτερα καλοκαιριάτικα που μόνο λίγοι έμειναν να ...φυλάνε  Θερμοπύλες.!

Συγχαρητήρια Παπούλια

Ελληνικές διακρίσεις στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής

«Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι, παρά τη σημερινή κρίση, η Ελλάδα θα έχει λαμπρό μέλλον χάρη στην ποιότητα της νεολαίας μας» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή τη διάκριση της ελληνικής αποστολής στην 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που διεξήχθη στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Συγχαίρω θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος στην πρόσφατη 6η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, οι οποίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι, επίσης, οι καθηγητές που τους προετοίμασαν καταλλήλως για αυτόν τον σκοπό» προσθέτει ο κ. Παπούλιας.

Οι πέντε μαθητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη μακρινή Βραζιλία επέστρεψαν με τις βαλίτσες τους φορτωμένες διακρίσεις: Ένα ασημένιο μετάλλιο, δύο χάλκινα και δύο εύφημες μνείες.

Το ασημένιο μετάλλιο, που είναι και το πρώτο που κατακτά η χώρα μας στο διαγωνισμό, κατέκτησε ο Μάνος Βουρλιώτης από την Αθήνα, τα χάλκινα κατέκτησαν οι Κρινιών Μαρούδα από τα Λεχαινά Ηλείας και η Ιωάννα Κούρκουλου από τα Γλυκά Νερά Αττικής, ενώ εύφημο μνεία απέσπασαν οι Πάρης Τζιτζιμπάσης από τη Δράμα και Θέμης Πράπας από τη Λάρισα.

Την πενταμελή αποστολή των μαθητών συνόδευσαν στη μακρινή Βραζιλία ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης και ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Λουκάς Ζαχείλας, ενώ ως παρατηρητές συμμετείχαν επίσης στην ομάδα η Μαρία Κονταξή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Χρίστος Ξενάκης από το Βόλο.

Επί μία εβδομάδα, μέσα στον Ιούλιο, οι πέντε μαθητές, οι οποίοι επελέγησαν ύστερα από απαιτητικές πανελλαδικές εξετάσεις της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, όπου βρίσκεται και το σχολείο Αστρονομίας, υποβλήθηκαν σε εντατική προετοιμασία από πολυμελή ομάδα αστρονόμων, φυσικών, αλλά και φοιτητών, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην πολύ επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας.

Thursday, August 16, 2012

ΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ:


Πρότυπο οικονομίας ο Καναδάς…
ΔΕΝ ΖΕΙ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ

Υπέρ της ενίσχυσης της Κομισιόν και της αυστηροποίησης του κοινοτικού ελέγχου σε χώρες μέλη με υπέρογκο χρέος και παραβίαση των δημοσιονομικών ορίων τάχθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος σε δηλώσεις της με τον Καναδό πρωθυπουργό Στέφεν Χάρπερ -εξαίροντας τον Καναδά ως πρότυπο «οικονομίας που δεν ζει με δανεικά».

Η Άγκελα Μέρκελ υπογράμμισε επίσης πως η δέσμευση της ΕΚΤ πως θα γίνουν τα πάντα για τη σωτηρία του ευρώ κινούνται στη γραμμή του Βερολίνου και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, όπως και η πρόθεση της Τράπεζας να βοηθήσει «με όρους» χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Η καγκελάριος κάλεσε σε επιτάχυνση της πορείας προς στενότερη ένωση στην ΕΕ, στην οποία -όπως επεσήμανε- έχει δεσμευτεί η Γερμανία. «Ο χρόνος τελειώνει» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Χάρπερ δήλωσε πεπεισμένος πως η Ευρώπη θα υπερβεί την κρίση, προχωρώντας στα «επιπλέον βήματα που χρειάζεται να γίνουν».

«Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους, η Ευρώπη έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα και ξέρουμε πως υπάρχουν επιπλέον βήματα που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο Καναδός πρωθυπουργός, περιοριζόμενος να πει πως θα δώσει «κατ' ιδίαν όποια συμβουλή» έχει να προσφέρει.

Νωρίτερα, η Άγκελα Μέρκελ είχε χαρακτηρίσει τον Καναδά πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης, λέγοντας πως «δεν ζει με δανεικά». «Η πορεία του Καναδά, η ισχυρή δημοσιονομική πειθαρχία, η προσήλωσή του στην ανάπτυξη και στο να μη ζει σε δανεικά μπορεί να γίνει παράδειγμα και για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού» ανέφερε η καγκελάριος. «Αυτή θεωρώ κι εγώ τη σωστή λύση για την Ευρώπη» υπογράμμισε.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ:


Τρισέγγονος του Παύλου Μελά
ζει στο Σίδνεϊ  

Απόγονοι του ήρωα των Μακεδονικών Αγώνων, Παύλου Μελά, «ζουν και βασιλεύουν στην Αυστραλία»- ο τρισέγγονός του, με το ίδιο όνομα, είναι κάτοικος Σίδνεϊ και διατηρεί φαρμακείο.

Πρόκειται για μία όχι και τόσο γνωστή πτυχή της ομογενειακής ιστορίας, καθ’ ότι ο εγγονός του, Παύλος Μελάς κι εκείνος, υπήρξε ένας «χαμηλών τόνων και ταπεινός άνθρωπος», που δεν διαλαλούσε την καταγωγή του.

Όλα ξεκίνησαν το 1949 όταν μετανάστευσε στους «Αντίποδες» ο εγγονός Παύλος Μελάς, ενώ πατέρας του ήταν ο Μιχάλης, γιος του ηρωικού αγωνιστή. Ο Παύλος Μελάς είχε έρθει με τη σύζυγό του Ευθυμία και τα τέσσερα έως τότε παιδιά τους, που είχαν αποκτήσει στην Ελλάδα (στην Αυστραλία απέκτησαν μία ακόμη κόρη, τη Γιαννούλα).

Εγκαταστάθηκαν στο προάστιο
North Bondi, και ο ίδιος εργάστηκε ως τυπογράφος, τελευταία σε εργαστήρια στο Broadway, κοντά στο κέντρο της πόλης. Ο εγγονός Παύλος Μελάς απεβίωσε το 1982.

Το όλο θέμα ήρθε στην επιφάνεια με αφορμή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ Νέας Νότιας Ουαλίας, την περασμένη Κυριακή, αφιερωμένη στον μεγάλο Μακεδονομάχο.
Εκεί μίλησε η νύφη του «Αυστραλιώτη» Παύλου Μελά, Λουίζα Μελά, χήρα του Κώστα Μελά, υιού του Παύλου και δισέγγονου του Μακεδονομάχου.
Ανέπτυξε, δε, στο ακροατήριο, μερικές μόνο από τις λεπτομέρειες που έμαθε για τον ήρωα Παύλο Μελά, καθώς όπως είπε «υπάρχουν και τα προσωπικά θέματα, που δεν λέγονται».

«Ο πεθερός μου ποτέ δεν έλεγε λεπτομέρειες για τη ζωή του. Γι’ αυτό ήταν μετά τον θάνατό του, που αρχίσαμε εμείς να «σκαλίζουμε» τη γενιά του για να μάθουμε περισσότερα» δήλωσε η Λουίζα Μελά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Ραδιοφωνίας
SBS.
«Υπάρχουν πολλοί απόγονοι του Παύλου Μελά στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και στην Μασσαλία της Γαλλίας, όπου είχε γεννηθεί», είπε.

Ο Παύλος Μελάς του
Bondi και η οικογένειά του εκκλησιάζονταν τακτικά στην εκκλησία Αϊ Γιώργη Rosebay.
«Τους γνώριζα πάρα πολύ καλά. Ήταν ενορίτες μου. Τα παιδιά του, μάλιστα, συμμετείχαν στη νεολαία και τη χορωδία της ενορίας- κοινότητάς μας» είπε ο πρωτοπρεσβύτερος Μιλτιάδης Χρυσαυγής, ο οποίος για 48 χρόνια ήταν ο προϊστάμενος του συγκεκριμένου ναού.
Παιδιά του εν Αυστραλία Παύλου Μελά και της συζύγου του Ευθυμίας (και δισέγγονα του Μακεδονομάχου) ήταν/είναι ο Γιάννης, ο Ανδρέας, η Δέσποινα, ο Κώστας και η Γιαννούλα (η τελευταία γεννήθηκε στο Σίδνεϊ και σήμερα ζει στην Ελλάδα).
Από τα τέκνα τους, ο Γιάννης απέκτησε δύο παιδιά (ένα από τα οποία είναι ο φαρμακοποιός Παύλος) και ο Κώστας τρία, οπότε η γενιά του μεγάλου Μακεδονομάχου στην Αυστραλία καλά κρατεί.
Description: https://mail.google.com/mail/ca/images/cleardot.gif

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Ο Τοτός απαντάει…

Η δασκάλα της Α' Δημοτικού έχει πρόβλημα με τον Τοτό. Οπότε τον ρωτάει:
- Ποιό είναι το πρόβλημά σου, Τοτέ;

- Είμαι πολύ έξυπνος για να 'μαι στην πρώτη
 τάξη, απαντά ο Τοτός.

Η αδερφή μου είναι στην τρίτη τάξη κι είμαι
 εξυπνότερος απ' αυτή. Πιστεύω ότι πρέπει να πάω στην τρίτη κι εγώ.
Η δασκάλα δεν τον άντεχε πλέον. Τον πήγε
 στο διευθυντή.
Ο διευθυντής συμφώνησε να του κάνουν τεστ
 κι αν απαντήσει σωστά, να τον βάλουν στην τρίτη τάξη.

- Πόσο κάνουν 3 Χ 3; τον ρωτάει ο διευθυντής.

- 9, απαντάει ο Τοτός.

- 3Χ13;

- 39

Ακολούθησαν κι άλλες ερωτήσεις κι απαντούσε
 σωστά ο Τοτός.
Μετά ήρθε η σειρά της δασκάλας για ερωτήσεις.
Ρωτάει λοιπόν:

- Τι είναι αυτά που η αγελάδα έχει τέσσερα
 κι εγώ δυο;

- Τα πόδια.

- Τι έχεις στο παντελόνι σου που εγώ δεν έχω
 στο δικό μου;

- Τσέπες.

- Τι είναι μαλλιαρό, οβάλ, γλυκό και μέσα υγρό;

- Η καρύδα.

- Τι μπαίνει μέσα σκληρό και ροζ και βγαίνει
 μαλακό και βρεγμένο; 

Ο διευθυντής ανοίγει διάπλατα τα μάτια του,
 αλλά, πριν προλάβει να διακόψει, ο Τοτός απαντά:

- Η τσίχλα.

- Τι κάνει ο άντρας όρθιος, η γυναίκα καθιστή και
 το σκυλί στα τρία πόδια του; Τα μάτια του διευθυντή ανοίγουν τρομαγμένα, αλλά πριν προλάβει να πει κάτι,

- Χειραψία, λέει ο Τοτός.

- Και τώρα μερικές ερωτήσεις του στυλ "Τι είμαι εγώ".
Αρχίζω: Χώνεις τα παλούκια σου μέσα μου. Με πιέζεις,
 με καρφώνεις κι εγώ ανεβαίνω. Δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις, κι εγώ βρέχομαι. Tι είμαι?

- Η σκηνή.

- Βάζεις ένα δάχτυλό σου μέσα μου. Με παίζεις νευρικά.
Ο σωστός άντρας αυτό κάνει πρώτα. Τι είμαι?

Ο διευθυντής κοιτάζει σα χαμένος.

- Η βέρα.

- Είμαι σε διάφορα μεγέθη. Οταν δεν είμαι καλά, στάζω.
 Οταν με πιάνεις και με αναταράζεις, ανακουφίζομαι. Τι είμαι?

- Η μύτη.

- Είμαι ένα σκληρό δοκάρι με σουβλερή άκρη. Καρφώνομαι
 με δύναμη τρέμοντας. Τι είμαι?

- Το βέλος, απαντά ο Τοτός.

- Αρχίζω από Μ κι όταν με δοκιμάσεις λιγώνεσαι.
 Τι είμαι?

- Το μέλι.

Ο διευθυντής έβγαλε ένα στεναγμό ανακούφισης
 και είπε:

- Στείλ' τον στο Πανεπιστήμιο. Εγώ από μέσα μου
 έδωσα λάθος απαντήσεις σ' όλες τις ερωτήσεις....

ΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Γιατί όλες οι ερωτήσεις στον κ. Μάνιο;

Αγαπητέ ΑΝΤΙΠΟΔΑ θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε ή αν κάποιος άλλος γνωρίζει να μου πει, γιατί όλες οι ερωτήσεις του κ. Κουρτέση την Κυριακή, απευθύνονταν στον κ. Μάνιο και όχι στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας που είναι και ο αρμόδιος για τέτοιου είδους συνεντεύξεις; Βέβαια φάνηκε ότι ο κ. Μάνιος κατέχει το θέμα των Κοινωνικών Υπηρεσιών, αλλά ο πρόεδρος φαίνονταν έτσι σαν διακοσμητική γλάστρα ας πούμε και δεν ήταν τόσο καλό είτε για τον ίδιο, είτε για την ομοσπονδία.
Στην τελευταία ανοιχτή επιστολή του ο κ. Δαλακούρας έδειξε ότι κατέχει το ζήτημα σφαιρικά, γιατί στα προφορικά τον καπέλωσε ο κ. Μάνιος και με ποια ιδιότητα;
Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως ο μεν να είναι καλός μόνο στο γραπτό λόγο ενώ ο δε στον προφορικό, οπότε έρχεται απότομα και η απάντηση. Άμα έτσι έχουν τα πράγματα, καλώς. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο!.. Ούτως ή άλλως πάντως μια απάντηση δεν θα έβλαφτε!.. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ; 

Wednesday, August 15, 2012

ΦΤΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος 
στην Οττάβα

Η κρίση του ευρώ και οι εξελίξεις στη Συρία θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει στην Οττάβα η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ
 
Στην Οττάβα φθάνει σήμερα το απόγευμα η Άγγελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντήσει τους Καναδούς συμμάχους της, τονίζουν συνεργάτες του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες των δύο ηγετών να προβούν σε διμερείς συνομιλίες, στα περιθώρια των συνόδων κορυφής του
G8 και του ΝΑΤΟ, η Γερμανίδα καγκελάριος κανόνισε να πραγματοποιήσει 24ωρη επίσκεψη στον Καναδά, αμέσως μετά τις διακοπές της.

Η Άγγελα Μέρκελ θα γίνει δεκτή στην επίσημη καλοκαιρινή κατοικία του πρωθυπουργού, στη λίμνη Χάρινγκτον του Κεμπέκ. Ο Στίβεν Χάρπερ και η Άγγελα Μέρκελ, θα συζητήσουν το θέμα της κρίσης του ευρώ, καθώς και τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Καναδά και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ είναι γνωστή η θέση του Καναδά ότι δεν προτίθεται να συνεισφέρει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την κρίση της ευρωζώνης, πολιτικοί παρατηρητές πιστεύουν πως ο Καναδός πρωθυπουργός μπορεί να υπαναχωρήσει, καθώς η κλιμακούμενη κρίση της Ευρωζώνης φαίνεται πως θα έχει αντίκτυπο στην καναδική οικονομία.

Επίσης οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν το θέμα της Συρίας, καθώς και για τον κίνδυνο απόκτησης πυρηνικών όπλων από το Ιράν.

Η Αγγελα Μέρκελ κατά την επιστροφής της στη Γερμανία θα σταματήσει στο Χάλιφαξ, όπου θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας για θέματα επιστημονικής έρευνας μεταξύ του καναδικού πανεπιστημίου Νταουχάουζι και της Ομοσπονδίας κέντρων έρευνας
Helmholz της Γερμανίας.
Ι. Φραγκούλη
Description: https://mail.google.com/mail/ca/images/cleardot.gif
Η γιορτή της Παναγίας στο Μόντρεαλ


Κατάμεστη από πιστούς ήταν η εκκλησία της Παναγίτσας στο Πάρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ, όπου χιλιάδες Έλληνες έσπευσαν να προσκυνήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου κατά τον χθεσινό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος , προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου. 

Τρεις ακόμη επίσκοποι παρέστησαν στον αρχιερατικό εσπερινό, ενώ όλοι οι ιερείς των Ελληνορθόδοξων ναών της πόλης έλαβαν μέρος.
Ο κόσμος πλημμύρισε ασφυκτικά το ναό ωθούμενος από την ανάγκη να προσκυνήσει την Παναγιά του, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.
 
Ένα τεράστιο πλήθος ακολούθησε τη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας σε κλίμα κατάνυξης και ιερής συγκίνησης.
Ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος μιλώντας στο ΑΜΠΕ είπε ότι αισθάνεται βαθειά συγκίνηση για την αθρόα προσέλευση των πιστών επισημαίνοντας ότι η Παναγία συμβολίζει τη μητρότητα, την αγάπη, την προστασία, γι αυτό και οι ικεσίες στρέφονται προς Εκείνη.

Ο μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του ανέλυσε το ρόλο της Παναγίας στην Ελληνορθόδοξη θρησκεία και πίστη, ενώ τόνισε ότι εντυπωσιάσθηκε από το πλήθος του κόσμου που προσήλθε στο προσκύνημα της Παναγιάς.
 
Είπε ότι η Ελληνική ομογένεια φαίνεται να κρατεί καλά τη θρησκεία και τις παραδόσεις της στο Καναδά εκείθεν του Ατλαντικού.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο κόσμος ξεχύθηκε στο παραδοσιακό πανηγύρι, που εξελίχθηκε μέχρι αργά πέριξ του ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Ο ήπιος καιρός υπήρξε σύμμαχος των προεορτίων της μεγάλης μέρας της Χριστιανοσύνης, που θα κορυφωθεί σήμερα με τη θεία λειτουργία στην Παναγίτσα του Μόντρεαλ.

Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις πόλεις του Καναδά, όπου υπάρχουν Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια.
Description: http://www.real.gr/img/trans.gif


ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


Στην Παναγία Σουμελά,
στην Τραπεζούντα,
ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού χτυπά στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου.
Στην πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο.
Πλήθος Ποντίων και όχι μόνο, συρρέουν στην ιστορική Μονή, από την Ελλάδα, την Ρωσία και χώρες της πρώην ΕΣΔΔ.
Την εικόνα της Παναγίας Σουμελά αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Μετά τον θάνατό του τη μετέφερε στην Αθήνα ο μαθητής του Ανανίας και τοποθετήθηκε σε περικαλλή ναό της Θεοτόκου. Έτσι αρχικά ονομάστηκε ως Παναγία η Αθηνιώτισσα.

Στο τέλος του 4ου αιώνα (380-386 μΧ), σύμφωνα με την παράδοση, η Παναγία η Αθηνιώτισσα εμφανίστηκε ως όραμα στους μοναχούς Σωφρόνιο και Βαρνάβα, στη Αθήνα, και τους κάλεσε στην εκκλησία.
Εκεί είδαν την εικόνα να σηκώνεται από το προσκυνητάρι, να βγαίνει από το παράθυρο και να πετάει προς τα ουράνια. Συγχρόνως, άκουσαν την Θεοτόκο να λέει: «Πηγαίνω στην Ανατολή. Προπορεύομαι στο όρος Μελά. Ακολουθήστε με…».
Οι μοναχοί την ακολούθησαν και στο όρος Μελά, στον Πόντο, όπου στάθηκε, κτίστηκε μεγάλος Ναός και Μονή. Έτσι η εικόνα πήρε την ονομασία Σουμελά από τη φράση «στου Μελά».
Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά επαναλειτούργησε το 2010, με άδεια του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού...


Πλήθος πιστών 
στην γιορτή της Παναγίας.
Αδιαχώρητο εντός και εκτός του Ναού.

Με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από το Τορόντο και τις γύρο περιοχές, τελέσθηκε απόψε στον Καθεδρικό  Ναό της Παναγίας ο εόρτιος  Εσπερινός, από ιερείς της πόλης μας .
Κατάμεστος ο ναός και οι περιβάλλοντες χώροι από πιστούς ομογενείς οι οποίοι ήλθαν να τιμήσουν την Παναγία και να προσευχηθούν.
Παρόντες ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημήτρης Κάρας, εκπρόσωποι του Γ. Προξενείου οι κυρίες Χαρά Ανδρούτσου και Αικατερίνη Τύπου, η πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας κ. Μάρθα Henty και άλλοι. Αισθητή η απουσία εκπροσώπων του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας Οντάριο, καθώς και των μητροπολίτη Σωτηρίου και επισκόπου Χριστοφόρου.!
















Δεκαπενταύγουστος:

Η γιορτή της Παναγίας των ανθρώπων...

Οι Πόντιοι τιμούν την Παναγία τους...

Η γιορτή της Παναγίας, θεωρείται από τις κορυφαίες της Χριστιανοσύνης, ενώ η προετοιμασία των πιστών, που αρχίζει από την 1η Αυγούστου με τη νηστεία, διαρκεί 15 ολόκληρες ημέρες, μέχρι τον ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο.
Σε ολόκληρη την Ελλάδα όπως και στις χώρες της διασποράς, όπου διαμένουμε εμείς οι απόδημοι Έλληνες, τιμάται με τον δυνατό καλύτερο τρόπο, η μνήμη της Θεομήτορος και η μετάστασή της από την γη στον ουρανό.

Οι Πόντιοι στο Τορόντο τιμούν την Παναγία τους, την Παναγία Σουμελά, μέσα από την Ποντιακή Αδελφότητα, η οποία διοργανώνει κάθε χρόνο, την μεταφορά της εικόνας Της, από την λέσχη τους στην εκκλησία της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, όπου και φυλάσσεται μέχρι την επόμενη γιορτή Της.
Η σημερινή περιφορά της εικόνας έγινε προεξάρχοντος του Π. Νικόλαου Αλεξανδρή, συνοδεία 120 περίπου πιστών, ενώ στην είσοδο της εκκλησίας περίμενε ο ιερατικώς προϊστάμενος του ναού αρχ/της Κων/νος Σιαράπης και πλήθος πιστών.
Παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από την περιφορά της εικόνας.











Tuesday, August 14, 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΓΚΡΕΛΗ


Πλήρωσε τα έξοδα ο κ. Ματζιάρης
αλλά τα πήρε (και) από την ΕΡΤ.!!!
ο κ. Αζεμόπουλος στην ΕΡΤκόσμος

Σας υποσχέθηκα ότι θα μάθω και θα σας το πω, αν ο κ. Μεγκρέλης ο οποίος βρέθηκε στο Τορόντο προσκεκλημένος της επιτροπής φεστιβάλ κινηματογράφου με έξοδα του κ. Μαντζιάρη, χρέωσε τα έξοδα και στο ταμείο της ΕΡΤ…
Βεβαίως και εισέπραξε ένα ποσό για τα έξοδά του, όπως έκανε και με την επίσκεψή του στην Αυστραλία και όπου αλλού στον κόσμο.!!!
Θα την ξεσκίσουν οι ρουφιάνοι με τα μακριά χέρια τους την φουκαριάρα την Ελλάδα. Σε λίγο, όσοι αποφασίσουμε να πάμε επίσκεψη, δεν θα βρούμε τίποτα όρθιο…
Βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, η επίσκεψη Μεγκρέλη στο Τορόντο είχε και τα θετικά της. Μόλις ο κ. γενικός πρόξενος πάτησε το πόδι του στο αεροδρόμιο η …λιμουζίνα του κ. Μεγκρέλη τον άρπαξε κατ’ ευθεία για το μέγαρο της ΕΡΤ, όπου έδωσε την πρώτη συνέντευξή του με θέμα τους ομογενείς του Οντάριο και τα προβλήματά τους, υποθέτω…
Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ’ αυτό τον ψεύτικο ντουνιά, αγαπητοί μου… Η μόνη μας ευχή είναι να παρακολουθούμε την συγκεκριμένη συνέντευξη κατά τακτά χρονικά διαστήματα αφού «κόπηκε» η του Μενεγάκη – Γερονικολού και Σια…
Είδες που …λένε: πιάσε φίλο κι’ άστονε κι’ άμα τον χρειαστείς …πιάστονε; Έτσι ακριβώς….
Θα τα ξαναπούμε, αφού περιμένουμε την κ. Φραγκούλη να μας πει κάτι από μέσα, ως σχετική με το αντικείμενο.   

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ


Για τον γνωστό και επώνυμο 
Έλληνα σκηνοθέτη

Αγαπητέ Αντίποδα,
Πιστεύω ότι τα καλά τα’ αφήνεις για το τέλος, όπως το κρασί στο γάμο της Κανά, αλλά θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον  «κ. Τριαντάφυλλο, γνωστό και επώνυμο Έλληνα σκηνοθέτη» στον οποίο αναφέρεται η μεγάλη εφημερίδα της ομογένειας Ελλας Νεους.  
Θα ήθελα να πω στον κ. εκδότη ότι είναι ντροπή να αναφέρεται σε έναν γνωστό και επώνυμο σκηνοθέτη χωρίς να αναφέρει το επώνυμό του,…. Φυσικά εμείς οι περισσότεροι συμπάροικοι …..καταλάβαμε την έννοια του νοήματος του σχολίου του διότι γνωρίζουμε το έργο του σκηνοθέτη από τις δικές του αναφορές και περιγραφές, αλλά είναι αρκετοί οι οποίοι δεν το γνωρίζουν (το έργο του) διότι δεν έτυχε να τον συναντήσουν στο δρόμο τους ή σε κάποιο ντονατσάδικο όπου συχνάζει…..
Επειδή κ. Αντίποδα, μπορεί να μην κατάλαβες και συ περί τίνος πρόκειται, σου πληροφορώ ότι αναφέρεται στον μεγάλου βεληνεκούς, μετριοπαθή  Έλληνα σκηνοθέτη, κ. Τρέντ Ρομάνας (Mr. Trend Romanas) o οποίος ζει και εργάζεται στην πόλη μας τα …τελευταία 40 χρόνια, κυνηγημένος από τη Χούντα, με μικρές διαλύψεις σε Ελλάδα και Αμερική, για γυρίσματα !
Το ότι ο κ. Καραμουτζούνης ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. σκηνοθέτη, δεν τον τιμάει ιδιαίτερα καθ’ ότι μόνο ζημιά του έκανε, αφού δεν ξέρει, δεν θέλει και δεν μπορεί να κάνει καλό, ανεξάρτητα απ’ τις …..μπουρμπουλήθρες που συνεχώς αμολάει. Δεν βλέπετε; Ακόμα, ούτε στον εαυτό του μπορεί να κάνει καλό, γιαυτό χρόνια ολόκληρα, όχι βέβαια 40 αλλά αφ’ ότου άφησε τις κορνίζες, όλο με τη γλώσσα έξω και το χέρι απλωμένο για ελεημοσύνη, κυκλοφορεί. Για ρωτήστε γύρο σας, τους Κώστηδες τους Γιώργηδες τους Τάκηδες τους Νικολάδες και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και θα σας πουν………..
Σας ευχαριστώ πολύ !..., 

Προ των πυλών…



Ξεκινά η διαδικασία για την υπογραφή συμφωνίας Αυστραλίας – Ελλάδας για χορήγηση τουριστικής εργατικής βίζας σε νέους κάτω τω
ν 30 ετών.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Κρις Μπόουεν η έναρξη των εργασιών εκ μέρους τόσο της...Αυστραλίας όσο και της Ελλάδας προκειμένου να επιτευχθεί η συγκεριμένη συμφωνία αποτελεί ένα ιδιαίτερα θετικό βήμα προς την τελική πραγμάτωσή της.

Προκειμένου να υπογραφεί η συγκεκριμένη διμερής συμφωνία θα πρέπει και οι δύο χώρες να αποδεχθούν ισομερώς τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά ζητήματα όπως η ασφαλιστική κάλυψη των νέων Ελλήνων ή Αυστραλών πολιτών που θα επιλέξουν να εργαστούν στην Αυστραλία ή Ελλάδα αντίστοιχα....

ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ...


Αναδημοσίευση από τον "Αμαξά"

Επιμένει πως δεν χρωστάει

Ο προσωρινός πρόεδρος του ελληνοκαναδικού κογκρέσου καθώς και ο υπεύθυνος του πολιτικού σχεδιασμού (εκλογομάγειρας στην καθομιλούμενη) της ελληνοκαναδικής ομοσπονδίας και πάνω απ' όλα συνεργάτης του κουρ Θανάση, στο τελευταίο φύλο της «έγκριτης», έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με τέτοιο τρόπο που φάνηκε πως δεν χρωστάει σε κανένα …εκτός της Μιχαλούς.
Ο «έχων σώας τας φρένας» εκπρόσωπος 25, απο τις 225.000, ελληνοκαναδών, «έβαλε μπροστά» το αφεντικό μου κατηγορώντας το ουσιαστικά όχι για «τα εξ αμάξης» που του σούρνω εγώ, τα οποία δεν έχει επιχειρήματα να τα αντικρούσει ή να τα διαψεύσει, αλλά γιατί ο ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ αναδημοσιεύει κάπου κάπου ορισμένα γραπτά σχόλια μου. Έτσι πήρε και τον Χρήστο η μπάλα.
Αποφάνθηκε δε οτι, το άλογο είναι αθώο. Με άλλα λόγια, «Σκότωνε τρελούς πλήρωνε τζερεμέδες».
(σ. Α. εκείνο που δεν κατάλαβα είναι αν το νούμερο 25 εκφράζει χιλιάδες, μεμονωμένα άτομα, ή μήπως είναι ο ίδιος απλά. ...νούμερο;)




ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ … «Ο ΙΔΙΟΣ».!

Ομολογουμένως κ. Γουγά πρόκειται περί παραδρομής, ο δαίμων του Τυπογραφείου, και στα ηλεκτρονικά. Βέβαια ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ. Αλλά αυτό που με ξενίζει είναι η άμεση στήριξη στην εφημερίδα που έβριζες επί χρόνια, πριν μετακινήσεις το πάθος σου στον Κουρτέση. Όταν έβριζαν τον κάποτε κολλητό σου Πάππα (πριν ανοίξει την ομπρέλα να γλυτώσει από τη λάσπη σου) ο οποίος σε υπερασπίστηκε όταν το "συνάδελφο μπλόκ" σε αποκαλούσε κοπρόσκυλο εσύ όχι μόνο δεν τον κάλυψες, αλλά ένωσες τις δυνάμεις σου εναντίον, γιατί αρθρογραφεί στο Hellas News, δίχως την άδεια σου. Εάν υπήρχε Νόμπελ ξεδιαντροπιάς θα τόπαιρνες εσύ, άνευ συναγωνισμού. Και ξανά Ντροπή. Ο ΙΔΙΟΣ.

Όπως ήδη διαπιστώσατε κι’ εσείς, αγαπητοί αναγνώστες, το χθεσινό σχόλιο του «Κάποιος φίλος του κ. Πάππα» ήταν σχόλιο του ΙΔΙΟΥ του κ. Πάππα, όπως …διαπιστώνεται με το σημερινό σχόλιο του «Ο ΙΔΙΟΣ». Αμπελοφιλοσοφία δεν νομίζω ότι χρειάζεται… Το …ψέμα πολλοί αγάπησαν κ. «Ο ΙΔΙΟΣ» αλλά τον ψεύτη , όπως και το ρουφιάνο, ΟΥΔΕΙΣ..! (εκτός ίσως μιας και μοναδικής εξαίρεσης στην οποία θα αναφερθώ άμα τη επιστροφή του «μοναδικού» από τις διακοπές του…)
Να μη σε ξενίζει τίποτα απολύτως κ. Πάππα. Ποτέ δεν κατηγόρησα κανένα ΜΜΕ και ιδιαίτερα εφημερίδα (εκτός καμιά φορά εν τη ρύμη του (γραπτού) λόγου μου ή εκ παραδρομής…) ΠΑΝΤΑ αναφερόμουν σε συγκεκριμένα κείμενα τα οποία είτε ήταν εσκεμμένα αναληθή και κακόβουλα, γενικώς είτε έκαναν ζημιά στην ευρύτερη ομογένεια, μέλος της οποίας είμαι, αλλά είχαν πάντα υπογραφή.  Τις ό, ποιες λίγες φορές υπερασπίστηκα, χωρίς να μου ζητηθεί και δίχως ίσως να το χρειάζεται, τον «Ελληνικό Τύπο» το έκανα μόνο και μόνο για τη ριμάδα την αλήθεια και φυσικά τη σοβαρότητα… Κάτι που έκανα και για σένα όταν πίστευα ότι έπρεπε, ή και λίγο παραπάνω ίσως… Όσο για τον φίλο σου τον κ. Κουρτέση, γνωρίζεις καλλίτερα από μένα ότι ουδόλως με ενδιέφερε ή με απασχόλησε η  εδώ παρουσία του μέχρι που ασχολήθηκε «κρυφά» μαζί μου, για τους δικούς του λόγους. Έκτοτε αυτό που κάνω είναι κριτική σε κάποια από τα γραπτά του και τίποτα άλλο. Και όσο ο ίδιος θα ασχολείται με τα κριθάρια και τις κότες, τόσο θα γελάει το κάθε παρδαλό κατσικάκι με τα …τριαντάφυλλα και τις καλλιτεχνικές περγαμηνές του.!!!
Και να γνωρίζετε μια και καλή ότι η παροικία δεν έτρωγε κουτόχορτο μέχρι να έλθουν οι Μοντρεαλλήτες να την …σώσουν.! Το ότι πέτυχε ο Μενεγάκης να οδηγήσει την Κοινότητα στο χείλος του γκρεμού δεν πάει να πει ότι θα περάσουν έτσι αβασάνιστα οι όποιες καλές ή κακές σκέψεις άλλων εκ Μοντρεάλης εισαγόμενων σωτήρων.!!! Κι’ ακόμα, όσο δεν θα βγάζετε το σκασμό, - που λέει κι’ ο αμαξάς- τόσο θα πληθαίνουν οι φωνές για τις καλές ή και κακές αν υπάρχουν, πράξεις σας…
Τώρα όμως κουράστηκα και θα σταματήσω. Υπόσχομαι όμως να επανέλθω με …πρώτη ευκαιρία το επόμενο σχόλιό σου…
(Με την ευκαιρία να αναφέρω ότι ο «Μακεδονομάχος» έχει … «τέτοια» και αναδημοσίευσε το σχόλιό σου, έστω και κλεμμένο από μένα. Δεν πειράζει του το …συγχωρώ, αλλά μόνο για …πάρτι σου.!)
Και πού ‘σαι, την άλλη φορά με το όνομά σου ή τον …κηδεμόνα σου.!
Για την τελευταία παράγραφο του κειμένου σου, ντρέπομαι πράγματι για λογαριασμό σου. Σοβαροί να είμαστε…           

Monday, August 13, 2012

ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Ένα ακόμα
TASTE of the DANFORTH
Έλαβε τέλος…

Με επιτυχία έληξε χθες το απόγευμα, ένα ακόμα μεγάλο πανηγύρι των επιχειρηματιών της Ντάνφορθ, σε συνεργασία με την εταιρία τροφίμων Pilaros. Μπορεί να μην ήταν από τα καλλίτερα σε διοργάνωση και προσέλευση κόσμου, ήταν όμως καλό…
Λίγο ο άστατος και κατά διαστήματα βροχερός καιρός, λίγο η διαφορετική φιλοσοφία για την εκμετάλλευση του οδοστρώματος της Ντάνφορθ, έκαναν την περσινή διοργάνωση  να παραμείνει επικεφαλής των εκδηλώσεων του θεσμού αυτού (Teast of the Danforth). Βεβαίως δικαιολογούνται οι όποιες νέες ιδέες για την προσέλκυση περισσότερου κόσμου και χρήματος αφού αυτός είναι και ο στόχος τέτοιων εκδηλώσεων. Το γεγονός ότι δεν πέτυχαν, κατά τη γνώμη μας, απόλυτα σύμφωνα με τον σχεδιασμό τους δεν θα πει ότι ήταν και καταστροφικές για τον οργανισμό. Το ότι ανακατεύτηκαν λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε δυο, υψηλής …τάσεως, εξωθεσμικοί «παράγοντες» των ΜΜΕ, μάλλον δεν επιρέασαν τα πράγματα καθ’ ότι είναι ανίκανοι ακόμα και για το κακό, αφού ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους δίνει πλέον σημασία. Μόνον αυτοί ξέρουν ότι πάνε και έρχονται, αλλά  χωρίς να γνωρίζουν πότε και πού πάνε ή πότε και από πού έρχονται…
Μαζί με τα συγχαρητήρια για την διοργάνωση ευχόμαστε η επόμενη να είναι  -έστω και λίγο –καλλίτερη από την περσινή…
Παρακάτω λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το «περίπτερο» της Ελληνικής Κοινότητας. Είναι το μόνο που ίσως δεν δουν τα …έγκριτα ΜΜΕ – όπως δεν έμαθαν για το φεστιβάλ του Αγ. Ιωάννη… Είμαστε σίγουροι ότι τις  επιχειρήσεις θα τις καλύψουν δεόντως καθ’ ότι …αρμέγουν ή πιθανόν να  αρμέξουν… Πάνω απ’ όλα η …αξιοκρατία στην ενημέρωση από τους λειτουργούς της.!! 





Από το τυροπιτάδικο ATHENS