Search This Blog

Saturday, March 29, 2014

Άμεσα τα αντανακλαστικά Φαναρά.!

Άμεση ήταν η παρέμβαση του προέδρου του Ελληνικού Σπιτιού Γιάννη Φαναρά, στο σχόλιό μας για τον αποκλεισμό των blogs από τον κατάλογο των ΜΜΕ, του οργανισμού. Σε λιγότερο από 4-5 ώρες από την ανάρτηση του σχολίου μας, λάβαμε απάντησή του με την οποία μας βεβαιώνει ότι όλα οφείλονται σε μια κάποια παρεξήγηση και μόνο, χωρίς να υπάρχει ο οποιοσδήποτε δόλος. Μας διαβεβαίωσε μάλιστα ότι ΟΛΑ τα γνωστά στον οργανισμό ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά θα λαμβάνουν κανονικά ΟΛΕΣ τις ανακοινώσεις του για τις όποιες δραστηριότητες προγραμματίζουν ή θα προγραμματίσουν στο μέλλον. Ελπίζουμε ότι έτσι έχουν τα πράγματα και δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε...
Εκτός λίστας ενημέρωσης τα blogs.!

Κυκλοφορεί επίσημα στην πιάτσα ότι μερικοί οργανισμοί - θέλω να πιστεύω όχι όλοι - διέγραψαν από τις λίστες τους, ως Μέσα Ενημέρωσης, όλα ή μάλλον τα περισσότερα μπλόγκς της παροικίας του Τορόντο.!!
ΘΑ ρωτήσω, προς το παρόν, έναν μόνο πρόεδρο οργανισμού, στον οποίο έχω περισσότερο θάρρος, τον πρόεδρο του Ελληνικού Σπιτιού: Είναι αλήθεια κ. Φαναρά ότι δώσατε τέτοια εντολή στη διαχειρίστρια του καταλόγου των ΜΜΕ, ή μήπως είναι δική της πρωτοβουλία ώστε να ανταποδώσει, στο ...ελάχιστο, στον μεγάλο ..."ευεργέτη, δημοσιογράφο-παραγωγό", για τη δωρεάν διασκέδαση που της προσφέρει σε όλες τις μουσικοχορευτικές ...παραγωγές του; Το ότι κυκλοφορεί έντονα σε κύκλους που γνωρίζουν πράματα, ότι την απόφαση την έλαβε μετά από συμβουλή της κολλητής της, - εργαζόμενης σε άλλο ομογενειακό οργανισμό- με την οποία συνδιασκεδάζουν -και καλά κάνουν-ΔΕΝ με αφορά. Αλλά πιστεύω όμως ότι για τους οργανισμούς αυτούς εργάστηκαν πολλοί και πάρα πολύ, ώστε να απολαμβάνετε σήμερα τους παχυλούς μισθούς που σας προσφέρουν. Σεβαστείτε τους, λίγο, παρακαλώ και αφήστε κατά μέρος τον ...προστάτη σας ο οποίος προσπαθεί να σας εξαγοράσει με ψίχουλα...
Αυτά για τώρα, εν αναμονή μιας απάντησης, γραπτής, ηλεκτρονικής ή έστω τηλεφωνικής...

Friday, March 28, 2014

Τον ξαναμάζεψαν πάλι από την πίσω πόρτα;

ΤΗΝ έκανε πάλι την ...κουτσουκέλα η τριανδρία της Κοινότητας. Τον έμπασαν τελικά από την πίσω πόρτα τον βολευτή και πρώην πρόεδρο της ΔΕΚΑετίας, την π. Δευτέρα, θαρρώ. Τι στο διάολο φαγώθηκε να τους συναντήσει στα γραφεία του οργανισμού; Δεν υπάρχει άλλος χώρος που να μην τους πάρει κανένας χαμπάρι; Ή μήπως είναι αυτό ακριβώς που θέλει ο ...εκλεκτός επισκέπτης; Διότι το να θέλει να επιβεβαιώσει το "ο εγκληματίας γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος", το βλέπω λίγο παρατραβηγμένο.! Αν και μ' αυτούς τους μΕΓΑΛΟΥΣ, ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει.
ΙΣΩΣ να πει κάποιος ότι τον συναντούν για να τους συμβουλέψει πώς να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της Κοινότητας, οπότε είμαι άδικος μαζί τους... Μπορεί... Δεν είχα σκεφτεί αυτή την εκδοχή.! Είναι όμως έτσι; Τι λες Νίκωνα; Για ρώτα και τον Μπαμπάτσικο, αν θέλεις...

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Δημοσιογραφική αλητεία για ακόμη 
μια φορά
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Συνεχίζει να προκαλεί ο κίτρινος τύπος της παροικίας μας. 

Σε σημερινό του δημοσίευμα, και σε μια προσπάθεια να εκβιάσει για ακόμα μια φορά εμένα, ώστε να μην κυκλοφορώ στην Ντάνφορθ, κάτι που σημαίνει πως συναντάω κόσμο και μαθαίνω πράγματα, βάλθηκε αυτή τη φορά να μου βγάλει όνομα πως είμαι.. αδερφή. Θα το έλεγα, το λιγότερο "άστοχο".

Αν ήσουν πραγματικός δημοσιογράφος, θα είχες χρησιμοποιήσει τρόπους που συνάδουν με την δημοσιογραφική δεοντολογία, και όχι να κάνεις ακόμα μια επίδειξη δημοσιοκαφρικής αλητείας.
Δεν μας εξέπληξε, έχουμε δει άπειρα δείγματα κειμένων σου, που μας απέδειξαν πως, όλα όσα σου
Η ηλιθιότητα είναι αήττητη #1245



Η Ρένα Δούρου παραχώρησε συνέντευξη στον Δημήτρη Δανίκα.

"Διάβασα ένα κείμενο του αξιολύπητου Κώστα Σημίτη. Του τάχα μου εκσυγχρονιστή και μεταρρυθμιστή. Αν είναι δυνατόν! Ολα σ' αυτόν τον τόπο έχουν διαστρεβλωθεί. Εμείς είμαστε οι αυθεντικοί μεταρρυθμιστές και εκσυγχρονιστές. Εμείς θα φτιάξουμε ένα αστικό κράτος μεταρρυθμιστικό"

Epikairo: Με Σκουρλέτηδες. Με Στρατούλιδες. Με Διαμαντόπουλους Με Κατρούγκαλους. Να συνεχίσω; Ή ανακατευτήκατε;


Ξανά σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει πολυνομοσχεδίου


Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ακόμα μιας κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή την προσεχή Κυριακή.

Προσωπικά, έχω χάσει το μέτρημα αλλά νομίζω ότι πια τα εν λόγω καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολλά και δεν συγκινούν ιδιαίτερα τους πολίτες μετά τις εκλογές του 2012.
Κατά τη γνώμη μου, στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποτιμήσει το πόσο κινδυνεύουν από μια ρητορική αλλαγής όπως αυτή που υιοθετεί το Ποτάμι και επιμένουν να επενδύουν τα πάντα σε ένα στείρο «όχι σε όλα» και στην «ολική ανατροπή».

Δεν βλέπω πως μπορεί να τους οδηγήσει πολύ μακριά αυτή η στρατηγική, πόσο μάλλον όταν η επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλάζει εκ των πραγμάτων την ατζέντα του δημοσίου διαλόγου.
Μπορεί η υπεραισιοδοξία της κυβέρνησης να είναι σε μεγάλο βαθμό κι αυτή επικίνδυνη αλλά και η τόση μιζέρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχεται

Wednesday, March 26, 2014

Ανταπόκριση από την Αντίπαρο




Με τη συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων ομογενών πραγματοποιήθηκε η παρέλαση της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στη λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης, έλκοντας το μαζικό ενδιαφέρον των καναδικών μέσων ενημέρωσης.

Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο πρόεδρος της Eλληνικής Kοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης και άλλοι επίσημοι της πολιτικής σκηνής του Οντάριο και του Καναδά.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, 3.000 μαθητές και μέλη των εθνικοτοπικών συλλόγων παρέλασαν στην καρδιά του Τορόντο, τιμώντας την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας, ενώ χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυμάτιζαν παντού παρά το πολικό ψύχος που έφτασε τους -15C.


Προηγήθηκε η τέλεση δοξολογίας στον καθεδρικό ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο, Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως οι Έλληνες του 21 τόλμησαν να χαράξουν μια νέα πορεία με την επανάσταση, αποτελώντας παράδειγμα για την ανθρωπότητα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου στην πλατεία με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη μνήμη των ηρώων της Επανάστασης με τη συμμετοχή της πρωθυπουργού του Οντάριο, Kathleen Wynne. Ακολούθησε  εκδήλωση στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης, όπου συνέρρευσαν Έλληνες ομογενείς και νεολαία.



Ρόμπα ξεκούμπωτη ο Βενιζέλος και οι …αυλικοί του με τη διάταξη για τα ταξί!
Αυτοί που το καλοκαίρι του ’11 φώναζαν στου διαδρόμους της Βουλής «να τον ρίξουμε, να τον ρίξουμε» και έκρυβαν την πολιτική τους ανυπαρξία και την καθαρά τυχοδιωκτική τους ύπαρξη στην πολιτική πίσω από τους …λεβέντες με τις κίτρινες κούρσες, τις καλτσοδέτες, τους ΨυχαροΜπομπολαίους, την τραπεζική διαπλοκή, τον γελοίο Σαμαρά των Ζαππείων και τις ακρότητες του τΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που διαβεβαίωναν τον «άρχοντα της ασφάλτου» Λυμπερόπουλο πως «δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ για τα ταξί αλλά ο Ραγκούσης» , αυτοί ΟΙ ΙΔΙΟΙ έρχονται σήμερα με απανωτές ανακοινώσεις να παραστήσουν του δυσαρεστημένους μεταρρυθμιστές!
Αντί να ψάχνουν να βρουν καμιά τρύπα να κρυφτούν για το απόλυτο πολιτικό τους ξεγύμνωμα και την ξεκούμπωτη ρόμπα της υπόστασης τους, που μέσα της σέρνουν πλέον μόνο το πολιτικό τους πτώμα, πουλάνε και πνεύμα. ΓΕΛΑΕΙ ο ΚΟΣΜΟΣ!

Υ.Γ. Και που” στε, γατάκια… σιγά μη σκίστε κανα καλσόν στην «αντιπαράθεση» με το νέο αρχηγό σας το Σαμαρά…


Φόβοι για υπερκόπωση του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης
Παραθέτω σημερινό δελτίο Τύπου του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης:

Αύριο, Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, το πρόγραμμα του Υπουργού Μακεδονίας και Θράκης διαμορφώνεται ως εξής:

-Στις 10.00 θα υποδεχθεί στο Διοικητήριο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης και Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης κ. Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εθιμοτυπική

Tuesday, March 25, 2014


Το μέρισμα του Γιώργου Παπανδρέου


Δικαιούται «μέρισμα» ο Γ. Παπανδρέου για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας ή πρόκειται για αποκλειστική επιτυχία του Αντ. Σαμαρά;

Στην πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (την οποία καταψήφισαν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) ξεκαθαρίζεται ο τρόπος με τον οποίο οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία και καταγράφονται με σαφήνεια οι ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. Από τη στιγμή που μπήκαμε σε πρόγραμμα για να αποφύγουμε την άτακτη χρεοκοπία με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα και την ευρωπαϊκή οικονομία, ο Γ. Παπανδρέου αντιμετώπισε την έντονα αρνητική στάση της Ν.Δ., η οποία πρωτοστάτησε στη δημιουργία του αντιμνημονιακού

Monday, March 24, 2014




Ο Ομπάμα τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου: Πιο ισχυρή από ποτέ η ελληνοαμερικανική φιλία

H ελληνοαμερικανική φιλία «παραμένει ισχυρή όσο ποτέ άλλοτε» τονίζει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, στη φετινή διακήρυξή του για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Mιλώντας με θερμά λόγια για την «πολύτιμη σύμμαχο» Ελλάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπογραμμίζει τη «συνεχή υποστήριξη» των ΗΠΑ προς τον ελληνικό λαό.

«Σχεδόν δύο αιώνες πριν, ο Ελληνικός λαός διεκδίκησε την ανεξαρτησία του και ξεκίνησε ένα μακρύ αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη γενέτειρά της», αναφέρει στην αρχή της
Γενικός πρόξενος του Μόντρεαλ 
ή στο Μόντρεαλ; 



ΩΣ γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ αναγγέλθηκε χθες ο κ. Αζεμόπουλος, από τον μητροπολίτη Σωτήριο, κατά τη δοξολογία για την επέτειο της 25 Μαρτίου 1821, στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου. Και επειδή η αναφορά του αυτή έγινε επί τρεις φορές, μπορούμε να πούμε με ...σιγουριά (;) ότι ΔΕΝ ήταν λάθος. Τι ήταν όμως; Άντε τώρα να μαντέψουμε τις σκέψεις του εκπροσώπου του Θεού επί της καναδικής γης. Κάτι καθόλου εύκολο, σας διαβεβαιώ...
Κατά τη γνώμη μου δύο είναι τα σενάρια: Πρώτο, ο Σωτήριος, για να ...χρυσώσει το χάπι της αθέτησης του λόγου του να τον χρήσει μητροπολίτη, του υπόσχεται διάφορα, όπως τη θέση του "επιτετραμμένου εκκλησιαστικών θεμάτων" και τώρα τη θέση του γ. πρόξενου στο Μόντρεαλ.! Δεύτερο και το πιο πιθανό, είναι ότι ο μητροπολίτης μας άρχισε προ πολλού να τα χάνει μη γνωρίζοντας αν βρίσκεται στο Τορόντο ή στο Μόντρεαλ.!! Κάτι που γράφτηκε εδώ πριν ένα χρόνο περίπου  και που κάποιοι δικοί του το απέκλειαν, ενώ τώρα έβαλαν μάλλον λίγο νεράκι στο κρασί τους, ή καλλίτερα στη διαφωνία τους...
Με τέτοια μυαλά άγιε Τορόντο ΔΕΝ είναι δυνατόν να παραλάβετε τα κλειδιά της Κοινότητας, σε 10-15 χρόνια και βάλε, όπως τα κατάφερε ο Αρτεμάκης με τον Μπενάκη.
Όπως αντιλαμβάνεστε κ. Αζεμόπουλε, οι κληρικοί δεν είναι και το καλλίτερο σινάφι, έστω κι' αν το δικό σας, των διπλωματών, δεν απέχει και πάρα πολύ, είναι όμως, σίγουρα, σοβαρότερο...
Τι έχει να πει σε όλα αυτά ο κολλητός του εκδότης και ...υποψήφιος Άρχοντας;

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΤΑΝΦΟΡΘ

Sunday, March 23, 2014

Ετοιμάζεται για αποχώρηση ο Στουρνάρας;

Αναμφίβολα, η συμφωνία με την τρόικα είναι το τελευταίο μέρος μίας αποστολής και το δάφνινο στεφάνι μπαίνει στο κεφάλι του Γιάννη Στουρνάρα. Ο ίδιος είπε ότι το μνημόνιο είναι το μοναδικό σχέδιο εξόδου από τη χώρα, το εφάρμοσε κατά γράμμα και η ολοκλήρωσή του φέρει τις τελευταίες δόσεις στη χώρα, πρωτογενές πλεόνασμα και παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επενδύσεις και κοινωνική πολιτική...

Τελικά, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις του, το μνημόνιο ήταν όντως το μοναδικό σχέδιο εξόδου και όσοι επικαλέστηκαν εθνικά σχέδια ανασυγκρότησης, το έκαναν μόνο στα λόγια. Κατά την άποψή μου, ήρωες είναι όσοι θυσιάστηκαν και στιγματίστηκαν για να πετύχει το δύσκολο εγχείρημα εφαρμογής του μνημονίου και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να μνημονεύσει ο Στουρνάρας αν θέλει να είναι δίκαιος απέναντι στην ιστορία. Μέχρι στιγμής, ο Στουρνάρας ευχαρίστησε τους Σταϊκούρα και Μαυραγάννη, ίσως για το γεγονός ότι έκαναν πίσω στις θεωρίες των Ζαππείων. Προς το παρόν, είναι σίγουρα ο τυχερός της ιστορίας και δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος γι' αυτόν να αποφασίσει να φύγει πετυχημένος από την ηλεκτρική καρέκλα του ΥπΟικ.