Search This Blog

Friday, January 3, 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ


Επιστροφή στο εθνικό σπορ...

Αν υπάρχει κάτι που μάθαμε όλοι μας με βεβαιότητα το 2013, είναι ότι έπρεπε να επιβληθεί στη χώρα το Μνημόνιο για να αρχίσουμε υπό αφόρητη πίεση να σεβόμαστε σιγά σιγά το δημόσιο χρήμα.
Από τη Μεταπολίτευση και μετά, το πολιτικό προσωπικό της χώρας κατά κύριο λόγο αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι και φυσικά οι συνδικαλιστές συμπεριφέρονταν λες και ο κρατικός κορβανάς τούς ανήκε. Η σπατάλη του δημόσιου χρήματος ήταν το εθνικό σπορ της εξουσίας - γι' αυτό και το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε από 2 δισ. ευρώ επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στα 300 δισ. ευρώ επί Κώστα Καραμανλή!
Ετσι, λόγω των επιταγών της τρόικας αποκαλύφθηκε - τρομάρα μας - ότι για χρόνια στο ΙΚΑ περίπου 3.000 πεθαμένοι «εισέπρατταν» κανονικά τις συντάξεις τους (επειδή οι συγγενείς τους δεν είχαν δηλώσει τον θάνατό τους), ενώ οι συνταξιούχοι - μαϊμού σε όλο το Δημόσιο ξεπερνούσαν τις 60.000. Ζημιά πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία!
Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις: η χήρα που εισέπραττε για 30 χρόνια τη σύνταξη του τεθνεώτος συζύγου της ενώ τα τελευταία 25 είχε ξαναπαντρευτεί, αλλά και οι 750 κάτοικοι της Ζακύνθου που δήλωναν τυφλοί για να εισπράττουν επίδομα - ένας από αυτούς μάλιστα ήταν και ταξιτζής!
Η πιο κραυγαλέα υπόθεση κλοπής δημόσιου χρήματος με τη συμπαιγνία πολιτικών, δημοσίων υπαλλήλων και πολιτών (κυρίως γιατρών και φαρμακευτικών εταιρειών) ήταν το απίστευτο πάρτι των ιατροφαρμακευτικών δαπανών, ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, το 2009 - όταν σήμερα η συνολική δαπάνη είναι 2 δισεκατομμύρια ευρώ!
Η πιο τετριμμένη: το 10% των 1.500 δημοτικών αστυνομικών αποδείχθηκε από τους ελέγχους του υπουργείου Εσωτερικών ότι έχει πλαστά δικαιολογητικά πρόσληψης (απολυτήρια, πτυχία αλλά και άδειες οδήγησης!), με αποτέλεσμα να παίρνει τώρα τον δρόμο της απόλυσης.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι εάν δεν υπάρξει νέο Μνημόνιο το 2014 και οι έλεγχοι των δανειστών στην Ελλάδα χαλαρώσουν, κινδυνεύουμε να «ξανακυλήσουμε» στο αγαπημένο μας εθνικό σπορ. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν η κυβέρνηση θέλει να αποκαταστήσει τις «αδικίες» και η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται τα πάντα σε όλους: από αύξηση των δημοσίων υπαλλήλων έως αύξηση μισθών και συντάξεων στα προ Μνημονίου επίπεδα.
Σε μια χρεοκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα, η επιστροφή στην ανάπτυξη δεν μπορεί να 'ρθει πλέον από την αύξηση των κρατικών δαπανών, αλλά από την προσέλκυση νέων επενδύσεων - από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτό είναι το στοίχημα του 2014 αλλά και του 2024!
Νότης Παπαδόπουλος

Thursday, January 2, 2014

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ, ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ
Φτωχαίνουν 11 εκατομμύρια Έλληνες 
για χάρη μιας χούφτας ολιγαρχών που θα κυριαρχούν για τα επόμενα 50 χρόνια
Aπό τον Γιάννη Ραγκούση

Μετά, το 2012 είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα διαρκούς διεύρυνσης της επιρροής της ΧΑ.
Υπάρχει κάτι καινούργιο , μια νέα δύναμη που κινεί τις εξελίξεις .
Αυτή η κινητήριος δύναμη που τροφοδοτεί περαιτέρω την ΧΑ είναι το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών το οποίο είναι βαθιά προσβεβλημένο και βαριά τραυματισμένο σε συνδυασμό με την καταρρακωμένη φερεγγυότητα των παραδοσιακών κομμάτων.

Όταν ενα έθνος κράτος δίνει μάχη επιβίωσης, το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών ειναι ο ακρογωνιαίος λίθος, ειναι η πλέον θεμελιώδης, κρίσιμη και αποφασιστική παράμετρος για να συμμετάσχει κανείς σε μια εθνική προσπάθεια άρα για να κερδηθεί μια τέτοια μάχη.
Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σήμερα με απόλυτο τρόπο ισχύει το

Από το MAKEDNOS αναδημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο το οποίο μας αφορά, κατά κάποιο τρόπο, μιας και προβάλαμε το εν λόγω βίντεο του κ. Γαλιάτσου. ΄
Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές... 

MAKEDNOS 
Εκτιμούμε τον κ. Γαλιάτσο στη φιλότιμη προσπάθεια του να παρουσιάσει κάτι το παροικιακό.

Εκείνο τον ανεκδιήγητο τον Πάπα τι τον θέλατε κ. Γαλιάτσο; Καλά δεν καταλαβαίνετε πως μ’ αυτό το τρόπο η προσπάθεια σας όχι μόνο υποβαθμίζεται αλλά και ξεφτυλίζεται κιόλας;

Δυστυχώς τα πρώτα 5 λεπτά θα καταστούν η αιτία γιά πολλούς να μη δουν το υπόλοιπο βίντεο, που όντως είναι μία αξιοθαύμαστη προσπάθεια. Τόσο καιρό κ. Γαλιάτσο θα έπρεπε να είχατε μάθει.. Τώρα τα περί διεθνούς καναλιού.. κάτι μισόλογα γιά κάποιες «οικογένεις».. δεν χρειάζονται..

Α.. Θα ήταν πολύ πιό καλό να αφήνατε τα παιδιά του σχολείου να λέγανε τα κάλαντα στο τέλος αντί γιά το playback..

Wednesday, January 1, 2014

Χρόνια Πολλά
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Tuesday, December 31, 2013

Χάρη σε σας την κρίση ξεπερνούμε...
πολιτικά μας κόμματα σας ευχαριστούμε !

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΒΑΘΕΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΓΙΑ... ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ
ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΑΝ...

Ευχαριστούμε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
γιατί αυτή... κατάφερε να διπλασιάσει το έλλειμα
στη διάρκεια της διακυβέρνησής της (2004-2009)
και γιατί αυτή έβαλε τις... πρώτες γερές βάσεις
του αντιμνημονιακου - Ζαππειακού αγώνα
με τον μετέπειτα μνημονιακό ηγέτη Α. Σαμαρά!

Ευχαριστούμε το όλον ΠΑΣΟΚ
για την... επιτυχή αρχική διαχείριση της κρίσης
- παρά το ότι δεν κατάφερε να βρει τα λεφτά -
και για το...σατανικό του σχέδιο να καταστρέψει
τα κόμματα της ριζοδημοκρατικής αριστεράς
στέλνοντάς τους πρωτοκλασσάτα στελέχη του!

Ευχαριστούμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
γιατί σαν... πραγματική "αριστερά της ευθύνης"
μπήκε στην κυβέρνηση για να σώσει την Ελλάδα
και βγήκε απʼ αυτήν για τον ίδιο ακριβώς λόγο
αλλά και για την... ιστορική απόφασή της
να συνεργάζεται με τους μνημονιακούς πασόκους
αρκεί να φύγουν από το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ!

Ευχαριστούμε τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ
γιατί με την... φιλολαϊκή του πολιτική
εδραίωσε την απόλυτη πεποίθησή μας
ότι μας χρωστάνε, δεν χρωστάμε σε κανένα
ότι θα σκίσουμε μνημόνια, θα διαγράψουμε χρέη
και ότι σύντομα θα ξαναγυρίσουμε θριαμβευτικά
στις παλιές καλές μέρες που όλοι αναπολούμε!

Ευχαριστούμε το τιμημένο ΚΚΕ
γιατί χάρη σʼ αυτό παραμένει ζωντανή η ελπίδα
για τη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου
για μια αντιμονοπωλιακή - αντιιμπεριαλιστική
εξουσία που θα φέρει την ανατροπή του καπιταλισμού
και θα αποκαλύψει την... δεξια οππορτουνιστικη γραμμή
που ακολούθησε επί χρόνια ο Χαρίλαος Φλωράκης!

Ευχαριστούμε τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
που απέδειξαν περίτρανα ότι οι Έλληνες
είμαστε όλοι μας... ψεκασμένοι
από τα κατοχικά στρατεύματα
των γερμανών τοκογλύφων!

Ευχαριστούμε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
γιατί απέδειξε με τον πιο... αδιαμφισβήτητο τρόπο
ότι ο φασισμός και ο ναζισμός είναι οι... "ιδεολογίες"
του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και του εγκλήματος!

ΒΡΩΜΟΚΡΙΣΗ ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ
ΠΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΣΕΙΡΑ
ΘΑ ʼΡΘΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΔΩΡΑ
ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!

Γιάννης Μεϊμάρογλου
http://metarithmisi.gr/





 Από τον Έλληνα προς τον Ελληναρά.
Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί. Εγώ σε θυμάμαι, Εσύ με θυμάσαι; Στο σχολείο ήμουν αυτός που ζητούσες να αντιγράψεις από το γραπτό μου. Στο Γυμνάσιο και λύκειο ήμουν αυτός που ήθελε να μάθει και να διαβάσει όταν εσύ και οι υπόλοιποι θέλατε κοπάνες. Οι κοπάνες σου δεν με πείραζαν, με πείραζαν οι καταλήψεις και οι μαθητικές πορείες.
Στο Πανεπιστήμιο ήμουν αυτός που απέφευγα τις κομματικές οχιές που σαν πρώτο μέλημα τους
                            ΔΙΕΞΟΔΟ ή η μεγάλη έκρηξη, 

Ίσως στεναχωρώ κάποιους φίλους με την συνεχή ενασχόλησή μου με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να πιστέψουν ότι αυτά που γράφω είναι η αποτύπωση της αγωνίας μου για το πολιτικό μέλλον του τόπου μας.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η εναλλακτική λύση στο πολιτικό αδιέξοδο. Κι εγώ θα ήθελα να είναι, αλλά δεν μ' έχει πείσει. Όμως, οι δημοσκοπικές έρευνες -διατεταγμένες ή όχι, αληθινές ή ψεύτικες, τον φέρνουν πρώτο κόμμα και πιθανόν [παρότι εγώ το βλέπω σχεδόν αδύνατο] ν' αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Αυτό θέλουν

Monday, December 30, 2013



Μικρά μαθήματα 
μεταπολιτευτικής ιστορίας


Νομίζω πως ο Ζήγρας και ο Κάντας, πρέπει ν' αναγορευθούν σε επισκέπτες καθηγητές Πανεπιστημίων. Η μια ιδέα, είναι να διδάσκουν όλα αυτά τα τεχνικά κόλπα που εφάρμοσαν με το μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σε πρακτικό επίπεδο δηλαδή, όχι θεωρίες. Πώς γίνονται οι καλές δουλειές. Λογαριασμοί, υπεράκτιες εταιρείες, μεσάζοντες, πολιτικά πρόσωπα, αξιωματικοί, ατζέντηδες, Τραπεζίτες, κατασκευάστριες εταιρείες οπλικών συστημάτων, περίεργες διαδρομές του χρήματος, έμποροι όπλων που αγόραζαν μέσα ενημέρωσης κ.α.

Αν διαβάσετε τις καταθέσεις-απολογίες Ζήγρα, αλλά κυρίως του Κάντα, δεν μπορεί παρά να θαυμάσετε την εντυπωσιακή ικανότητα εκπροσώπων ολόκληρου του συστήματος (σχεδόν ολόκληρου, νομίζω δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα ο κρίκος κάποιων εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης που, όπως ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με φανατισμό υπέρ των F-16, έτσι έκαναν κι αυτοί! Όχι απαραίτητα υπέρ των συγκεκριμένων, είχαν και άλλες επιλογές), να λεηλατεί το δημόσιο χρήμα. Ικανότητα μοναδική, αξιοθαύμαστη.

Η δεύτερη ιδέα, είναι ο Ζήγρας και ο Κάντας, να διδάσκουν ένα κομμάτι της μεταπολιτευτικής ιστορίας της χώρας. Το μάθημα, θα στηρίζεται προφανώς στο... τεχνικό μέρος των αποκαλύψεων, αλλά αυτό μπορούν να το διανέμουν και ως σύγγραμα. Βασική τους αποστολή θα είναι να αναφέρονται σε πρόσωπα (όχι μόνο πολιτικά) που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, σε συσχετισμούς, σε δικομματική αντιμετώπιση του ζητήματος, σε λόμπυ βουλευτών, στους τρόπους διοίκησης κ.ο.κ.

Χωρίς ν' αποκλείω την πρώτη, νομίζω πως η δεύτερη είναι καλύτερη ιδέα. Πιο εποικοδομητική. Ιδιαίτερα οι μικρότερες ηλικίες θα διδάσκονται τα αίτια της κρίσης που οδήγησαν μια χώρα σε χρεωκοπία και μια κοινωνία σε απόλυτη απόγνωση. Προφανώς θα πρόκειται για ένα τμήμα του μαθήματος, μπορούν να το συμπληρώσουν και άλλοι. Πολλοί άλλοι.

Ο Χριστοφοράκος ας πούμε, αν και ζει "εξόριστος" στην Γερμανία, θα μπορούσε να συμβάλλει με μαγνητοσκοπημένες ομιλίες του που θα ανεβαίνουν στο youtube και θ' αναζητούν οι φοιτητές. Και στις οποίες θα δίνει στοιχεία για ολόκληρο το σύστημα διαπλοκής πολιτικής-οικονομικής και μιντιακής εξουσίας. Παράλληλα, ένα πολύτιμο κομμάτι των ομιλιών-διαλέξεων θα κινείται και γύρω από το σύστημα προστασίας για να διαφύγει κάποιος στο εξωτερικό πριν συλληφθεί. Βέβαια, σε αυτό το τελευταίο, σημαντική θα ήταν και η βοήθεια του Καραβέλα. Σας θυμίζει κάτι το όνομα; Πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών στην Siemens, χειριζόταν την δεκαετία του 1990 τα μυστικά κονδύλια της Siemens, την κοπάνησε επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, λένε γι' αυτόν ότι βρίσκεται κάπου στην Λατινική Αμερική. Σίγουρα θα περνάει καλά, οπωσδήποτε καλύτερα από μας...

Πολύτιμη ωστόσο σ' αυτό το μάθημα, θα ήταν η συνεισφορά του (έτσι κι αλλιώς καθηγητή) πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Σ' ένα μάθημα ας πούμε, με τον μακροσκελή τίτλο: «πώς πέταγαν τα εκατομμύρια πάνω από το κεφάλι μου και δεν είδα ποτέ τίποτα». Θα μπορούσε να αναφέρεται στο πώς κατάφερε επί οκτώ χρόνια να διαχειρίζεται τις τύχες μας, να συμβαίνουν τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα και ο ίδιος ή να τα αγνοεί ή να μη μιλάει γι' αυτά και να μην κάνει τίποτα. Και αν σε κάποιο μάθημα δεν θα μπορεί να παρευρεθεί ο Κ. Σημίτης, νομίζω πως ο σιωπηλός "Βούδας" της Ραφήνας, θα μπορεί να τον αντικαθιστά. Άνετα....
Μια "ομογενειακή" βιντεοπαραγωγή της SPARTAN TV και του Τάκη Γαλιάτσου, 
με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Χρόνου.

Sunday, December 29, 2013

Το μάθημα από τον Ανδρέα

Του Πασχου Μανδραβελη

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύεται να γίνει ο νέος Ανδρέας Παπανδρέου. Ή, έστω, συνεχιστής του. Δεν είναι μόνο το ζιβάγκο που φοράει από καιρού εις καιρόν. Είναι και κάποιες αποστροφές του λόγου του που το πιστοποιούν. Πέρυσι (4.5.2012) μίλησε στην Αχαΐα, στην «κοιτίδα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης», όπως τη χαρακτήρισε. Στην Πλατεία Συντάγματος τον περασμένο Ιούνιο θύμισε στους (λίγους) συγκεντρωμένους ότι εκεί «ο λαός το ‘81 πανηγύρισε την Αλλαγή» (16.6.2013). Τον Ιούλιο υπερασπίστηκε την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου απέναντι στην επίθεση που έκανε ο κ. Μάκης Βορίδης.

Καλά κι άγια είναι όλα αυτά -κάθε νέος πρέπει να έχει κάποια πρότυπα στη ζωή του- αλλά αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα είχε να του θέσει κάποια ερωτήματα. Τα αντιγράφουμε από ομιλία του στη Βουλή που έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 1985 κατά τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τα μακροπρόθεσμα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Ρωτούσε λοιπόν τους σύγχρονούς του, επαναστατημένους της Προόδου, ο Ανδρέας Παπανδρέου και τα ερωτήματά του δυστυχώς παραμένουν επίκαιρα για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Είναι αριστερή η πολιτική που συντηρεί την απασχόληση σε κλινικά νεκρές επιχειρήσεις ή σε μη βιώσιμους κλάδους που στηρίζονται σε συνεχείς επιδοτήσεις οι οποίες πληρώνονται από το κοινωνικό σύνολο; Είναι αριστερή μια πολιτική ασφυκτικών διοικητικών ελέγχων στην αγορά; Γιατί η αγορά πάντα εκδικείται... Δεν είναι ασφαλώς αριστερή μια πολιτική εσωστρέφειας και άρνησης κάθε μορφής συμμετοχής στον ανταγωνισμό. Σ’ αυτά τα θέματα πρέπει να τοποθετηθούν τα πολιτικά κόμματα, τα κόμματα στη Βουλή. Πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς προτείνουν, τι καταγγέλλουν. Αυτό είναι βασικό για την ύπαρξη ενός αποδοτικού εθνικού διαλόγου».

Η ομιλία του αυτή καθώς και το σκληρό πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν αυτοκριτική για την επεκτατική δημοσιονομική πολιτική με δανεικά που άσκησε την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του. Οταν τα έλεγε αυτά ο Ανδρέας Παπανδρέου η χώρα ζούσε τη μίνι χρεοκοπία του 1985. Το σταθεροποιητικό πρόγραμμα της οικονομίας ήταν βαρύ. Περιελάμβανε υποτίμηση της δραχμής κατά 15% και πάγωμα μισθών και συντάξεων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, όταν ο πληθωρισμός έτρεχε με 20%. Για την κριτική που γινόταν στο «μνημόνιο» εκείνης της εποχής ο Ανδρέας Παπανδρέου έλεγε ότι «υπάρχει μια φοβερή σύγχυση. Τα μέτρα χαρακτηρίζονται είτε δεξιά, είτε κεντρώα, είτε αριστερά. Τα μέτρα τα οποία παίρνουμε εμείς είναι σταθεροποιητικά, όχι συμβολής σε αύξηση του κέρδους, αλλά συμβολής στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος, στην οποία συμμετέχει άμεσα ο Ελληνας πολίτης, στον αγρό ή στο εργοστάσιο ή στο γραφείο».

Το πρόβλημα λοιπόν με τον κ. Τσίπρα δεν είναι ότι αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά ότι δεν έμαθε αυτά που κατάλαβε ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν είδε το 1985 τη χρεοκοπία με τα μάτια του: «Ο ιδιωτικός τομέας», έλεγε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ «θα παίξει σημαντικό ρόλο. Είναι όνειρο θερινής νυκτός ότι ο δημόσιος τομέας όπως είναι σήμερα είναι σε θέση να αναλάβει και ευθύνες που σήμερα έχει ο ιδιωτικός τομέας. Λέμε μια πραγματικότητα...».

Κάποιος είχε γράψει ότι το μόνο που μας μαθαίνει η Ιστορία είναι πώς να κάνουμε καινούργια λάθη. Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον είναι ότι δεν διαβάζει Ιστορία και γι’ αυτό επιμένει στα παλιά λάθη. Το θέμα όμως είναι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση, δεν πρέπει η χώρα να πληρώσει και πάλι τα δίδακτρα με μια νέα χρεοκοπία...


Άλυτες απορίες



Αλήθεια, μέρες που είναι και κάνουμε τις πολιτικές μας αναδρομές, όλοι αυτοί που ταύτισαν τον Ανδρέα Παπανδρέου με το κομματικό κράτος, υπερασπίζονται το καθεστώς πριν το '81, αυτό ντε, των κοινωνικών φρονημάτων; Ή μήπως το ενδιάμεσο του '90-'93, αυτό ντε, ΔΕΗ-ΟΤΕ-αγροφύλακες και τα συναφή; Αυτό το ρημάδι το ΑΣΕΠ, έστω και καθυστερημένα, ποιος πρωθυπουργός το εγκαθίδρυσε στην Ελλάδα;...

Αλήθεια, μέρες που είναι και είναι ανάγκη να μιλήσουμε για το μέλλον, αυτοί που θεώρησαν την πολιτική άποψη του Γιώργου Παπανδρέου προδοσία για τη χώρα, ανακαλύπτοντας, κατόπιν, ότι ο Καραμανλής μάς χρεοκόπησε, διαπιστώνοντας ότι οι Σαμαράς-Βενιζέλος διαχειρίζονται το κράτος περίπου ως λάφυρο και προβλέποντας ότι ο Τσίπρας θα μας φέρει πίσω όλους τους λόγους που μας χρεοκόπησαν, στο σύνολό τους, πού σκέφτονται να επενδύσουν πολιτικά για το αύριο το δικό τους και των παιδιών τους;

Δεν είναι τόσο οι μύθοι που ζούμε, όσο η άλυτη απορία γιατί επιτέλους δεν τους καταρρίπτουμε, μήπως και προχωρήσουμε προς τα εμπρός.