Search This Blog

Saturday, August 14, 2021

Ξένη Δημοσίευση…

 Μια ακόμα δικαίωσή μας για τη φιλοξενία ανώνυμων σχολίων, απαγορευμένων από τους μεγαλοεκδότες και παραγωγούς του Μόντρεαλ.!!!

 

Ομογενής, γνώστης των ομογενειακών και ιδιαίτερα των παροικιακών πραγμάτων του Μόντρεαλ, αναφερόμενος στη χρησιμότητα των ανώνυμων σχολίων των αναγνωστών μας, γράφει:

 Ευχαριστώ κ. Αντίποδα που επιτρέψατε σε όλους να εκφράσουν άποψη χωρίς να φοβούνται ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την προσωπική τους γνώμη. Για άλλη μια φορά ο κ. Μανίκης επέκρινε σήμερα όλα αυτά τα ανώνυμα άτομα που γράφουν στην ιστοσελίδα σας. Επέκρινε επίσης τα ορθογραφικά λάθη σας και άφησε να εννοηθεί ότι η κ. Φραγκούλη βρίσκεται στην ίδια ομάδα με τον κ. Αντίποδα. Προφανώς, όποιος ζητήσει την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου πρέπει να είναι στην ομάδα του κ. Αντίποδα!!! 

Friday, August 13, 2021

ΓΑυγουστίνου προφητείες και Μανίκιες ...ανακρίσεις.!!!

  Οι προφητείες Καντιώτη και οι παπαριές του κυρ Χρήστου...

Όπως όλα δείχνουν, ή μάλλον, επιβεβαιώνουν, ο κ. Μανίκης έχει μια τάση προς το θέατρο και κατά προτίμηση στο θέατρο σκιών – κοινώς αποκαλούμενο Καραγκιόζης – το οποίο συνεχίζει να ανεβάζει στο ΒΗΜΑ του, κάθε εβδομάδα, ώστε να τον διαβάζουμε και να γελαμε μαζί του… Τούτη τη βδομάδα, πιστεύω ότι θα το ευχαριστηθήκατε – όσοι τον διαβάσατε – περισσότερο από κάθε άλλη φορά.!! Πρώτα απ’ όλα επιμένει να εξευτελίζει τον μακαρίτη τον Καντιώτη, με εκείνη την …περιβόητη Προφητεία του περί εξευτελισμού των γιατρών και φαρμακοποιών.! 

Thursday, August 12, 2021

Ενα μικρό ...πόνημα για ...λίγους.! Οι πολύ θρησκευόμενοι ΔΕΝ χρειάζεται να ...εκτεθούν με την ό,ποια άποψή τους

 Το πολύ το Κύριε ελέησον, το βαριέται κι’ ο Θεός…

Με την ευκαιρία των …χιλιάδων απανωτών γιορτών  της Εκκλησίας μας, τον τελευταίο καιρό, ήρθε στο μυαλό μας (αυτό που έχει απομείνει), μια παμπάλαια λαϊκή ρήση που λέει ότι: «Το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι’ ο Θεός».! Πόσο λάθος μπορεί να κάνει ο σοφός λαός μας, λέγοντας αυτό το τόσο προχωρημένο ρητό, το οποίο επικράτησε και  …κυριαρχεί  για  αιώνες, τώρα; 

Πρόγραμμα Εορτών του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας...


 𝚷𝚨𝚴𝚮𝚪𝚼𝚸𝚰𝚱𝚶𝚺 𝚬𝚶𝚸𝚻𝚨𝚺𝚳𝚶𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝚱𝚶𝚰𝚳𝚮𝚺𝚬𝛀𝚺 𝚻𝚮𝚺 𝚼𝚷𝚬𝚸𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺 𝚯𝚬𝚶𝚻𝚶𝚱𝚶𝚼 

𝟏𝟒𝟏𝟓 𝚨𝚼𝚪𝚶𝚼𝚺𝚻𝚶𝚼 𝟐𝟎𝟐𝟏

Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Παναγίας στο Τορόντο εορτάζει και πανηγυρίζει την μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, συνεχίζοντας παράδοση 60 ετών από την ίδρυσή του. Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

𝚺ά𝛃𝛃𝛂𝛕𝛐𝛎 𝟏𝟒 𝚨𝛖𝛄𝛐ύ𝛔𝛕𝛐𝛖𝚷𝛒𝛐𝛆ό𝛒𝛕𝛊𝛂 𝛕𝛈ς 𝚱𝛐𝛊𝛍ή𝛔𝛆𝛚ς 𝛕𝛈ς 𝚯𝛆𝛐𝛕ό𝛋𝛐𝛖

3:00 μ.μ. - 4:30 μ.μ. Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου

7:00 μ. μ. - 9:00 μ. μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Θεοτόκου,

Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου

Πατάρων κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ, με Λιτάνευση της Ιεράς

Εικόνος, Αρτοκλασία, και Θείον Κήρυγμα, με τη συμμετοχή

του Ιερού Κλήρου της παροικίας μας.

10:00 μ.μ. – 11:30 μ.μ. Ιερά Παράκληση και τα «Εγκώμια της Παναγίας»

Αγρυπνία

𝚱𝛖𝛒𝛊𝛂𝛋ή 𝟏𝟓 𝚨𝛖𝛄𝛐ύ𝛔𝛕𝛐𝛖 - 𝚬𝛐𝛒𝛕ή 𝛕𝛈ς 𝚱𝛐𝛊𝛍ή𝛔𝛆𝛚ς 𝛕𝛈ς 𝚯𝛆𝛐𝛕ό𝛋𝛐𝛖

8:30 π.μ. – 10:00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος της Εορτής

10:00 π.μ. - 12:00 μ.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του

Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πατάρων κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ,

με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της παροικίας μας.

𝚻𝚶 𝚬𝚻𝚮𝚺𝚰𝚶 𝚩𝚨𝚭𝚨𝚨𝐑 & 𝐁𝐀𝐊𝐄 𝐒𝐀𝐋𝐄 𝐓𝚮𝚺 𝚷𝚨𝚴𝚨𝚪𝚰𝚨𝚺

Αρχίζει την Παραμονή της Εορτής στις 12.00 μ.μ. και τελειώνει το απόγευμα της Εορτής μετά την Θεία Λειτουργία.

Εκ του Γραφείου του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Παναγίας

 


Tuesday, August 10, 2021

Άντε και αρχιεπίσκοπος, αν όχι …πατριάρχης…

 Πρωτοπρεσβύτερος ο παπασπύρος της Χρυσοβαλάντου.!


Είδατε ότι ό,ποιος είναι καλό παιδί και πιστός στον Σωτήριο, όχι μόνον χαίρει της εκτίμησής του αλλά απολαμβάνει και πολλά από τα ευεργετήματα που αυτός μπορεί να του προσφέρει μέσω της Εκκλησίας του, αφού δεν του κοστίζει τίποτα.!

Monday, August 9, 2021

Έφυγε από τη Ζωή ο Άγγελος Τελίδης…

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, αποχαιρετά έναν φίλο της και άξιο εργάτη, με μεγάλη προσφορά…

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο αποχαιρετά σήμερα τον 𝚨𝚪𝚪𝚬𝚲𝚶 𝚻𝚬𝚲𝚰𝚫𝚮, ένα δικό της άνθρωπο, ένα κοινοτικό παράγοντα του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε θετικά την Κοινοτική ζωή της παροικίας μας.


Αποχαιρετά ένα φίλο, έναν εργάτη, έναν οικογενειάρχη, που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του στη Κοινότητα έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μαρτυρίες.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής, διακριτικός, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις, ενεργώντας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, υπηρέτησε την ΕΚΤ ως Γενικός Γραμματέας, επί διοικήσεων Τάσου Καραντώνη και Θανάση Φούσια.

Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative Canada Wildfire Relief Campaign –

 Παρακαλούμε εξετάστε το ενδεχόμενο δωρεάς στην Ελληνική Πρωτοβουλία...

Tις τελευταίες ημέρες, υπάρχει ένας άνευ προηγουμένου αριθμός πυρκαγιών που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε στιγμή που περνά, περισσότερες περιοχές επηρεάζονται και ζωές απειλούνται, με τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές θέτουν ανιδιοτελώς τη ζωή τους σε κίνδυνο για να αποτρέψουν περαιτέρω περιβαλλοντικές ζημιές.

Θέλουμε να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την υποστήριξή σας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για να σταθούμε στο πλευρό του ελληνικού λαού που χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Παρακαλούμε εξετάστε το ενδεχόμενο δωρεάς στην Ελληνική Πρωτοβουλία - The Hellenic Initiative Canada Wildfire Relief Campaign - για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους που πλήττονται.