Search This Blog

Wednesday, July 3, 2019

Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Γεωργακόπουλος...


Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών  ο γνωστός  ομογενής μας Χρήστος Γεωργακόπουλος, πατέρας του π. προέδρου και νυν αντιπροέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Νίκωνα Γεωργακόπουλου. Ο αείμνηστος Χρήστος υπηρέτησε με ζήλο την Κοινότητα επί προεδρίας Λεωνίδα Πολυμενάκου, από τη θέση του προέδρου της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου.
Η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα αύριο Πέμπτη, από τις 5 – 8 μ.μ. στον ναό του Αγίου Δημητρίου ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή στις 10 το πρωί. Η οικογένεια παρακαλεί αντί για λουλούδια να δοθεί το αντίστοιχο ποσό στο Τμήμα Παιδείας της Κοινότητας…
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της καναδικής Γης που θα τον σκεπάσει και η μνήμη του Αιώνια…

Sunday, June 30, 2019

Απεβίωσε ο ομογενής ιερέας Δημήτρης Τζανετέας



Την π. Πέμπτη, περιστοιχισμένος από την οικογένειά του, άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο της St. Catharines, ο γνωστός ομογενής ιερέας π. Δημήτριος Τζανετέας.  
Ο π. Δημήτρης γεννήθηκε  το 1952 στα Καλύβια Σοχάς της Λακωνίας, όπου και χειροτονήθηκε πρεβύτερος το 1995, στην εκκλησία του Α. Δημητρίου.
Η σωρός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τρίτη στις 2 Ιουλίου, στις 2 μ.μ. στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στην πόλη St. Catherines, ενώ την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 12:00 θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθεία στον ίδιο ναό.
Ο μακαριστός παπαΔημήτρης Τζανετέας αφήνει πίσω του την πρεσβυτέρα Μαρία και τα τρία παιδιά τους.
Ας είναι Αιωνία η μνήμη του…