Search This Blog

Saturday, February 18, 2012

Επίσκεψη στο ΠΑΣΟΚ

Η Νίκη Άστον με την Σοφία Παπανδρέου
...της υποψήφιας για την ηγεσία του NDP,
Niki Ashton


ΕΠΙΣΚΕΨΗ στην Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Τορόντο, πραγματοποίησε προχτές βράδυ  η υποψήφια για την αρχηγία του Ομοσπονδιακού NDP κ. Niki Ashton. Η ελληνοκαναδή βουλευτής μίλησε στα μέλη και φίλους του Κινήματος και τους έπεισε όλους να γραφτούν μέλη και να την ψηφίσουν για την ανώτατη αυτή θέση της αρχηγού του κόμματος και συγχρόνως για τη θέση της αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ομοσπονδιακού κοινοβουλίου του Καναδά. Σήμερα λήγει η προθεσμία εγγραφής και δεν μένει παρά η συμμετοχή μας στην ηλεκτρονική ή ταχυδρομική ψηφοφορία. Τις λεπτομέρειες της διαδικασίας θα λάβουν ταχυδρομικά όλοι οι εγγεγραμμένοι στο κόμμα  ψηφοφόροι.  
Η Νίκη Άστον με τον Σωτήρη και την Γιαννούλα Σκουμπούρη
Η κ. Έφη Λαζέγκας συνομιλεί με την Νίκη Άστον
Η Νίκη Άστον με την Γιαννούλα Σκουμπούρη
Νίκη Άστον, Θόδωρος Ράλλης, Ειρήνη Μαντέλος, Σοφία Παπανδρέου
Δεξιά ο πατέρας της Νίκης, Στήβ Άστον, υπουργός εργασίας στην κυβέρνηση της Μανιτόμπα, η κ. Ειρήνη Μαντέλος, ο δημοσιογράφος Τάκης Γαλιάτσος και η Νίκη Άστον.
Η Νίκη Άστον με τον Κώστα Γιαννούλη, Θόδωρο Ράλλη
και Κώστα Κωσταντινίδη
Η Νίκη Άστον, η Έφη Λαζέγκα, ο κ. Χρήστος Μαρτζιώκας
Ο υπουργός κ. Στήβ Άστον, η Κατερίνα Χαραλαμπίδου, ο Χρήστος Γουγάς και η Σοφίοα Παπανδρέου
Νίκος Τσερωτάς και Νίκος Πέτσος
Ο υπουργός Στήβ Άστον σε μια σύντομη συνέντευξη στον δημοσιογράφο Τάκη Γαλιάτσο για λογαριασμό ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού. Παρακολουθεί η κόρη του βουλευτής Νίκη Άστον
   

Thursday, February 16, 2012

Στο MEGAS...

σήμερα ηΤσικνοπέμπτη...
 Το έθιμο και οι συνταγές...
Τσικνοπέμπτη και τα ψητά έχουν την τιμητική τους! Κοκορέτσι, εξοχικό , παϊδάκια και άλλα …"υγιεινά" εδέσματα στο αποκριάτικο τραπέζι.Η λέξη "τσικνοπέμπτη" προέρχεται από την λέξη "τσίκνα" (η μυρωδιά του ψημένου κρέατος) και από την λέξη "Πέμπτη". Γιορτάζεται αλώστε την Πέμπτη, 11 ημέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα. Είναι μια μέρα διασκέδασης και ετοιμασίας για την νηστεία της Σαρακοστής πριν από το Πάσχα.Η Τσικνοπέμπτη βρίσκεται στη 2η εβδομάδα της περιόδου που ονομάζεται Τριώδιο, η οποία αποτελείται από τρεις εβδομάδες: την 1η εβδομάδα Προφωνή ή Προφωνέσιμη, την 2η εβδομάδα Κρεατινή ή Κρεοφάγος και την 3η εβδομάδα Τυρινή ή Τυροφάγος.Η Τσικνοπέμπτη είναι ντυμένη στα κόκκινα. Θέλει κόκκινο κρέας και το κόκκινο κρέας φυσικά κόκκινο κρασί.Η Τσικνοπέμπτη, είναι ένα ετήσιο έθιμο στην Ελλάδα την περίοδο του καρνάβαλου το οποίο έχει τις ρίζες του βαθιά μέσα στους αιώνες. Είναι μια μέρα κατά την οποία όλοι οι Έλληνες τρώνε κρέας και πηγαίνουν φυσικά στις ταβέρνες.
Για την ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες…
Αν νομίζετε ότι είμαστε μόνο εμείς κάνετε λάθος.
"
Schmutziger Donnerstag" γερμανιστί, "Mardi Gras" γαλλιστί αλλά και "Mardi Gras
" αγγλιστί στις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες και ειδικά στη Νέα Ορλεάνη.Κρέας λοιπόν, ψητό ως επί το πλείστον, απαραίτητα τσικνιστό...
Το εστιατόριο MEGAS οργανώνει για σήμερα, μεγάλη γιορτή για την Τσικνοπέμπτη, με όλες τις παραλλαγές του κρέατος και φυσικά …άφθονη ζωντανή μουσική. Όσοι προλάβετε να είστε εκεί, μέσα, θα είναι …μπόνους..!!

Wednesday, February 15, 2012




Δυο ξανθές αδελφές συναντιόνται στην πόρτα και ...

Ρωτάει η μια αδελφή την άλλη :

-Ο μπαμπάς είναι σπίτι;

Και της απαντά η άλλη κοιτάζοντας την
περίεργα...
-Ο μπαμπάς είναι άνθρωπος !!!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Την απόφασή του να παραιτηθεί της μηνιαίας αποζημίωσης που λαμβάνει γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που τον τιμά», ειδικά εν μέσω των θυσιών που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός, δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Tuesday, February 14, 2012

σε ελληνικά

Πολλοί μαθητές αλλά και ενήλικοι έχουν αποκτήσει τη συνήθεια να γράφουν τα ηλεκτρονικά τους κείμενα -γραπτά μηνύματα ή e-mails- σε Greeklish, μια “διάλεκτο” που επιχειρεί να αποτυπώσει ελληνικές λέξεις με λατινικούς/αγγλικούς χαρακτήρες.
Ορισμένοι χρησιμοποιούν τα Greeklish προσπαθώντας να αποδώσουν την ελληνική λέξη οπτικά-βάζοντας π.χ. 8 αντί για θ και h αντί για η.
Άλλοι ακoλουθούν και στη νέα αυτή διάλεκτο τους κανόνες της ορθογραφίας βάζοντας π.χ. oi/ei/ai/ ή διπλά σύμφωνα όπως θα έκαναν αν έγραφαν τη λέξη στα ελληνικά (oikogeneia/ paizeis/ Savvato) ενώ κάποιοι απλοποιούν την εικόνα της λέξης αποδίδοντάς την με τον πιο απλό συμβολισμό (ikogenia/pezis). Σε κάθε περίπτωση η επικοινωνία στα Greeklish είναι προβληματική αν και αντιμετωπίζει πρακτικά το ζήτημα της μετάδοσης μιας πληροφορίας με ηλεκτρονικά μέσα όταν δεν γνωρίζουμε αν ο παραλήπτης του μηνύματος έχει δυνατότητα ανάγνωσης στην ελληνική γλώσσα.
Σήμερα οι περισσότερες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα σε κινητά-«έξυπνα» τηλέφωνα ή tablets υποστηρίζουν την ελληνική γλώσσα αλλά αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις.


Ένας επιπλέον λόγος για όσους επιλέγουν να γράψουν το κείμενό τους σε Greeklish, είναι για να αποφύγουν τα ορθογραφικά λάθη στα ελληνικά που είναι επίσης κατανοητό ειδικά για όσους δεν χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα συχνά ή δεν την έχουν διδαχτεί συστηματικά. Ανεξάρτητα από το λόγο για τον οποίο επιλέγονται τα Greeklish αντί των ελληνικών, το κακό είναι ότι στην προσπάθειά μας να επικοινωνήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά θυσιάζουμε γλώσσα μας , που είναι κάτι πολύ περισσότερο από έναν κώδικα επικοινωνίας αφού περιέχει τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, την κληρονομιά και την ίδια μας την ταυτότητα.
Ειδικά όσοι ζούμε εκτός Ελλάδας που δεν έχουμε καθημερινά ευκαιρία γραπτής επικοινωνίας στα ελληνικά είναι λογικό να τα ξεχνάμε ή να διστάζουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να μην τα «σκοτώσουμε». Όμως τι είναι προτιμότερο, να γράφουμε στη γλώσσα μας έστω και με κάποια λάθη ή να γράφουμε σε μια τεχνητή διάλεκτο που δεν μας αντιπροσωπεύει και μάς υποτιμά;


Μια συμβουλή για όσους χρησιμοποιούν Greeklish για λόγους ορθογραφίας είναι η εξής:
Αφού γράψετε το κείμενο σας σε Greeklish , μετατρέψτε το στα ελληνικά πριν το στείλετε μέσω του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου ή το δημοσιεύσετε σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μια διαδικτυακή υπηρεσία που σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα παρέχεται από την innoetics.


Βασισμένη σε τεχνολογία που "κατάγεται" από το Ινστιτούτο Επεξεργασία του Λόγου-Ε.Κ. "Αθηνά", η συγκεκριμένη υπηρεσία αναλαμβάνει να μετατρέψει οποιονδήποτε τύπο Greeklish σε σωστά και ορθογραφημένα Ελληνικά, ταχύτατα και με εξαιρετική ακρίβεια!
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ Greek Credit School 

14 Φεβρουαρίου....

....Καλή Γιορτή !!


αφιερωμένο....
....ΣΤΙΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΕΣ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥΣ...

Ο κ. Ιωάννης Λιαγκάκης....

...Νέος άρχοντας του
Οικουμενικού Παριαρχείου
ΑΡΧΟΝΤΑΣ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ανακηρύχτηκε χθες ο πρόεδρος της εκκλησίας των αγίων Παντελεήμονα, Άννης και Παρασκευής, κ. Ιωάννης Λιαγκάκης.
Η τελετή έγινε κατά τα τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας από τον μητροπολίτη Σωτήριο, παρουσία του γενικού πρόξενου κ. Δημ. Αζεμόπουλου και πλήθος ενοριτών…
Στη φωτογραφία(δεξια) ο άρχοντας Ιωάννης Λιαγκάκης με την σύζυγό του Δώρα και τον γενικό πρόξενο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο. Αριστερά ο δικαστής κ. Βασίλης Φάτσης με την σύζυγό του Βέττα.

Monday, February 13, 2012

Μια νέα παρουσία….

Η Bettina kosta στην “AVLI”
Η όμορφη Bettina kosta, ο Βαγγέλης Κουλογιάννης και ο
άρχοντας Νίκος Νικολαΐδης

ΜΙΑ νέα, όμορφη  εμφάνιση και γλυκιά φωνή είχαμε την τύχη να απολαύσουμε το περασμένο Σάββατο, στο Μουσικό Καφενείο «AVLI». Πρόκειται για την νεοαφιχθείσα από την Ελλάδα, πλούσια σε φωνή και ρεπερτόριο Bettina Κosta, η οποία θα πλαισιώνει τους Νίκο Νικολαΐδη και Βαγγέλη Κουλογιάννη, κάθε Σάββατο στην  AVLI”. Είμαστε σίγουροι πως όσοι δεν την ακούσουν θα χάσουν….
Η Μπετίνα Κώστα με τον Βαγγέλη Κουλογιάννη
H Bettina με την ....προσωπική της φωτογράφο Μαρία Νικολαΐδη
Ρούλα Παχίλης, τούλα Σοφρωνίου, Χρήστος Γκούβερης και
Ανδρέας Μάντζιος

Ο Πέτρος Κοσσοφίδης με την Κατερίνα και τον Λεωνίδα. Στο βάθος
ο Κώστας Γιαννούλης

Δεύτερη φορά παππούς ....

Γιώργος Αζέλης, Αγγελική Σαμαρά και Ανδρέας Νενδάνης

Την περασμένη Παρασκευή o γνωστός ομογενής Νίκος Τσερωτάς έγινε για δεύτερη φορά παππούς. Το γεγονός γιορτάστηκε με λίγους φίλους στο ΜΕΓΑΣ, όπου ένας άλλος καινούριος παππούς ο Γιώργος Αζέλης, με την Αγγελική Σαμαρά, τον Ανδρέα Νενδάνη και το Μιχάλη Σπάστρα, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Οι ευχές να την καμαρώσει νυφούλα έδωναν κι’ έπαιρναν, ασταμάτητα. Να και μερικές φωτογραφίες….  
Ο παππούς Νίκος Τσερωτάς με την Καταρίνα Χαραλαμπίδη και
την Ειρήνη Μαντέλος
Ο Νίκος Τσερωτάς με την Σοφία Παπανδρέου

Κώστας Γιαννούλης, Νίκος Τσερωτάς

Νικος Τσερωτάς, Ειρήνη Μαντέλος, Σοφία Παπανδρέου,
Κατερίνα Χαραλαμπίδου
Σοφία Παπανδρέου, Κώστας Γιαννούλης
Ο Σπύρος Παράσχης με την Στεφανή Γκρέϋ σε ένα ταγκό
Οι δυο ....παππούδες. Νίκος και Γιώργος. Στο βάθος ο Σπύρος με την Στεφανή

Sunday, February 12, 2012


Μια άλλη άποψη..!!
Ξεφυλλίζοντας την HellasNews, διαβάσαμε
ένα …μήνυμα προς τον Γ. πρόξενο
του Τορόντο, με θέμα:
 «Μια διαφορετική άποψη».
Με το άρθρο του αυτό ο κ. εκδότης, απευθύνεται στον κ. Αζεμόπουλο για να του εκφράσει “μια διαφορετική άποψη” από εκείνη την οποία έχουν κάποιοι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση της προξενικής κατοικίας, γράφοντας επί λέξει τα εξής:
«Αυτό που μας ξενίζει με τους παρευρισκόμενους κυρίως, είναι ότι η χειρονομία αυτή θεωρήθηκε προσφορά προς τον Ελληνισμό. Και εκεί είναι που έχουμε ορισμένες ενστάσεις.»…
ΤΟΝ τελευταίο που θα ήθελε ως συνήγορό του ο κ. γενικός πρόξενος, πιστεύουμε ότι είναι ο «ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ». Νοιώθουμε όμως την …υποχρέωση να ασχοληθούμε με το θέμα αυτό, πρώτα για τη ριμάδα τη σοβαρότητα και δεύτερο να μάθουμε, αν είναι δυνατόν, το λόγο που έκανε τον εκδότη να απευθυνθεί στον κ. γενικό, αφού ούτε τους καλεσμένους του (θα πρέπει να) ελέγχει, αλλά ούτε και πολύ περισσότερο, τους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρηματιών..!!
Δικά τους είναι και όπου θέλουν τα …μοιράζουν..!! Γιατί δεν δίνουμε εμείς τα δικά μας χρήματα για την έδρα των ελληνικών ή την επισκευή των κοινοτικών σχολείων; Τι; Δεν έχουμε; Ε, ας αφήσουμε τότε αυτούς που έχουν, να τα κάνουν ότι θέλουν..! Ισως να ξέρουν κάτι παραπάνω….
Για το ότι κάποιοι από τους καλεσμένους θεώρησαν την χειρονομία του κ. Μάντζιαρη ως προσφορά προς τον ελληνισμό, τι να κάνουμε; Στο κάτω κάτω και μια προσφορά προς τα πανεπιστήμια ή προς τα κοινοτικά σχολεία, είναι προσφορά προς όσους θα σπουδάσουν σ’ αυτά και μάλιστα μερικοί απ’ αυτούς θα μας υπερχρεώσουν, αργότερα, για τις υπηρεσίες τους είτε είναι γιατροί είτε δικηγόροι.... Αλλά κι’ αν ακόμα είναι έτσι, απευθυνθείτε σ’ αυτούς που το είπαν και όχι στον κ. γενικό πρόξενο….
Αυτά για τώρα..!!