Search This Blog

Saturday, September 2, 2017

Η Ιστορία του Ελληνικού Τραγουδιού στο ROM



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - PRESS RELEASE
ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

Η Ιστορία του Ελληνικού Τραγουδιού στο Royal Ontario Museum (ROM)

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Το Royal Ontario Museum (ROM), σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο, διοργανώνει μια συναυλία-αφιέρωμα στο ελληνικό τραγούδι, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου , 2017, στο χώρο του Μουσείου (αίθουσα C5 lounge, στον 5ο όροφο).

Το επταμελές σύνολο Χι-Jazz θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα  που θα περιλαμβάνει τραγούδια από  την ελληνική παράδοση έως και τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων τραγουδοποιών (Δ. Σαββόπουλο, Σ. Κραουνάκη κ. ά). Οι πόρτες ανοίγουν στις 5.30μμ, ενώ η ζωντανή μουσική θα ξεκινήσει στις 6.30μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 9.00μμ.

Για προπώληση εισιτηρίων επισκεφτείτε τον ιστότοπο:
  https://shop.omniticket.com/rom/index.cfm?tab=5 , ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και κατά την ημέρα της παράστασης στα ταμεία του ROM. Σημειώνεται ότι το εισιτήριο παρέχει πρόσβαση και στις κυρίως συλλογές εκθεμάτων του μουσείου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://www.rom.on.ca/en/whats-on/summer-fridays-10

Wednesday, August 30, 2017

Νέος διευθυντής της –πατριαρχικής, πλέον- Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο



 Με τις ευλογίες του κ. Βαρθολομαίου, ανέλαβε καθήκοντα ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόρας …

Ύστερα από …επιφοίτηση του Αγ. Πνεύματος, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος (δι)όρισε διευθυντή της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας  της μητρόπολης Τορόντο, τον αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αθηναγόρα.

Δεν γνωρίζουμε πότε και ποιοι συμμετείχαν στη λήψη της απόφασης αυτής, αλλά όλες οι πληροφορίες από προσκείμενες στον μητροπολίτη πηγές,

Tuesday, August 29, 2017

Ακυρώθηκε η χθεσινή συνάντηση Κοινότητας-Μητρόπολης…



Η, με …αγωνία, πολυαναμενόμενη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ελληνικής Κοινότητας και της Μητρόπολης, ώστε να βρεθεί λύση στις διαφορές τους, ναυάγησε ή μάλλον αναβλήθηκε  για μια ακόμα φορά.! Το …ναυάγιο αυτό, κατά τις πληροφορίες μας, οφείλεται στην πλευρά της Μητρόπολης-διαβάστε Σωτήριος- η οποία δεν εμφανίστηκε στη συνάντηση, χωρίς να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για τους ακριβείς λόγους της …αποχής. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε, αφού γνωρίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό ο μητροπολίτης μας αντιμετωπίζει πάμπολλα προβλήματα, αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των υποχρεώσεων της Μητρόπολης, όπως είναι η συνεχιζόμενη κατάσχεση των μυστηρίων των κοινοτικών εκκλησιών ενώ από τις εισπράξεις τους έχουν αποπληρωθεί οι προς την Μητρόπολη υποχρεώσεις της, ή οι εγκαταστάσεις των Ελληνορθόδοξων Σχολείων της Μεταμόρφωσης, οι οποίες πέντε μόλις ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, βρίσκονται σε κατάσταση …αποσύνθεσης ή ακόμα και διάλυσης, όπως καταγγέλλουν κάποιοι γονείς μαθητών.!  Μέχρι ακόμα να …κινδυνεύει -και αυτό είναι το κυριότερο- η ίδια η θέση του στον μητροπολιτικό θρόνο του Καναδά, ένα θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει, σύντομα και σε άλλη ανάρτησή μας… Υπομονή πάνω απ’ όλα, καθότι οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα .!!!