Search This Blog

Saturday, September 14, 2013


Γέμισε ο τόπος ακίνδυνες, νεκρές ψυχές!!!!

Αυτό το κύμα βίας που έχει εξαπολυθεί γύρω μας, στη χώρα μας, στη γειτονιά μας κι ακόμα παραπέρα σε άλλες χώρες και ηπείρους, σε οικουμενικές πια διαστάσεις, δεν είναι παρά η εκδήλωση, έστω μια ασύνειδη εκδήλωση, μηδενιστικού απελπισμού. Κι αυτό σημαίνει ασφαλώς ότι ο άνθρωπος σε παγκόσμια κλίμακα έχει μείνει χωρίς ένα πίνακα αξιών. Οι εκάστοτε δικαιολογίες που προβάλλονται είναι απλώς εφευρήματα της στιγμής. Πιο εύκολο να συμπεράνουμε ότι ο άνθρωπος έχει τη συνείδηση ενός


Οι αναφορές στην πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που από τα άρθρα οικονομολόγων και τραπεζικών αναλυτών έφτασαν στα πιο επίσημα ευρωπαϊκά χείλη και έμειναν εκεί από το φθινόπωρο του 2011 τουλάχιστον έως τα τέλη του 2012, ποτέ δεν έπεισαν το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη χώρα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας συχνά υποβάθμιζε το μέγεθος της απειλής. Ο Πάνος Καμμένος έχει μιλήσει ευθέως στη Βουλή για «μπλόφα» των Ευρωπαίων και της κυβέρνησης για να ψηφιστούν επώδυνα μέτρα.

Τώρα έρχεται η επιβεβαίωση του πόσο κοντά βρεθήκαμε στην άβυσσο, όχι από κάποιον

Friday, September 13, 2013

ΞΕΝΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Ο νταβατζής του Τορόντο

Υπάρχει ένα άτομο στην παροικία, που παριστάνει τον νταβατζή.
Ναι, καλά διαβάσατε. Και τον παριστάνει πολύ άγαρμπα.


Το τελευταίο "θύμα" του, όπως μας είπε κάποιος γνωστός μας μόλις λίγα λεπτά πρίν στο τηλέφωνο, είναι μια γυναίκα που εργάζεται κάπου, και την οποία "κατηγόρησε" πως είναι "φίλη" μας. Η επίθεση έγινε όπως μας είπαν, φραστικά, απειλώντας την μέσες άκρες πως ως φίλη αυτού του "χυδαίου" Blog και πιο συγκεκριμένα, φίλη με έναν εκ των Administrators, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά της, καθώς πολλοί παράγοντες του χώρου εργασίας της, έχουν δυσαρεστηθεί με την "φιλία" της αυτή.

Πρώτα πρώτα την εν λόγω κυρία δεν την γνωρίζουμε, όπως δεν γνωρίζουμε και τα υπόλοιπα άτομα που εργάζονται στον εν λόγω χώρο.
"Φιλίες" κατ' ιδίαν ποτέ δεν έχουμε με (σχεδόν) κανέναν, για να μπορούμε να μένουμε αντικειμενικοί, όσο το δυνατόν πάντα, και χωρίς συναισθηματικές αλυσίδες η συμφεροντολογικά φίμωτρα.

Και δεύτερον, ποιός του έδωσε το δικαίωμα να κρίνει το ποιούς φίλους έχει κάποιος, η του έδωσε το δικαίωμα να κρίνει κάποιον από τούς φίλους η τις φίλες που έχει;
Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να απειλεί άλλους, εκβιάζοντάς τους κατά πως τον συμφέρει, αποκλείοντάς τους το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής των φίλων τους;
Ποιός τον διόρισε κριτή η χωροφύλακά μας στο φινάλε;

Πόσο αλήτης μπορεί να είναι τελικά κάποιος, για να επιτίθεται σε ανυπεράσπιστες και αδύναμες γυναίκες, εκβιάζοντάς τες ψυχολογικά, την ώρα που προσπαθούν να βγάλουν τίμια το ψωμί τους, εκμεταλλευόμενος την θέση "ισχύος" που ίσως έχει, τις γνωριμίες, η την ευπιστία και την αφέλεια του εργοδότη του;
Γιατί ο εργοδότης του, είναι αδύνατον να μην τα βλέπει. Άρα κάτι δεν πάει καλά.

Θα επανέλθουμε με περισσότερα. Αυτά δεν θα τα αφήσουμε έτσι.
Νταβατζήδες και νταβατζηλίκια δεν περνάνε στον Καναδά.

Και το Bullying στο χώρο εργασίας, και ειδικά εναντίον γυναικών, θεωρείται σοβαρότατο ποινικό αδίκημα. Πας φυλακή.

Υ.Γ. Και νομίζω πως δεν τον συμφέρει ακόμα μια καταγγελία. Έχει ήδη κάνει συλλογή από μηνύσεις και καταγγελίες στην αστυνομία, από ένα σωρό άτομα ως τώρα, στα 2 χρόνια που βρομίζει την παροικία με την ελεεινή παρουσία του. Μην νομίζει πως είναι στο απυρόβλητο, γιατί θα μείνει με ανοιχτό το στόμα.
TGB

Wednesday, September 11, 2013


ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ !...

Στην παραπάνω εικόνα μπορείτε να διαπιστώσετε δια γυμνού οφθαλμού με τι νοοτροπία ξοδεύονται τα χρήματα που πληρώνετε τον καιρό αυτό σε πρόσθετους φόρους, κάνοντας οικονομίες, ή απομυζώντας τις καταθέσεις σας ή ψάχνοντας να βρείτε να πουλήσετε τα ακίνητά σας.

Η συγκεκριμένη διαφήμιση του Υπουργείου Μακεδονίας εμφανίστηκε σε πληθώρα μέσων ενημέρωσης με στόχο προφανώς να γλυκάνει τους παραλήπτες της, σε σχέση με την επικοινωνιακή εκστρατεία της εικονικής πραγματικότητας Σαμαρά-Βενιζέλου στη ΔΕΘ. Ας την αναλύσουμε.

Κατ’ αρχήν γιατί θα έπρεπε να διαφημίζεται με τα χρήματα των φορολογούμενων το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, που καλά-καλά δεν ξέρει το ίδιο γιατί υπάρχει; Προσέξτε όμως και τι διαφημίζει. Έχει μόνο το όνομα και το κτίριο του υπουργείου, και από κάτω συμπληρώνει ότι «τιμά την ιστορία, στηρίζει την ανάπτυξη και θωρακίζει τη Μακεδονία και τη Θράκη». Τιποτολογίες.

Σαν να υπήρχε περίπτωση το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης να δηλώσει ποτέ ότι «δεν τιμά την ιστορία, δεν στηρίζει την ανάπτυξη και δεν θωρακίζει την Μακεδονία και τη Θράκη».

Είναι σαφές ότι οι εμπνευστές της συγκεκριμένης διαφήμισης πήραν εντολή να ξοδέψουν λεφτά στα μέσα και πεπεισμένοι ότι κανείς δεν θα ασκήσει κριτική (στις δύσκολες αυτές εποχές που όλοι χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια δεν είναι η στιγμή κατάλληλη), δεν έκαναν καν τον κόπο να βάλουν -έστω για το θεαθήναι- μια χρηστική πληροφορία, κάτι που να δίνει οποιαδήποτε έστω και ελάχιστη χρησιμότητα στην προκλητική αυτή σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων.

Ποιος πληρώνει για αυτά. Φέρτε στο μυαλό σας τον άνεργο, που πληρώνει ΦΠΑ όταν αγοράζει τρόφιμα, τον πιεσμένο από παντού επαγγελματία που δίνει «τέλος επιτηδεύματος», τον επιχειρηματία που ψάχνει να βρει να πληρώσει κάθε μήνα τα ΙΚΑ, τον ιδιοκτήτη με τα ξενοίκιαστα που αναζητά να «σκοτώσει» κάποιο από τα ακίνητα της οικογενείας του για να πληρώσει τους ΦΑΠ.

Αυτοί πληρώνουν φόρους για να διαφημίζει «το τίποτα» το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και να εξαγοράζει την εικονική πραγματικότητα της «μεταρρυθμιστικής» κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δεν ξέρω πώς βλέποντας όλα αυτά και την γενικότερη ασυλία που απολαμβάνει η κυβέρνηση σε πλήθος προκλητικές πρακτικές [τα 50.000 νέα stage που δίδονται προεκλογικά στους Δήμους.], μου έρχεται στη μνήμη ένα παλιό ρητό που μας μαθαίνανε παιδιά όταν καθόμαστε στο τραπέζι να φάμε με τους μεγάλους: «Όταν τρώμε δεν μιλάμε και το πιάτο μας κοιτάμε»

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Monday, September 9, 2013


Η "ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ" ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !...


Ως στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων της Ν.Δ. όχι, μόνο, δεν έβλεπε τον κατήφορο της Οικονομίας, αλλά σιγοντάριζε τις προπαγανδιστικές κορώνες, περί "ισχυρής Ελλάδας" και "οικονομικά θωρακισμένης" χώρας, μπροστά στη κρίση που έρχονταν !

Όταν ο Παπανδρέου κληρονόμησε το "Σταβλο του Αυγεία" (Καραμανλή) και χρειάστηκε, προκειμένου ν΄ αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας, να διαπραγματευτεί με τις δεξιούρες της Ευρώπης τη λήψη βοήθειας, ο Αντωνάκης βρήκε την ευκαιρία να ..ζητήσει και τα ρέστα, για τις εγκληματικές πολιτικές συμπεριφορές, τόσο της παράταξής του, όσο και του εαυτού του.

Ξεπερνώντας, λοιπόν, κι αυτόν τον θλιβερό εαυτό του, των πριν του 2009 χρόνων, επιδόθηκε σε μια αισχρή πολεμική κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Παπανδρέου, προσωπικά,
Στο Τορόντο ταξιδεύει η βραβευμένη στη Βενετία, «Miss Violence»



Έχοντας αποσπάσει τέσσερις διακρίσεις στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η Miss Violence ταξιδεύει στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου θα προβληθεί σήμερα το βράδυ.

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του αφιερώματος City to City που φέτος είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα.

Η παρουσία εκεί είναι σημαντική, καθώς το Φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα «ανοίγματος» στην αμερικανική αγορά.

Η ταινία του Αλέξανδρου Αβρανά που απέσπασε Αργυρό Λέοντα σκηνοθεσίας και βραβείο ανδρικής ερμηνείας (για τον Θέμη Πάνου) στη Μόστρα, θα προβληθεί το φθινόπωρο στις ελληνικές αίθουσες.

Εκτός από τα δύο αυτά σημαντικά βραβεία, η Miss Violence κέρδισε βραβείο Καλύτερης Μεσογειακής Ταινίας της Ένωσης Μεσογειακών Κριτικών Κινηματογράφου (Fedeora), καθώς και το βραβείο Νεότητας Arca Cinema Giovani Award, που απονέμει επιτροπή 100 ατόμων ηλικίας 18 έως 25 ετών από την Γαλλία, τον Καναδά, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ιταλία.

Ο Αλέξανδρος Αβρανάς καταδύεται για μια ακόμη φορά στα μυστικά και τα ψέματα που ευδοκιμούν σε μια φαινομενικά τυπική ελληνική οικογένεια. ΤοMiss Violence καταπιάνεται με την άσκηση εξουσίας, τη σκληρή οικογενειακή βία, την αποσιώπηση.

Newsroom

Sunday, September 8, 2013

Θερμές Ευχές


Δυο νέα και όμορφα παιδάκια, η Φρύνη και ο Αλέξανδρος,  ένωσαν, την περασμένη εβδομάδα, τις τύχες τους με τα …δεσμά του γάμου. Σε μας δεν μένει παρά να τους ευχηθούμε από βάθος καρδιάς Βίο Ανθόσπαρτο.

Συγχαρητήρια…