Search This Blog

Saturday, December 6, 2014

«Ακριβό μου "ντοκτορά".!»


Bραβείο σε δημοσιογράφο με πλαστά πτυχία.!

Σωρεία αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Κων. Ι Μπότση», να βραβεύσει προχθές Τετάρτη τον Κωνσταντίνο Μαργαρίτη «για την αξιόλογη δημοσιογραφική του πορεία σε έντυπα, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της βόρειας Ελλάδας και της ομογένειας».
O κ. Μαργαρίτης είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τον Τύπο, προβάλλοντας, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας, τους πλαστούς τίτλους σπουδών του με πτυχία-μαϊμού, απ’ αυτά που πωλούνται στο

Friday, December 5, 2014

Τελικά; ...πλήρωσαν οι ΠΑΟΚτζήδες.!


Ραντεβού στο ATHENS Restaurant, επί της Ντάνφορθ, έδωσε μια ομάδα Ολυμπιακών και ΠΑΟΚτζήδων για να παρακολουθήσουν τον προχθεσινό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων.
Το παιχνίδι το παρακολούθησαν όλοι, με σχετικό ενδιαφέρον μπορώ να πω και διασκέδασαν αμφότερες οι πλευρές τα γκολ των ομάδων τους. Όταν όμως μπήκε το τρίτο, όλοι κατάλαβαν ποιος θα είναι ο νικητής και συμφώνησαν σ' αυτό. Μόνον ο μάγειρας ο Γιάννης ο Τσούτσας στεναχωρήθηκε λιγάκι και λίγο παραπάνω ο Μπουτάκιας ο οποίος πέρασε  από το μαγαζί και έφυγε σαν σίφουνας μετά το δεύτερο που έφαγε η ομάδα του. Ε, συμβαίνουν αυτά, τι να κάνουμε;
Στην παρέα που ο φωτογραφικός φακός του Αντίποδα έπιασε κουτσουρεμένη, διακρίνονται ο Βασίλης Σκλάβος, ο Κώστας Κουτρουμπής, ο Νίκος Τσερωτάς (γιορτάζει σήμερα - Χρόνια του Πολλά) ο Νίκος ο Μηνιώτης - Χρόνια Πολλά- και ένας νεοφερμένος από την Ηλεία, ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος του Κωσταντίνου, πρώτος από δεξιά.
Τελικά όπως λέμε και στον τίτλο, το λογαριασμό πλήρωσαν οι ΠΑΟΚτζήδες, από τη χαρά τους.! Πάντα τέτοια...






Thursday, December 4, 2014

Μητροπολίτης και χρήματα!!

Αγαπητέ Αντίποδα, θέλω να μου επιτρέψεις να γράψω τούτο το γράμμα μου στον μητροπολίτη Καναδά, με έδρα το Τορόντο, Σωτήριο.
(Εμείς του το επιτρέπουμε και σεις διαβάστε το. )

Κύριε μητροπολίτη Σωτήριε κοντεύεις τα 80 χρόνια της ζωής σου, αν δεν τα ξεπέρασες κι' όλα -αφού πολλοί από σας τα κρύβετε- και παρόλα αυτά συνεχίζεις με αμείωτο  το ενδιαφέρον για τη συλλογή χρημάτων από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

Γιατί μωρέ κ. Σωτήριε να σου δώσουν οι Φιλοφτωχείνες τα 50 από τα εκατό χιλιάρικα που έχουν μαζέψει; Σου τα χρωστάνε ή πρέπει να τα στείλουν στο Θεό με τη δική σου διαμεσολάβηση; Θα φτάσουν, μήπως, πιο ασφαλή στον ....προορισμό τους; Μήπως ξέμεινες από μετρητά και θέλεις να βοηθήσεις λίγο παραπάνω τους φτωχούς της Μητροπόλεως τούτα τα Χριστούγεννα;

Μήπως θέλεις να συμπληρώσεις με κάτι παραπάνω εκείνα τα χιλιάρικα που ξέχασες να δώσεις στον Αλέξανδρο όταν ήταν μικρός, ώστε να κάνει τους γάμους του λίγο πιο ..πλούσιους αφού υποθέτω ότι θα έφτασε σε ηλικία γάμου, έτσι δεν είναι;

Τι ψυχή θα παραδόσεις καλέ μου άνθρωπε, αλλά θα με ρωτήσεις πού να την παραδόσεις; Και θα έχεις δίκιο ! Καλά Χριστούγεννα, λοιπόν και κάνε ό,τι νομίζεις..... Δεν έγινες σωστός στα νιάτα σου τώρα θα γίνεις;;;

Αυτό κι' αν δεν είναι κατάντια.!


Ο κυρίαρχος της πολιτικής ενημέρωσης στην Ελλάδα του '14...


Aν δεχθούμε ότι η τηλεόραση είναι το πιο ισχυρό ΜΜΕ για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, σήμερα ο πλέον ισχυρός μηντιάρχης είναι ο Γιώργος Κουρής.
Από τις 8 το βράδι έως την ώρα που τελειώνει η εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου το Kontra έχει τις πιο δυνατές πολιτικά εκπομπές ξεκινώντας από το δελτίο των Παπαγιάννη-Βέλιου.
Στις ειδήσεις του Mega το πολιτικό ρεπορτάζ κρατάει γύρω στο 10λεπτο κι όταν ολοκληρώνει ο

ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Ομογενείς μαζεύουν υπογραφές για να σταματήσει το ριάλιτι που τους δείχνει βλάχους και βάρβαρους



Ξεκινάει στο MTV το αμερικανικό ριάλιτι με Έλληνες ομογενείς και πριν καν βγει στον αέρα έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις. Το ριάλιτι λέγεται «Growing Up Greek» και δείχνει τη ζωή σε κοινότητα ομογενών στο Tarpon Springs της Φλόριντα.

Η αντίδραση μέρους της ομογένειας ήταν άμεση και μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η προβολή ή να γυριστεί ξανά ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όπως αναφέρουν στην πλατφόρμα των υπογραφών, το ριάλιτι είναι προσβλητικό, δεν ανταποκρίνεται στον τρόπο που μεγαλώνεις «ελληνικά» και έχουν προσπαθήσει σκληρά για μην υπάρχουν αυτά τα στερεότυπα.

Το ριάλιτι δείχνει τους ομογενείς να χορεύουν στα μπουζούκια, να βρίζουν σαν βλάχοι, να είναι αμαθείς κ.λπ. Γράφουν στο μήνυμα της πλατφόρμας συλλογής υπογραφών που έχει τίτλο «Ακυρώστε το σόου ή ξαναγράψτε την αλήθεια»:

"Growing up Greek " is a gross misrepresentation of what it means to Grow up Greek. What makes us Greek is PRIDE. Pride for our faith, family and each other. This show lessens us to look like Jersey Shore! We have worked hard to not have that stereotype. We are an ethnicity strong in family and Orthodoxy. This show is NOT who we are and we are embarrased.



Ο αγώνας του Ρωμανού έχει δικαιωθεί, η Πολιτεία δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο...

Μιας και οι ώρες είναι κρίσιμες για την υγεία του κρατουμένου και κάθε δημόσια τοποθέτηση είναι σημαντική, ας συνοψίσουμε τα γεγονότα:

1. Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα να σπουδάσει. Ο αγώνας του ως προς αυτό δικαιώθηκε. Η κυβέρνηση προωθεί έκτακτη τροπολογία για να εκσυγχρονιστούν άμεσα οι φυλακές και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και να διευκολυνθούν οι σπουδές εξ αποστάσεως για όλους τους κρατουμένους.

2. Ο Ρωμανός δεν έχει δικαίωμα σε εκπαιδευτικές άδειες. Έχει εκτίσει μόλις 1 έτος από τα 16 της

Monday, December 1, 2014

Τού 'κοψαν το ...σανό οι γείτονες;

Ξαναγράφει ο παγκόσμιος για το "αγαλματίδιο" και τα εξής:

Μασάει ο κατσίκας τραχανά;

"Λόγω του απίστευτου φόρτου της εφημερίδος μας με πολύπλευρες ασχολίες και καταστάσεις δεν
έχουμε αυτή την εβδομάδα ενημέρωση για το «αγαλματίδιο» που σώνει και καλά μερικοί θέλουν να πείσουν ότι είναι ο Μέγας Αλέξανδρος «πιπίνι». Αδιαφορώντας για όσους προσπαθούν να κάνουν το άσπρο- μαύρο θα φτάσουμε το ζήτημα οπουδήποτε νομίζουμε ότι θα βοηθήσουμε να σταματήσουμε αυτή τη «ΜΑΓΚΙΑ» και γινάτι, και αφού μερικοί φορείς δεν θέλουν εποικοδομητική συνεργασία αλλά προτιμούν να βλέπουν τον Ελληνισμό και κατ’ επέκταση την Κοινή γνώμη διχασμένη…. ΑΝΑΜΕΙΝΑΤΕ!!!"

Δεν αντιλαμβανόμαστε σε ποιον  "απίστευτο φόρτο" και σε ποιες... "πολύπλευρες ασχολίες και καταστάσεις" αναφέρετε ο ...συγγραφέας, αφού εμείς μόνο ενημέρωση περιμένουμε και όχι τις ...πολύπλευρες ασχολίες του "παγκόσμιου" και της παγκόσμιας... Αν πάλι με τις ...πολύπλευρες "καταστάσεις" υπονοεί και κάτι περί τα οικονομικά, ας το πει ευθέως ώστε όλο και κάποιοι θα βρεθούμε να τσοντάρουμε στην υπόθεση αφού οι βόρειοι γείτονες κατάλαβαν ότι το ...άλογο είναι κουτσό και του έκοψαν το ...σανό.! Εκτός κι' αν πλερώνουν μόνον κάθε φορά που του δίνουν ...μεγαλεξανδριανή "ενημέρωση" προς αναπαραγωγή.!

Αμ, τώρα, για το "θα βοηθήσουμε να σταματήσουμε" (!!!) τι να πει κάποιος; Πώς μπορεί ένας βοηθητικός να "σταματήσει" μια κατάσταση μωρέ; Βοηθητικός είναι κάποιος της πλάκας που κάνει ντελίβερι το γραμματάκι τους έναντι κάποιας αμοιβής και άλλοι είναι αυτοί που  σταματούν ή αλλάζουν τις αποφάσεις, σωστά;
Όσο για τους φορείς που "δεν θέλουν εποικοδομητική συνεργασία" πέρα του ότι είναι μόνον στη φαντασία σας, έχουν κάθε δικαίωμα να θέλουν ή να μη θέλουν και πάντως μόνον εσένα δεν θα (πρέπει να) ρωτήσουν. καθότι άσχετος και παντελώς αναρμόδιος.! Άντε γιατί θα πιστέψεις ότι έγινες και παράγοντας αυτής της παροικίας ενώ δεν σε πάει με τίποτα όπως πολύ καλά κατάλαβες, Γκέγκε;





Ραγκούσης: Ο Παπανδρέου είναι η μόνη λύση

Τον Γιώργο Παπανδρέου θεωρεί ως την μόνη λύση στα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο ο Γιάννης Ραγκούσης, όπως σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι η μόνη λύση που μπορεί να σκεφτεί κανείς ώστε να επιλυθούν προβλήματα που δεν αφορούν μόνο το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρώην υπουργός καταλογίζοντας ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση για την αποτυχία.

Sunday, November 30, 2014

Μητροπολίτης Σωτήριος:



''Τα εργοστάσια παραγωγής τρομοκρατών, να γίνουν εργοστάσια παραγωγής ειρηνοποιών''


Την π. Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου, 2014 ο Μητροπολίτης Καναδά Σωτήριος έλαβε μέρος στην συνεδρίαση της μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Ανάπτυξης της καναδικής Βουλής, ώστε η κυβέρνηση  να μορφώσει σωστή γνώμη για το πώς θα αντιμετωπίσει τη βία, τις θρησκευτικές διώξεις και τους εκτοπισμούς, οι οποίοι γίνονται από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Δύσης (ISIL).

Στην παρέμβασή του, ο Μητροπολίτης Σωτήριος, μίλησε για τους κινδύνους και την βλάβη που