Search This Blog

Saturday, November 23, 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΧΟΛΊΟΥ ΑΠΟ MAKEDNOS

Το "πενάκι" του Κώστα Πάππα.. μετά από μία μακρά περιήγηση και σε κείμενα "επιστημονικού" ενδιαφέροντος περί ιστορίας, πυρηνικής θεωρίας κλπ, επανήλθε με αντιγραφή κειμένων από το internet (παρουσιάζοντας του ως δικά του γραφόμενα..) και προσπαθώντας να βάλει μιά "δόση" παροικιακού περιεχομένου.
Εμείς θα συμφωνήσουμε με το τίτλο που επέλεξε.. "ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ…ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ".
Εσείς πραγματικά που ανήκετε κ. Πάππα με το πενάκι σας;
Στους ΒΛΑΚΕΣ, στους ΕΞΥΠΝΟΥΣ ή στους ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ; Πάντως η μέχρι τώρα πορεία σας στη παροικία.. αφήνει πολλά ερωτηματικά...!

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΣΕΚΑ

Όλο το βίντεο με την ομιλία του Λάζαρου Κασέκα στο "Πολυμενάκειο", την περασμένη Δευτέρα, για φορολογικά θέματα των ελληνοκαναδών ομογενών μας.
https://www.youtube.com/channel/UCWnXrPUE9arC6aQLPxRL3SQThumbnail

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Το πενάκι σου έλειπε.. κύριε Κώστα μας

 TORONTO GREEKBLOGGERS

Βγήκε απότομα και με φόρα στα ΜΜΕ, και πίστεψε πως "το 'χει" το γραπτό. Ήρθε λοιπόν να μας κάνει επίδειξη εξυπνάδας! Μας μάλωσε τώρα. Μας είπε ..αμοιβάδες.
Περίλαβε (ντεμέκ) κάποιον συνάδελφο που έχει blog, και (ντεμέκ δίς) κάποιον εκδότη εφημερίδας, και μας αράδιασε ένα ατελείωτο κείμενο... τύφλα να έχει η Ιλιάδα.

- Έβαλε πρώτα τον πιασιάρικο τίτλο..
«Με το πενάκι του Κώστα Πάππα»

- Από κάτω, μπήκε στο ψητό..
«ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ…ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ»..

- Πώωωω τι έγραψε ο Θεός..!! Τι Θεός.. Ανατρίχιασα!!
Και ακριβώς από κάτω, ευκρινέστατα και με δεξιάν απόκλισιν..

«Επιμελείται και γράφει ο Κώστας Πάππας».

- Το "γράφει" το τόνισα, γιατί άλλο «γράφω», και άλλο «ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ».. Αλήθειες να λέμε, που μου

Thursday, November 21, 2013

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Ως πότε;

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

«Ο σιωπών δοκεί συναινείν»

Μεγάλη κουβέντα, μεγάλη σοφία, τεράστια η σημασία της..
Πόσοι την καταλαβαίνουν όμως; Λίγοι θα έλεγα.
Γιατί δεν είναι η μετάφρασή της που ενδιαφέρει..

Στην παροικία μας, εδώ και δύο χρόνια, βλέπω να γίνεται στην πράξη αυτό ακριβώς το πράγμα. «Συναίνεση δια της σιωπής».
Ενώ βλέπουν το άδικο, δεν μιλάνε. Ενώ ακούνε την συκοφαντία, δεν μιλάνε. Ενώ βλέπουν τον ελεεινό, δεν μιλάνε. Ενώ γνωρίζουν για τους εκβιασμούς, δεν μιλάνε...

Αν τους πεις κάτι για όλα αυτά, θα σου παραστήσουν τον ξαφνιασμένο.. "Σοβαρά; Χαμπάρι δεν πήραμε.. τι μας λες..".
Αν τους ρωτήσεις γιατί δεν ανοίγουν το στόμα τους για να καταγγείλουν κάποιον βρώμικο εκβιαστή και συκοφάντη, θα ακούσεις από πολλούς να λένε "εμένα προσωπικά δεν με πείραξε ως τώρα, οπότε δεν με νοιάζει..".
Πόσο δειλό, πόσο ευτελές...!
TGB

Wednesday, November 20, 2013

Ομαδικές ...αποφάσεις...

Ένας φίλος μου επισήμανε ότι την περασμένη βδομάδα 4 διαφημίσεις σταμάτησαν από τις σελίδες της παγκοσμίου κυκλοφορίας εκδιδόμενης, βδομαδιάτικης της Νέας Υόρκης,του Τορόντο και των Αθηνών.! Η μία έχει σχέση με τα κρασιά του Υπάρχω, η άλλη με το τηλεοπτικό πρόγραμμα, η τρίτη με το ραδιο-φονικό της Δευτέρας και η άλλη με τους εξιδικευμένους καφέδες.! Τι στο διάολο τους έπιασε όλους και σταμάτησαν από την ίδια έκδοση; αναρωτιέται ο πληροφοριοδότης μου... Πού να ξέρω αγαπητέ μου, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Το μικρόφωνο που έμεινε στα χέρια του εκδότη, στη φωτογραφία του στη σελίδα με το γράμμα προς τους ευγενικούς του, δεν σου φτάνει; Το ότι το γράμμα δεν είναι δικό του τι σημασία έχει; Ίσως να είναι και καλλίτερα για κάποιον που πιθανόν το διαβάζει...

Παραδέξου το…

Πάτησε πολλούς κάλους 
ο Παπακωνσταντίνου... 



Ξέρεις γιατί παραπέμπεται ο Παπακωνσταντίνου, ε; Για να τα λέμε όλα εδώ που φτάσαμε…

Ο Παπακωνσταντίνου έκανε ένα πολύ απλό πράγμα: πήρε την αλήθεια που έτριψε ο ΓΑΠ στα μούτρα του ‘Έλληνα στις αρχές του 2010 και την έκανε …θεσμικό πλαίσιο!

Τι είπε ο ΓΑΠ; Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε είπε.

Φαίνεται πως ο Παπακωνσταντίνου θεσπίζοντας θωράκιση της ελληνικής οικονομίας με ισχυρούς θεσμούς διαφάνειας και δημοσιοποίησης στοιχείων και λογοδοσίας προς τους πολίτες για το πού και πώς δαπανάται το δημόσιο χρήμα, εξασφαλίζοντάς τους έτσι την παροχή περισσότερων και ποιοτικότερων υπηρεσιών (ανεξαρτητοποίηση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, «Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος», Υπηρεσία «Εσωτερικών Υποθέσεων», άρση του τραπεζικού απορρήτου, επιβολή φόρου 15% στα ακίνητα των offshore εταιρειών, Ενιαία Αρχή Πληρωμών, άνοιγμα των επαγγελμάτων και άλλα τέτοια «απαγορευμένα», να μην τα ξαναλέμε, τα ξέρετε…) φαίνεται λοιπόν πως πάτησε πολλούς …καταχρεωμένους πλην όμως «περήφανους» κάλους!

Από τότε και επί τρία χρόνια, σύσσωμο το πολιτικό και μιντιακό χρεοκοπημένο κατεστημένο μαζί με την περήφανη «αγανάχτηση» της πλατείας (σε επίσημη πρώτη πλήρη συμπόρευση), ζητάνε το σκαλπ του παπακ επι πίνακι!

Συμφέροντα και ανίκανα - παρασιτικά μικρά ανθρωπάκια. Τα δυο συγχρόνως. Που τα πρώτα υπόσχονται στα δευτέρα, μέσα από μια ιδιότυπη ομερτά, την ολική επαναφορά της μεγάλης διεφθαρμένης και διαπλεκόμενης φούσκας! Όπου όλοι περνάγαμε καλά, μαζί τα τρώγαμε, …επανιδρύαμε το κράτος (λάφυρο) του Καταλληλότερου και άλλα τέτοια για να γουστάρει ο Ελληναράς!

Ανάμεσα τους διακρίνεις και «συντρόφους»! Βέβαια! Τις πράσινες εκείνες κάμπιες, που θέλουν κι αυτές να υπογράψουν το συμβόλαιο της «νεκρανάστασης»

Και δε θα ησυχάσουν ασφαλώς μέχρι να τον καταδικάσουν!

Γιατί ξέρουν καλά πως μέχρι τότε και αν, λέμε αν, ΔΕΝ καταδικαστεί ο Παπακωνσταντίνου, ίσως και να χουν ξεβρακωθεί άπαντες!

Εδώ θα μαστε και θα τα λέμε. Κυρίως θα τα βλέπουμε...

-epikairo.gr

Tuesday, November 19, 2013

SKYGREECE-ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ...

Παγκόσμια αποκλειστικότητα...

Θέλω να πιστεύω ότι δημοσιεύω μια παγκόσμια αποκλειστικότητα. Πριν από λίγο προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρώτο αεροπλάνο των ελληνικών αερογραμμών SKYGREECE, με το όνομα "Ταξιάρχης".
Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, προερχόμενο από την Τουρκία όπου βρίσκονταν τον τελευταίο καιρό για την αλλαγή χρωμάτων και την προσαρμογή τους στα χρώματα της νέας εταιρείας και απ' όπου θα ξεκινήσει τις πτήσεις του για Νέα Υόρκη και Τορόντο. Για τις πτήσεις αυτές θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε τις σχετικές επίσημες πληροφορίες από την Skygreece. Καλοτάξιδο.! 
Προεδράς "κογκρέσου" ο κυρστάυρος...

Ήθελε, μου λένε, να γίνει οπωσδήποτε πρόεδρος (του) Κογκρέσου, αλλά τα προσόντα του (και οι συνεργάτες του) δεν του το επιτρέπουν... Αυτός επέμεινε και ...ακούστε τι σοφίστηκαν τα μΕΓΑΛΑ μυαλά τους. Σκέφτηκαν να ξαναμετονομάσουν την Ομοσπονδία σε Κογκρέσο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το θαύμα έγινε.!! Από δω και πέρα λοιπόν, ο κυρσταύρος είναι πρόεδρος Κογκρέσου ενώ οι δυο -νυν και πρώην- κρατάν τις θέσεις τους στο εθνικό και με πρώτη ευκαιρία θα τις μεταβιβάσουν στους ...φυσικούς κληρονόμους τους, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερθεί άλλος για τέτοια μεγαλεία. Αυτοί είναι  ηΓΕΤΕΣ με μυαλό, μωρέ, όχι σαν κάτι άλλους...
Υ.Γ. Το ότι η μετονομασία αυτή θυμίζει λίγο την επιστροφή του εγκληματία στον τόπο του εγκλήματος, δεν έχει και μεγάλη σημασία αφού δεν το σκέφτηκαν. Ας πρόσεχαν...

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΛΕΣ...



Αληθινά απίστευτη είναι η σημερινή δήλωση του ανεξάρτητου βουλευτή Μίμη Ανδρουλάκη στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ σχετικά με το συνέβη όταν εκείνος έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και σκεφτόταν να παραχωρήσει και την έδρα του.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, του ζήτησαν από το ΠΑΣΟΚ να κρατήσει την έδρα του, έστω και ως ανεξάρτητος, ώστε να μην εισέλθει στη Βουλή ο πρώτος επιλαχών του κόμματος στη Β' Αθηνών, δηλαδή ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης!

Με λίγα λόγια, ο Βενιζέλος προτίμησε να βλάψει το κόμμα του παρά να έχει μαζί του έναν ακόμα βουλευτή και μάλιστα έναν από τους πιο φρέσκους και παραγωγικούς ανθρώπους της εποχής Παπανδρέου! Όλους αυτούς τους μήνες, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να χρειάστηκε να υπερασπιστεί τις τομές της εποχής Ραγκούση όπως η Διαύγεια και ο νόμος για την ιθαγένεια αλλά τον ίδιο δεν τον ήθελε, λόγω των τρομακτικών ανασφαλειών του προέδρου του.
Το αστείο είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τους βουλευτές εκείνους που δεν παραδίδουν την έδρα τους, με τελευταίο παράδειγμα τη Θεοδώρα Τζάκρη! Ποιος να το περίμενε ότι στην εποχή συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ, κάποιοι κυνικά θα το προτιμούσαν ακόμα πιο μικρό, μόνο και μόνο για να ταιριάζει στα μέτρα τους...

Monday, November 18, 2013

Τάχει τετρακόσια;

Πριν από ένα χρόνο και κάτι, λίγους, μήνες, θαρρώ, συνάντησα τυχαία έναν κληρικό της Μητρόπολης Τορόντο και μεταξύ λίγων άλλων, αναφερθήκαμε στον μητροπολίτη Σωτήριο. Πάνω στην κουβέντα του είπα ότι ο πνευματικός (μας) πατέρας άρχισε λίγο να τα χάνει και χρειάζεται μια κάποια προσοχή, ιδιαίτερα από σας τους κληρικούς που βρίσκεστε γύρω του, του είπα. Ύστερα από λίγη σιωπή, μου λέει "αγαπητέ μου να ξέρεις ότι ο Σωτήριος τα έχει ...τετρακόσια".! Μειδίασα και τον άφησα να ζει στον κόσμο του, αφού έτσι νομίζει. Είπαμε κάτι λίγα ακόμα και η κουβέντα έλαβε τέλος.
Λίγους μήνες αργότερα, μιλώντας με κάποιον δικό του -λαϊκό αυτή τη φορά- του λέω: Ρε συ μεγάλε ο Σωτήριος πρέπει να έχει αρχίσει να τα ...ψιλοχάνει λιγάκι. Δεν νομίζεις ότι πρέπει να τον συμβουλέψει κάποιος σας να προσέχει λίγο παραπάνω; Μπα μου λέει τάχει ...παραπάνω κι' από τετρακόσια.! Τώρα, ύστερα από ένα χρόνο και κάτι, τους ξαναρωτάω: Συνεχίζουν να πιστεύουν στα ..."τετρακόσια" ή μειώθηκαν κατά λίγες δεκάδες; Και περισσότερο τους ρωτάω για να διαπιστώσω και τη δική τους νοημοσύνη, καθ' ότι μου το παίζουν και λίγο παραπάνω φίρμες απ' ότι είναι... Θα (τους) περιμένω για λίγο και μετά θα αναλάβω εγώ την ευθύνη να γίνω ...δικός του, για το καλό του και της Ορθοδοξίας περισσότερο... Τα λέμε...

Βραβείο σε ομογενή δημοσιογράφο


Ο ομογενής δημοσιογράφος κ. Τάκης Γαλιάτσος ήταν μεταξύ των τιμηθέντων από τον Governor General στην τελετή απονομής των βραβείων για το 2013, από το National Ethnic Press and media council, την π. Παρασκευή το απόγευμα.
Στη Φωτογραφεία ο Governor General με τον δημοσιογράφο κ. Γαλιάτσο
H αιχμηρή απάντηση Παπανδρέου 
σε δημοσίευμα του Π Θ

Μία αιχμηρότατη απάντηση εξέδωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προς τον εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμο Αναστασιάδη με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με τα οικονομικά του πρώην πρωθυπουργού, όπου αναφέρει ότι έπεσε «στην παγίδα των τεκμηρίων».

«Η πολιτική διαδρομή, οι απόψεις, οι θέσεις και οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, είναι γνωστές και σαφείς. Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτές, να τις σχολιάζει ή να τις κρίνει.

Άλλο τόσο γνωστή και διάφανη, είναι και η προσωπική του πορεία. Καλό θα ήταν, επομένως, όταν κάποιος αναφέρεται στον Γιώργο Παπανδρέου, να μην κοιτάζει το πρόσωπό του στον θολωμένο του καθρέφτη».
ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013, 
ΣΤΙΣ 7:ΟΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο
διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση - ομιλία
με ομιλητή τον π. ομογενή μας και νυν κάτοικο Ρόδου
κ. Λάζαρο Κασέκα
και θέμα τα φορολογικά και τις υποχρεώσεις των 
ομογενών στην Ελλάδα.
Όσοι ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις σχέσεις Ελλάδας - Καναδά στα φορολογικά, ή, ακόμα, όσοι γνωρίζουν τον Λάζαρο από την εδώ παραμονή του, ας κοπιάσουν στο "Πολυμενάκειο" σήμερα στις 7:00 το απόγευμα. 
Την παρουσίαση θα κάνει ο πρόεδρος της Κοινότητας 
κ. Αντώνης Αρτεμάκης.