Search This Blog

Friday, September 18, 2020

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Θέμα η …Πατριαρχική Ακαδημία της Αρχιεπισκοπής Καναδα…




 Φίλος αναγνώστης, μας έστειλε ένα σχόλιο με αφορμή το τελευταίο άρθρο μας για τον Σωτήριο και την θεολογική του σχολή, κατάρτισης ιερέων για τις ανάγκες της Αρχιεπισκοπής Καναδά. Μπορεί το παρακάτω άρθρο να μη μας εκφράζει απόλυτα, αλλά επειδή ο συγγραφέας του φαίνεται ότι γνωρίζει πολλά πράγματα για το συγκεκριμένο αντικείμενο σας το μεταφέρουμε αυτούσιο με την πίστη ότι θα σας βοηθήσει να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα και συγχρόνως να διορθώσετε με τα σχόλιά σας τυχόν αναλήθειες ή και παραλείψεις… Διαβάστε, λοιπόν, το πόνημα και τα ξαναλέμε, αν χρειαστεί…

 Ο μονος λογος που υπαρχει αυτη η δηθεν, ο Θεος να την κανει, σχολη, ειναι για να μαζευει ο Σωτήριος χρηματα. Ερχονται καθε χρονο μερικοι ανυποψιαστοι να φοιτησουν στη σχολη χωρις να ξερουν το μαρτηριο που τους περιμενει. Οι περισσοτεροι, αν οχι ολοι φευγουν με την πρωτη ευκαιρια. Ο Σωτηρακης δεν θελει παπαδες ικανους και καλους ανθρωπους. Θελει σκλαβους και ψυχρους επαγγελματιες ηθοποιους να του μαζευουν τα λεφτα. Ας ειναι αμαρτωλοι, ας ειναι χωρισμενοι, ας ειναι ανικανοι, ας εχουν τατουαζ, ας μην ξερουν ελληνικα, αγγλικα ή και τα δυο και ας μην ξερουν να ψαλουν, ας ειναι χοντροι σα μοσχαρια απο την λαιμαργια. Δεν μας πειραζει. Λεφτα να μαζευουν. Υπαρχουν εκατονταδες εναρετοι στον Καναδα που θελουν να γινουν ιερεις. Δεν τους κανει, ομως. Θα κανει αυτους που θα παιξουν καλα το ρολο. Και οι κακομοιροι που ερχονται απο Ελλαδα και φευγουν μολις δουν τι ανθρωπος ειναι, καλο του κανουν για να δικαιολογει τις επιδοτησεις και δωρεες για τη σχολη. Ας φευγουν. Δεν τον νιαζει. Τα λεφτα τα παιρνει αυτος. Γιατι εφυγε ο Παπαδεας χωρις να ολοκληρωσει ουτε ενα χρονο ως διευθυντης εκει; Ειδε τα εσχη και δεν αντεξε. Οσο για την ακαθαρσια και τη μπιχλα εκει μεσα, στα 10τ.μ δωματια-ασφυκτικα κελια και τα κοινοχρηστα, ακαταλληλα μπανια και τουαλετες που μονο σταβλο και υπονομο θυμιζουν, δεν υπαρχουν λογια. Θερμανση; Ανυπαρκτη! Εξαερισμος; Για κλαματα. Η μουχλα βασιλευει. Μακαρι να φωτιστει ο Θεος, καποιος ανθρωπος απο την υπηρεσια υγειηνης να τους κανει μια επισκεψη. Αλλα μαλλον θα τον γρασαρει ο Σωτηρακης και ολα καλα... Αυτος εχει τα τζακουζια του και τις σαουνες στο υπερπολυτελες διαμερισμα του στον 4ο. Καμια φορα στελνει τα αποφαγια του απο τους αστακους και τα μπον φιλε απο τα πριβε γλεντια που κανει εκει με ηγετες αλλων θρησκειων, να φανε και οι φοιτητες κανενα ψιχουλο... Αλλα ντροπη μας που λεμε την αληθεια… Ειμαστε αντιχριστοι και σατανιστες!! Πρεπει να τους αφησουμε να κοροιδευουν τον κοσμακη και να το βουλωνουμε για να ειμαστε καλοι (χαζοι) χριστιανοι. Το ασχημο ειναι που ελπιζαμε πως ο επισκοπος Παταρων θα ηταν καλλυτερος. Αλλα ματαια. Δαιμων και υποκριτης κι αυτος... Ευχαριστώ, C.K.

 

Tuesday, September 15, 2020

Ακαδημία: ύστερα από είκοσι χρόνια, ο Σωτήριος αναφέρθηκε στον αριθμό των σπουδαστών.!!!

 

Ο διευθυντής της Ακαδημίας

Χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από είκοσι χρόνια, για να ακούσουμε, από τον ίδιο τον Σωτήριο, ότι η θεολογική «Ακαδημία» θα λειτουργήσει φέτος με οκτώ σπουδαστές οι οποίοι έρχονται από την Ελλάδα.! Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται επίσημα ο αριθμός των σπουδαστών, ο οποίος ήταν ένα εφτασφράγιστο «μυστικό», παρ’ όλες τις πολυδιαφημισμένες γιορτές που οργάνωνε για την βράβευση των αριστούχων που κάθε χρόνο αποφοιτούσαν απ’ αυτή και τον πακτωλό των χρημάτων που συγκέντρωνε από  δωρεές και «διαθήκες», πλουσίων και φτωχών ομογενών με αμφίβολη κατάληξή τους, αφού ΠΟΤΕ δεν δόθηκε λογαριασμός σε κανέναν.! Και φυσικά γιατί να δώσει λογαριασμό ο Σωτήριος, αφού σκοπός των δωρεών ήταν η απόκτηση ενός οικοπέδου στον παράδεισο, όπου και οδηγούνταν τα χρήματα αυτά, τηρώντας κατά γράμμα το «Ου γνώθι η δεξιά σου τι ποιεί η αριστερά σου».!!!

Αντιλαμβάνεσθε, υποθέτουμε, ότι είχαμε δίκιο όταν κάθε φορά μιλάγαμε ότι οι αριστούχοι ΔΕΝ ξεπερνούσαν ποτέ τον ένα και μάλιστα πολλές φορές «χρησιμοποιούνταν» ένας παλιότερος σπουδαστής, αφού ΔΕΝ υπήρχε νέος απόφοιτος της σχολής, από τους 2-3 (!!!) που παρακολουθούσαν τα μαθήματα.!

ΔΕΝ χρειάζεται, βέβαια, να σας πούμε ότι η καλή αυτή …σοδιά σε σπουδαστές, (θα πρέπει να) οφείλετε στο νέο και …δραστήριο υποτακτικό του αρχιεπίσκοπου, τον Πατάρων Αθηναγόρου.!

Αλλά περισσότερα, για το πώς και γιατί, μια άλλη φορά…