Search This Blog

Saturday, July 27, 2013

ΞΈΝΗ ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Κεντρίσματα Ala TGB Style
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS


1. "..Είμαι επί 40 χρόνια παραγωγός.."

Αυτό το 40, πρέπει να του έμεινε προ 23ετίας, τότε που θα πρέπει να ήταν 40 χρονών.

Σαράντα χρόνια παραγωγός.
Σαράντα χρόνια εκδότης.
Σαράντα χρόνια δημοσιογράφος.
Σαράντα χρόνια κορνιζάς.
Σαράντα χρόνια επιχειρηματίας (μαγαζάτορας)
Κάποια φεγγάρια τρόφιμος φυλακών...
Θα μας πεις ρε φίλε πόσο χρονών είσαι; Πέρασες σε ηλικία και τον Μητσοτάκη. Ποιόν Μητσοτάκη, τι λέω.. Εσύ πέρασες και τον Highlander! 200 Ετών, και δείχνεις μόνο για 85. Συγχαρητήρια! Τι κρέμες βάζεις;
Είπα (φτύνοντάς σε) "Φτού μη σε βασκάνω", αλλά το σάλιο μου έκανε ένα μαεστρικό ζικ-ζακ και σε απέφυγε. Γιατί, τι έγινε, μήπως μάλωσες και μ' αυτό;2. Θα έκανες πολύ καλά, να σταματήσεις να προσπαθείς άδικα να δουλέψεις τον ελληνισμό της παροικίας. Άδικος κόπος. Οπότε, σταμάτα τα "ΕΓΩ" κάθε δύο γραμμές. Δείχνουν διαταραγμένη προσωπικότητα. Βασικά, είσαι. Απλά μην το δείχνεις, κρύβε το, μας κουράζει. Δεν θα γίνουμε ψυχίατροι του καθ' ενός σας ψυχοπαθή εκεί έξω, εμείς οι υπόλοιποι. Δεν έχουμε τα κέφια σου, ούτε τον ελεύθερο χρόνο σου, για games.

Τα προβλήματά σου, να τα κρατάς για σένα, μην τα αραδιάζεις στον κόσμο, δεν τον αφορούν, και δεν σε λυπούνται. Έχουν δικά τους, πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, και ξέρουν πως ούτε εσύ τους λυπάσαι. Και επί τέλους, σταμάτα να σκούζεις σαν υστερική Κατίνα. Οι άντρες δεν σκούζουν, κι όσοι σκούζουν, δεν είναι άντρες.

3. Στην προηγούμενη έκδοσή σου, έγραφες για τον Πέτρο Ίμβριο ένα κάρο μαλακίες, προσπαθώντας να τον υποβιβάσεις ως καλλιτέχνη, σε μια προσπάθεια να "χτυπήσεις" εκείνον που τον έφερε, γιατί θεώρησες μάλλον, πως μπαίνει στα "χωράφια" σου.
Στην τωρινή έκδοση, έτρεχες σαν χεσμένος να μπαλώσεις την νέα σου γκάφα, με παινέματα και γλειψίματα του στύλ σου, γνωστού πλέον και μη εξαιρετέου, και σίγουρα έπειτα από κάποιες "σφαλιάρες" που κάποιοι σου έριξαν, και πολύ καλά κάνανε.

Το ίδιο έκανες και με την Μαίρη Λίντα που έρχεται (και που πάλι θα γλείφεις σε επόμενες εκδόσεις σου), αποκαλώντας την όλο ειρωνεία "ΑΟΙΔΟ" και με κεφαλαία.
ΑΟΙΔΟΙ ήταν κάποιοι από εκείνους που εσύ έφερες.

Λοιπόν; Για μολόγα;
Γιατί τόση επίθεση κατά του μεγάλου, και αξιολογότατου παραγωγού κυρίου Κουτρουμπή;
Γιατί τόση επίθεση εναντίον κάποιας άλλης κυρίας, ονόματι Μαρία;
Γιατί τόση επίθεση σε όποιον ασχολείται γενικώς με τα κοινά, με τα καλλιτεχνικά, με το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, την ενημέρωση κ.λ.π;
Και ποιός σου στην τελική, είπε πως η παροικία είναι "χωράφι" σου;
Ποιός σου είπε στην τελική, πως σε υπολογίζει κάποιος ως "κάποιον" ;

Μάζεψε ρε την ανυπαρξία σου παρά πέρα μη σε πάρει ο διάολος καμιά μέρα.. μας λερώνεις και μόνο που αναπνέεις τον ίδιο αέρα με μας!
Και ακούμε από καλά πληροφορημένες πηγές, ότι συνεχίζεις να "δαγκώνεις" κόσμο και να τους απομυζείς χρηματικά ποσά. Να δούμε μέχρι πότε. Κάποια μέρα, να είσαι σίγουρος, πως κάποιος από αυτούς, θα έρθει και θα μας τα πει χαρτί και καλαμάρι, να βγάλει το άχτι του. Γιατί, τίποτε δεν μένει κρυφό από τον ήλιο για πολύ.
Τότε να δεις και τι θα σας σούρει αυτό εδώ το Blog.. ΦΙΔΟΦΩΛΙΑ ΛΑΜΟΓΙΩΝ!

Friday, July 26, 2013

Ειδήσεις βγαλμένες από το ...2010.!!!



Έγκυρα άλλα και έγκριτα μέσα ενημέρωσης σήμερα, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του κυβερνητικού έργου (???) της δικομματικής, επιδόθηκαν σε αναπαραγωγή ειδήσεων, που όμως έχουν συμβεί εδώ και ΤΡΙΑ χρόνια (!!!) από την ...προδοτική κυβέρνηση του Γιωργάκη του Παπαντρέου.! Κι ας ΜΗΝ ήταν τροϊκανές επιταγές...

Όσο και να προσπαθείτε αγαπητά Μέσα Μ. Ε. να πιστώσετε μεταρρύθμιση στον Αντώνη Σαμαρά, το μόνο που θα βρείτε είναι η μείωση στην τιμή της σπαλομπριζόλας και το ρετσινάκι.! Cheers_
Μήνυμα του  Καναδού Πρέσβη στην Ελλάδα στο πλαίσιο  του εορτασμού των 70 ετών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων  Καναδά-Ελλάδας:
Σειρά συναυλιών της θρυλικής Μαίρης Λίντα και του Πέτρου Ίμβριου  
  

Αγαπητοί συμπατριώτες και μέλη των ελληνικών κοινοτήτων του Μόντρεαλ, της Οττάβας και  του Τορόντο:  
 Σας χαιρετώ από την πανέμορφη  Αθήνα! 
 Σας καλώ όλους να στηρίξετε μια  θαυμάσια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί  αυτό το φθινόπωρο επί ευκαιρία της  συμπλήρωσης 70 ετών από τη σύναψη των  διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του  Καναδά και της Ελλάδας.  
 Σε μια δύσκολη περίοδο για  αυτή τη θαυμάσια χώρα, η θρυλική  Μαίρη Λίντα και ο Πέτρος Ίμβριος  θα φέρουν στον Καναδά τη χαρά και τους ήχους της Ελλάδας που θα ζεστάνουν  τις καρδιές σας, παρουσιάζοντας σε κάθε μια από τις τρεις πόλεις μερικά δείγματα από την πιο ποιοτική μουσική που έχει να επιδείξει  αυτή η χώρα. Η Μαρία Φάρδη της Platinum Productions στο Τορόντο είναι συντονίστρια αυτής της περιοδείας.
 Από τότε που ήρθα στην Αθήνα, πριν περίπου  δύο χρόνια, ενθάρρυνα τη διοργάνωση εκδηλώσεων στην Ελλάδα με τη συμμετοχή  ερμηνευτών και καλλιτεχνικών ομάδων του Καναδά, όπως η ομάδα Cirque du Soleil, η Diana Krall, οι πιανίστες Jan Lisiecki, Μαρίκα Μπουρνάκη και o θρύλος του Κεμπέκ, Alain Lefèvre. Ως εκ τούτου, πίστεψα ότι ήταν σημαντικό να στηρίξουμε κατά τον ίδιο τρόπο και τους Έλληνες καλλιτέχνες. 
 Είμαι ευγνώμων που οι τρεις  ελληνικές κοινότητες ανέλαβαν τη δέσμευση να στηρίξουν τις συναυλίες στο  Μόντρεαλ, την Οττάβα και το Τορόντο  που διοργανώνονται για έναν καλό σκοπό, τη διδασκαλία της ελληνικής  γλώσσας. 
 Τα έσοδα από τις συναυλίες  θα διατεθούν για αυτό τον ευγενή σκοπό σε κάθε πόλη. 
 Όπως συμφωνήθηκε με κάθε κοινότητα, τα έξοδα της διοργάνωσης θα καλυφθούν  από  τα έσοδα των εισιτηρίων που θα πωληθούν. Ζήτησα από εταιρείες στην Ελλάδα και τον Καναδά να χρηματοδοτήσουν αυτή την περιοδεία προκειμένου το ύψος των εξόδων να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό. Τα αεροπορικά εισιτήρια επιστροφής των καλλιτεχνών διατίθενται με την ευγενική χορηγία της Air Transat. 
 Κάθε επιπλέον χορηγία είναι ευπρόσδεκτη! Με αυτό τον τρόπο θα μεγιστοποιηθούν  τα έσοδα που θα συγκεντρώσει η κάθε κοινότητα για την υλοποίηση του σκοπού για τον οποίο οργανώνονται αυτές οι συναυλίες. 
 Ελπίδα μου είναι αυτές  οι συναυλίες να τιμήσουν τους δεσμούς  που συνδέουν την Ελλάδα και τον  Καναδά και να μας φέρουν όλους  πιο κοντά. Η στήριξη της διδασκαλίας  της ελληνικής γλώσσας, στο πλαίσιο  του εορτασμού αυτής της επετείου που αποτελεί ορόσημο στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, αναδεικνύει  επίσης την πολιτιστική ποικιλομορφία  που καθιστά τον Καναδά μια  χώρα μοναδική. 
 Με φιλικούς χαιρετισμούς,  
 Robert Peck 
Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα
 



Δεν έχει σημασία ποια είναι η κόρη Δραγασάκη

Από τη μέρα που η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου επιτέθηκε με αισχρό τρόπο στην κόρη του κ. Δραγασάκη, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να αναφέρουν ποια είναι η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πόσο σημαντικό είναι το παράδειγμα μιας κοπέλας που έμπλεξε με τα ναρκωτικά αλλά κατάφερε να περάσει απέναντι, βοηθώντας άλλους χρήστες μέσω διαφόρων δράσεων.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλες οι προθέσεις πίσω από αυτά τα κείμενα είναι καλές αλλά θα μου

Thursday, July 25, 2013

ΞΕΝΗ (ΑΝΑ) ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ωπα! Έρχονται μέρες θλιβερές, 
και δίσεκτοι οι χρόνοι
POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS POSTED

«Ωπα ορέ κλεφτόπουλα
πού τρέχετε στη ζέστα;
Σας πήραν τ' αρκουδίσιον
και σας ζητάν τα ρέστα;
Αν είναι έτσι απ' την αρχή..
παράτα τα και χέστα!..» (Παραδοσιακό Σουλιώτικο)


Όπως μαθαίνουμε καθημερινά από ανθρώπους που μας λατρεύουν και μας σταματάνε, τόσο συχνά ώστε δεν φτάσουμε εγκαίρως στο γραφείο, να βγάλουμε το παντεσπάνι μας, για να μας πούνε συγχαρητήρια για το δύσκολο και τρομερά επικίνδυνο λειτούργημα που επιτελούμε, τα καραγκιοζιλίκια άρχισαν ακριβώς όπως τα περιμέναμε και είχαμε προβλέψει.
Σε μια ευνομούμενη χώρα, όπως είναι ο αγαπημένος μας Καναδάς, όπου δεν μπορείς να κάνεις "μαγκιές, επειδή είσαι τάχα μου «τζάμπα μάγκας», αν δεν πληρώνεις, σου παίρνουν και τα σώβρακα, κι όχι μόνο το aircondition.

Καλά πληροφορημένη πηγή, μας είπε πως τους ξήλωσε και πήρε πίσω ο μάστορας το aircondition, επειδή δεν τον πλήρωσαν. Ο μεγαλοεκδότης με την πολύ μεγάλη δύναμη και επιρροή, κάλεσε την αστυνομία, η οποία του είπε, πως, ούτε το μαγαζί είναι δικό του, οπότε δεν κατάλαβαν για ποιο λόγο σκούζει αυτός για ξένο μαγαζί, μα ούτε και το aircondition είναι, το οποίο θα ήταν, αν το είχε πρώτα πληρώσει.

Κάποιοι πίστεψαν, πως στον Καναδά τα λεφτά τα μαζεύεις από τα δέντρα, και ότι ανοίγεις μαγαζιά με ξένα κόλλυβα.
Τώρα έβαλαν "ανεμιστήρες" στα τραπέζια ως πρόχειρη λύση, για να δροσίζονται οι χαρτοπετσέτες. Προσφέρουν δε τόση ψύξη, που οι πελάτες μπαίνουν τώρα με παλτό και γάντια, και το διπλανό μαγαζί τους παρακάλεσε να τα χαμηλώσουν λίγο, διότι ένας υπάλληλός τους έπαθε πνευμονία.
Καλά είναι μωρέ, έχει και την πλάκα του το θέμα.

Επίσης, απορία μας προκάλεσε, που στα εγκαίνια, αντί να πάρουν παπά από το διπλανό στενό, πήραν από την δίπλα επαρχία. Τελικά η Οδύσσεια κάποιων μόλις άρχισε, και θα έχει θλιβερό τέλος. Δεν βλέπω πουθενά Ιθάκη.
Βλέπεις, «τα πάντα εδώ πληρώνονται», έτσι, τόσο απλά,
για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή.


Ας χρεώσουμε μωρέ και τη σημερινή έλλειψη πολιτικής βούλησης στον Παπακωνσταντίνου.!!! 
Ε, κύριε Στουρνάρα;




Ίσως θα έπρεπε να εξηγήσει κάποιος στον κύριο Στουρνάρα, πως η αναφορά της Τρόικα στην έλλειψη πολιτικής βούλησης στην Ελλάδα για να παταχθεί η φοροδιαφυγή σήμερα, δε βαρύνει τον Παπακωνσταντίνου, όπως θα βόλευε τον ίδιο, ώστε να καμουφλάρει την απραγία του σημερινού υπουργού οικονομικών, στο κυνήγι των φοροφυγάδων!

Έχει έναν ολόκληρο χρόνο υπουργός και ανεπίτρεπτες φράσεις όπως αυτή:

«Έχω στοιχεία για τον τάδε μεγαλο-δικηγόρο ή τον τάδε διάσημο τραγουδιστή ή τον τάδε Δήμαρχο. Τον κυνηγάω;» δεν τον καθιστούν σοβαρό συνομιλητή, όχι με την τρόικα, μα με τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει ποντάρει πάνω του, ώστε αυτός να πατάξει τη φοροδιαφυγή!

Γιατί αν υπάρχει έστω και ένας έφορος, επόπτης ή ελεγκτής από τον οποίο "έχει λάβει τηλέφωνα" ο κύριος υπουργός ώστε να παρέχει πολιτική κάλυψη στους «untouchables», τον απολύουμε υπουργέ μου, δεν τον καθιστούμε παράδειγμα σε ενημερωτικό σημείωμα!
Αν θέλεις να συσχετίσεις τον Παπακωνσταντίνου υπουργέ μου με τους φοροφυγάδες, πάρε τους νόμους τους οποίους αυτός θέσπισε από το 2010, εδώ εδώ και εδώ τότε που το κράτος ήταν διαλυμένο μετά την "επανίδρυση" του Καταλληλότερου, κάντους χρήση και πιάστους! Απλούστατο!

Τότε και μόνο τότε θα είσαι ο πρώτος μάγκας!
Θεσσαλονίκη: Η ανάγκη για ενότητα του οργανωμένου ποντιακού χώρου επισημαίνεται στο ψήφισμα του "15ου Συναπαντήματος Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων"


Εκατοντάδες νέοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και από τις ΗΠΑ, τη Φιλανδία, την Αυστραλία, τη Γεωργία και την Ουκρανία, πήραν μέρος στο «15ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων», που πραγματοποιήθηκε στην Παναγιά Σουμελά, στο όρος Βέρμιο Ημαθίας.

Στο ψήφισμά τους επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για ενότητα του οργανωμένου ποντιακού χώρου, εκφράζουν τη στήριξή τους στο έργου του Ιερού Προσκυνήματος και του Σωματείου Παναγία Σουμελά και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει, σε συνεργασία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην μετατροπή του Ναού της Του Θεού Σοφίας σε τζαμί.

Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και ζητούν να καθιερωθεί η 19η Μαΐου ως ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Κεμαλισμού.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσκεψη Γεροντόπουλου στην υπηρεσία του Απόδημου Ελληνισμού
Νέα ήθη από τον υφυπουργό Εξωτερικών!...
Για ώρες ο Άκης Γεροντόπουλος ήταν σήμερα στην υπηρεσία, της οποίας η ευθύνη του ανετέθη από τον Πρωθυπουργό. Επισκέφθηκε, ως νέος Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, την Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

Wednesday, July 24, 2013


Επιφανείς γέροντες

Του Σταύρου Τσακυράκη*

Το 1995 σκέφτηκα να καλέσω τον Norberto Bobbio για μια ομιλία στην Αθήνα με θέμα το μέλλον της Αριστεράς. Αρνήθηκε την πρόσκληση λέγοντας ότι βρίσκεται προς το τέλος της ζωής του και δεν είχε τίποτα να πει για το μέλλον. Ήταν 86 χρονών και έζησε άλλα 8 χρόνια. «Κάνω τον απολογισμό της ζωής μου», είπε, «δεν βλέπω πια μπροστά αλλά πίσω».

Ο Bobbio μου έρχεται στο μυαλό, όποτε διαβάζω δηλώσεις των επιφανών γερόντων της εποχής μας, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου. Σε αυτές δεν υπάρχει ίχνος απολογισμού της μακράς και πολυτάραχης ζωής τους. Το παρελθόν είναι πάντα ένδοξο, γεμάτο επιτεύγματα. Δεν
Στάθης Παναγούλης: 
Έχουμε κοινοβουλευτική Χούντα...


Παραθέτω το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για την 39η επέτειο από την πτώση της δικτατορίας του Παπαδόπουλου:

39 (τριάντα εννέα ) χρόνια, πέρασαν από το γκρέμισμα της χούντας του ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Λαός μας, είχε ελπίσει ότι μέσα από τα συντρίμμια της Δικτατορίας, θα γεννιόταν μια καινούργια Ελλάδα, η οποία θα βασιζόταν πάνω στις Αρχές της Δημοκρατίας και της

Τι απέγινε η λίστα Λαγκάρντ; ...

Ένας άνθρωπος κινδυνεύει να πάει φυλακή, ένας άλλος κινδύνευσε και τελικά έγινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και δεκάδες χιλιάδες λέξεις αφιερώθηκαν για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.

Γραφιάδες και πολιτικάντηδες προσπάθησαν να...
μας πείσουν ότι η λίστα Λαγκάρντ ήταν ένα τόσο πολύτιμο έγγραφο από το οποίο Δημόσιο θα μπορούσε άμεσα να αντλήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει υπεύθυνα για το τι απέγινε η λίστα Λαγκάρντ; Προχωρούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ; Έχουν ήδη εντοπιστεί περίεργες συναλλαγές; Έχουν επιβληθεί πρόστιμα; Έχει κερδίσει το Δημόσιο χρήματα;

Υποθέτω ότι τα κρατικά ταμεία θα έχουν ήδη γεμίσει με εκατομμύρια ευρώ από τη στιγμή που ήταν τόσο εύκολο να αξιοποιηθεί η λίστα. Φαντάζομαι ότι μόνο και μόνο επειδή η λίστα έπεσε στα χέρια του «κτήνους» Παπακωνσταντίνου δεν αξιοποιήθηκε. Φαντάζομαι ότι άξιοι και έντιμοι διάδοχοι του θα έχουν ήδη τιμωρήσει παραδειγματικά τους φοροφυγάδες της λίστας.

Τι; Όχι; Δεν ήταν τόσο απλό τελικά;

Sunday, July 21, 2013

Καρχιμάκης:

Ο ΓΕΝΙΚΌΣ ΓΡΑΜΜΑΤΈΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΎ, ΑΘΩΩΝΕΙ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΑΠΌΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΏΝ ΟΡΓΆΝΩΝ.

Ο κ.Μπαλτακος Γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Π/Θ εμφανιζόμενος στο πλευρό του εφραιμ καταχειροκροτουμενος απο τους οπαδούς του υποδικου ηγουμενου,ΑΝΑΦΩΝΕΊ !!!!!

Η Μονή Βατοπεδίου είναι αθώα για οτιδήποτε μπορει κανείς να της προσαψει!!!!!!

Κύριε Μπαλτακο γενικέ γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου ,

Γι αυτο καθυστερεί να αποδωθει δικαιοσύνη;

Επειδή εσείς ως Γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, εκδωσατε αναρμοδιως ΌΛΕΣ τις δικαστικές αποφάσεις πριν αποφασίσουν τα δικαστικά όργανα που αναιτιολογητα ομολογουμένως
ΤΑ ΔΥΟ ΑΚΡΑ ΚΙ Ο 


ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ !...



Δεν ξέρω τι μου ήλθε καλοκαιριάτικα και έκατσα να διαβάσω τα κείμενα θέσεων της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» και της «Κομουνιστικής Τάσης» για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Παραλίγο να μου έλθει κόλπος. Το ότι οι προτάσεις τους μας οδηγούν εκτός ευρώ και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το λιγότερο. Η τριτοκοσμική φτώχεια και η εξαθλίωση που θα φέρουν οι ιδέες τους επίσης είναι δευτερεύουσας σημασίας, αν και αξίζει να παραπέμψω ένα απόσπασμα από το κείμενο της Κομουνιστικής Τάσης για το τι θα συμβεί:

«Ανεξάρτητα από την μορφή που θα λάβει μια ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας σε εθνικό νόμισμα (συναινετική με τους δανειστές ή όχι, αποτέλεσμα άτακτης χρεοκοπίας), πάνω στο έδαφος του