Search This Blog

Thursday, August 15, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Έχει διαφορά

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Βρήκαμε μια παλιά φωτογραφία της Google από ένα Cafe της Danforth,
από το Cafe 521...
Νομίζουμε πως θα πρέπει να έχει συλλεκτική πλέον αξία για τους ιδιοκτήτες του,
μιας και το μαγαζί σήμερα δείχνει ανακαινισμένο και πανέμορφο.



Το επισκευθήκαμε αρκετές φορές ως τώρα, και κάναμε συγκρίσεις.
Δεν θα σας πούμε όμως εδώ αναλυτικά σήμερα, το τι συγκρίσεις κάναμε με τα άλλα μαγαζιά, μα το "τι μας άρεσε" από αυτό το μαγαζί, κάτι που θεωρούμε πιο σημαντικό.

_Οι σερβιτόρες είναι "της δουλειάς", επαγγελματίες. Ευγενικότατες, όμορφες, όμορφα ντυμένες και γρήγορες στη δουλειά τους. Τις βλέπεις συνεχώς γύρω σου, καθώς έρχονται και σε ρωτάνε αν χρειάζεσαι κάτι κάθε λίγο και λιγάκι. Δεν ψάχνεις να τις βρεις.
_Το μενού πλούσιο, οι τιμές λογικές, η ατμόσφαιρα φιλική, οι χώροι άνετοι.
_Το μόνο που μας ξένισε λίγο βέβαια, ήταν η κάπως δυνατή μουσική, αλλά αυτό είναι και θέμα γούστου. Δοκιμάσαμε τα σάντουιτς, που ήταν νοστιμότατα.
_Οι δύο ιδιοκτήτες, ο Λάμπρος και ο Φάνης, φιλικότατοι με όλους, και κάτι που μας έκανε την πιο μεγάλη εντύπωση, είναι ότι, σε "κερνάνε" και κανένα ποτό η καφέ, κι ας μην είσαι ο πελάτης που θα πάει κάθε μέρα, η κάνει τζίρο πενηντάρικα και κατοστάρικα.
Ε, λοιπόν, αυτό δεν το είδαμε σε "κανένα" άλλο καφέ της Danforth.
Γιατί κάποιοι άλλοι εκεί γύρω, κερνάνε μόνο τέτοιους πελάτες, για να τους ..καλοπιάσουν ..λέει!

Θα πει ίσως κανείς, τι ψυχή έχει ένας καφές η ένα ποτό, η μια μπύρα τέλος πάντων.
Η χειρονομία μετράει.. και ναι, "έχει διαφορά". Μεγάλη διαφορά!
TGB

Ο ΓΑΠ κι ο Ντέμης Ρούσος

του ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ανάμεσα σε μια σειρά συγκλονιστικών πολιτικών εξελίξεων (πώληση του 902 σε Κυπραίους, εξωφρενικής σημασίας επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ) έσκασε ως βόμβα μια συνταρακτική είδηση που άλλαξε μια για πάντα την εικόνα του παγκοσμίου γίγνεσθαι. Όπως λοιπόν διαβάσαμε (και σε ψιλοσοβαρά site…) «Ο σαμιακός λαός έκρινε ανεπιθύμητο τον Γιώργο Παπανδρέου» ή πάλι

ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (ΕΒΔΟΜΟΔΑ)



Έφυγε από κοντά μας ο Δημήτρης Καράτσης
(Ο Δημητράκης, όπως τον ξέραμε όλοι)

Δεκάδες συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, αποχαιρετήσαμε χθες βράδυ στο νεκροπομπειο Heritage, έναν καλό ομογενή πατριώτη που έφυγε για πάντα από κοντά μας.
Ήταν ο Δημητράκης -όπως τον γνώριζαν όλοι- Καράτσης, ο οποίος κουρασμένος στα 83 χρόνια της ζωής του, εγκατέλειψε τον κόσμο τούτο για να αναπαυθεί στην πατρώα γη, όπως ο ίδιος ήθελε, κοντά στους γονείς του και τους άλλους απελθόντες συγγενείς.
Οι κυρίες Θεοδώρα Κουτσουμπού και Ζωή Βερούτις, του Heritage, υπό την επίβλεψη του αδελφού του Κυριάκου, φρόντισαν ώστε να είναι όλα τέλεια διοργανωμένα κατά την τελευταία αυτή οπτική επικοινωνία του αείμνηστου Δημήτρη Καράτση με τους ομογενείς οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του.
Το τρισάγιο επί του σκηνώματος του απελθόντος τέλεσε ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου π. Κωνσταντίνος Παυλίδης ο οποίος είχε  προσωπική γνωριμία με τον Δημητράκη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη ζωή του.
Στην τελετή αυτή του αποχαιρετισμού του Δημητράκη, παρευρέθηκαν και απέτισαν φόρο τιμής μέλη της Βασιλικής Καναδικής Αεροπορείας, (Air Forses) της οποίας υπήρξε επί πολλά χρόνια μέλος.
Η Εβδομάδα εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα σκεπάσει τη σορό του αείμνηστου φίλου ομογενή μας Δημητράκη.

(σ.σ. Ευχές κι' απο μας για την ανάπαυση της ψυχής του)



Έτσι είναι ο θάνατος, άδικος εξαρχής

Έτσι είναι ο θάνατος, άδικος εξαρχής

Ο δε αιφνίδιος; ασυνήθιστος, μη αποδεκτός ακολουθεί η οργή, ο θυμός και στο βάθος, νωθρός, ο υπεύθυνος...

Αυτός που τον έσπρωξε με το χέρι ή με τις λέξεις, αυτός που τον ώθησε με τη στάση ή με τις σκέψεις

Πάντα υπάρχει ένας υπεύθυνος -φάντασμα έστω που θα αναπληρώνει την απώλεια
ποτέ δε φταίει ο νεκρός, το λάθος είν᾽ των ζωντανών...

Έτσι είναι ο θάνατος, άδικος εξαρχής.

Sunday, August 11, 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ


Δεν φτάνει μονάχα να ζεις, αλλά να ξέρεις και γιατί ζεις!!!!


Ξέρετε κανένα βιβλίο ή κάποιον Έλληνα συγγραφέα, που να έχει συγκλονίσει τις συνειδήσεις των ανθρώπων της εποχής μας, έχοντας υπόψη φυσικά τα όσα συνταρακτικά συμβαίνουν και ανατρέπουν αρχές και αξίες;;; Ίσως είμαι υπερβολικός στη διαπίστωσή μου, αλλά νομίζω ότι δια της υπερβολής θα καταλάβουμε πού βρισκόμαστε...


Αυτό που λέω είναι ότι κατά βάση η πεζογραφία στηρίζεται στην αυτοβιογραφική αφήγηση και τούτο έχει μια κάποια σημασία, αφού ξέρουμε πολύ καλά ότι οι αναγνώστες διακατέχονται από
Μπούμερανγκ η στοχοποίηση Παπανδρέου: 

Γελάει όλη η Σάμος με το ξεφτιλίκι που έπαθαν τα ψεκασμένα μέσα ενημέρωσης.

Προσέξτε τίτλος ιστοσελίδας εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας από χθες μεχρι και σήμερα το πρωί:«Ξεσηκωμός στη Σάμο κατά του Παπανδρέου! Απαιτούν να φύγει από το νησί»

Αντίστοιχα πολεμικά ρεπορτάζ περί «ξεσηκωμού» φιλοξένησαν και άλλα ηλεκτρονικά μέσα ψεκασμένης »ενημέρωσης», αναφερόμενα σε «συγκέντρωση» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί χθες στο ξενοδοχείο που διαμένει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτό άλλωστε επεδίωκε το παράκεντρο στοχοποίησης Παπανδρέου (και lifestyle ξεπλύματος των χρυσαύγουλων και κάθε τραμπουκικής συμπεριφοράς, θα λέγαμε) εδώ και μερικές μέρες, μετά από ολόκληρη επιχείρηση που στήθηκε και περιελάμβανε το γνωστό μενού με… αστακουδάκια, μενού που έστησε γνωστό κέντρο κατασκευής ειδήσεων και αναπαρήγαγε άλλο κέντρο παραχάραξης της… αλήθειας, με τη συνδρομή ενός ακόμη γνωστού κέντρου «έντιμης» δημοσιογραφίας.

Και ιδού ο «ξεσηκωμός» στη Σάμο:


Γελάει από χθες όλη η δημοκρατική Σάμος.

Κάθε μέρα εξευτελίζονται όλο και περισσότερο όσοι στοχοποιούν τον Παπανδρέου. Τον φοβούνται και τον στοχοποιούν. Είναι ο πρώτος στόχος κάθε διαπλεκόμενου, κάθε χρυσαύγουλου, κάθε ψεκασμένου. Όλα τα πολιτικοεπιχειρηματικά παράσιτα θέλουν να τον εξαφανίσουν.

Μάταια.

Επειδή όμως μπορεί τα παράκεντρα στοχοποίησης Παπανδρέου να εξευτελίζονται καθημερινά πλέον, αλλά το πράγμα έχει και μία πολύ σοβαρή διάσταση που αφορά την ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα μας, η Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ της Σάμου εξέδωσε χθες υποδειγματική ανακοίνωση χείμαρρο:

Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στη Σάμο, το νησί του Πυθαγόρα. Η επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού τιμά και προβάλλει το νησί.

Είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ιδιαίτερη σχέση με τούτο το νησί. Επέλεξε να διοργανώσει εδώ τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, το Συμπόσιο της Σύμης, να προωθήσει τοπικές ελληνοτουρκικές συμφωνίες και να συναντηθεί με κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων τον Μπιλ Κλίντον, την Κάθριν Άστον και τον Χαβιέ Σολάνα.

Όλα αυτά τα γεγονότα, είχαν και συνεχίζουν να έχουν ιδιαίτερη σημασία για την εικόνα του νησιού στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και για το μέλλον του νησιού.

Η Σάμος ήταν πάντα οχυρό της Δημοκρατίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Οι Σαμιώτες περιέβαλαν πάντα με σεβασμό κάθε άνθρωπο, κάθε θεσμό.

Ο διάλογος κυριαρχούσε πάντα στις προσωπικές σχέσεις και τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Η πολιτική διαφωνία ενίσχυε τη δυνατότητα διαμόρφωσης ευρύτερων συναινέσεων υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.

Η Δημοκρατία απαιτεί διάλογο.

Διάλογος χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία, είναι εποικοδομητικός διάλογος. Είναι διάλογος που επιχειρηματολογεί με σκοπό τη βέλτιστη λύση στα σύνθετα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο, αλλά και την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών προϋποθέσεων για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων

Σήμερα όμως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νοοτροπίες και συμπεριφορές που όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία, άλλα αντιθέτως επιφέρουν πλήγμα στη Δημοκρατία.

Νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου «καρφίτσας», που καλλιεργούν τον τραμπουκισμό και τη βία, με την όποια μορφή της, το μίσος και τον φανατισμό και επιχειρούν να μεταμορφώσουν τον πατριωτισμό σε πρακτική ναζιστικού τύπου.

Η προσπάθεια τοπικού πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων -κατά την πάγια τακτική του κόμματος αυτού- να στοχοποιήσει τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων, έχει όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία πρακτικών άλλων εποχών, τα αποτελέσματα των οποίων πλήρωσε ακριβά ο Ελληνικός λαός και όλοι οι δημοκράτες πολίτες.

Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να σταθεί απέναντι σε αυτές.

Σήμερα παρά ποτέ χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία.
Η (αυτο)ικανοποίηση της κ. Όλγας...


"Ικανοποιημένη εμφανίστηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για την φετινή πορεία του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία για το 2013 δείχνουν ότι θα είναι η καλύτερη χρονιά τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και σε επίπεδο εσόδων" (Το Βήμα )

Για να καταλάβετε πόσο δικαιολογημένα ικανοποιημένη είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη θαυμάστε πώς αντιμετώπισαν 10 000 τουρίστες 6 εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό χώρο του δημοφιλέστερου μνημείου του δυτικού πολιτισμού:

"Στις 06/08/2013 ημέρα Τρίτη, ήρθαν στο Πειραιά 4 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, χωρητικότητας 4.000 επιβατών το καθένα.
Ο περισσότερος κόσμος που ταξίδευε με αυτά, αγόρασε εκδρομή για να επισκεφτεί την Ακρόπολη.

Χονδρικά το σύνολο των επισκεπτών του μνημείου, στις 09.30 το πρωί περίπου, ήταν 10.000 άτομα.
4 μηχανήματα ελέγχου εισιτηρίων. Το 1 ΜΟΝΟ έκανε τη δουλειά, τα άλλα οι φύλακες είπαν ότι δεν λειτουργούν.

6 (ακριβής αριθμός) φύλακες στην είσοδο. Οι 5 (ακριβής αριθμός) αραχτοί στο φυλάκιο - κυριολεκτώ - απαθείς, χασκογελούσαν και πίνανε τα καφεδάκια τους.

ΕΝΑΣ - διαβάζετε καλά - τσεκάριζε τα εισιτήρια αυτού του πλήθους των επισκεπτών, ένα προς ένα.

Ο κόσμος έβραζε κάτω από τη αφόρητη ζέστη και τον ήλιο. Η ουρά έφτανε στο Ηρώδειο.

ΕΝΑΣ λοιπόν, φυλακάκος τσεκάριζε τα εισιτήρια ένα προς ένα. Μιλούσε αγγλικά του τύπου me Τarzan you Jane δηλ. δεν ήταν καν σε θέση με υποτυπώδη, έστω, αγγλικά να κατευθύνει τον κόσμο." (traveldailynews.gr)

Σημαντική σημείωση: Ο γνωστός τουριστικός πράκτορας Νίκος Κελαϊδίτης, μέλος του ΔΣ του ΗΑΤΤΑ, αποκάλυψε καταγγελία της ξεναγού Βάση Τράκα για την κατάσταση που επικρατούσε πριν λίγες μέρες στην Ακρόπολη όπου την επισκέφθηκαν περίπου 10.000 ξένοι τουρίστες. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι του Κρίτωνα Πιπέρα αντιπροέδρου του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών που ήταν και εκείνος εκεί, και όπως σχολίασε περίμενε σχεδόν μια ώρα για να μπει στην Ακρόπολη.