Search This Blog
Friday, October 9, 2020
Το Πατριαρχείο τιμωρεί δυο μητροπολίτες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.! Αλλά, ΔΕΝ μας λένε, γιατί;
Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, απομακρύνεται από τη θέση του ο μητροπολίτης Ν. Ιερσέης Ευάγγελος και μετατίθεται στην Μητρόπολη Σάρδεων της Μ. Ασίας.!
Η ίδια σύνοδος, με απόφασή της, επέβαλλε μέχρι τα Χριστούγεννα, ποινή αργίας στον μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο, ορίζοντας ως πατριαρχικό επίτροπο τον Αμερικής Ελπιδοφόρο. Και με την ευκαιρία που βρήκαν παππά, αποφάσισαν την αναστολή του συντάγματος της Αρχιεπισκοπής και τη σύνταξη νέου…
Και αναρωτιέται, τώρα, κάποιος φουκαράς που ΔΕΝ ξέρει πολλά: Εντάξει, τον Ευάγγελο τον παρόπλισαν κανονικά, σε μια ανύπαρκτη περιφέρεια, αλλά με τον Μεθόδιο τι γίνεται; Τρείς μήνες αργίας και καθάρισε; Τόοοοσο μεγάλο ήταν το σφάλμα του (!!) ώστε να τον εξευτελίσουν κατ’ αυτό τον τρόπο; Και γιατί ΔΕΝ μας λένε το μεγάλο «σφάλμα» του, έτσι για να ξέρει και το πλήρωμα τα αίτια αυτής της τιμωρίας; Εκτός κι’ αν το είπαν αλλά ΔΕΝ έφτασε, ακόμα, στα αυτιά μας… Θα δούμε.!
Thursday, October 8, 2020
Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός, την νεκρανάσταση του οποίου κάποιοι επιζητούν.!
Έπεσε στα χέρια μας, ένα ενδιαφέρον άρθρο του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, αναφερόμενο - εν περιλήψη - στην ιστορία του …αείμνηστου ΣΑΕ και στις προσωπικές του απόψεις για το «πιθανό» μέλλον του ανώτατου αυτού οργάνου του Απόδημου Ελληνισμού…
Επειδή ΔΕΝ γνωρίζουμε το ποιόν του κ. πρόεδρο και ως εκ τούτου ΔΕΝ μας αρκούν τα λεγόμενά του, όσο καλά κι’ αν ακούγονται, αναδημοσιεύουμε τη γνώμη του με την ελπίδα πως θα βρεθούν κάποιοι, ή έστω κάποιος, που θα μας ενημερώσει για το έργο και τις ημέρες του. Και φυσικά του ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη, για την πιθανή αυτή απρέπειά ας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι ξέρει πως «όποιος καίγεται στο χυλό (διάβαζε Μενεγάκης) φυσάει και το γιαούρτι»… Διαβάστε, λοιπόν, όσοι ενδιαφέρεστε για το θέμα και πείτε μας την άποψή σας:
Το ΣΑΕ είναι παρελθόν – Απαιτείται νέα προσέγγιση για την ένωση και αξιοποίηση της ομογένειας…
Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, γνωστό ως ΣΑΕ, είναι πλέον παρελθόν. Ήρθε η ώρα να βρούμε έναν καινούργιο τρόπο για να ενώσουμε και αξιοποιήσουμε την ομογένεια. Πρόσφατα, η Ελληνική Κυβέρνηση εξέφρασε την πρόθεση να προχωρήσει στην ανασύσταση του ΣΑΕ, θέτοντας το θέμα σε δημόσια διαβούλευση. Ανάλογες ενέργειες έγιναν και κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, χωρίς επιτυχία. Η συνεχής ανάγκη για επανασχεδιασμό είναι επιβεβαίωση της αποτυχίας του ΣΑΕ. Και οι λόγοι είναι απλοί. Δεν μπορείς να επιβάλεις στη διασπορά ένα Όργανο που δεν την αντιπροσωπεύει και δεν φέρει την υπογραφή της ίδιας της διασποράς.
Σαν Ελληνισμός δεν μπορούμε να κοιτάμε πάντα πίσω, αλλά πρέπει να έχουμε όραμα, να προγραμματίζουμε και να επενδύουμε στο μέλλον. Και τώρα είναι η ώρα για μια νέα προσέγγιση, χτισμένει σε σωστά και γερά θεμέλεια που θα ενώσει την ομογένεια και θα την φέρει πιο κοντά στην μητέρα πατρίδα.
Το ΣΑΕ ιδρύθηκε το 1995 ύστερα από αίτημα του απόδημου Ελληνισμού και τη σύμφωνη γνώμη των τότε ελληνικών πολιτικών κομμάτων, και με στόχο την αντιμετώπιση των θεμάτων της Ελληνικής διασποράς, την καλύτερη επικοινωνία της με την πατρίδα και την ενδυνάμωση του Ελληνισμού.
Βέβαια, ήταν σημαντικό ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν την προσπάθεια να δημιουργηθεί το ΣΑΕ και θα πρέπει να επικροτήσουμε τις προσπάθειές τους, καθώς και τη σημερινή κυβέρνηση που αναλαμβάνει εκ νέου πρωτοβουλία και φέρνει πάλι το θέμα στην επικαιρότητα.
Αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι το ΣΑΕ κατέληξε σε αποτυχία με τεράστιο οικονομικό κόστος για την Ελλάδα. Το αρχικό όραμα για τη δημιουργία ενός συμβουλευτικού και διεκδικητικού οργάνου, που θα ένωνε, θα αναδείκνυε και θα αξιοποιούσε τον απόδημο Ελληνισμό απέτυχε. Το ΣΑΕ είναι εδώ και 10-15 χρόνια «πεθαμένο».
Αναζητώντας τα αίτια της αποτυχίας του ΣΑΕ, διαπιστώνει κανείς την αδιαφορία για τη δημοκρατική και αντικειμενική εκπροσώπηση της ομογένειας, την προσπάθεια να επιβάλει η Ελλάδα στην ομογένεια ένα Όργανο χωρίς να αναγνωρίζει πώς λειτουργεί η διασπορά, την υποβάθμιση και το καπέλωμα ηγετικών οργανισμών της διασποράς με αποδεδειγμένη ξεκάθαρη και δυναμική θέση σε διάφορα θέματα, και την αποτυχία να ενώσει και να συμβάλει στην αποτελεσματικότερη οργάνωση της ομογένειας.
Όλοι γίναμε θεατές συνεδρίων που διοργανώνονταν στη Θεσσαλονίκη και αλλού, με τη συμμετοχή εκατοντάδων «αντιπροσώπων», ορισμένοι εκ των οποίων δεν είχαν καμμιά σχέση με την εκπροσώπηση ομογένειας.
Παρακολουθήσαμε με λύπη, αλλά και ανησυχία, τις διάφορες προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια για την «αναδιοργάνωση» και «επαναλειτουργία» του ΣΑΕ. Όμως όλες οι προσπάθειες κατέληξαν σε αποτυχία, καθώς δεν υπήρξε η αρμόζουσα ανταπόκριση από τον πολιτικό χώρο της Ελλάδας, αλλά κυρίως από την ίδια την ομογένεια.
Προσωπικά θεωρώ ότι το ΣΑΕ είναι πλέον παρελθόν. Όλοι το ξέρουμε. Για τούτο πιστεύω πως, αντί να αναλώνουμε χρόνο, προσπάθειες και χρήματα για την ανασύστασή του, θα πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα με έναν νέο και αποτελεσματικό τρόπο.
Ήδη έχουμε τους οργανισμούς που παίζουν αντιπροσωπευτικό ρόλο και δεν χρειάζεται ένα νέο όργανο που να επιβληθεί πάνω από αυτούς. Ας μελετήσουμε ποιοι ομογενειακοί οργανισμοί παίζουν αυτό το σημαντικό ρόλο σε διάφορα σημεία του κόσμου. Να διοργανώνονται τρεις φορές το χρόνο διαδικτυακά φόρουμ με τη συμμετοχή των οργανισμών αυτών, όπου θα συζητούνται θέματα που αφορούν την ομογένεια και στη συνέχεια ένα ετήσιο συνέδριο στην Ελλάδα, όπου οι συμμετέχοντες οργανισμοί θα καλύπτουν το κόστος. Όλοι γνωρίζουμε ποιοί είναι οι οργανισμοί αυτοί. Εξάλλου, υπάρχουν οι ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Με αυτό τον τρόπο δεν θα επιχειρήσουμε να εφεύρουμε πάλι τον τρόχο.
Πριν 20 χρόνια υπήρχαν πάνω από 150 ελληνικοί οργανισμοί μόνο στη Μελβούρνη. Για να είμαστε ρεαλιστές, από αυτούς τους οργανισμούς είναι τώρα ενεργοί μόνο 10-20, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμμετέχουν σε αυτή τη νέα προσπάθεια, καθώς και προσωπικότητες που προβάλλουν τον ελληνισμό σε διάφορους τομείς.
Παράλληλα, οι οργανισμοί αυτοί έχουν το ανθρώπινο δυναμικό, την εμπειρία, τον εξοπλισμό και την αυτάρκεια να λειτουργήσουν και να προσφέρουν στη νέα προσπάθεια χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στην πατρίδα μας.
Προτείνω να δημιουργηθεί ένας φορέας με την ονομασία «Diaspora Now». Θα αντικαταστήσει το ΣΑΕ και θα αποτελείται από οργανισμούς που εκπροσωπούν όλες τις πτυχές της ομογένειας, όπως την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη φροντίδα ηλικιωμένων, τον αθλητισμό και την πρόνοια. Θα συνεδριάζει τρεις φορές το χρόνο, μία φορά στην Ελλάδα και δύο φορές μέσω του Ζoom. Κάθε οργανισμός θα πρέπει να υποβάλει αίτηση συμμετοχής, προσδιορίζοντας την ταυτότητά του και τις δραστηριότητές του τα τελευταία 3 χρόνια. Η ιδιότητα μέλους θα επανεξετάζεται κάθε 3 χρόνια για να διασφαλιστεί ότι οι αντιπροσωπευτικοί φορείς συνεχίζουν να εκπληρώνουν το ρόλο τους ως συμμετέχοντες στον τομέα των δράσεών τους. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι υπάρχει ανταγωνιστική τάση και έργο που θα δικαιολογούσε την αποδοχή και συμμετοχή ενός οργανισμού στο νέο φορέα. Η ιστορία ενός οργανισμού δεν είναι αρκετή. Ένας οργανισμός θα πρέπει να αποδείξει ότι ικανοποιεί όλα τα κριτήρια συμμετοχής.
Ο φορέας με τη ονομασία «Diaspora Now» θα ενεργεί ως συμβουλευτική και συντονιστική ομάδα. Θα συγχρονίζει τις πολιτικές της Ελλάδας με τους οργανισμούς της διασποράς που είναι οι σχετικοί πάροχοι υπηρεσιών. Θα μας συνδέει παγκοσμίως και θα διαθέτει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό στο χώρο της διασποράς που θα έχει άμεσες σχέσεις με την Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε ένα ΣΑΕ που να εκπροσωπεί αυτούς που προσφέρουν έργο. Αυτοί οι οργανισμοί θα εκπροσωπούν τον εαυτό τους.
Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να τονίσω πως ο,τιδήποτε διοργανώνεται για τη διασπορά, χωρίς διεξοδική συζήτηση με την ομογένεια, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Και τούτο γιατί η διασπορά συνεχώς αλλάζει. Επομένως, δεν μπορούμε να επιχειρούμε να αντιπροσωπεύσουμε τη διασπορά με τον τρόπο που προσπαθήσαμε πριν 25 χρόνια. Το ΣΑΕ έχει τελειώσει. Ο κόσμος συνεχώς αλλάζει και πρέπει και εμείς να είμαστε μέσα σε αυτή την αλλαγή.
Βασίλης Παπαστεργιάδης
Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης
Tuesday, October 6, 2020
Πόσο, ακόμα, θα μας γελοιοποιήσουν και θα αυτογελειοποιηθούν οι αυτόκλητοι ηΓΕΤΕς;
Κύριε Αντίποδα, σου στέλνω δυο παραγράφους από δυο διαφορετικές σοβαρές (η μία τουλάχιστον) ανακοινώσεις και θα ήθελα τα φώτα σας αν διαθέτετε, για το νόημά τους.
Ανακοίνωση του «Εθνικού»…
Βάσει των επιστολών διαμαρτυρίας του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και ύστερα από τις διαμαρτυρίες που εξέφρασε ο Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης στον Υπουργό Εξωτερικών μέσω της τηλεδιάσκεψης, ο Champagne αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.
Ανακοίνωση Υπουργείου:
“Σύμφωνα με το ισχυρό καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών του Καναδά και λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, ανέστειλα τις σχετικές άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία, ώστε να δοθεί χρόνος για περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης”, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Francois-Philippe Champagne.
Ρωτώ εγώ τώρα: Γιατί δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του κογκρέσου στην ανακοίνωση του υπουργού; Να υποθέσω ότι συμπεριλαμβάνεται στη φράση «ισχυρό καθεστώς ελέγχου» και απλά δεν μπορώ να το αντιλυφθώ; Βοηθήστε με παρακαλώ..
Monday, October 5, 2020
Μια ακόμα μεγάλη …επιτυχία του «Εθνικού» των Χαλατσο - Παππα – μάνιου και λοιπών …στελεχών.!
Μετά την αχρείαστη «αναγνώριση» της Γενοκτονίας των Ποντίων από δεκάδες δήμους και χωριά του Καναδά, με τις ενέργειες των ηΓΕΤΩΝ του «Εθνικού», και τις απανωτές δικαστικές επιτυχίες του μεΓΑΛΟΥ αυτού οργανισμού, νάσου και η τρίτη – και σπουδαιότερη όλων – επιτυχία της διακοπής του εξοπλισμού της Τουρκίας από την καναδική κυβάρνηση.!!! Την επιτυχία αυτή πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα Χρονικά του Μόντρεαλ, η οποία έχει, όπως όλα δείχνουν, άριστη ενημέρωση καθώς τα κεντρικά γραφεία και τα στελέχη του «εθνικού» έχουν την έδρα τους στην ίδια πόλη…
Επειδή όμως, διαβάζοντας το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργού Εξωτερικών, ΔΕΝ διαπιστώσαμε να αναφέρεται πουθενά, είτε στο «εθνικό» μήτε στις ενέργειές του, θα θέλαμε να ρωτήσουμε κάποιον αρμόδιο της εφημερίδας ή του οργανισμού, να μας ενημερώσει από πού προέκυψε όλο αυτό το συμπέρασμα, όπως μας πληροφορεί ο τίτλος; Και για να μη σας κουράζουμε περισσότερο, σας μεταφέρουμε αυτούσιο το δημοσίευμα με στόχο αν, κάποιος από τους λιγοστούς αναγνώστες μας, γνωρίζει κάτι παραπάνω να μας το πει:
ΧΡΟΝΙΚΑ:
Ο Καναδάς αναστέλλει τις άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία ύστερα από ανησυχίες του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου
Ο Υπουργός Εξωτερικών Francois-Philippe Champagne σταμάτησε τις στρατιωτικές άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία.
Την περασμένη εβδομάδα, σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό εξωτερικών του Καναδά, ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης εξέφρασε ανησυχίες ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί όπλα από τον Καναδά για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ως αποτέλεσμα, ο Champagne διέταξε έρευνα σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε καναδική τεχνολογία στον πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και ανακοίνωσε σήμερα το πάγωμα.
Το Ελληνοκαναδικό Κογρέσο έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένες φορές με επιστολές τόσο στον Πρωθυπουργό του Καναδά όσο και σε 14 Καναδικές Βιομηχανίες στρατιωτικών όπλων για τις πράξεις της Τουρκίας με καναδικό εξοπλισμό.
Βάσει των επιστολών διαμαρτυρίας του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και ύστερα από τις διαμαρτυρίες που εξέφρασε ο Δρ. Θεόδωρος Χαλάτσης στον Υπουργό Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψη, ο Champagne αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.
“Σύμφωνα με το ισχυρό καθεστώς ελέγχου των εξαγωγών του Καναδά και λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, ανέστειλα τις σχετικές άδειες εξαγωγής όπλων στην Τουρκία, ώστε να δοθεί χρόνος για περαιτέρω αξιολόγηση της κατάστασης”, ανέφερε ο Ο Υπουργός Εξωτερικών Francois-Philippe Champagne.
“Ο Καναδάς εξακολουθεί να ανησυχεί για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με αποτέλεσμα τον βομβαρδισμό των κοινοτήτων και τις απώλειες αμάχων.”
Η Τουρκία δήλωσε ότι υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση, αλλά αρνήθηκε ισχυρισμούς από την Αρμενία ότι υποστήριξε αυτή τη στήριξη με στρατεύματα και μαχητικά αεροσκάφη.
Τα ΧΡΟΝΙΚΑ ήταν σε θέση να λάβουν βίντεο από το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο με τις δηλώσεις του Δρ. Χαλάτση στον Καναδό Υπουργό Εξωτερικών.
Χαράς Ευαγγέλια.! Ακούσαμε επιτέλους και μια αλήθεια από τον κουραφέξαλα …πνευματικό πατέρα.!!!
Ή ο κορωνοϊός τον …πείραξε ή οι περιορισμένες εισπράξεις τον παλάβωσαν.!!! Διότι ΔΕΝ είναι δυνατόν ο …πρύτανης του ψεύδους να προβεί σε μια παρόμοια ομολογία αληθείας… Είπε, λέει, από τηλεοράσεως ότι η Αρχιεπισκοπή ΔΕΝ διαθέτει αρκετούς ιερείς ώστε να καλύψεις τις κενές θέσεις των ενοριών και αποφάσισε να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα.! Και αναρωτιέται στα σοβαρά ένας κολητός του: Τι κάνει επί τόσα χρόνια (πάνω από είκοσι.!!) η Θεολογική του Ακαδημία, η οποία πρόσφατα αναβαθμίστηκε σε πατριαρχική; Τι απόγιναν όλοι εκείνοι οι απόφοιτοι που με τραγούδια και φανφάρες τους παρέδιναν (και οι Προξενικές Αρχές), τα πτυχία της αριστείας τους κάθε χρόνο; Πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι αριστεύσαντες και οι …πολλοί περισσότεροι συμμαθητές τους που, για να φανεί η διαφορά, ΔΕΝ βραβεύονταν; Τι απόγιναν όλα εκείνα τα εκατομμύρια των δωρεών που μάζεψε από τους πλούσιους ομογενείς; Γιατί ΔΕΝ χρησημοποίησε ούτε δεκάρα, για να βοηθήσει κάποια φτωχά παιδάκια που θα ήθελαν να γίνουν κληρικοί αλλά τους έλειπε το δεκαχίλιαρο; Ακόμα και στις διαθήκες κάποιων φουκαράδων προσπάθησε και έβαλε χέρι ο αθεόφοβος, ώστε να μαζέψει πολλά χρήματα και να κοιμάται πάνω τους…
Ιερέας, λάτρης της Ελληνικής Γλώσσας, έφυγε από τη ζωή…
Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών, ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βιέρον, γνωστός ως λάτρης της ελληνικής γλώσσας, την οποία δίδασκε με ενθουσιασμό και μεράκι, μέχρι το τέλος του βίου του. Αν και γεννημένος στις ΗΠΑ, Νέα Ορλεάνη, ήταν από εκείνους τους σοβαρούς πρωτοπόρους κληρικούς που πρόσφεραν πάρα πολλές υπηρεσίες στην ομογένεια και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού ενω στη συνέχεια παρακολουθησε μαθήματα στο πανεπιστήμιο Μάρσαλ στη Δ. Βιρτζίνια, απ’ όπου έλαβε το Μπάτσελορ και το Μάστερ. Υπηρέτησε στην Κοινότητα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Μέμφις, καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεροσύνης του ενώ τα πρώτα χρόνια, παρακολουθούσε συγχρόνως νομικά, στο εκεί πανεπιστήμιο απ’ όπου αποφοίτησε το 1970.
Για την ελληνική γλώσσα έλεγε συχνά πως είναι αμαρτία να την εγκαταλείψουμε εμείς οι Έλληνες ενώ την θαυμάζουν και την αγκαλιάζουν οι ξένοι.!
Πόσοι από τους τωρινούς ιερείς του αγαπούν και χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα, όπως ο πατήρ Νικόλαος;
Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο αλητήριος, …άγιος ποιμένας.!
Ειδικότητά του - και μοναδική του ενασχόλησή - η ανακύκλωση των ιερέων της
Αρχιεπισκοπής… Τους παίρνει από την μια εκκλησιά και τους …πετάει στην άλλη,
άλλους για τιμωρία και κάποιους ως προαγωγή.! Και πριν προλάβουν να γνωρίσουν το
καινούριο ποίμνιό τους τους ξαναμεταθέτει σ’ άλλη γη κι’ άλλα μέρη, διαλύοντας
ακόμα και οικογένειες, ο αθεόφοβος.!! Κάποιοι εξ’ αυτών, τον σιχάθηκαν τόσο
πολύ, που τα μούντζωσαν, τα παράτησαν κι’ έφυγαν από τη χώρα ώστε να μη καν τον
βλέπουν ή και να αναπνέουν τον ίδιο μ’ αυτόν αέρα.. Ένας, μάλιστα, μόλις
κατάλαβε ότι αυτό που του ανέθεσε να κάνει, θα μπορούσε να βρεθεί πίσω από
κάποια σίδερα που μόνον για …λεβέντες ΔΕΝ είναι, πήρε τα μπογαλάκια του κι’ όπου
φύγει φύγει για να προλάβει τα χειρότερα.!! Μετά απ’ αυτό σκέφτηκε, και έκανε
πράξη, να αναθέτει όλες τις βρωμιές σε υπερήλικες κληρικούς, οι οποίοι ΔΕΝ
διατρέχουν κίνδυνο να βρεθούν πίσω από σιδεριές.! Έξυπνος ο …βλαχος στις
πονηριές, τις οποίες πετυχημένα επεξεργάζεται, αλλα στο να γίνει επιτέλους
ιεράρχης ΔΕΝ θα το καταφέρει ποτέ… Άντε, αύριο πάλι και μέχρι τότε εδώ είμαστε
για τις ό,ποιες πιθανές απορίες σας…
Subscribe to:
Posts (Atom)