Search This Blog

Thursday, February 23, 2012

Μια όμορφη σύναξη του HHF...

...για την εκδήλωση του Ιούνη...
Συνάντηση  εκπροσώπων του Δ. Συμβουλίου του Hellenic Heritage Foundation με τα ομογενειακά ΜΜΕ και πολλών φίλων και υποστηρικτών του οργανισμού, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας. Η συνάντηση αυτή είχε στόχο την ανακοίνωση των στόχων του HHF και μαζί την προώθηση της μεγάλης εκδήλωσης την οποία ετοιμάζουν για την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012, με την παρουσία της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Γλυκερίας..!!
Στην εκδήλωση ήταν παρόν ο γενικός πρόξενος κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος, ο εμπορικός ακόλουθος κ. Γρίμπας και πολλοί άλλοι ομογενείς. Σε προσεχή ανάρτησή μας θα πούμε περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση….
Ο κ. Πήτερ Ηλιόπουλος του HHF παρουσιάζει στούς παρευρισκόμενους
τις λεπτομέρειες για την μεγάλη γιορτή της 1ης Ιουνίου με προσκεκλειμένη την Γλυκερία

Ο γενικός πρόξενος κ. Δημ. Αζεμόπουλος εν μέσω των κ. κ. Βασίλη Σκλάβου της ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ και Γιάννη Κόντου του EMPHASISWORL
Ο κ. Αζεμόπουλος με τους κ. κ. Κερογλίδη, Τόλια και έναν φίλο
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Σταύρος Δαλακούρας με τον συνάδελφο
Μάκη Ανδρικόπουλο
Το μπαρ ετίμησαν δεόντως οι προσκεκλημένοι...

Wednesday, February 22, 2012

Θα μάθουμε τον ...διαρροέα
της «πατρότητας»;

ΣΕ γνωστό κοινοτικό παράγοντα αποδίδεται η …πατρότητα  της, « Προς τον Γενικό Πρόξενο του Τορόντο» αποσταλείσα «διαφορετική άποψη», μέσω της HellasNews… Εκείνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι ο …διαρροέας της πατρότητας αυτής. Και πόσο αξιόπιστη είναι
αυτή η διαρροή; Εκπορεύεται πράγματι από το Γενικό Προξενείο, όπως αφήνεται να
υπονοηθεί ή είναι μια ακόμα
…ρουφι@νιά του 521 Rear;
Επανερχόμαστε στο ζήτημα διότι υπάρχει κάποιος …συνεταιρισμός ο οποίος μας αφορά άμεσα
και πρέπει να μάθουμε την αλήθεια….
Και θα την μάθουμε..!! Όσο πιο γρήγορα
τόσο καλλίτερα για όλους….

Απεβίωσε ο ομογενής μας 
Γιώργος Χάβαρης

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 73 ετών, ο γνωστός ομογενής μας Γιώργος Χάβαρης.
Ο Γιώργος κατάγονταν από την Αρκαδία, ασχολούταν με τα εστιατόρια και τα τελευταία πολλά χρόνια διατηρούσε το στολίδι, Casa di Giorgio επί της Jarvis st. και αργότερα επί της Bayview ave.
Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Κυριακή το απόγευμα στο   Heritage Funeral Home, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του για ενταφιασμό.


Αιωνία η μνήμη του….
 

ΤΑ …ΠΡΟΩΘΕΙ !

Έπεσε στην αντίληψή μας ένα παραλειπόμενο το οποίο, αφού εύχεται «Καλή επιτυχία στα παιδιά’ τα διαβεβαιώνει ότι ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ-ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ!... Κατανοούμε την Πίστη και τη Στήριξη αλλά αδυνατούμε να αντιληφθούμε
 τα της …Προώθησης..!!
Τι εννοεί (αν εννοεί κάτι) ο …συγγραφέας;

Την πρόδωσε η ..προφορά της.!!

ΜΟΛΙΣ, κάποια κυράτσα,  διάβασε μια χτεσινή μας ανάρτηση, έσπευσε με τα …σπασμένα της ελληνικούλια, να καταγγείλει τον υποτιθέμενο …πληροφοριοδότη μας..!! Είπε και …ελάλησε σε όλους τους τόνους της αγγλικής της προφοράς πόσο κακό παιδί είναι (ο πληροφοριοδότης) και πόσο πολύ πρέπει να τον προσέχουν οι συνεργάτες του στην πατρίδα..!! Εκείνοι της το …υποσχέθηκαν και περιμένουμε τη συνέχεια…..

Είχαν άδικο αυτοί που έλεγαν ότι πίσω από έναν …μεγάλο άνδρα κρύβεται πάντα μια μεγάλη γυναίκα; ΟΧΙ βέβαια....

Tuesday, February 21, 2012

Τα …καλά μιας αποτυχίας..!!
Η παρουσία μικρού αριθμού ανθρώπων σε μια αρκετά μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων, έχει και τα …καλά της..! Είναι η άπλα που επιτρέπει τόσο στους θαμώνες να κυκλοφορίσουν από τραπέζι σε τραπέζι όσο και πολύ περισσότερο, στα ΜΜΕ, με τις τηλεοπτικές κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές να κάνουν άνετα και καλλίτερα τη δουλειά τους..! Με την «ευκαιρία» αυτή, …ξεμοναχιάσαμε, στην εκδήλωση των Ποντίων και Κρητών, για την Κοινότητα, κάποια φιλικά ζευγαράκια τα οποία αντάλλασαν άνετα απόψεις και κουτσομπολιά επί παντός επιστητού…. Τέτοια ζευγαράκια συναντήσαμε κι’ εμείς στο δρόμο του φωτογραφικού μας φακού ο οποίος και τους συνέλαβε. Δείτε τα:
Ο γενικός πρόξενος στο βήμα, εμφανώς στεναχωρημένος για το αποτέλεσμα της βραδιάς.
Εντάξει κ. γενικέ, υπάρχουν κι' άλλοι μεγάλοι σύλλογοι που ίσως ξέρουν να κάνουν καλλίτερα τη δουλειά...
Παρακολουθούν ο πρόεδρος των Ποντίων κ. Χρ. Κοτσαμποϊκίδης και ο χοροδιδάσκαλος
Η Νίκη Άστον με τους συνεργάτες της επί το έργον εγγραφής μελλών
Η Νατάσα Χαραλαμποπούλου του Odyssey TV σε μια σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο Νίκωνα Γεωργακόπουλο και την Μπέτυ Σκουτάκη

Μια γρήγορη μαντινάδα από τον Αλεβίζο. Παρακολουθεί η γυναίκα του Ευαγγελία
Ο γενικός πρόξενος Δημ. Αζεμόπουλος, παρ' ότι φίλος της άλλης εφημερίδας, της διεθνούς, συζητάει (και) με τους εκδότες της μοναδικής παροικιακής.
Δυο πασίγνωστες όμορφες κυρίες. Η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Φραγκεδάκη
 και η Νατάσα χαραλαμποπούλου
Δυο Δημήτριδες. Ο γενικός πρόξενος κ. Δ. Αζεμόπουλος και ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής, δηκηγόρος, κ. Δ. Κάρας. Θέματα συζήτησής τους κυρίως εθνικά.
Ο Αντώνης Αρτεμάκης, ο επώμενος (;) πρόεδρος της Κοινότητας, με δυο όμορφες κυρίες. Την δημοτική Σύμβουλο Μαίρη Φραγκεδάκη και την εκπαιδευτική ακόλουθο καθ. Δέσποινα Χατζηδιάκου
Νίκη Άστον, Μάκης Ανδρικόπουλος. Μια ακόμα σίγουρη ψήφος
Χρήστος Βογιατζής. Ένας ακόμα υποψήφιος πρόεδρος της Κοινότητας.
Δίπλα  η γυναίκα του Σύνθια
Η Μπέτυ Σκουτάκη με την Χριστίνα, κόρη του Χρ. Βαγιατζή και τους δυο γιούς της
Ο ...αρχιτέκτονας της βραδιάς Μανώλης Μυλωνάκης με τον πρόεδρο των
 Νήσων Αιγαίου Στέλιο Βαβούλα
Μια ζεστή αγκαλιά  του γενικύ πρόξενου στον εκδότη του "Ε.Τ." κ. Κρανιά. Αλλά ο Αλικάκης πού ν' αφήσει να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας... 
Χρήστος Γουγάς, Νίκη Άστον, Γιώργος Αλικάκης
Ο Στάθης Μιχαηλίδης δίνει τις τελευταίες οδηγίες στα κορίτσια του χορευτικού των Ποντίων
Λίγη ανάπαυλα της Νατάσας και του κάμεραμεν, πριν αρχίσουν την ...επίθεση
 στους επισήμους, Η άλλη φωτογραφία μας, ...κάηκε..!!

Συνέχεια της, προς γ. πρόξενο,….

….διαφορετικής άποψης

ΔΕΝ γνωρίζουμε αν το …γράμμα της HELLASNEWS είχε τίτλο «Τρίτη Επαφή προς τον Αξιότιμο και φίλο μας, Πρόξενο Δημήτρη Αζεμόπουλο» ή κάτι άλλο, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα ότι εκεί που …επαίρονταν  για τον …άθλο του …μεγάλου άρθρου τους, προς τον γενικό πρόξενο με τίτλο «Μια διαφορετική άποψη» και θέμα τη χορήγηση των 3 υποτροφιών του κ. Μαντζιάρη, άρχισαν να διαδίνουν, πάντα στο προφορικό, ότι το άρθρο αυτό τους το έστειλαν κάποιες ….αόρατες δυνάμεις από την Κοινότητα, για λογαριασμό της..!!
Οι άνθρωποι, αφού έκαναν την …πατάτα τους, όπως αποδείξαμε σε προηγούμενο σημείωμα, έκαναν την κωλοτούμπα τους, ανακατεύοντας, ως συγγραφείς του, κοινοτικούς παράγοντες, πιστεύοντας έτσι ότι θα μείνει κρυφό το …σχέδιό τους ! Για να περισώσουν μάλιστα, κάποια προσχήματα, «έπνιξαν» την απάντηση του γενικού προξένου σε κάποια άλλη σελίδα με ψιλά-ψιλά γραμματάκια, εν αντιθέσει με το μισοσέλιδο και σε μαύρο φόντο, δημοσίευμά τους προς τον γενικό πρόξενο..!!
Το  δημοσίευμα – «άρθρο» σας κ. εκδότα, είναι μια σκέτη …ασπρόμαυρη φωτογραφεία του συγγραφέα του, ώστε να καταντούν γελοίες οι όποιες προσπάθειές σας για κάλυψη του αόρατου (κοινοτικού;) συγγραφέα…. Αφήστε τον «φίλο σας» γενικό πρόξενο στα υπηρεσιακά του προβλήματα και μη του προσθέτετε τα ό, ποια δικά σας…. Σοβαροί να είμαστε….
ΤΡΙΑ χρόνια χωρίς το Γιώργο…
Ο Κώστας και η Ζωή Κουτρουμπή με τη φωτογραφία του αδικοχαμένου γιού τους Γιώργου
Τρία χρόνια πέρασαν από τον αδόκητο θάνατο του ομογενή μας Γιώργου Κουτρουμπή. Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλει την Παρασκευή το απόγευμα στο κοιμητήριο του Σκάρμπορο, ενώ χθες Κυριακή, τελέστηκε το τριετές μνημόσυνο στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου, χοροστατούντος του ιερέα π. Κωνσταντίνου.
Στη συνέχεια οι γονείς του Ζωή και Κώστας Κουτρουμπής δεξιώθηκαν διακόσιους περίπου καλεσμένους συγγενείς και φίλους στο Kalllys Restaurant. Κατά τη διάρκεια του γεύματος  ευχαρίστησαν τους παρευρεθέντες για την συμπαράστασή τους στο βαρύ πένθος, καθ’όλο  το διάστημα της τριετίας που μοιάζει να ξεκίνησε μόλις χθες !
Αιωνία σου η μνήμη αλησμόνητε Γιώργο….

Κάτι τρέχει στην....


.....Ελληνινοκαναδική Ομοσπονδία του Οντάριο….
 Όλες οι πληροφορίες συγκλείνουν στο ότι κάτι δεν πάει καλά, ειδικότερα τώρα που τα πράγματα αρχίζουν να κατασταλάζουν προς κάποιες θετικές για τον οργανισμό και την παροικία ενέργειες. ΔΕΝ γνωρίζουμε ακριβώς τι συμβαίνει αλλά από κάποια μισόλογα, από δω κι’ από κει, εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ηγεσία της, λόγω ανεπάρκειας, δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά στο ρόλο του ηγέτη ενός τόσο μεγάλου οργανισμού όπως είναι η Ομοσπονδία του Οντάριο η οποία ως δευτεροβάθμιος οργανισμός θα πρέπει να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες της Επαρχίας μας….
Λένε μάλιστα ότι αρέσκεται στη μέθοδο του μαστίγιου και του καρότου ή επί το λαϊκότερο να γλείφει σήμερα εκεί που έφτυνε χτες..!! Παρ’ όλες, πάντως, τις προσπάθειές μας δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες μας αυτές αλλά δεν θ’ αργήσει πολύ αυτή η ώρα…. Εκτός κι’ αν έχει την …διορατικότητα να δει ότι πρέπει να εγκαταλείψει πριν ….εγκαταλειφθεί και να μας απαλλάξει από περεταίρω έρευνες..!!
ΘΑ τα ξαναπούμε σύντομα….  

Monday, February 20, 2012

Εκδήλωση για την Κοινότητα....

Οι συνδιοργανωτές πρόεδροι κ. κ. Χρήστος Κοτσαμποϊκίδης και Μανώλης Μυλωνάκης με προέδρους συλλόγων και οργανώσεων οι οποίοι τίμησαν την εκδήλωση.
ΣΕ μια μισοάδεια αίθουσα του ELLAS Banquet Hall, έγινε το Σαββατόβραδο η εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν τα Δ. Συμβούλια του Συλλόγου Κρητών και της Αδελφότητας Ποντίων, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Η εκδήλωση που έγινε και με την φροντίδα του Γ. Προξενείου, μπορεί να μην είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα ήταν όμως μια καλή ιδέα η οποία αν συνεχιστεί και από άλλους συλλόγους θα φέρει μάλλον κάποια θετικά, για την Κοινότητα, αποτελέσματα, αρκεί οι ό, ποιοι μελλοντικοί διοργανωτές να αφήσουν κατά μέρος τον ερασιτεχνισμό τους, ρωτώντας και κάποιους ….μεγαλύτερους οι οποίοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Διότι με τον χτεσινό ερασιτεχνισμό, ποτέ και τίποτα δεν πρόκειται να πάει μπροστά..!! Ας αφήσουμε όμως τη γκρίνια για να δούμε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση και εν καιρώ, τα ξαναλέμε…!
Το τραπέζι των επισήμων. Οι γ. πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου κ. κ. Αζεμόπουλος και Κιραγκοσιάν, έχοντας στο μέσον τον επίσκοπο Χριστοφόρο. Όρθιες οι κυρίες Μαίρη Φραγκεδάκη και Ειρήνη Κερογλίδου. Αριστερά ο εμπορικός ακόλουθος
Ο κ. και η κ. Θ. Κερογλίδη με τον κ. και την κ. Σ. Κιουλμέτη
Ο κ. και η κ. Ιωάννη Τσάτσου με τον κ. και την κ. Δημ. Γαϊτάνη
Ο κ. και η κ. Χαλκιά με τον κ. και την κ. Ανδρικοπούλου
Ο εκδότης κ. Κώστας Κρανιάς η σύζηγός του γιατρός κ. Αναστασία Κρανιά και η κ. Χριστίνα Ανδρικοπούλου
Ο Αλεβίζος και η Ευαγγελία Αλεβιζάτου με δυο φίλους τους
Η οικογένεια Χρήστου και Σύνθιας Βογιατζή με τις κόρες τους
Χριστίνα και Άννα.
Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής κ. Δημήτρης Κάρας με τον γενικό πρόξενο κ. Αζεμόπουλο, την κουμπάρα του κ. Ειρήνη Κερογλίδου
και την κ. Κουτλεμάνη
Οι κ. κ.  Αλικάκης, Δαλακούρας,  Μάνιος και Τσόπελας,
παράγοντες της ομογένειας
Ευαγγελία - Αλεβίζος Αλεβιζάτος,  Γιώργος Πατεράκης
Και λίγο από χορό. Ειρήνη και Θόδωρος Κερογλίδης, Δέσποινα Γιαννοπούλου και Τερέζα Νικολαϊδης