Search This Blog

Saturday, February 15, 2014

ΟΠΟΥ ...ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ...

Η ...ΒΑΣΊΛΩ ΠΡΩΤΗ.!

Όπου γάμος και χαρά η ...Βασίλω πρώτη.! Και δεν είναι, πρώτη, μόνο στις διάφορες εκδηλώσεις όπου είναι προσκεκλημένη ως παράγοντας της παροικίας μας, αφού κατέχει την θέση της προέδρου σε Καναδοκυπριακό οργανισμό και παράλληλα τη θέση της συμβούλου στην Ελληνική Κοινότητα, αλλά, τελευταία, είναι παρούσα και σε τηλεοπτικές εκπομπές, χωρίς όμως να μιλάει...  Είναι κάτι σαν γλάστρα, ας πούμε, για να διακοσμεί το "στούντιο" και να δίνει, με το κύρος της, κύρος στις ό,ποιες προσπάθειες κάνουν κάποιοι εκβιαστές, απατεώνες και Κοντουρεβυθούλες, για να μαζεύουν χρήματα για τα "Χαμόγελα" και τα  "φιλιά" της ΖΩΗΣ τους...
Ακόμα χειρότερο για σένα είναι το ότι ξέπεσες στα μάτια κάποιων μελών της οργάνωσης όπου προίστασαι, βλέποντάς σε να κάνεις την ταξιθέτρια σε καλλιτεχνική εκδήλωση, με σκοπό να κονομήσουν οι διοργανωτές της.
ΔΕΝ γνωρίζω την κουλτούρα της χώρας σου κυρά Βασίλω, συγνώμη κ. Μάρθαμας ήθελα να πω, αλλά στην Ελληνική Κοινότητα ΔΕΝ έχεις πλέον θέση. Μπορείς να μπεις στην κεντρική, η τη δημοτική, πολιτική σκηνή, αφού το θες, αλλά άσε την φουκαριάρα την Κοινότητα κατά μέρος. Αρκετά υπέφερε και υποφέρει από την ΔεκαΑΙΤΙΑ Μενεγάκη... Τα ξαναλέμε...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΣΑΓΑΝΟ...

Ιστορική ομιλία Μπουτάρη για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη χώρα



Παραθέτουμε την «ιστορική» ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη στο επιστημονικό συμπόσιο του ΑΠΘ με τίτλο ''Ποια Ελλάδα''. (Ακολουθεί σχόλιο.)

Να σας καλωσορίσω και εγώ με της σειρά μου όχι μόνο στη πόλη μας, αλλά και στους χώρους του Δημαρχείου. Όπως πολύ σωστά σκέφτηκαν οι διοργανωτές του συνεδρίου, για να διατυπώσει κανείς προτάσεις για μια καλύτερη Ελλάδα, πρέπει να προσεγγίσει πρώτα τα αίτια της κατάστασης που βιώνουμε. Η ανάλυση αυτή εμπεριέχει τόσο απλές όσο και σύνθετες μεταβλητές...

Οι αιτίες της ελληνικής κρίσης δεν είναι τόσο απλές. Ίσως γιατί η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, αλλά ενός μοντέλου ανάπτυξης που εφαρμόστηκε σε αρκετές ανεπτυγμένες χώρες. Οι ρίζες της

Ο ΜΕΓΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ...

ΕΕΕΡΧΕΤΑΙ !...


Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου η εισήγηση του αντιεισαγγελέα, Ν. Παντελή να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη του Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή, καθώς όπως αποφάνθηκαν οι αρεοπαγίτες η δίωξη σε βάρος του εκδότη-δημοσιογράφου δεν προσκρούει στις Συνταγματικές επιταγές η ρύθμιση του άρθρου 7 του 3943/2011, που προβλέπει αναδρομική ισχύ φορολογικών διατάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας είχε προτείνει να αναιρεθεί μερικώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη σε βάρος του Θέμου Αναστασιάδη, μόνο για το αδίκημα της φοροδιαφυγής ύψους 1,6 εκατ. ευρώ σε βαθμό κακουργήματος, πρόταση που τελικώς δεν έγινε αποδεκτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

 ΛΟΓΟΠΛΟΚΟΣ

Friday, February 14, 2014

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ...

ΜΕ πρώτο τραπέζι πίστα θα (πρέπει να) τιμηθεί απόψε ο μεγάλος χορηγός της επαναλειτουργίας του ΠΑΝ-ΟΡΑΜΑ, κυρ- Καραμουτζούνης...
Είναι, απ' ότι λένε οι κακές γλώσσες, ο άνθρωπος που έβαλε το δεκαχίλιαρο ώστε να αποκτήσει "κύρος" ο παραγωγός μπας και μπορέσει να βάλει στο χέρι μερικά ακόμα γεροντάκια...
Το ότι αποκάλεσε τον γιο του καλλίτερου φίλου του "Χασικλάκι", ή το ότι κατηγόρησε κάποιον άλλο κολλητό του ότι ξεπλένει βρόμικο χρήμα, τι σημασία έχει γι' αυτόν; Αρκεί ο ίδιος να βγει ...αλώβητος από το βρωμόστομά του... φοβούμενος, προφανώς, την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού που "κρύβει" ως επτασφράγιστο.! Δεν πήρε μυρωδιά ο άνθρωπος ότι, ο προστατευόμενός του, το κυκλοφόρησε ήδη ...εμπιστευτικά σε ανθρώπους του περίγυρού του.! Κρίμα και πάλι κρίμα το μπόϊ σου, ρε Γιώργαρε...  Τι άλλο να σου πω; Κάνε τη δουλειά σου... ΌΛΟΙ θα ζήσουμε.! Αφού διάλεξες να αυτο - ρεζιλευτείς, εμείς ΔΕΝ φταίμε... Στο κάτω-κάτω τους φίλους τους διαλέγουμε...

Αυστραλία:

Εφημερίδα της Χρονιάς ο «Νέος Κόσμος»

Η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» ανακηρύχθιηκε η καλύτερη μεταναστευτική εφημερίδα της χρονιάς στη Νέα Νότια Ουαλία, την μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία.
Η δίγλωσση έκδοση της εφημερίδας, που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο (Neos Kosmos Weekend Edition) κέρδισε το βραβείο «Best Print Publication of the Year - Periodicals». Ανακηρύχθηκε δηλαδή, η καλύτερη εφημερίδα για περιεχόμενο και εμφάνιση.
Τα βραβεία αυτά, απονέμονται σε Πολυγλωσσικά μέσα ενημέρωσης της Νέας Νότιας Ουαλίας από το γραφείο του πολιτειακού πρωθυπουργού και είναι γνωστά ως Premier's Multicultural Media Awards.
Η απονομή τους έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο Doltone House του Σίδνεϊ, παρουσία του πολιτειακού πρωθυπουργού Μπάρι Ο'Φάρελ, και του υπουργού Ιθαγένειας, Βίκτωρ Ντομινέλο.


 

ΠΕΡΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΖΩΗΣ...


Εδώ συνεργασία, εκεί συνεργασία,
πού πήγε το χαμόγελο;

Από δω το είχαν, από κει το πήγαν, την ...έφαγαν τη συνεργασία του κύριους Τανάσης με την Κοντουρεβυθούλα, τα παροικιακά blogs, έστω κι' αν "ΔΕΝ τα διαβάζει κανένας".!
Την μυρίστηκε τη δουλειά το δίδυμο των απατεώνων και απέσυραν τη λαχειοφόρο στο όνομα του χαμόγελου, η οποία θα τους απέδιδε ένα αρκετά, γι' αυτούς, καλό ποσό το οποίο θα βοηθούσε να τα φέρουν βόλτα μέχρι την επόμενη αρπαχτή.

Πάτε να δουλέψτε ρε κοπρίτες για να ζήσετε αξιοπρεπώς κι' αφήστε τις απάτες σε βάρος του ανυποψίαστου κοσμάκη...
Βέβαια θα μου πει κάποιος, αν γνώριζαν τη λέξη αξιοπρέπεια θα έκαναν όσα κάνουν; Σωστός ο κύριος...
Θα υπάρξει και συνέχεια...

Thursday, February 13, 2014

Ομογενής απατεώνας έταζε 
θέσεις εργασίας στον Καναδά
Έρευνες των αρχών, ύστερα από καταγγελία θύματος ότι του ...έφαγαν 20 χιλ. $.!! 

Πρόεδρος μεγάλου οργανισμού ο ... "δικηγόρος" ο οποίος τον συναντούσε στα γραφεία της οργάνωσης, του έφτιαχνε κάποια χαρτιά και του υπόσχονταν ...σιγουριά για την εδώ παραμονή του, όπως λέει ο ίδιος.!!! Για λόγους αληθοφάνειας, μάλιστα, ζητούσαν από τον ενδιαφερόμενο πλήθος δικαιολογητικών εγγράφων, ενώ με την καταβολή του ποσού που απαιτούσαν, υπέγραφαν και ένα υποτιθέμενο ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους και σε εταιρείες που είχαν ιδρύσει για τη σοβαροφάνεια του εγχειρήματος...
Τελικά οι καναδικές αρχές τον ξαποστέλνουν στην Ελλάδα με δικά τους έξοδα...
Μόλις έχουμε νεότερα για το θέμα, θα σας ενημερώσουμε...
Εκείνο που έχει τώρα σημασία είναι ΠΡΟΣΟΧΗ στους ηΓΕΤΕΣ ΜΑΣ.!!!

ΞΕΝΗ ΑΝΑ-ΔΗΜΟΣςΙΕΥΣΗ

Όχι, δεν είναι ραδιόφωνο αυτό

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERS

Ξεπατώθηκαν (για να μην πω "ξεκωλώθηκαν" και με ξαναπούνε "αθυρόστομο" πάλι μερικοί), κάποια Part Time εργαζόμενα του εδώ ραδιο σταθμού, να διαφημίζουν τον χορό της απάτης.

Και να το ένα τραγούδι της Αγγελικής μετά το άλλο.. Και να σου τα σποτάκια ενός νέου χαχανούλη που εμφανίστηκε στο σταθμό τελευταία ουρανόσταλτος, και που μόνος του τα λέει και μόνος του γελάει, και ωχ αμάν τι θα χάναμε αν δεν τον ακούγαμε, και να λέει και να επαναλαμβάνει με το σιγοντάρισμα ενός ακόμη μεγάλου εκφωνηταρά δίπλα του: "ναι, θα πάμε, θα γίνει πάταγος.. όλοι στην Άντζελα.., και ναι είναι του Βαλεντίνου.."

Αλήθεια, πόσα σας πλήρωσαν για να μας ζαλίσετε τα ..βαλεντίνια; Γιατί, αν το κάνετε τζάμπα, εκτός από χαχανούληδες, είστε και κοροϊδούληδες. Δε μπορεί τόση διαφήμιση χωρίς φράγκο.. ;
Εδώ τζάμπα δεν το δίνει η μαμά στον μπαμπά.. Πλάκα μας κάνετε;

Και εσύ βρε κοπελάρα μου, που έκανες μαζί του τη διαφήμιση, σε θαύμασα. Τι χάρη, τι φινέτσα, τι



Σε μια πρωτοποριακή κίνηση αναμένεται να προβεί ο δήμος Τρικάλων, που βραβεύτηκε το 2009 ως μια από τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου.

Επειτα από διαγωνισμό που διεξήχθη μεταξύ 11 ευρωπαϊκών πόλεων, στα Τρίκαλα και σε άλλες

Η λύση του Κυπριακού θα αφήσει μόνο νικητές.!

Δήλωση Γιώργου Παπανδρέου 
για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Η συμφωνία μεταξύ του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου στο Κοινό Ανακοινωθέν, που άνοιξε το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, αποτελεί μια ισχυρή βάση διαλόγου ο οποίος μπορεί να οδηγήσει σε μια λειτουργική και βιώσιμη λύση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να τεθεί, επιτέλους, ένα τέλος στο απαράδεκτο διχοτομικό στάτους κβο.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής και εγώ προσωπικά στηρίζουμε τους δύο ηγέτες στην προσπάθεια που

Wednesday, February 12, 2014


ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ...


Είναι αυτή η λογική που όλοι την καταδικάζουν αλλά πολλοί και πολλές την έχουμε κάνει τρόπο ζωής. Λογική σάπια, παλαιοκομματική και εν πολλοίς υπεύθυνη για την σημερινή κατάσταση στη χώρα.
Ο παλαιοκομματισμός δεν είναι φαινόμενο που έχει να κάνει με ηλικίες, είναι νοοτροπία και στάση ζωής με στόχο την ανέλιξη και την καριέρα. Δεν έχει να κάνει με την συμμετοχή στα κοινά ως τρόπο συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, έχει να κάνει με την αξιοποίηση κάθε μέσου θεμιτού και αθέμιτου για την απόκτηση κάθε είδους εξουσίας, κομματικής, πολιτικής, αυτοδιοικητικής και τελικά οικονομικής. Και βεβαίως είναι φαινόμενο διαπαραταξιακό.

Ο Αντώνης Καρράς μιλούσε συχνά και πολύ σοφά για κάποιους «ιδιαίτερα γερασμένους» νεολαίους σε σχέση με την πολιτική τους συμπεριφορά. Και ασφαλώς ισχύει και το θετικό αντίστροφο για


ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ
Toυ δημοτικού, ηλικιωμένοι και χωρίς πληροφόρηση από το διαδίκτυο οι ψηφοφόροι της ΝΔ

Συνταξιούχοι: ΝΔ 32,7%, Οικιακά: ΝΔ 24,7%, Φοιτητές: ΝΔ 9,6%,

Απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ: ΝΔ 14,5%, Απόφοιτοι δημοτικού: ΝΔ 30,3%,

18-24: ΝΔ 7,3% - 25-34: ΝΔ 21,8% - 35-44: ΝΔ 25,3% - 45-54: ΝΔ 23,4% -
55-64: ΝΔ 31,6% - 65+: ΝΔ: 49,4% -

Παρότι οι ηλικιωμένοι ήταν και θα είναι πάντα ψηφοφόροι της ΝΔ και άλλων ακροδεξιών συντηρητικών συμμοριών ότι κι αν τους κάνουν, αξίζει αναφοράς το ότι είναι και το κοινό το οποίο έχει μηδαμινή πρόσβαση σε εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης όπως το ίντερνετ και βασίζει την ενημέρωσή του κατ΄ αποκλειστικότητα στους Μπόμπολες-Ψυχάριδες και Αλαφούζους.



H 29χρονη Ελληνίδα που πήγε πριν 5 χρόνια στην Αυστραλία και σήμερα είναι ανάμεσα 
στις 50 πιο επιτυχημένες επιχειρηματίες

Πριν από πέντε χρόνια πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στην Αυστραλία. Σήμερα, η Δήμητρα Μαρκογιαννάκη μπορεί να πει με σιγουριά ότι έκανε τη σωστή κίνηση. Γιατί στα 29 της θεωρείται μία από 50 πιο επιτυχημένες νέες γυναίκες επιχειρηματίες της χώρας.

Αφού σπούδασε αγγλική φιλολογία στην  Ελλάδα, μπήκε στο αεροπλάνο και έφτασε στη Μελβούρνη για το μεταπτυχιακό της στο Global Media Communication. Αρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος», αλλά στη συνέχεια άλλαξε για μία ακόμη φορά

Και η Βοζεμπεργκ δικαιώνει Παπανδρέου
Τερμάτισε η πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπερκ, και παλαι ποτέ κολλητή του Σαμαρά και επιβεβαίωσε τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου προκειμένου να τονίσει την έλλειψη πολιτικής βούλησης εναντίον όσων έβγαλαν παράνομα χρήματα στο εξωτερικό.
«Λεφτά υπάρχουν. Από τις λίστες Λουξεμβούργου, Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, από 22 δις. των εμβασμάτων, από τις offshore, από… Πολιτική βούληση υπάρχει;», έγραψε η γνωστή δικηγόρος, στρέφοντας τα βέλη της προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Μα εκείνον που είχε την πολιτική βούληση δεν τον αφήσατε να ολοκληρώσει το έργο του κ. Βόζεμπεργκ.
«Ελλάδα και  Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθούν στο πλευρό της Τυνησίας" 
διαβεβαίωσε ο ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλος στην τελετή υιοθέτησης του νέου Τυνησιακού Συντάγματος

«Η Τυνησία διαδραματίζει έναν σημαντικό και σταθεροποιητικό ρόλο στον αραβικό κόσμο και στην Μεσόγειο Η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταθούν στο πλευρό της στηρίζοντας τις προσπάθειες της» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος στον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τις αρχές της χώρας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην επίσημη τελετή υιοθέτησης του νέου Τυνησιακού Συντάγματος που διεξήχθη στην Τύνιδα.

Εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδος ο κ. Γεροντόπουλος συνεχάρη τον λαό και τα πολιτικά κόμματα της Τυνησίας, για τις προσπάθειες τους για την δημοκρατία, την ειρήνη και την

Tuesday, February 11, 2014

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ζ. Κ. ΤΡΙΣΕ




Αξίζει να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Ζαν Κλοντ Τρισέ στο Mega [κλικ στο screenshot] η οποία αποτελεί την καλύτερη μαρτυρία των ορθών εθνικών χειρισμών κατά τη διάρκεια της κρίσης και της ένταξής μας στο μνημόνιο. Επιτρέψτε μας στο συγκεκριμένο ποστ να μην εστιάσουμε τόσο στη συνέντευξη αυτή καθαυτή αλλά στην τεχνική που χρησιμοποίησε η δημοσιογραφική ομάδα του mega, καθώς ετοίμασε μία σειρά ερωτήσεων με μοναδικό σκοπό να εκθέσει της κυβέρνηση Παπανδρέου και να τον θέσει στο επίκεντρο του προπαγανδιστικού μηχανισμού του ομίλου.

Σας παραθέτουμε τις 3 ερωτήσεις-παγίδες με τις οποίες επιδίωξε το mega να παγιδέψει τον Τρισέ και τελικά αποδείχθηκαν μπούμεραγκ για τους ίδιους...
Στην πρώτη ερώτηση η πρόθεση του Mega είναι να αποδεχθεί ο Τρισέ λάθη στη συμφωνία του μνημονίου και η φράση του αυτή να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως τίτλος για να πλήξει τους

ΑΝΑΔΗΜΙΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΜΑΚΕΔΝΟΣ"


Η συνεργασία... 
Προσέξτε Πατριώτες!

Από περιέργεια παρακολουθήσαμε το "Πανόραμα" του Θανάση από το Odyssey TV καθώς πληροφορηθήκαμε πως ξανάρχισε τις εκπομπές του. Τώρα πως, γιατί και ποιός πλήρωσε τον γαμπρό... είναι ένα θέμα που δεν μας αφορά και δεν ασχολούμαστε με αυτό. Πρόβλημα αυτού που πλήρωσε..

Σε πρόσφατη ανάρτηση μας με τιτλο "Προσέξτε Πατριώτες"θέσαμε κάποιους προβληματισμούς και ερωτήσεις αναφορικά με τον "φιλανθρωπικό" χορό, έτσι πλέον διαφημίζεται, και τη συμμετοχή του "Χαμόγελου Ζωής", προσπαθώντας να καταλάβουμε και να μάθουμε ποιούς εκπροσωπεί και τι σκοπό έχει αυτό το "χαμόγελο".

Ακούγοντας την συνέντευξη των δύο αντιπροσώπων στην εκπομπή του Θανάση, τα ερωτήματα μας είναι πλέον πιο ισχυρά γιατί απλούστατα στο μόνο που επικεντρώθηκαν οι αντιπρόσωποι του "Χαμόγελου της Ζωής" ήταν στο να ζητούν από την παροικία να βοηθήσει το λαχείο που θα κυκλοφορήσει εκείνη την ημέρα. Καμία άλλη ενημέρωση. Ούτε από που προέκυψε ο "οργανισμός" αυτός, ούτε πως και που διατίθενται τα χρήματα..

Εντύπωση μας έκανε η παρουσία και συμμετοχή της κ. Μάρθας Χέντυ και αναρωτηθήκαμε πως ένας εκλεγμένος σύμβουλος της Κοινότητας συμμετέχει σε ένα "γκρίζο" οργανισμό και σε μία προσπάθεια που έχει προξενήσει "γκρίζες" εντυπώσεις στη παροικία. Ο άλλος κύριος που ήταν παρών, άγνωστος παροικιακά, φαινόταν πιο πολύ φοβισμένος παρά διαθέσιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις.. Η όλη "συνέντευξη" μας θύμισε την λαϊκή παροιμία "όπου γάμος και χαρά.. η κουτσή Μαρία πρώτη.."

Φυσικά τα blogs της παροικίας είναι τα μόνα που έχουν ασχοληθεί με το θέμα, καθώς τα παροικιακά Μέσα Ενημέρωσης, ενώ γνωρίζουν, ενώ οι εκδότες τους το συζητούν στα πηγαδάκια.., ασχολούνται μ' αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά. Κάλυψη εκδηλώσεων με φωτογραφικό ρεπορτάζ..

Εμείς επιμένουμε.. Κάτι δεν μας μυρίζει καλά... Προσέξτε Πατριώτες!

Posted by IΔΑΣ

Monday, February 10, 2014

Γράμμωσέ μας Γιάννη vol. 2
 

Μετρούσαμε αντίστροφα για το πότε θα απαντήσει η πένα-ναυαρχίδα του ΔΟΛ Γιάννης Πρετεντέρης στην ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου. Σήμερα έφτασε η ώρα και το epikairo σχολιάζει..

[via: Ta Nea] Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε πολιτικός δικαιούται να έχει για τις επιδόσεις του την πιο θετική γνώμη - ακόμη και αν είναι διαφορετική από τη γνώμη των υπολοίπων.

Όταν στο όνομα της Δημοκρατίας καταργούμε την …. Δημοκρατία

Πως αλήθεια μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν δεν παρέχουμε το δικαίωμα στους πολίτες που ζουν νόμιμα στη χώρα μας να συναποφασίζουν και να συνδιαμορφώνουν την καθημερινότητά τους, έστω σε επίπεδο Δήμου ή κοινοτικό;

Πόσο πράγματι αντιπροσωπευτική είναι η δημοκρατία, όταν οι φορολογούμενοι πολίτες σε ένα δήμο χωρίζονται σε κατηγορίες με διαφορετικά δικαιώματα.
Πόσο συμβαδίζει με την πολιτική ηθική και τη Δημοκρατία να «πανηγυρίζει» η Ελληνική Πολιτεία για

Ραγκούσης: Κακοποιούν την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, κατάντια να θεωρούνται εμμονές οι αρχές
 Σημερινή δήλωση του πρώην υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση μέσω τουFacebook για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών, για την ψήφο των ομογενών και των μεταναστών και για τη μείωση του ελέγχου του μαύρου χρήματος στις προσεχείς εκλογές:

Πρώτον: η Ελλάδα δεν είναι ούτε θα γίνει κανονικό κράτος όσο δεν σέβεται τους κανόνες.
Και αν μιλάμε για κανόνες, ξεκινάμε από τους κανόνες λειτουργίας της δημοκρατίας, με πρώτο το θεσμικό πλαίσιο, των εκλογών.

Πριν τέσσερα χρόνια, κατά την επεξεργασία του Καλλικράτη, προωθήθηκε και ψηφίστηκε μια μείζων μεταρρύθμιση, η διενέργεια του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ταυτόχρονα με τις



Η αθλιότης της πολιτικής σήμερα ιχνογραφείται -δυστυχώς- και από τα πεπραγμένα αυτών των ανθρώπων που μόλις αντιλήφθηκαν ότι το πλοίο βουλιάζει, πήδησαν σε σκάφος [κατά τη γνώμη τους] ασφαλέστερο, εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ: 

Τσουκαλάς, ένας δια βίου συνδικαλιστής, τοκιστής και σουλατσαδόρος
Μητρόπουλος που εκμεταλλεύτηκε τον πόνο δεκάδων απολυμένων για να εισπράττει,
Κουρουμπλής για τον οποίο οι Αιτωλοακαρνάνες [τουλάχιστον όσους εγώ γνωρίζω και τυχαίνει να γνωρίζω πολλούς] δεν έχουν να πουν καλή κουβέντα [ακόμα απορώ πότε πρόλαβε και διάβασε τα

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...




του Γιάη Παντελάκη

Πέρασε σχεδόν απαρατήρητο απο τον δημόσιο διάλογο και αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί δεν εχουμε περιθώρια για τέτοιες συζητήσεις. Ειναι πολυτέλεια να μιλάμε τώρα, γύρω από τα δικαιώματα των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας. Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια. Εδώ, πρέπει να προσεγγίσουμε όσους κατευθύνονται στο νεοναζιστικό μόρφωμα, υιοθετώντας (έστω εν μέρει) τις λογικές του, για τέτοια θέματα θα μιλάμε;

Μια ημέρα πριν, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης κατέθεσε μια τροπολογία στη Βουλή με την οποία (όταν ψηφιστεί), αφαιρείται το δικαίωμα του "εκλέγειν και εκλέγεσθαι" στις δημοτικές
Αυστραλία: Το κέντρο της Μελβούρνης πλημμύρισε από Ελλάδα

του  Σ. Χατζημανώλη

Πάνω από 120.000 άτομα εκτιμάται ότι έδωσαν το παρόν στο διήμερο υπαίθριο γλέντι του φεστιβάλ «Αντίποδες» που έγινε στο κέντρο της Μελβούρνης παρουσία του Αυστραλού πρωθυπουργού, Τόνι 'Αμποτ και σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας της Αυστραλίας αλλά και της πολιτείας της Βικτώριας.

Όλοι τους δε εξύμνησαν την Ελλάδα και τον ελληνισμό της Αυστραλίας. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μελβούρνη ειδικά για το Ελληνικό Φεστιβάλ και επέστρεψε στο Σίδνεϊ λίγες ώρες αργότερα ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, πραγματοποίησε πτήση πέντε ωρών για να βρεθεί με την ομογένεια.

«Θέλαμε να έρθουμε και να τιμήσουμε τον Ελληνισμό της χώρας. Μια κοινότητα που τιμά την

Sunday, February 9, 2014


Μαριλένα Κοππά : Οι δικαστές επιλέγουν να κρίνουν με βάση το νόμο του αίματος...

Καταργείται με τροπολογία το δικαιωμα εκλεγειν και εκλεγεσθαι για μακροχρόνια διαβιουντες στην Ελλάδα και ομογενεις για τις τοπικες εκλογες.. Προηγήθηκε αποφαση του Συμβουλίου Επικρατειας για αντισυνταγματικότητα του σχετικου νομου Ραγκούση. Οι δικαστές επιλέγουν να κρίνουν με βαση το νομο του αίματος. Και απο την ηγεσια του ΠΑΣΟΚ, του κόμματος που εισηγήθηκε αυτο το προοδευτικο, δημοκρατικο μέτρο ουτε μια κουβέντα. Ο καθεις επιλέγει που τοποθετείται στο δημοκρατικό τοξο: δεξια ή αριστερά. Δικαίωμά του. Ας μη μιλάμε ομως για κεντροαριστερά..
Μη προσβάλλουμε τις λέξεις...