Search This Blog

Saturday, October 4, 2014

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΞΕΝΙΤΙΆ...


Έφτασαν σήμερα στο Τορόντο οι συντελεστές της Αυριανής εκπομπής "Στην Υγειά μας Ξενιτιά" την οποία οργανώνει η Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο στο Spirale banquet Hall και παρουσιάζει ο δημοφιλής ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος.
Τους συντελεστές της εκπομπής δεξιώθηκε πριν από λίγο η Ελληνική Κοινότητα με τον γενικό γραμματέα της κ. Ερμή Ιορδάνους σε γνωστό εστιατόριο της πόλης μας.

Αύριο, λοιπόν, στις 5 το απόγευμα, όσοι προμηθευτήκατε εισιτήρια, αλλά και όλοι οι ξεχασιάρηδες, έξω από το Spirale, διότι όλο και κάποιες ακυρώσεις μπορεί να συμβούν για διάφορους λόγους.
Παρακολούθηση ζωντανής εκπομπής "Στην Υγειά μας" μόνο μια φορά μπορεί να συμβεί στη ζωή του καθένα μας.
Προσπαθήστε το..
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την υποδοχή των συντελεστών.




ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Τα φιλαράκια τα καλά...

"Οι γνήσιες φιλίες και επαγγελματικές συνεργασίες πάντα συνεχίζονται στην οικογένεια της Hellas News. Προ ημερών πέρασε από τα γραφεία μας και ήπιαμε ελληνικό καφεδάκι ο εκ των πρωταγωνιστών της ανεπανάληπτης επιτυχίας φέτος του καλοκαιριού, του Festival of Festivals, o γνωστός επιχειρηματίας κ. Νίκος Ζαραφωνίτης, ο έτερος ήταν στη Ν. Υόρκη ο φίλος Τζιμ Αναστασιάδης . Λέτε να σκάσει …. κάτι καινούργιο; Είδομεν!"

Με αυτό το λιτό, αλλά μεστό σε περιεχόμενο, κείμενο, μας ενημερώνει ο μέγας αρχιερέας της δημοσιογραφίας για την επίσκεψη του φεστιβαλικού συνεργάτη του στα γραφεία της εταιρείας τους.
Και ευτυχώς που μας καθησύχασε διότι η παροικία άρχισε να ανησυχεί για τις σχέσεις τους και κατά πόσο θα συνεχίσουν να της προσφέρουν τέτοιες "ανεπανάληπτες επιτυχίες", όπως του Καλοκαιριού.
Η επίσκεψη αυτή, πέρα από το εθιμοτυπικό της μέρος που συμπεριελάμβανε εκτός από καφεδάκι και την είσπραξη των τελευταίων κερδών, μετά την εκκαθάριση των λογιστικών, είχε και συζήτηση για τις επόμενες παραγωγές τους, ως ομάδα γνήσιων φίλων και συνεργατών. Τούτο προκύπτει από το υπονοούμενο "λέτε να σκάσει ...κάτι καινούριο;"
Βέβαια, εκεί μέσα τι άλλο από μπόμπα μπορεί να σκάσει, αλλά ας το παραβλέψουμε προς ο παρόν...
Πάντως είναι ευτύχημα για την ομογένεια ότι οι γνήσιες φιλίες και επαγγελματικές συνεργασίες πάντα συνεχίζονται, έστω κι' αν χάσει και κάποια χρήματα, όποιος, βέβαια, έχει... Να μου το θυμάστε όμως: Μετά τα κέρδη του φεστιβάλ, αυτή η τριάδα θα ξανατολμήσει κάτι ακόμα πιο μεγάλο για ακόμα πιο πολλά κέρδη. Οι επιχειρηματίες αυτοί είναι αχόρταγοι και δεν θα αφήσουν χώρο για κανέναν... Θα τα ξαναπούμε...

Μια πολύ ...σαφής απάντηση.!

Γράφει ο ...ανεπανάληπτος στα απομνημονεύματά του, συγνώμη στα παραλυώμενα ήθελα να πω:

"Όπως βλέπουμε η κοινότητα του Ι.Ν Αγ. Παντελεήμονα έχοντας στην επετειακή τους χοροεσπερίδα για τα 25 χρόνια της την ανεπανάληπτη Άννα Βίσση έχει ήδη 1300 εισιτήρια πουλημένα χωρίς να τους στοιχίσει δολάριο παραπάνω εκτός από τη διαπραγματεύσιμη αμοιβή της. Η τιμιότητα λοιπόν και η αγάπη- εμπιστοσύνη του κόσμου στην Κοινότητα αυτή τους κάνει να μεγαλώνουν και να μεγαλουργούν με ΕΡΓΑ –ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ με κοινό γνώμονα την ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ!!!"

Και φυσικά βλέπουμε την τιμιότητα, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου στην Κοινότητα αυτή αλλά ΔΕΝ βλέπουμε ΠΟΣΑ δολάρια θα τους στοιχίσει η "ανεπανάληπτη" κ. Βίσση. Εκείνο όμως το "από τη διαπραγματεύσιμη αμοιβή της", ΔΕΝ μας εμπνέει ούτε τόση "τιμιότητα" αλλά ούτε  και "εμπιστοσύνη". Μήπως είναι λίγο αργά, πλέον, για "διαπραγματεύσιμη αμοιβή" της; Μήπως τα ...μπουχλούκια αυτά βολεύουν κάποιους; Τι έχει να πει ο Άρχοντας πρόεδρος ή έστω ο ιερατικώς προϊστάμενος; Αρκούνται στις δηλώσεις του ...εκπροσώπου τους επί του Τύπου, ή βολεύονται στη σιωπή τους; Δεν βλέπουν ότι οι δημοσιεύσεις του για την αυτοδιαφήμισή του τους εκθέτουν; Εμείς πάντως, αρκούμαστε και σε απάντηση με ...διαρροές  μέσω του εκπροσώπου τους.!!
Τέλος, τώρα που άρχισε ο διάλογος, θα τα ξαναπούμε...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ...

Διαβάζω στη φυλλάδα της κατινιάς ένα υστερόγραφο που λέει:

"Υ.Γ: Κάποια στιγμή θα αναφερθούμε πως την «πάτησαν» κάποιοι οργανισμοί που συνεργαστήκαν με αετονύχηδες όπως φέτος το καλοκαιράκι που πλήρωσαν έναν καλλιτέχνη 16.000 δολάρια ενώ η κανονική του αμοιβή ήταν μόνο 3.000 δολάρια…."

Και φυσικά έχει δίκιο.! Ύστερα από "45 συναπτά έτη" δημοσιοκαφρίας και καλλιτεχνικών παραγωγών, έχει σίγουρα το δικαίωμα να κανονίζει τις τιμές των καλλιτεχνών από την Ελλάδα. Τι θα πει κύριε 16.000 $ για έναν καλλιτέχνη και όχι 3; Τα ...τρία  και πολλά του ήταν. Έτσι δεν τους πλήρωνε αυτός τα παλιά καλά χρόνια; Για ρωτήστε και την Μοσχολιού... Εντάξει πέθανε αλλά ζει ο Γιάννης ο πολλαβαρύς ο οποίος ήταν τότε συνεργάτης του και γνωρίζει ότι τους πλήρωνε με τη χειρονομία του προς τα τρία...  Κάπως έτσι θα έπρεπε να κάνει και το ΒΙΑ της Ντάνφορθ. Σωστά;
Τώρα θα μου πείτε γιατί ασχολούμαι με τέτοιες μ@λ@κιες. Ε, ο διάβολος τι έκανε όταν δεν είχε δουλειά; Έτσι ακριβώς...

ΜΟΝΟ ΤΟ CASH ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.!!!

Αγαπητέ Αντίποδας, έτυχε να πέσει στα χέρια μου ένα κομμάτι από μια ελληνόφωνη εφημερίδα του Τορόντο, στο οποίο διαβάζω:


"Με όλη την ευγένεια, διακριτικότητα και σεβασμό στην αγαπημένη μας Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο

Αξιότιμοι κύριοι επειδή ο Ελληνισμός του Τορόντο λίγο τον ενδιαφέρει τι έκανε ο Κουρτέσης πριν 50 χρόνια ΚΑΙ επειδή είναι περίεργος να ξέρει που πάνε τα ΚΟΙΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, σας παρακαλούμε θερμώς εάν δεν σας ενοχλούμε με τα γραφόμενα μας και επειδή είμαστε λάτρεις της τιμιότητας σας και εάν πάλι δεν σας ενοχλούμε επειδή ξέρουμε ότι έχετε αρκετά εσωτερικά προβλήματα – άλλοι φεύγουν ίσως και άλλοι φεύγουν και ξανάρχονται, φυσικά είναι κάτι που δεν μας απασχολεί. Σας παρακαλούμε πάντα ταπεινά και με ευγενικό τρόπο θα δώσετε κανέναν απολογισμό για το πολύ CASH ΧΡΗΜΑ που περνάει από τα χέρια σας."

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω κ. Αντίποδας, δεν απασχολεί τον κ. δημοσιογράφο αν "άλλοι φεύγουν ίσως και άλλοι φεύγουν και ξανάρχονται" (τι ασύντακτη σύνταξη, ούτε αγροτική να ήταν) για να διοικήσουν την Κοινότητα, αλλά μόνο το "CASH ΧΡΗΜΑ" (άμα ξέρεις πολλές γλώσσες...) τον απασχολεί; Και για να σταματήσει αυτή η φάμπρικα, προτείνω να τον κάνουν ταμία του οργανισμού μπας και κοιμάται τα βράδια... Διότι θα τον χάσουμε από την αγωνία του, τι γίνονται τα CASH, που πάει το CASH και γιατί δεν δίνουν απολογισμό για τα CASH, στα μέλη τους, επί 24ώρου βάσεως κ. λπ. Διότι πετάγεται στον ύπνο του από την αγωνία, απ' ότι εμπιστεύτηκε ο κεφτές σε κάποια δικιά της. Τι άλλο να πω ο φουκαράς..... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Friday, October 3, 2014

Γράφει η κυρα-Κατίνα...

"Ακάλεστος δεν πας πουθενά, εκτός εάν πληρώσεις",  και συνεχίζει:

"Ακούσαμε κάπου ότι δεν θα παρευρεθεί το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας σε κάποιες εκδηλώσεις… Μα για να παρευρεθεί πρέπει νομίζω να τους προσκαλέσουνε και από
ότι μπορούμε να ξέρουμε ούτε καν σκέφτηκαν να τους προσκαλέσουν. Εξ’ άλλου για ποιο λόγο; Τα show είναι γι’ αυτούς που πληρώνουν και οι επίσημοι είναι Ο ΛΑΟΣ – Ο ΟΜΟΓΕΝΗΣ που
πληρώνει…"

Λέμε, τώρα, εμείς: Οι αποτελούντες το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας - Αρτεμάκης, Νίκωνας και Ερμής- είναι ανάμεσα στους πιο πλούσιους ομογενείς της παροικίας μας και το τελευταίο που θα τους ενδιέφερε είναι να πάνε τσάμπα σε μια εκδήλωση για να φάνε ένα πιάτο φαϊ. Αστεία πράματα, όπως ακριβώς και ο συντάκτης της είδησης. Τώρα στο ...ψητό. Ένας εκ των παραπάνω, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν θα εκπροσωπηθεί επίσημα η Κοινότητα στην εκδήλωση της ενορίας των βορείων προαστίων, είπε πως Όχι αν δεν προσκληθεί επίσημα. Τούτο ερμηνεύτηκε ως "τζάμπα" πρόσκληση από τους αρμόδιους της εκδήλωσης και το μετέφεραν ως ζητιανιά στον ...αποκλειστικό  εκδότη-παραγωγό και φίλο τους ώστε μέσω αυτού να γίνει κτήμα των (πολύ λίγων, είναι αλήθεια)  ομογενών.! Ποιος το μετέφερε δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, αλλά λέγεται ότι είναι ο (ιερατικώς) προϊστάμενος του οργανισμού που διοργανώνει την εκδήλωση.
ΑΝ τώρα εννοούσε τους ηΓΕΤΕΣ των δυο μΕΓΑΛΩΝ ομογενειακών οργανισμών με το ίδιο όνομα, δεν το γνωρίζω...
Πάντως "ουδέν κρυφό ...από τον Ήλιο" που λέει και ο ...παγκόσμιος.!

Στο καυτό μέτωπο της Αμφίπολης ο Γιάννης Πρετεντέρης


Δημοσκοπική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας; Δημοσιονομικός εκτροχιασμός; Παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση; Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας; Είναι αυτά σοβαρά θέματα να ασχοληθεί μια πολιτική εκπομπή; Όχι φυσικά.

Γι' αυτό και ο θρυλικός ρεπόρτερ Γιάννης Πρετεντέρης ξεκινά την τηλεοπτική σεζόν της Ανατροπής με ένα αφιέρωμα στην...Αμφίπολη, για την οποία μάλιστα αναγκάστηκε να βγει από το στούντιο και να επισκεφθεί και μέρη εκτός Αθηνών.

Σε περίπτωση πάντως που πέσει η πολυχρονεμένη μας κυβέρνηση, προτείνω η Ανατροπή να αγνοήσει τις εξελίξεις και να ασχοληθεί με την εξαφάνιση της χελώνας καρέτα-καρέτα στη Ζάκυνθο ή με τη βία στα γήπεδα.









Dear Neighbour,

You know that by working together our community has accomplished a lot in the past four years, despite the many challenges.

I was pleased to champion our shared community values at City Hall by:
getting the rapid transit lines on Sheppard, Finch and Eglinton back on track
investing in our youth through school nutrition and recreation programs
fighting cuts to our public library system and improving child care programs
developing job creating strategies and protecting employment landsThere is though much work to be done - from transportation congestion to taking care of our Seniors. We have to build new public transit infrastructure and improve day-to-day TTC service. We need to implement a complete streets program so roads are designed to meet the needs of all users – cyclists, pedestrians, transit users, motorists, people with mobility issues, including Seniors. You can read more about my transit vision on my website.

You may have received one of the smear flyers - from persons unknown - claiming I have a bad attendance record. If you check the article cited, you will see I am in the top 11 for attendance. You can read more about that on my website.

You can also read some testimonials about my work as City Councillor.

I hope that you will support my re-election so we can continue to work together to build a prosperous, sustainable, caring Toronto with safe, liveable neighbourhoods.

Please also consider volunteering, donating, or taking a sign.

You can reach me at mary@maryfragedakis.ca or call the campaign office at 416-425-2900.

Working for you,





Thursday, October 2, 2014

Μια μεγάλη έρευνα ολοκληρώθηκε...


Πληροφορίες μας λένε ότι εβδομαδιαία εφημερίδα του Τορόντο κυκλοφορεί αύριο με ένα, μεγάλου ενδιαφέροντος, θέμα, ειδικού επιτετραμμένου συνεργάτη της, από τον οποίο τη σκυτάλη θα παραλάβει, ως συνήθως ο εκδότης. Τα μάτια σας 14 ώστε να προλάβετε ένα ...συλλεκτικό αντίτυπο.!
Μέχρι στιγμής το θέμα αναπαρήγαγαν 265.000 μλογκς και όλες οι σοβαρές αθηναϊκές εφημερίδες όπως η Espresso, ας πούμε... Αυτά για τώρα, ενώ τα επίλοιπα όταν και αν επαληθευτούν οι πληροφορίες μας...

Με χρονοκαθυστέρηση

Κλείνοντας δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο βαρύ πρόστιμο που επέβαλε το ΕΣΡ στον Alpha για την εκπομπή του Λαζόπουλου. Αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο τέτοιου ύψους πρόστιμο που του επιβάλλουν (30.000 ευρώ), και αυτό γιατί κατά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου αποκάλεσε τη χώρα «μπουρδέλο». Αν βρεθεί έστω και ένα μέλος του ΕΣΡ που να μην έχει ανάλογη άποψη εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη, που λέγαμε παλιά, πριν γίνει τρέντι το piercing στη μύτη. Εκτός πια και αν τους «χάλασε» το γεγονός ότι ο τύπος πρόσθεσε ότι όπως σε κάθε μπουρδέλο «άλλαξαν πουτάνες».
Γιατί τα λέω αυτά; Διότι δεν καταλαβαίνω την
όψιμη ευαισθησία του ΕΣΡ γι' αυτόν τον τύπο. Εδώ για χρόνια, και ειδικά επί Παπανδρέου, βυσσοδομούσε ανενόχλητος. Τώρα, επί «Αντώνη, Αντώνη, τράβα την περόνη», ενοχλήθηκαν τα μέλη του;
Γ Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Wednesday, October 1, 2014

ΤΑ ΚΟΓΚΡΕΣΑ...


Συνάντησα στο δρόμο μου ένα μεγαλοστέλεχος των Ελληνοκαναδικών ...Κογκρέσων και τον ρώτησα πώς πάνε οι δυο μΕΓΑΛΟΙ αυτοί ομογενειακοί οργανισμοί.
Α, δεν τάμαθες;, μου λέει. Δεν έχω σχέση μαζί τους διότι δεν υπάρχουν στην ουσία, όπως έγραψε ο μητροπολίτης στην "Ο. Π." Και το ταμείο, τι έγινε; ξαναρωτάω. Ούτε ταμεία μα ούτε και γραφεία υπάρχουν, μου λέει. Μόνον δύο πρόεδροι έμειναν με τις δύο καρέκλες κολλημένες στους κώλους τους και πάνε από δω κι' από κει, μπας και τους καλέσει κανένας για κάνα πιάτο φαϊ και λίγο μικρόφωνο για χ...ερετισμό κι' αυτό είναι όλο. Τώρα αν κάνουν και καμιά αρπαχτή από τίποτα χαρτιά μεταναστευτικά, θα σε γελάσω. Δεν είμαι σίγουρος... Ευτυχώς που νοικιάστηκαν τα γραφεία, μου λέει και σταμάτησε τις γκρίνιες ο πεθερός διότι νόμιζε ότι εγώ φταίω...
Εντάξει, φτάνουν τα νέα για σήμερα... 

Καταρρέει η κυβέρνηση;

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσουν Σαμαράς - Βενιζέλος από την Βουλή

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση που έλαβαν Σαμαράς - Βενιζέλος κατά την απογευματινή συνάντησή τους. Οι δύο συγκυβερνώντες επιχειρούν να επαναβεβαιώσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης και συνδέουν ευθέως την παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά στην εξουσία με τη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
«Η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της και της κοινωνικής κατακραυγής. Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από μία απονομιμοποιημένη Βουλή», ήταν

Tuesday, September 30, 2014

1η ΟΚΤΩΒΡΗ


 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

Κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου ηλικίας, έχει δικαιώματα και αξιώνει καλύτερους όρους διαβίωσης, που δεν θα προσβάλλουν την αξιοπρέπειά του.

Αυτό το ανθρωπιστικό αξίωμα και παράλληλα δημοκρατική αρχή, ισχύει και για την Τρίτη Ηλικία.

Η 1η Οκτώβρη, «Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων», επίσης γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, είναι αφιερωμένη στην τιμή, το σεβασμό και την φροντίδα που οφείλουμε προς τους ηλικιωμένους.

Η Τρίτη Ηλικία έχει εμπειρία, γνώση και πολύτιμο χρόνο. Προσφέρει ανεκτίμητο έργο σε όλη την

Monday, September 29, 2014

Ο Μαυρής η Public Issue και η


Δημοσκοποκρατία


Στο μεταξύ, ευτυχώς που ξεφυτρώνουν από το πουθενά γεγονότα τα οποία μας κάνουν να χαμογελάμε στη σκέψη και μόνο ότι τελικά σε αυτή τη χώρα ο καθένας μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει χωρίς πρόβλημα. Μιλάμε για την τέλεια δημοκρατία! Για την απόλυτη ελευθερία.
Αναφέρομαι στην πρόσφατη δημοσκόπηση που ανακοίνωσε εταιρεία δημοσκοπήσεων ονόματι Public Issue, ανήκουσα σε δημοσκόπο ονόματι Μαυρή και η οποία δίνει σήμερα - σήμερα! - μόνη αυτή προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ 11 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας (το σχετικό σκορ είναι 36-25).
Ο τυπάκος, ο δημοσκόπος, πονηρά σκεπτόμενος το χαρακτηρίζει αυτό «εκτίμηση εκλογικής

Sunday, September 28, 2014

Η Κατίνα ομολόγησε... (τις κατινιές)

Άργησε λίγο παραπάνω απ' ότι θα άρμοζε σε έναν, επί 50 συναπτά χρόνια στο ...επαγγελμα (βρρρρ) δημοσιογράφο, να καταλάβει τις κατινιές του, να τις ομολογήσει και να τις αποκηρύξει τελικά.! Έστω αργά παρά ποτέ... Αλλά γιατί ρε παιδί μου τόσο πολύ; Και να πεις ότι δεν του το είπαμε; Κάθε άλλο. Όλοι οι ασχολούμενοι με τα παροικιακά ΜΜΕ, του το λέγανε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αλλά που να καταλάβει... Εκεί στο ...ψητό της κατινιάς του, αυτός, επειδή του είπαν ότι οι αναγνώστες τέτοια θέλουν. Δεν κατάλαβε όμως ότι εννοούσαν  τους λίγους, μετρημένους στα δάχτυλα αναγνώστες του και όχι την μεγάλη μάζα των ομογενών που είναι σοβαροί άνθρωποι.

ΤΗΝ αγγελία της ...αποκατινοποίησής του, λοιπόν, την μεταφέρει με το παρακάτω κείμενο το οποίο μπορεί μεν να είναι ασύνταχτο αλλά μεταφέρει ξεκάθαρα την ομολογία του ότι όλο αυτό το διάστημα ασχολούνταν με κατινιές και τίποτα άλλο... Τώρα κατινιές τέλος. Ας είναι καλά ο άνθρωπος... Καλοδεχούμενα όλα. Και για να μη λέτε ότι σας κοροϊδεύω, διαβάστε αυτούσιο το δημοσίευμα για να καταλάβετε:

"H γκρίνια φέρνει δυστυχία σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας, είτε είναι κοινωνική, είτε

Από πού πηγάζει το θράσος Σαμαρά;



Ούτε κουβέντα χθες ο Αντώνης Σαμαράς για το έγκλημα Καραμανλή.

Ούτε κουβέντα για τα δύο χρόνια που ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε πέσει στη φωτιά που άναψαν οι προηγούμενοι (και ο Σαμαράς) για να την περιορίσει, ο ίδιος ως «εμπνευστής του αντιμνημονιακού αγώνα», καθόταν απέξω και τους κατηγορούσε ότι ήταν στραβή η μάνικα.

Τα μόνα που έμειναν από τη χθεσινή ομιλία Σαμαρά είναι..

1. Ότι «Εμείς δεν είπαμε ποτέ λεφτά υπάρχουν». Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν τόσο αληθινές δηλώσεις όπως ο Παπανδρέου. Προτίμησαν λοιπόν το «λεφτά μοιράζουμε», είτε δισ. σε

Με αγάπη για τη Θεσσαλονίκη


Εκδήλωση για την παρουσίαση του περιοδικού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Με διάχυτη την αγάπη για τη Θεσσαλονίκη, με θέματα που αναδίδουν το άρωμα και το χρώμα της πόλης αλλά και με τεκμηριωμένη καταγραφή του πολιτιστικού και ιστορικού προσώπου της, κυκλοφορεί ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου το τεύχος 49 του περιοδικού ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚέΩΝ ΠόΛΙΣ.
Ομιλητές της εκδήλωσης :
- Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος της Πολιτιστική Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
- Γιώργος Αναστασιάδης, Ομ. Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας Νομικής Σχολής ΑΠΘ, Συγγραφέας
- Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
Συντονίζει ο Κώστας Δ. Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος, Γεν. Διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας..
Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΊΑ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΑΣ

Ο Τζιμ Καρύγιαννης τιμήθηκε με το Mkhitar Gosh Μετάλλιο

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας στον Καναδά μας ενημερώνει, ότι με διάταγμα του Προέδρου Serzh Sargsyan ο Καναδός πολιτικός Τζιμ Καρύγιαννης έχει τιμηθεί με Mkhitar Gosh μετάλλιο για την ουσιαστική συμβολή στη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο Τζιμ Καρύγιαννης είναι βουλευτής των φιλελεύθερων στο καναδικό Κοινοβούλιο για την περιοχή Scarborough-Agincourt επί 25 χρόνια. Ο κος Καρύγιαννης ως αντιπρόεδρος της Ομάδας Αρμενοκαναδικής Κοινοβουλευτικής Φιλίας, είχε μεγάλη επίδραση στην αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Κοινοβούλιο του Καναδά.

Ο πρώτος Καναδός βουλευτής που επισκεύτηκε τη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και παρακολούθησε το 2012 τις προεδρικές εκλογές.

Το προσωπικό της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας στον Καναδά συνεχάρει τον κ. Καρύγιαννη κατά την παραλαβή της Αρμένικης υψηλότερης τιμητικής διάκρισης που απονέμεται σε ξένο πολιτικό.