Search This Blog

Friday, July 16, 2021

Ο Αντίποδας …κόλλησε στο στομάχι του Μανίκη…

 Διαβάστε τι γράφει ο Μανίκης στην προχθεσινή έκδοση του Βήματος:

«Έκπληκτος βλέπω να εμπλέκονται σε ένα περίεργο κράμα τα «παροικιακά», τα «εκκλησιαστικά», μια «κυρία της Φιλοπτώχου» οι ανώνυμοι αλλά και οι επώνυμοι που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, όπως ο «κ. Αντίποδας του Τορόντο» η κα Ιουστίνη Φραγκούλη, από το Μοντρεάλ, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ που εξέδωσε «Ανακοίνωση» αλλά και όσοι αρέσκονται να ψαρεύουν σε θολά νερά προκειμένου, μέσω των like που κάνουν και κυρίως μέσω των ανώνυμων σχολίων τους στις ιστοσελίδες που προανάφερα, να πείσουν τον εαυτόν τους κυρίως ότι υπάρχουν».

Αντίποδας: Δείτε ποιος μιλάει για «περίεργο κράμα» δημοσιεύσεων.! 

Thursday, July 15, 2021

Το Βήμα, ο κ. Μανίκης και τα 30κοντα αργύρια του Ιάκωβου...

 Ρωτήσαμε την π. εβδομάδα τον εκδότη του Βήματος:

 «Τι γνωρίζετε για τις 30 χιλιαδες δολάρια, τις οποίες ξάφρισε από την Φιλόπτωχο του Μόντρεαλ, ο νέος επίσκοπος Ζινουπόλεως Ιάκωβος; Κυρία της Φιλοπτώχου μας κατήγγειλε ότι απειλήθηκαν από τον αρχιεπίσκοπο και τον επίσκοπο Ζινουπόλεως. Επίσεις, πόσες ημέρες έμεινε στο Μόντρεαλ ο Σωτήριος, προσπαθώντας να ηρεμήσει,- απειλώντας τες με ακοινωνησία - τις κυρίες της Φφιλοπτώχου; Να περιμένουμε κ. Μανίκη κάποια μακροσκελή, μπουρδουκλωμένη,  απάντησή σας, ή μήπως είστε απασχολημένος με τα …ιστορικά κείμενα του Δαπέρη;

Και η «απάντηση που πήραμε ήταν:

Wednesday, July 14, 2021

Από τα «υπόγεια» της Αρχιεπισκοπής Καναδά, στα Μοναστήρια και τους Άμβωνες των εκκλησιών των Τρικάλων…

 Μεγάλη υποδοχή του Πατάρων Αθηναγόρου, από τον «αδελφό» της μεγάλης στοάς, τον Τρίκκης Χρυσόστομο, με τιμές …αρχηγού κράτους.!!!


Και ενώ ο πνευματικός τους παΤΕΡΑΣ, Σωτήριος, εκφράζοντας την μεγάλη του αγάπη διότι …δέχτηκαν να τον νομιμοποιήσουν ως αρχιεπίσκοπο, τους επέτρεψε να φύγουν όλοι μαζί και να πάνε παρεούλα στην Ελλάδα για να ξεκουραστούν, ύστερα από την τόση πίεση του ανώτατου βαθμού του λειτουργήμτός τους και την καταπίεση που δέχτηκαν από τις απαιτήσεις του Σωτήριου, αυτοί γύρισαν όλη σχεδόν τη χώρα τελώντας λειτουργίες, μνημόσυνα και προσευχές υπέρ των αδελφών επισκόπων.

Από την Παρασκευή 16 Ιουλίου...

 Στο 50% της χωρητικότητας η επιτρεπόμενη είσοδος πιστών στους Ι. Ναούς…

Από μεθαύριο Παρασκευή 𝟏𝟔 𝚰𝛐𝛖𝛌ί𝛐𝛖 𝟐𝟎𝟐𝟏 θα επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών με χωρητικότητα 50% για όλες τις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Θείων Λειτουργιών και όλων των ιερών Μυστηρίων.

Η χωρητικότητα
του 50% των τεσσάρων εκκλησιών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, σύμφωνα με τους κανονισμούς της πολιτείας, ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πιστών τα 2 μέτρα, είναι η εξής:

• Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου:
𝟐𝟓𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂
• Ι.Ν. του Αγίου Ιωάννη:
𝟏𝟏𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂
• Ι.Ν. της Αγίας Ειρήνης:7
𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂
• Ι.Ν.Παναγίας:
𝟐𝟖𝟎 ά𝛕𝛐𝛍𝛂

Η είσοδος και συμμετοχή των  πιστών εντός του ναού θα πραγματοποιήται με σειρά προτεραιότητας.

Όλες οι οδηγίες ασφαλείας πρέπει να τηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του Ναού..

Tuesday, July 13, 2021

Αυτό θα πει … «Δημοκρατική Διοίκηση» της Εκκλησίας.!!!

Συνεχίζοντας την …δημοκρατική διοίκηση της Εκκλησίας μας, ο αρχιεπίσκοπος Σωτήριιος καλεί όλες τις Κοινότητες του Καναδά, να λαβουν μέρος με τις  συμβουλές και προτάσεις τους για την καλύτερη οργάνωση του νέου Ελληνικαναδικου Μουσείου της Αρχιεπισκοπής.! Με την πρόσκληση τούτη θα δουν και οι πλέον κακόπιστοι ότι η Εκκλησία στον Καναδά – τουλάχιστον – μόνον δημοκρατικά διοικείται.

Νεότερα για τη Φιλόπτωχο Αγ. Γεωργίου και Επισκόπου Ιακώβου..

 Ενεπλάκη και δικηγόρος στην υπόθεση;

Νεότερες πληροφορίες μας, από αξιόπιστες πηγές, λένε ότι μερικές από τις κυρίες της Φιλόπτωχου του Αγίου Γεωργίου ήθελαν και πρόσφεραν τα χρήματα στον Επίσκοπο Ιάκωβο να ταξιδέψει στην Ελλάδα, ενώ κάποιες άλλες διαφωνούσαν. Λέγεται επίσης ότι στην υπόθεση, πιθανώς έχει εμπλακεί δικηγόρος και για το λόγο αυτό ο Σωτήριος βρέθηκε για αρκετές ημέρες στο Μόντρεαλ ... Η αλήθεια τελικά θα λάμψει, καθ’ ότι ουδέν κρυφό υπό τον Ήλιο.  Πάντως, καλό είναι μην κάνουμε είδωλο τον  Ιάκωβο, όπως προσπαθούν να τον παρουσιάουν ορισμένοι ενορίτες του Μόντρεαλ. Πάντως η επικεφαλής της Φιλοπτώχου αδελφότητας, αν και αναζητήθηκε, δεν βρέθηκε πουθενά, ενώ  ο Ιάκωβος στην Ελλάδα κάνει, όπως λέγεται, ειδικές εμφανίσεις σε διάφορους χώρους, όπως και ο Πατάρων Αθηναγόρας.