Search This Blog

Friday, January 17, 2014

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ


Σήμερα εορτή του Αγίου Αντωνίου,
γιορτάζουν ο πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αντώνης Αρτεμάκης.
Χρόνια Πολλά

Ο Πάνος Μπούσαλης στα Τρίκαλα...

Ο γνωστός στην ομογένεια του Τορόντο, από τις πολλές εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις λακωνικών συλλόγων, Πάνος Μπούσαλης, τραγουδάει αύριο Σάββατο στις 10:30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.
Μεταξύ άλλων θα παρουσιάσει τα τελευταία του τραγούδια από το πρώτο του cd "Γκέμμα" και το δεύτερο που βρίσκετστα σκαριά. 
Μαζί του στο μουσικό αυτό ταξίδι ο Νίκος Παπαναστασίου.
Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία... 

Το σύνθημα εκκίνησης για την κεντροαριστερά δίνει η Εύη Χριστοφιλοπούλου


Η δήλωση Χριστοφιλοπούλου είναι η πολιτική πινελιά που έλειπε από την κεντροαριστερά. Ήδη έχει δημιουργηθεί η πολυπόθητη κοινωνική κινητικότητα στις μάζες και ομάδες ιδεολόγων ξημεροβραδιάζουν κάτω απ' το σπίτι της Υπουργού να τους υποδείξει το επόμενο βήμα. 

Βέβαια, αυτοί ακόμη κυνηγούν τη φευγαλέα νοσταλγία ενός ΠΑΣΟΚ με προοδευτική άποψη, θέσεις, αρχές ενώ η υφυπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη ξόδεψε πολλές από τις δυνάμεις στο κυνήγι της καρέκλας και σκέφτεται να ξοδέψει τις υπόλοιπες καθόμενη σε αυτή και σώζοντας την πατρίδα...

Αυτά βλέπει ο κόσμος και στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO δημοφιλέστεροι βουλευτές Αττικής είναι η Λιάνα Κανέλλη στην Α' Αθήνας, η Σοφία Σακοράφα στη Β' Αθηνών και ο Αλέξης Μητρόπουλος στην Αττική

Thursday, January 16, 2014



Παπανδρέου: Τελικά που θα έβρισκαν χρήματα οι επικριτές μας για να μην γίνουμε Κύπρος;
Παραθέτω την αποψινή ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου:

Ο Επίτροπος Όλι Ρεν, με την απάντησή του σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, επαναλαμβάνει το αυτονόητο, δηλαδή, τις επιπτώσεις που θα είχε το μονομερές «κούρεμα» του χρέους το 2010, μικρό δείγμα των οποίων βίωσε ηΚύπρος πρόσφατα και μάλιστα, χωρίς μια

Παρέμβαση "των 75" στο κείμενο "των 58"

Στα μέσα Δεκεμβρίου τα μέλη της Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ -και όχι μόνο- έλαβαν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στο οποίο καλούνταν από την κίνηση των 58 να εκφράσουν τις σκέψεις τους για το πώς πρέπει να είναι η νέα κεντροαριστερά και πως πρέπει να ονομαστεί η νέα διάδοχος παράταξη.
Τότε εύλογα δημιουργήθηκαν από αρκετούς - μεταξύ των οποίων και της Κίνησης75- αρκετές ενστάσεις.
Ενστάσεις που εκφράστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρική Πολιτική Επιτροπή από

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 'MAKEDNOS'...

Wednesday, January 15, 2014

ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΊΑ...

Το σωσίβιο των Κοινοτήτων μας και της Ομογένειας
Τετρακόσια χρόνια της πιο σκληρής σκλαβιάς, δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν το Ελληνικό Έθνος.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία χρησιμοποίησε τα πιο αποτρόπαια μέσα να εξισλαμίσει τους Έλληνες. Βαρείς φόρους.
Διωγμούς και το σατανικό σχέδιο των γενιτσάρων.
Άρπαζαν τα παιδιά από την αγκαλιά της μάνας τους. Τα εξισλάμιζαν.
Τα πότιζαν μίσος εναντίον της Ορθόδοξης Πίστης και τα έβαζαν να πολεμούν και να σκοτώνουν τους γονείς τους και τα αδέλφια τους.
Και με όλα αυτά, η σκληρή Οθωμανική αυτοκρατορία δεν κατάφερε να εξαφανίσει τους Έλληνες.
Το σωσίβιο του Ελληνισμού στη σκληρή αυτή σκλαβιά των 400 χρόνων, ήταν η Ορθόδοξη πίστη.
Η Εκκλησιά. Ο καλόγερος.
Το κρυφό σχολειό. Είναι αυτό το ίδιο σωσίβιο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί σήμερα για να σωθούν οι Κοινότητές μας και η Ομογένεια.
Η ζωή στον Καναδά δεν είναι σκλαβιά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Ο Καναδάς είναι η πιο σωστή δημοκρατία και η πιο πολιτισμένη χώρα στον κόσμο.
Δεν επιζητεί ούτε τον εκκαναδισμό των μεινοτήτων.
Με την πολιτική του πολιπολιτισμού και της ανεξιθρησκείας βοηθεί στην διατήρηση των Κοινοτήτων

ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ !...


Ως «ξέμπαρκοι» ΠΑΣΟΚοι, αρνούμενοι να συμμετάσχουμε στη δραστηριότητα του βενιζελικού μορφώματος, που προέκυψε μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του εκλεγμένου έλληνα πρωθυπουργού, , αλλά και να συνοδοιπορήσουμε με το συνοθύλλευμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρακολουθούμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις, όχι, όμως, απαθείς, ούτε αδιάφοροι.

Αρνούμαστε, φυσικά, να νομιμοποιήσουμε τους προδότες, που, σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή και ντόπια Δεξιούρα, έριξαν το Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να υλοποιηθεί, μεν, η δική του ιδέα και

Tuesday, January 14, 2014


Τον "τσίμπησαν" ξανά...

Στο Ψυχικό εντόπισαν και συνέλαβαν τον εκδότη Γιώργο Κουρή και σύμφωνα με πληροφορίες εκκρεμούν...
σε βάρος του, 3 εντάλματα σύλληψης που αφορούν χρέη περίπου 2.500.000 ευρώ. Τα χρέη του αφορούν οφειλές προς το Δημόσιο, του ALTER και άλλες υποθέσεις.
Εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και αυτή την ώρα, κρατείται στη Γ. Αστυν. Διεύθυνση....

ΠΡΟΒΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΦΕΛΗ

Ενα βίντεο από τον Τάκη Γαλιάτσο

Monday, January 13, 2014

ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:


 Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων».

Με δήλωσή του ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει ηχηρό μήνυμα σε όσους επιχειρούν να τον εμπλέξουν στην υπόθεση του ΤΤ

Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2014

Έχω αποφασίσει ως απλός πολίτης, αλλά καταγόμενος από ιστορική πολιτική οικογένεια, να ακολουθήσω το δρόμο της δικαιοσύνης και όχι των «παραθύρων».

Πιστεύω, τιμώ και σέβομαι την ελληνική δικαιοσύνη. Εντούτοις λόγω της νέας παραληρηματικής εκστρατείας λασπολογίας, οφείλω κατ' εξαίρεση να υπενθυμίσω κάποια δεδομένα που δεν μπορούν να αγνοηθούν και που δεν βολεύουν ορισμένους:

Το γνωστά πια στο πανελλήνιο CDS, αγοράστηκαν και πουλήθηκαν από την διοίκηση ΤΤ επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε, ο κατ’ επάγγελμα υβριστής μου κ. Καμμένος. Επιτέλους τώρα μάθανε όλοι ποιοι αγόρασαν και πούλησαν τα CDS.

Ως προς την αγωγή που κέρδισα θυμίζω τα εξής από τα πρακτικά:

α. Η πρωτόδικη απόφαση έκρινε αναληθή και αναπόδεικτα όσα ο κ. Καμμένος υποστηρίζει περί CDS και ότι, μετά από ενδελεχή εξέταση όλων των "συμπτώσεων" καθόσον με αφορά, δεν προέκυψε καμία εμπλοκή μου.

β. Καταδίκασε τον κ. Καμμένο και του απαγόρευσε στο εξής να με προσβάλει με αναφορές που σχετίζονται με την ευφάνταστη υπόθεση των CDS.

Ως προς το δεύτερο σκέλος της μιντιακής επιχείρισης, "πάμε τη μπάλα αλλού" για τα δάνεια του ΤΤ, στο ζεύγος Γριβέα, υπενθυμίζω και πάλι ότι όλα τα δάνεια προς αυτό και η εκταμίευσή τους έγιναν επί κυβέρνησης Καραμανλή, κυβέρνηση στην οποία ανήκε και πάλι ο αχρηγός ενός όλο και μικρότερου πολιτικού κόμματος.

Την σύμβαση αυτή την κατήγγειλε η επόμενη διοίκηση, δηλαδή η διοίκηση επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Αλλά και για την ουσιαστική διερεύνηση της νομιμότητας των δανείων αυτών, τον δρόμο άνοιξε το θεσμικό πλαίσιο που προωθήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Άρα ποιος έκανε την αμαρτία και ποιος ήρθε στη συνέχεια να ξεσκεπάσει τα σκάνδαλα; Τα στοιχεία εντέλει είναι αυτά που δείχνουν ποιοι ξεκίνησαν την κάθαρση και ποιοι συνεχίζουν την συσκότιση.

ΝΕΑ, ΒΡΩΜΙΚΗ, ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !...

«Για ακόμη μια φορά, κάποιοι - όχι άγνωστοι - επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες» τονίζει ο Γιώργος Ελενόπουλος στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, σε σχόλιό του με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.
«Αυτή τη φορά, θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΤΤ» αναφέρει στο σχόλιό του. «Ποια είναι η πραγματικότητα και μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων δικαστικών αρχών; Ότι κάποιοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ χωρίς να έχουν προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις και χωρίς να τα εξυπηρετούν. Επ' αυτών βεβαίως, θα αποφανθεί η

Τι να πει κι ο Καραμανλής...

Η Παραπολιτική έχει ασκήσει δεκάδες φορές σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος από τη μέρα που έχασε τις εκλογές το 2009 επέλεξε να βγάλει τον σκάσμο και να μην εξηγήσει ποτέ τίποτα.

Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, νομίζω ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τη στάση μας. Ο Καραμανλής δεν χρειάζεται να πει τίποτα παραπάνω.

Τα λένε όλα γι' αυτόν οι άνθρωποι του, εκείνοι που αυτός επέλεξε για να μας κυβερνήσουν. Από που να ξεκινήσει κανείς; Από το ανέκδοτο «Μιχάλης Λιάπης» που έκλεβε μέχρι και ρεύμα για να γλιτώσει 250 ευρώ τον χρόνο; Από τον Άγγελο Φιλιππίδη που το 2009, τη χρονιά της χρεοκοπίας, δάνειζε αβέρτα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στον Κοντομηνά και τον Λαυρεντιάδη από το ταμείο κρατικής τράπεζας;

Από τον Γιάννη Τραγάκη που ομολόγησε ότι η Νέα Δημοκρατία ήξερε από το 2005 τα πάντα για το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου και δεν έκανε τίποτα; Από τον Πάνο Καμμένο που από υπουργός Ναυτιλίας του Καραμανλή εξελίχθηκε σε Εθνάρχη των Ψεκασμένων;

Σε ανθρώπινο επίπεδο πλέον τον καταλαβαίνω. Τι να βγει πει; Κι εγώ στη θέση του μπορεί να ντρεπόμουν και να κρυβόμουν

Sunday, January 12, 2014

Αυστραλία:

Ο Νίκος Κότσιρας αποσύρεται από την πολιτική

Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Ενέργειας και Πολυπολιτισμού της Βικτώριας, Νίκος Κότσιρας, ανακοίνωσε την παραίτηση του από την πολιτική.

Ειδικότερα, ο κ. Κότσιρας ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την έδρα του Μπουλίν στην οποία εκλέγεται εδώ και 14 χρόνια.

Και επέλεξε να κάνει την ανακοίνωσή του αυτή στην αποβάθρα του λιμανιού της Μελβούρνης όπου έγινε σήμερα ο αγιασμός των υδάτων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Η επιλογή της ημέρας και της τοποθεσίας δεν ήταν τυχαία.

Στην αποβάθρα αυτή πριν 50 χρόνια, το 1964, έφθασε στη Μελβούρνη με το υπερωκεάνιο "Πατρίς" της εταιρίας Χανδρή. Ήταν μόλις πέντε χρονών.

Στη Μελβούρνη ο Νίκος Κότσιρας, που γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού, κοντά στην Πύλο το 1959 βρέθηκε μαζί με την οικογένειά του. Δύσκολα τα πρώτα χρόνια. Αγώνας για επιβίωση. Σπούδασε εκπαιδευτικός, έγινε διευθυντής σχολείου, αλλά τον κέρδισε η πολιτική.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως σύμβουλός του πρώην πρωθυπουργού της Βικτώριας και γνωστού φιλέλληνα, Τζεφ Κένετ, αλλά και του υπουργού του, Φιλ Χάνιγουντ και το 1999 εξελέγη μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου.

Κέρδισε την έδρα του Μπουλίν, την οποία κατέχει έως σήμερα και ανέλαβε αρχικά υπουργός Πολυπολιτισμού και στη συνέχεια και υπουργός Ενέργειας.

Όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε κοντά στον Ελληνισμό και την Ελλάδα.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. του ανταποκριτή Σ. Χατζημανώλη






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Συλλόγων της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο προσκαλεί όλους τους Συλλόγους της παροικίας να μας τιμήσουνμε την παρουσία τους την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, 30 Thorncliffe Park Drive, για την παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας. 
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας, 
στο τηλ. 416-425-2485.

Τμήμα Συλλόγων
Ελληνική Κοινότητα Τορόντο

Posted by IΔΑΣ

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ Λ Υ Σ Ι Σ Τ Ρ Α Τ Η ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΓΑΛΙΑΤΣΟ