Search This Blog

Saturday, June 25, 2011

solo klarino skaros

<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/EuC0v2PqlnE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Friday, June 24, 2011

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΣΤΗΝ DANFΟRTH


Στο Τορόντο βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο  πρωθυπουργικός σύμβουλος, ομογενής μας κ. Δημήτρης Σούδας. Με την ευκαιρία αυτή ο κ. Σούδας πέρασε λίγες ώρες στην Ντάνφορθ, πίνοντας καφέ στο TIMOTHYS, παρέα με τους ομογενείς κ .κ. Κώστα Πάππα, υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο και Τάκη Γαλιάτσο, Σύμβουλο της Ελληνικής Κοινότητας και ανταποκριτή της ΕΡΤ world στον Καναδά.

Wednesday, June 22, 2011

Η Δημοκρατία επανήλθε το '74...

... αλλά δεν έφυγε ο χωροφύλακας...
Την ιστορία ο καθένας τη διαβάζει όπως θέλει. Το είδαμε και απόψε στη βουλή.
 Το '74 έπεσε η χούντα και ήρθε ο Καραμανλής. Η ... Δημοκρατία όμως εκείνη είχε διατηρήσει τους φακέλους στην Ασφάλεια , το φόβο του χωροφύλακα και έναν κόσμο ολόκληρο στο περιθώριο.
Όσοι δεν το χουν ζήσει δεν μπορούν να καταλάβουν ίσως τι σημαίνει αυτό . Τι σημαίνει να είσαι πολίτης Β' κατηγορίας.
Να έχεις προσόντα περισσότερα από κάποιον άλλον αλλά να μένεις μόνιμα απ' έξω. Επειδή ο πατέρας σου ήταν κομμουνιστής (έστω κι’ αν αναγνωρίστηκε το ΚΚΕ) ή ακόμη κι αν, στις μαύρες μέρες της χούντας αλλά και εκείνες του αστυνομικού κράτους της ΕΡΕ (που πρωθυπουργός ήταν επίσης ο Καραμανλής), ο χωροφύλακας της γειτονιάς τον είχε φακελώσει επειδή διάβαζε ΝΕΑ.
Στη Δημοκρατία του '74 που τόσο πολύ σηκώθηκε η τρίχα του Σαμαρά και του Τασούλα, γιατί τους την έθιξαν , δεν μπορούσες να διοριστείς ούτε κλητήρας σε ένα υπουργείο αν δεν είχες λευκό πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, αν δεν ήσουν, Δεξιός.
Για τις στρατιωτικές Σχολές δεν το συζητάμε. Σε ψάχνουν μέχρι τον προπάππου σου.
Στη Δημοκρατία του '74, παρά τη βελτιωμένη εικόνα του Καραμανλή, που πια δεν ήταν αρχηγός της ΕΡΕ, αλλά της ΝΔ το καθεστώς ήταν ανελεύθερο, η αστυνομία λειτουργούσε με τους κανόνες της αγριότητας της χούντας και ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού ήταν καταδικασμένο, χωρίς φωνή, στο περιθώριο ...
Αναγνώστης

Tuesday, June 21, 2011

"Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης"

Συνεχίζονται και σήμερα τα σχόλια, οι αναλύσεις και οι αναφορές στην Ελλάδα με επίκεντρο την ψηφοφορία στη βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και την αρνητική στάση του Αντώνη Σαμαρά.

  
"Ο κερδοσκόπος της κατάρρευσης", είναι ο τίτλος του ολοσέλιδου θέματος που φιλοξενεί στη δεύτερη σελίδα της η SüddeutscheZeitung του Μονάχου και στον υπότιτλο σημειώνει: «Ανεύθυνος και εγωπαθής: Ο συντηρητικός αρχηγός της αντιπολίτευσης θέλει την εξουσία πάση θυσία». Το άρθρο συνοδεύεται και από μια μεγάλη φωτογραφία από τη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά, όπου ο πρώτος φαίνεται να του τείνει το χέρι και ο κ. Σαμαράς να κοιτάζει αλλού.
Η εφημερίδα γράφει:
 «Ο Αντώνης Σαμαράς μπλοκάρει και σαμποτάρει τη στιγμή που η χώρα του από κοινού με την Ευρώπη θέλει να δει μια κοινή πολιτική κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Ο 60χρονος Σαμαράς κατάφερε τον περασμένο χρόνο να γίνει το σύμβολο ενός ανεύθυνου και εγωιστή πολιτικού άνδρα. Η άρνησή του να στηρίξει το πρόγραμμα περικοπών έχει εντωμεταξύ φέρει σε δύσκολη θέση ακόμα και τους συντηρητικούς σε ολόκληρη την Ευρώπη»

Και συνεχίζει λίγο παρακάτω:

«Ο κυνισμός του λαϊκιστή Σαμαρά φθάνει τόσο μακριά, ώστε την περασμένη Κυριακή να επιρρίψει στον πρωθυπουργό «ένα όργιο λαϊκισμού» και αυτό διότι ο Γιώργος Παπανδρέου σε συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ εδώ και εβδομάδες καλεί σε μια εθνική συναίνεση. Την Πέμπτη πριν από τη σύνοδο κουφής των Ευρωπαίων ηγετών θα μεταβεί και ο Σαμαράς στις Βρυξέλλες. Εκεί οι συντηρητικοί πολιτικοί του φίλοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα τον παρακαλέσουν ακόμα μια φορά. Γιατί, διερωτούνται πολλοί, οι Έλληνες δεν καταφέρνουν αυτό που καταφέρνουν οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί, δηλαδή μια κοινή στάση της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης;»

Με τον Αντώνη Σαμαρά και τη στάση του ασχολείται και η γερμανική έκδοση των Financial Times, η οποία επιγράφει το άρθρο της ‘Ο αρνητής’ και στον υπότιτλο σημειώνει:
«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αγωνίζεται κατά των ξένων υπαγορεύσεων για περικοπές. Ο συντηρητικός πολιτικός δεν έχει όμως να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις. Παρ' όλα αυτά ίσως σήμερα να σημάνει η δική του η ώρα».

Η εφημερίδα γράφει: "Εάν ο Παπανδρέου δεν πάρει σήμερα το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή, ο Σαμαράς θα έχει επιτύχει το στόχο του: πρόωρες εκλογές. Οι συντηρητικοί όμως δεν θα μπορούσαν να κυβερνήσουν μόνοι τους, αλλά θα χρειάζονταν το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου. Τα δυο κόμματα θα είχαν ατέλειωτες συζητήσεις με απρόβλεπτες συνέπειες για τις αγορές.»

Και υπογραμμίζει λίγο παρακάτω:

«Εκεί που περισσεύει το πολιτικό ένστικτο λείπει μια ψύχραιμη οικονομική κατανόηση της κατάστασης. Πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν τη ΝΔ μπροστά από το ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς βλέπει τον πρωθυπουργικό θώκο να πλησιάζει. Δεν είναι τυχαίο που θεωρείται πρότυπο της διεφθαρμένης πελατειακής πολιτικής».

Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Έκκληση «να κοπεί κάθετα ο ομφάλιος λώρος που συνδέει δυνάμεις της αντιπολίτευσης με τις Ενώσεις Αποστράτων» απηύθυνε από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, επικαλούμενος την προτροπή συγκεκριμένων ενώσεων αποστράτων προς στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων «να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση», κίνηση την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνη». Κάλεσε δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως έναν ιστορικά προνομιακό χώρο».
Η τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε αίσθηση. Ο ίδιος απευθύνθηκε προς τη Βουλή λέγοντας: «Εκφράζω την αγωνία όχι του πολιτικού προϊσταμένου του ΥΠΕΘΑ, αλλά του δημοκρατικού πολίτη». Ο κ. Μπεγλίτης πρόσθεσε ότι «στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν παιχνίδια», ενώ υπογράμμισε ότι «είναι αρραγής η ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων με τον ελληνικό λαό γιατί τμήμα ενεργό της κοινωνίας είναι τα ένστολα παιδιά μας».
Αναφερθείς στις καταγγελίες του κ. Μπεγλίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Αστ. Ροντούλης είπε ότι ο υπουργός «έκανε μια σημαντική καταγγελία. Είπε ότι η ΝΔ δια των ενώσεων των αποστράτων υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις, προτρέποντας τα στελέχη τους να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης».
Απαντώντας στον κ. Ροντούλη ο υπουργός τον κάλεσε «να είναι πιο προσεκτικός σε τόσο εξαιρετικά ευαίσθητα θέματα» και συνέχισε: «Έκανα έκκληση να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τους αποστράτους και τις ενώσεις τους. Δεν είπα αυτό που υπονοήσατε. Δεν ξέρω αν θέλετε να λειτουργήσετε με τρόπο προβοκατόρικο. Θέλει προσοχή».
Τον λόγο έλαβε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ κ. Κ. Τασούλας ο οποίος δήλωσε ότι αναφορικά με την ανησυχία που εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «για τυχόν επιρροή της ΝΔ επί των ΝΠΔΔ που είναι οι Ενώσεις Αποστράτων, δεν υπάρχει τέτοια επιρροή». «Όχι μόνον δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ, αλλά το κύρος και η υπευθυνότητα αυτών των ανθρώπων δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.

Sunday, June 19, 2011

Έφυγε ο Πέτρος (Πήτερ) Βατικιότης

 Ύστερα από σύντομη ασθένεια δυο εβδομάδων,  έφυγε σε ηλικία 71 χρόνων, για πάντα από κοντά μας ο γνωστός σε όλη την παροικία Πέτρος Βατικιότης. Ο Πήτερ ήταν για πάρα πολλά χρόνια ο ιδιοκτήτης του Μάστερς Μπουφετέρια στην Bloor St. κοντά στη Spadina av., ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε τον μισό χρόνο στο Τορόντο και τον μισό στο Ξυροκάμπι Λακωνίας, απ’ όπου κατάγονταν. Ηταν ενεργό μέλος της Κοινότητας και του Γηροκομείου. 
Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, αύριο Κυριακή, στις 4-9, στο Heritage Funeral Centre, στο 50 Overlea Blvd, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί  την Δευτέρα το πρωί στις 11:00, στον ιερό ναό της Παναγίας. 

Ο Πέτρος Βατηκιότης με την οικογένειά του