Search This Blog

Saturday, April 11, 2015

Έκατσε εκεί που (του) ταιριάζει...

Ο Παυλόπουλος αρνήθηκε να κάτσει στη θέση του προέδρου, μέσα στην εκκλησία


Μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς επέλεξε να καθίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης.

Επειτα από έναν σύντομο διάλογο με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο κ. Παυλόπουλος, αρνήθηκε να κάτσει στην θέση που προβλέπεται από το Πρωτόκολλο και βρέθηκε στις πίσω σειρές μαζί με τους υπόλοιπους πιστούς.

Έκατσε εκεί που του ταιριάζει... Μη κοιτάτε που ο τσίπρας τον επέλεξε για τον ...ικανότερο! Δεν είναι και το γνωρίζει πολύ καλά... Ρωτήστε και τη βουλευτίνα.!

Κάτι παρόμοιο με τον Σωτήριο για την Κοινότητα...

Ιερώνυμος: ​«Η εκκλησιαστική περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους»




Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος διευκρίνισε πως δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Μάλιστα, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα
.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Όπως είπε, «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο». Σημείωσε, επίσης, ότι η Μέρκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του.

Κάτι παρόμοιο λέγεται ότι υποσχέθηκε, προ πολλού,  ο Σωτήριος, ώστε να αποπληρωθεί το χρέος της Κοινότητας, υπό την προϋπόθεση ότι  ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού θα περιέλθουν στη δικαιοδοσία του.!! Τι ποιο καλό, τι ποιο ..τίμιο.!!!

Καλή Ανάσταση.!

ΕΔΩ VANCOUVER

Μεγάλη Παρασκευή, στο Βανκούβερ, στην εκκλησία των αγίων Νικολάου & Δημητρίου, όπου προΐσταται ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος π. Τιμολέων  Πράττας από το Τορόντο. Όπως όλα δείχνουν - ή, τουλάχιστον, οι ακόλουθες φωτογραφίες - η καλή δουλειά ΔΕΝ αργεί, κατ' ανάγκη, να γίνει, αρκεί να υπάρχει όρεξη και αγάπη γιαυτό που κάνει κάποιος και ο π. Τιμολέων το εννοεί...
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποκτήσει και η Κοινότητα του Τορόντο κάποιον ή - γιατί όχι - κάποιους ιερείς του αναστήματος του. Αμήν...






Friday, April 10, 2015

Χιλιάδες κόσμου στην περιφορά των Επιταφίων.!

Χιλιάδες κόσμου κατέκλεισαν τις εκκλησιές χθες το βράδυ για να παρακολουθήσουν την περιφορά των Επιταφίων, βοηθούντος φυσικά του καλού καιρού.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννου και στη συνέχεια της Αγίας Ειρήνης.




Στιγμιότυπα από τον  Επιτάφιο της Αγ. Ειρήνης




ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ.!

Στην Αγία Αικατερίνη της Πλάκας για τον Επιτάφιο ο Τσίπρας με την Περιστέρα...

Τη Λειτουργία του Επιταφίου παρακολούθησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη σύντροφό του, Περιστέρα Μπαζιάνα, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά και τον διευθυντή του γραφείου του, Θόδωρο Μιχόπουλο.

Ο πρωθυπουργός, κρατώντας κερί στο χέρι, συνομίλησε με πιστούς που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν.

Σ. Α. Ποιον κοροϊδεύει τελικά αυτός ο λεχρίτης; Απ' τη μια δηλώνει άθεος, δικαίωμά του, δεν ορκίζεται, καλά κάνει και τώρα τρέχει κοντά στον Επιτάφιο.! Μπορεί να μας πει ποιον ...συνόδεψε στην ...τελευταία του κατοικία;
Πολύ επικίνδυνος, για τη χώρα μας, ο άνθρωπος, ας ανοίξουν λίγο τα μάτια τους οι ό, ποιοι και όσοι εκ των Ελλήνων τον ...θαυμάζουν.!!!

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ...

Μεγάλη Παρασκεύη των Παθών του Κυρίου...


ΟΛΑ έτοιμα για την μεγάλη μέρα των Εγκωμίων στους ελληνοορθόδοξους ναούς της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και όχι μόνο.

Μερικά στιγμιότυπα από τους στολισμένους Επιτάφιους του Άγ. Δημήτριο, Αϊγιάννη και Αγ. Ειρήνης, τους οποίους ...μπορέσαμε να επισκευθούμε




Τι ...κατάντια.!


Τι κατάντια κι' αυτή τέλος πάντων... Ψάχνει να μάθει μέσω φίλων του τι γνώμη έχει ο κόσμος γι' αυτόν και αν ακόμα συζητούν για τα ...κατορθώματά του.!
Μάλιστα, όπως καλά καταλάβατε, πρόκειται για τον πρόεδρο της δεκαΑΙΤΙΑΣ, ο οποίος έχει απαίτηση -ακούστε θράσος- να ξεχαστεί (τόσο γρήγορα) ο βίος και η πολιτεία του κατά την δεκαετή προεδρία του στην Κοινότητα και την ουσιαστική οδηγία της στο γκρεμό.! Δηλαδή η υπερχρέωση της και στη συνέχεια η αναγκαστική παράδοσή της στον ...άγιο Τορόντο, με αντάλλαγμα το βολευτιλίκι του, όπως έχει γραφεί κατ' επανάληψη. Και τώρα η κατάντια του. Ανέλαβε να παραδώσει, εκ μέρους του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Κοινότητας  μια πλάκα με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου την οποία παρέδωσε μεν αλλά στον προθάλαμο της αίθουσας κι' όχι εντός αυτής.!!! Φανταστείτε πόσο αθώος αισθάνεται αφού δεν είχε τα κότσια να μπει μέσα στην αίθουσα της εκδήλωσης αλλά κάλεσε τον πρόεδρο να βγει έξω και να του παραδώσει την πλάκα.! Τι κατάντια, ε; Πάντως νέος είναι ακόμα μπορεί να περιμένει σε καμιά δεκαετία υποθέτω ότι θα ξεχαστούν όλα...

Thursday, April 9, 2015

Το αυτί του Λένιν

Παραμύθι σύγχρονης επαναστατικής παιδαγωγικής: «Οταν ο μικρός Αλέξης έμαθε ότι δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης, περιέπεσε σε βαθιά κατάθλιψη, όπως ο μικρός Γούντι Αλεν όταν του είπαν ότι το σύμπαν διαστέλλεται. Δεν έτρωγε, δεν μιλούσε και δεν έπαιζε με τα άλλα παιδάκια. Ώσπου μια μέρα ο θείος Αλέκος, ο Φλαμπουράρης, συνεργάτης του πατέρα τού Αλέξη, τον πήρε στα γόνατά του και, για να τον παρηγορήσει, του είπε ότι υπάρχει ένας άλλος Γέρος που τον λένε Λένιν και φέρνει δώρα στα

Η ζωή με τη Ζωή

Πραγματικά σε άλλες εποχές, όταν είχαμε λυμένα βασικά προβλήματα, τα όσα συμβαίνουν στη Βουλή της Ζωής θα χάριζαν μια ευχάριστη ψυχαγωγική νότα στην καθημερινότητά μας. Θα αρκούσε ένα τηλεκοντρόλ, καναπές, πατατάκια και αναψυκτικό για μια άνευ ορίων διασκέδαση, τζάμπα, δυο-τρεις φορές την εβδομάδα.
Δυστυχώς τα προβλήματά μας όχι μόνο δεν έχουν λυθεί, αλλά έχουμε αποκτήσει πολύ περισσότερα και το θέαμα πλέον, εκτός από θλίψη, προκαλεί και οργή. Οι ιδιορρυθμίες στη διαχείριση των συζητήσεων στη Βουλή, οι παρεμβάσεις, οι διακοπές, τα σχόλια ήταν τα πρώτα αρνητικά συμπτώματα. Μετά άρχισε η επιδείνωση. Mε την παράσταση που στήθηκε στη Βουλή για την περίφημη

Εξωτερική πολιτική με όρους πρωινάδικου


Σε μια περίοδο που η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και η Ρωσία εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα στις αιματηρές συγκρούσεις στην Ουκρανία, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επισκεφθεί τη Μόσχα και να συναντηθεί με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες της Ρωσίας στο σύγχρονο κόσμο και

ΜΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Τατσόπουλος: Αλέξη, σταμάτα να είσαι φλούφλης γυμνασιόπαις -Πάρε κανένα μάθημα Ιστορίας...


Δριμεία κριτική εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος για τη δήλωσή του περί ολοκληρωτισμού στη Μόσχα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατσόπουλος με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Μόσχα

Wednesday, April 8, 2015

"Έλληνες-από τον Αγαμέμνονα στον Αλέξανδρο"

Πάνω από 100 χιλιάδες οι επισκέπτες.!


Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν επισκεφθεί την έκθεση "Οι Έλληνες - από τον Αγαμέμνονα στον Αλέξανδρο" στο Pointe a Calliere, στο Μόντρεαλ, στο Συγκρότημα Αρχαιολογίας και Ιστορίας, από τότε που άνοιξε τις πόρτες του στις 12 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, οι επισκέπτες δεν πτοήθηκαν από το κρύο του χειμώνα στον Καναδά, με τις χαμηλές

Σώτη Τριανταφύλλου:

 Η κυβέρνηση που χορεύει τσάμικα, φιλάει χέρια παπάδων, χαιρετάει τα τεθωρακισμένα...




ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ATHENS VOICE

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει, αναμφίβολα, ευρεία αναγνώριση και μεγάλη δημοτικότητα. Ακόμη κι αν αποτύχει σε όλα, υπεύθυνοι θα θεωρηθούν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί της εχθροί, γράφει στην Athens Voice η Σώτη Τριανταφυλλου.

Το άρθρο της έχει τίτλο «Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και Iακωβινισμός»:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει, αναμφίβολα, ευρεία αναγνώριση και μεγάλη δημοτικότητα. Ακόμη κι αν αποτύχει σε όλα, υπεύθυνοι θα θεωρηθούν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί της εχθροί – ακριβώς όπως για τις ελλείψεις και τα εγκλήματα του υπαρκτού σοσιαλισμού ευθυνόταν, σύμφωνα

Για (τα) πανηγύρια


Μπορεί οι εποχές να μην προσφέρονται για πανηγύρια, αλλά αυτή η νέα διακυβέρνηση αρχίζει να γίνεται χορταστική και διασκεδαστική. Κάθε μέρα κάτι βρίσκει να γελάσει το χειλάκι μας.
Ακόμη κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βοηθά.
Πήγε, ας πούμε, στο πανηγύρι της Ζωής που ονομάστηκε «Επιτροπή Αλήθειας» - για τη σοβαρότητα του πανηγυριού έγραφα εδώ προχθές.
Εντάξει, να δεχτώ ότι ο άνθρωπος τους έχει μια υποχρέωση που τον προτίμησαν για την Προεδρία.
Το ερώτημα είναι αν κατάλαβε ότι έκανε κουταμάρα ή αν θεωρεί φυσιολογικό να προσέρχεται σε

Σημειολογία


Κρεμλίνο. 

Τσίπρας χωρίς γραβάτα.
Ο Πούτιν με γραβάτα.
Βλαδίμηρε, χάλασες κι' εσύ, εμείς είμαστε πιο αριστεροί...
σχόλιο Αντίποδα:
Αμ ΔΕΝ είναι η γραβάτα που (θα) σε κάνει δεξιό κ. Τσίπρα.  Φτάνουν από μόνα τους, η επιλογή Παυλόπουλου στην Προεδρία, Καμμένου στο Άμυνας και η δικαίωση Καραμανλή για το χρέος.

Μαγκιά σου (!!!) πάντως, που ...πούλησες αριστεροσύνη στους Ρώσους.! ...Καλά τους έκανες.!!!

Εξεταστική και στους συκοφάντες που μιλούν για δήθεν «φουσκωμένο» έλλειμμα





Καταρχάς, να δηλώσω ότι είμαι κατά των εξεταστικών και γενικότερα της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου. Ακόμη και στην περίπτωση συνειδητής απόκρυψης και παραποίησης στοιχείων της κυβέρνησης Καραμανλή που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στο μνημόνιο, δεν θα ζητούσα εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή· παρά τις σαφείς ποινικές ευθύνες τις οποίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΡΟΝΤΟ

Youth Theatre Group Show "Baba Yaga" -April 18-19_2015




Αγαπητοί εκπρόσωποι των Ελληνοκαναδικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,
Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για την θεατρική παράσταση που θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

Tuesday, April 7, 2015

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...


Ποιος (πρέπει να…) φοβάται τη Ζωή Κωνσταντοπούλου;


Στο «ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ» του Άλμπι (από τα πιο δυνατά και μεστά έργα για την κινηματική δυναμική και την υστερία χειραφέτησης στη δεκαετία του '60), οι σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ...

Το περιοδικό της Βουλής έχει 47 φωτογραφίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου.!!!

Περισσότερες και από του Σωτήριου στην "Ορθόδοξη Πορεία"...
Θα (πρέπει να) έφαγε πολύ ξύλο η γυναίκα, όταν προσπαθούσε να εμποδίζει το μπαμπά να δέρνει τη μαμά.! Η χαζοχαρούμενη εικόνα της το ..μαρτυράει.!

Δεν περνάει μέρα που να μην ανοίξει κόντρα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τα κόμματα ή βουλευτές της αντιπολίτευσης. Η ίδια μοιάζει να το απολαμβάνει.


Τελευταίο συμβάν στην κόντρα της Ζωής με τους συναδέλφους της ήταν το περιοδικό που εκδίδει η

Δήλωση Γ. Παπανδρέου


Παρέχουν πολιτική ασυλία στους υπεύθυνους 

ME ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ




Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, από την Ιδρυτική του Διακήρυξη, απαίτησε να μάθουν οι Έλληνες όλη την αλήθεια για το πως φτάσαμε στην κρίση και η χώρα στον αναγκαστικό δανεισμό.

Ξέρουμε καλά ότι, η κρίση διακυβέρνησης, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός, η απάτη της Κυβέρνησης της ΝΔ για το πραγματικό έλλειμμα, η έλλειψη διαφάνειας παντού, έπληξαν βαριά την


Hellenic Home for the Aged

35th Annual Walkathon




Join us for our 35th Annual Walkathon on June 7, 2015
and our 18th Annual Golf Tournament on July 8, 2015
and our 17th Annual Gala on November 7, 2015


For more information, please email pagrapidis@hellenichome.org or call Patty Agrapidis at the below number.

Patty Agrapidis
Coordinator, Special Events and Annual Giving
Hellenic Home for the Aged
33 Winona Drive
Toronto, Ontario M6G 3Z7

Tel: 416-654-7718 ext. 2228
Fax: 416-654-7418
Cell: 416-821-2799

Monday, April 6, 2015

 (905) 947-0257for more information and table reservations .

ΕΓΙΝΑΝ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ

Σε τελετή εξορκισμού του χρέους
προχωράει η επιτροπή της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Κλειστή πρόκειται να παραμείνει σήμερα η Βουλή, καθώς η Πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής της πρόκειται να προχωρήσουν, κεκλεισμένων των θυρών, σε ειδική τελετή εξαφάνισης του χρέους

Η τελετή «επονειδιστοποίησης» του χρέους, ολοκληρώνει τις τριήμερες εργασίες της προσωπικής επιτροπής της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Με τελετάρχη τον ειδικό σε θέματα χρέους κ. Ε. Τουσέν και πρωθιέρεια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου,

Μιχάλης Καρχιμακης:

Ο Παπανδρέου είναι ο πιο υπονομευμένος και αδικημένος πολιτικός της μεταπολίτευσης.

Ευκαιρία για αλήθειες η Εξεταστική




Ως ευκαιρία χαρακτήρισε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα μνημόνια ο Mιχάλης Καρχιμάκης,αφήνοντας αιχμές προς την κυβέρνηση για το χρονικό σημείο από το οποίο θα αφορά αυτή.

Μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο

Διακρατική κι' όχι Ανάθεση...


Σύμπτωση

Το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου το πέρασα «παίζοντας» στο twitter, όπου έγινε κανονικό πάρτι, με την αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για την απόφαση - «βγάζει μάτι» - ανάθεσης του ΚΥΣΕΑ ύστερα φυσικά από εισήγηση του στρατάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων Πάνου Καμμένου για τον εκσυγχρονισμό πέντε γηραλέων αεροπλάνων

Ελληνική Κοινότητα



Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο,
Με χαρά και υπερηφάνεια θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Θεατρική μας Ομάδα θα παρουσιάσει την "Baba Yiaga" το Σάββατο 18 Απριλίου στις 2:30μμ και στις 6:00μμκαι την Κυριακή 19 Απριλίου στις 3:00μμ στο Πολυμενάκιο Πολιτιστικό Κέντρο.

Η παράσταση είναι βασισμένη σε ένα διασκεδαστικό παραμύθι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους!

Ελάτε να παρακολουθήσουμε μια υπέροχη παράσταση και να στηρίξουμε όλοι μαζί τη νεολαία μας! Οι μαθητές μας έχουν δουλέψει σκληρά και ανυπομονούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους!
Τιμές εισιτηρίων: Ενήλικές $10.00, Παιδιά: $5.00

Για κρατήσεις εισιτηρίων, παρακαλούμε όπως καλέσετε στο τηλέφωνο 416.465.8213.
Λιχουδιές και Ελληνικά γλυκίσματα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο Πολιτιστικό Τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ
Η Βάσια, ένα όμορφο και θαρραλέο κορίτσι, έχοντας πάντα μαζί της τη μαγική κούκλα που της έχει χαρίσει η μητέρα της, την Κουκόλκα, φτάνει στο σπίτι της Μπάμπα Γιάγκα. Φοβάται πολύ. Η μητριά της, την έχει στείλει εκεί για να ζητήσει φωτιά. Η Βάσια ξέρει. Η μητριά της την μισεί και θέλει να την ξεφορτωθεί. Λένε πως η Μπάμπα Γιάγκα είναι μια μάγισσα που τρώει παιδιά. Θα καταφέρει άραγε η Βάσια να τα βγάλει πέρα; Θα μπορέσει να την βοηθήσει η Κουκόλκα; Είναι η Μπάμπα Γιάγκα τοσο κακιά όσο λένε, η μήπως είναι αυτή που στο τέλος θα βοηθήσει την Βάσια να συναντήσει τον πρίγκηπα του παραμυθιού, για να ζήσουν αυτοί καλά και μεις καλύτερα;



Sunday, April 5, 2015



Ο λαϊκισμός της μίζας


Πάντα μου έκανε εντύπωση όταν ερευνούσα μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς ότι η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας που σταματούσαν να με ρωτήσουν στον δρόμο, έχαναν μετά από 1-2 λεπτά το ενδιαφέρον τους για εκείνο που ρωτούσαν και επικεντρώνονταν στο «ψητό»: Πόσα χρήματα πήραν οι «τυχεροί»; Και σε αυτούς -όχι μόνο σε αυτούς- απευθύνεται ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για την

Γιορτή των Βαΐων...


Με μεγάλη προσέλευση κόσμου γιορτάστηκε σε όλες τις εκκλησίες της Κοινότητας η σημερινή γιορτή των Βαΐων. Μετά τη λειτουργία οι πιστοί όλων των εκκλησιών, είχαν την ευκαιρία, έναντι μικρού τιμήματος, να απολαύσουν ένα γεύμα με καλο-μαγειρεμένο ψάρι που ετοίμασαν οι κυρίες του νεοσύστατου τμήματος των κοινοτικών Φιλοπτώχων  "Η ΠΡΟΝΟΙΑ". Απ' ότι μαθαίνουμε, οι παπάδες της Κοινότητας  δεν είχαν (για μια ακόμα φορά) την ...ευγενή καλοσύνη να παραβρεθούν και να ευλογήσουν την "βρώσιν και την πώσιν" των παρεβρεθέντων συνδαιτυμόνων. Προφανώς και θα είχαν κάποια σπουδαιότερη ασχολία, την ώρα εκείνη. Και συνεχίζουν να μην ντρέπονται τους ανθρώπους που, λίγο πριν, ήταν μέσα στο ναό και άκουγαν το κήρυγμα του λόγου του Θεού.! Αυτή τη συμπεριφορά τους διδάσκει ο Σωτήριος κατά τις μηνιαίες ...πνευματικές συνάξεις τους; Δεν ντρέπεστε κανένας σας μωρέ;

Η "Ένωση Αθέων" ...



...ζητάει να καταργηθεί η μεταφορά του Αγίου φωτός

«Ζητάμε την κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του υποτιθέμενου «Αγίου φωτός» με έξοδα του Ελληνικού Κράτους» αναφέρει με ανακοίνωση της η Ένωση Αθέων.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης που εστάλη στα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Εθνικής

Πρώτα οι συγγενείς...

ΤΟ «ΝΤΟΜΙΝΟ» ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Αδέρφια, ξαδέρφια και σύντροφοι πολιτικών διορίζονται στον κρατικό μηχανισμό



Ατομα από το οικογενειακό ή το φιλικό περιβάλλον τοποθετούνται σε θέσεις από τους συγγενείς και φίλους τους, ή από άλλους υπουργούς, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, που παρουσιάζει τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ετσι, ο Κώστας Παπαϊωάννου είναι ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιοσύνης. Η σύζυγός του, Κλειώ Παπαπανταλέων τοποθετήθηκε σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. Τη σύντροφο του

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΝΟ

Από τον "ΜΑΚΕΔΝΟ" αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο, με μια μικρή παραλλαγή της φωτογραφίας του, ώστε να ...κολλάει με το θέμα.!

Φτάνει πιά!


Ο Θανάσης Κουρτέσης μετά από τον καινούργιο εξευτελισμό που υπέστη από την "χρησιμοποίηση" των "νεοφερμένων" στον Καναδά, αναφορικά με τη συμμετοχή τους στη παρέλαση και αισθανόμενος την απομόνωση του από τους παροικιακούς φορείς, πέρα από τον εβδομαδιαίο κιτρινισμό, διάλεξε το δρόμο του τραμπουκισμού γιά να επιτεθεί στο πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Αντώνη Αρτεμάκη καθώς και σε στελέχη