Search This Blog

Saturday, April 12, 2014

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΞΙΑΝΤΖΕΣ...




Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητώντας από όλους, υπουργούς, βουλευτές, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Τομέων που απαρτίζουν την Εκλογική Επιτροπή, να οργώσουν τη χώρα έως τις εκλογές και να περάσουν το μήνυμα ότι "η σταθερότητα στην οικονομία δημιουργεί την επάνοδο στην ομαλότητα και για τους ίδιους".

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση σε όλα τα στελέχη, κάνοντας συχνές αναφορές στα «ιστορικά» στελέχη του
Ραγκούσης :
Τελικά ναι "η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο" ( Κ.Καραμανλής ).

Με άλλα λόγια : Πόσο ιστορικά διαταραγμένη και πολιτικά ανώμαλη είναι μια περίοδος όταν η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, που με ακραίο τρόπο πολέμησαν τις αποφάσεις μας για την προστασία της πατρίδας από την βέβαιη ασύντακτη χρεοκοπία της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, σήμερα :
η μεν Ν.Δ. πανηγυρίζει που τελεσφόρησε το μνημόνιο και βγαίνουμε ξανά στις αγορές,
ο δε ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται και ζητά να μείνουμε πιο πολύ στο μνημόνιο.

Προσωπικά για ένα πράγμα είμαι ειλικρινά περίεργος.
Τους περνάει καθόλου από το μυαλό πόσο ιστορικά 
γελοίοι έχουν γίνει ;
Corriera Dela Sera:
"Πήρε τις δύσκολες αποφάσεις, 
η ιστορία τον δικαιώνει"
«Χαίρομαι που η Ελλάδα ξανακέρδισε μια κάποια εμπιστοσύνη, αλλά μένει η πίκρα για το ότι χρειάσθηκε υπερβολικά πολύς χρόνος. Αν η Ευρώπη δρούσε άμεσα και ενωτικά, ίσως θα μπορούσαμε να αποφύγουμε την εξορία από τις αγορές», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του προς την ιταλική εφημερίδα Corriera Dela Sera.

«Ο Παπανδρέου διάλεξε την οδυνηρή πορεία διαφάνειας ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και ενέκρινε το πρώτο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, με την επιστροφή της

Ε ΡΕ ...ΓΛΕΝΤΙΑ.!!!

Ας  μη το παρακάνουμε, κιόλας!...


Η έξοδος της χώρας στις αγορές πανηγυρίζεται από την κυβέρνηση ως κατόρθωμα σε μια προσπάθεια συσκότισης της εξαετούς διάρκειας της ελληνικής κρίσης και την απώλεια του 25% του εθνικού πλούτου εξαιτίας της, τη στιγμή που ιστορικά από το 1880 οι αντίστοιχες κρίσεις δεν ξεπέρναγαν τα 4 χρόνια με βάθος (απώλεια ΑΕΠ) έως 18%. Με δεδομένο λοιπόν το γεγονός ότι δεν τα έχουμε καταφέρει και «τόσο καλά», όσο και το αυτονόητο ότι μια οικονομία δεν γλιστρά συνεχώς στην ύφεση μέχρι την εξαφάνιση της αλλά κάποια στιγμή ανακάμπτει… είναι φυσιολογικό να έρθει και σε εμάς αυτή η στιγμή. Πόσο δε μάλλον όταν η ανεργία έχει από καιρό κατακτήσει την πρώτη

Friday, April 11, 2014

Τα ΜΜΕ διαπαιδαγωγούν το κοινό 
Η "άγνωστη" Νίκη Φούντα
να αρέσκεται στο ευτελές...
Της Λίνας Παπαδοπούλου*

Κάνοντας ζάπινγκ πριν από λίγες ημέρες, σταμάτησα στο κανάλι της Βουλής, όταν άκουσα, στον χρόνο των ελάχιστων δευτερολέπτων που σου δίνει το πάτημα του τηλεχειριστηρίου, μια σοβαρή και αξιοπρεπή φωνή.

Σε μια ειδική επιτροπή, μια βουλευτής της αντιπολίτευσης έκρινε ένα νομοσχέδιο σχετικά με τα υδατορέματα με τρόπο εμπεριστατωμένο, εξέφραζε την αντίθεσή της δημιουργικά, έκανε σταθμίσεις και ενέκρινε επιλεγμένες ρυθμίσεις, χωρίς κραυγές και αφορισμούς.

Το θέμα μού ήταν μάλλον αδιάφορο και η συγκεκριμένη κυρία παντελώς άγνωστη, παρότι γενικά παρακολουθώ τα πολιτικά πράγματα μάλλον περισσότερο από τον μέσο Έλληνα. Ο εξαιρετικά

Αφιερωμένο εξαιρετικά...

Η ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΑΥΘΑΔΕΙΑΣ
 αλλά και η αδυναμία των αφελών
 ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΑ!!!!!


ΕΞΑΡΧΗΣ πρέπει να σημειώσω ότι αν δεν γράψω για κάποια ζητήματα που η καθημερινότητα μας βάζει στην ημερήσια διάταξη, θα νιώθω συνένοχος μ' εκείνους που τα έχουν όλα γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια. Αυτό έχει σχέση με τη συνείδησή μου μονάχα κι αυτό το σημειώνω διότι δεν πειστεύω ότι έχω την επιφοίτηση του αγίου πνεύματος κι ούτε φυσικά ήρθε στον ύπνο μου ο αρχάγγελος να μου πει ότι πρέπει να σώσω την Ελλάδα και τον λαό της. Εννοείται ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου μάγο που θα ξαναμαζέψει τα δαιμόνια που κυκλοφορούν ανενόχλητα στην ελληνική κοινωνία. Και πολύ περισσότερο δεν πιστεύω πως εάν δεν μιλήσω ότι η κοινωνία μας θα βυθιστεί στο σκοτάδι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν [;;;] ότι βρίσκονται πέρα από τις φυσικές δυνατότητες του μέσου όρου και με την τόλμη της αυθάδειας υπόσχονται έναν θαυμαστό νέο κόσμο, μια κοινωνία
Οι Πολιτικοί απατεώνες των πλατειών.!!! 

ΟΙ ΑΓΟΡΟΛΑΛΟΥΝΤΕΣ 
ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ 
ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ

Ήρθε λοιπόν κάποια στιγμή, με καθυστέρηση δυο χρόνων και αφού βούλιαξαν τη χώρα μέσα σε ένα απίστευτα νοσηρό κλίμα αντιμνημονιακής υστερίας, προκλητικά και αναίσχυντα, να αγορολαλούν και να αγοροκονταροχτυπιούνται οι δυο κύριοι υπαίτιοι της ανεύθυνης αντιμνημονιακής αρλουπολογίας, που στοίχισε στη χώρα χρόνο και χρήμα, με θύματα τους αδύναμους πολίτες.
Η Ν.Δ καυχάται γιατί η χώρα βγαίνει στις αγορές με καθυστέρηση δυο χρόνων και πασχίζει να αποκομίσει εκλογικά οφέλη για πολιτικές που είχε πολεμήσει με πάθος, μη συναινώντας στο «λάθος».
 Εξ αιτίας όμως του «λάθους» κοκορεύεται ο Σαμαράς ότι βγαίνει η χώρα στις αγορές. Διότι αν είχε


Να ζητήσει συγνώμη από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου καλεί τον Αντώνη Σαμαρά, ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Το ουδείς αναμάρτητος που είπε ο Σαμαράς στην πρώτη επίσκεψη του ως πρωθυπουργός στο Βερολίνο, σήμερα με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές και την φιέστα της εμφανίσεως Μέρκελ στην Αθήνα, θα έπρεπε να συνοδευτεί με την μεταμέλεια του και ένα μεγάλο συγνώμη στον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί όταν ο Παπανδρέου επιτύγχανε το πρώτο δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ... αυτός ήταν στην λαϊκίστικη πλευρά όπως σήμερα αρέσκεται να χαρακτηρίζει τους πολέμιους του δανείου.
Η πολιτική λοιπόν που βγάζει την χώρα στις αγορές 
είναι αυτή που χαράχθηκε από την κυβέρνηση 
ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου.
(Σημ. Κάτι τέτοιο θέλει ευγένεια και σοβαρότητα αγαπητέ μου, αλλά πού να τη βρουν οι ΣαμαροΒενιζέλοι;)

Thursday, April 10, 2014




Χωρίς να υποτιμάται η σημασία της έκδοσης έντυπων ομολόγων στις αγορές , αξίζει να μείνει κανείς στις αντιδράσεις ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σαμαράς θριαμβολογεί για την " έξοδο στις αγορές μετά από 4 χρόνια ΖΑΠΠΕΙΑ" , ο δε ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Παπαδημούλη (σκέψου να μιλούσε κι ο Σκουρλέτης...) αναρωτιέται γιατί να αφήσουμε τον (ΖΑΠΠΕΙΑΚΟ) δανεισμό με 1,5% για να πάμε στις αγορές με 5% !!!

Η απάντηση και στις δυο πλευρές της υποκρισίας, είναι η υπενθύμιση ότι εξαιτίας της κοινής τους "αντιζαππειακής" στάσης μέχρι το 2012, ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, με διετή δηλαδή παράταση της ασφυξίας, αρνούμενοι να "συναινέσουν στα ΖΑΠΠΕΙΑ του Σαμαρά τα οποία τελικά μας έβγαλαν στις αγορές.!
Με αυτά τα "ΖΑΠΠΕΙΑ" όμως ξαναβγαίνουμε κ όχι με τα μνημόνια του ΓΑΠ.
Με αυτά τα "ΖΑΠΠΕΙΑ" θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με "τοκογλυφικό επιτόκιο" 1,5% μέχρι το 2016, το οποίο υπερασπίζεται σήμερα ο κατά τα άλλα αντιτοκογλύφος κ. Παπαδημούλης. Ενα επιτόκιο , σκληρής διαπραγμάτευσης των "σαμαροβενιζέλων" το 2010, που ΓΑΠ και ΣΥΡΙΖΑ δεν την είδαν ποτέ...
Θέλω να συγχαρώ όσους ακολούθησαν πιστά το Σαμαρά με τα ΖΑΠΠΕΙΑ, και ιδιαίτερα τους εδώ ομογενείς μας, ενθαρρύνοντάς τον ώστε να είμαστε σήμερα στη θέση των αγορών... 
Ε, ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ, ΕΣΥ ΠΟΥ 
ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ!!!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να συζητήσουμε, να βάλουμε κάτω τις θέσεις μας και να προσφέρουμε κι εμείς στον εθνικό διάλογο για να μπορέσει αυτή η χώρα να γνωρίσει καλύτερες μέρες. Αλλά δεν πρόκειται να γνωρίσει όταν κυκλοφορούν στο πολιτικό παζάρι μπεχλιβάνηδες και κρυπτοήρωες που ένιωσαν ότι το κλίμα και η επιταγή της στιγμής προσφέρονται για την εκπλήρωση τυχοδιωκτικών σχεδιασμών.


ΟΜΩΣ εγώ φωνάζω και κρίνω αμέσως γιατί δεν θέλω να χάνω χρόνο, δεν έχω διάθεση να χάσω τον καιρό μου δοκιμάζοντας ψευτομπακαλίστικες δήθεν συνταγές. Η αοριστία υπήρξε πάντοτε ο
Δήλωση του Γ. Παπανδρέου για την 
Από το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια σκληρών προσπαθειών των Ελλήνων, η χώρα έχει πλέον τις προϋποθέσεις να μπει στην τελική ευθεία για την έξοδο της από την κρίση.

Η έξοδος της χώρας στις αγορές, αποτελεί μια σημαντική και καθοριστική εξέλιξη προς την κατεύθυνση αυτή.

Το κόστος της προσπάθειας θα μπορούσε να είναι πολύ μικρότερο και η έξοδος στις αγορές θα μπορούσε να έχει γίνει νωρίτερα, αν υπήρχε από την αρχή εθνική συνεννόηση.
Το διάστημα που μεσολάβησε από την εκδήλωση της κρίσης, η χώρα ταλανίστηκε από ένα
Όχι Βαγγέλη, δεν θέλουμε να... 
«ξαναγίνουμε η Ελλάδα που ξέρουμε»..


«Το μεγάλο γεγονός είναι η επάνοδος στις χρηματαγορές. Είναι η επίσημη πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας, στη χώρα. Γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση. Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέρουμε. Και όλα αυτά

Δεν ξεχνάμε. Ποτέ.

Έστησαν Μηχανισμό Στήριξης από το μηδέν και σε χρόνο ρεκόρ για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.
Βρήκαν 110 δισ. για τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, όταν κανείς δεν έδινε ούτε ένα ευρώ.
Γλύτωσαν τη χώρα από δραματικές καταστάσεις, σαν αυτές που έζησαν δυστυχώς οι Κύπριοι.
Κατάφεραν να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους στην παγκόσμια ιστορία, χωρίς να ζήσει η χώρα καταστάσεις Αργεντινής.
Βρήκαν άλλα 120 δισ. για τις δανειακές ανάγκες της χώρας με επιτόκια μάλιστα που ζηλεύει σήμερα ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και όλα αυτά, έχοντας τους πάντες απέναντι.
Τη συντηρητική Ευρώπη, που χαριεντίζονταν για χρόνια με τους ομοϊδεάτες τους της κυβέρνησης

Wednesday, April 9, 2014

Περί ανόητων...

Χαρακτηρίζει ανόητο τον Αντώνη Σαμαρά 
ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Διαβάζω το πανηγυρικό tweet του υπουργού Υγείας κ. Γεωργιάδη κι αναρωτιέμαι αν θα του κοστίσει στη θέση του στην κυβέρνηση καθώς κατά τη γνώμη μου στους «ανόητους» που επιτίθεται περιλαμβάνεται και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει «αρχιτέκτονας του αντιμνημονιακού αγώνα» και παλαιότερα συνήθιζε να τονίζει ότι «συναίνεση στο λάθος» δεν θα έδινε. Οι πράξεις και οι παραλείψεις του οδηγούσαν τη χώρα στο να γίνει Κούγκι.

Κάποιοι υπεύθυνοι όμως, με τεράστιο προσωπικό και πολιτικό κόστος, κράτησαν τη χώρα όρθια κόντρα σε κραυγές, ουρλιαχτά και εκδηλώσεις ωμής βίας. Αυτοί ήταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του 2009 και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Οι ανόητοι ήταν άλλοι και δυστυχώς σήμερα μας κυβερνούν...

Ραγκούσης: Αν το 2010 είχαμε ακούσει τον δημαγωγό Σαμαρά...

Σχολιάζοντας τη δοκιμαστική έξοδο της χώρας στις αγορές, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου Γιάννης Ραγκούσης σχολίασε στο Faceboοk:
Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές προεκλογικά αλλά αυτό δεν είναι το θέμα.
Τα σημαντικά θέματα που θα βαραίνουν για πάντα τον δημαγωγό κ.Σαμαρά είναι τα εξής δύο:
1) εάν τον είχαμε ακούσει το 2010 και κάναμε ό,τι κι αυτός, τότε η Ελλάδα δεν θα έβγαινε σήμερα στις αγορές κι αυτός δεν θα κομπορρημονούσε τώρα.
2) η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει βγει στις αγορές πολύ νωρίτερα εάν ο αντιμνημονιακός του λαϊκισμός δεν φρέναρε την χώρα μέχρι τον Νοέμβριο του 2011.

Φταίει ο Παπανδρέου.!!!

Ο Παπαδημούλης τουητάρει την 
χρεοκοπία του ψευτοδιλήμματος 
«μνημόνιο-αντιμνημόνιο»..





Αυτό είναι το περιβόητο tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, το οποίο ξεσήκωσε και τις πέτρες στο twitter, μια δήλωση εντελώς φυσιολογική, που όμως αν έβγαινε από τα χείλη π.χ. του Παπανδρέου, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ (και ΟΧΙ μόνο) θα τον είχε κρεμάσει στα "μανταλάκια".

Βέβαια ο όλος καυγάς γίνεται για ένα "πουκάμισο αδειανό", αφού η διαπραγμάτευση ενός ομολόγου δεν συγκρίνεται με έξοδο στις αγορές, μιας και η Τρόικα θα εξακολουθεί να μας δανείζει έως το 2016, ενώ η εποπτεία από την Ε.Ε. και την ΕΚΤ δεν θα παύσει να υφίσταται, όσο είμαστε κράτος μέλος της ευρωζώνης.

Ακόμα και έτσι, το παραπάνω tweet αποδεικνύει πόσο ολέθρια ήταν για την χώρα η διάκριση μνημόνιο-αντιμνημόνιο, που οδήγησε στον απόλυτο παραλογισμό, με συνέπεια τέτοιου είδους δηλώσεις να τρολάρονται από Παπαχρήστο και Μουρούτη αντίστοιχα, όπως βλέπετε στα παρακάτω screenshots:







Και ενώ ο Παπαχρήστος έχει δίκιο, το tweet του Παπαδημούλη έχει σαν αποτέλεσμα να ξεθαρρέψει ο Μουρούτης, όταν όλοι γνωρίζουμε την εθνικά επιζήμια στάση που κράτησε η ΝΔ του Σαμαρά όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τότε που ο Παπανδρέου σαν πρωθυπουργός πετύχαινε συμφωνίες περί μείωσης του επιτοκίου δανεισμού από τον Μηχανισμό Στήριξης και επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του. 

Αφού ο Σαμαράς έκανε την περίφημη κωλοτούμπα τον Νοέμβριο του 2011 και κατέστη στυγνός εφαρμοστής του μνημονίου, έρχεται τώρα ο his master voice Μουρούτης και το παίζει τιμητής του Παπαδημούλη! Απίστευτα πράγματα, που αρμόζουν σε λωτοφάγους ιθαγενείς και όχι σε σκεπτόμενους πολίτες. ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2009-2011 και ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του από τον Ιούνιο του 2012 έχουν κομβικές-ιστορικές ευθύνες για την παραπλάνηση του ελληνικού λαού, για την μη επίτευξη συναίνεσης στη μια και μοναδική-ασφαλή επιλογή που είχε η χώρα μας με τον Μηχανισμό Στήριξης.

Αμφότεροι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ήταν στην βάρκα του "αντιμνημονίου", έννοια που εφήυραν αυτοί για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Αποσιώπησαν τις ευθύνες Καραμανλή, που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, πυρπόλησαν την εθνική προσπάθεια που απαιτούσε τήρηση του μνημονίου για να μην χρεοκοπήσει η χώρα και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ γεύεται την μέγγενη που έβαλε στην λογική με την εφεύρεση του όρου "αντιμνημόνιο", όπου η λογική εννοείται δεν χωρά πουθενά.

Από την άλλη έχεις την μονταζιέρα να καυχέται και να κουνά το δάχτυλο, όταν το καλοκαίρι του 2011 σήκωνε την μούτζα στις πλατείες, όταν ο Παπανδρέου πετύχαινε τις συμφωνίες αυτές που σήμερα υπερασπίζεται ο Μουρούτης. Δεν γνωρίζουμε αν το tweet του Παπαδημούλη καλωσορίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο της αλήθειας, αλλά είναι ένα ζήτημα γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να δανειστεί με 5,5% εδώ και τώρα, θέλοντας να ξεπεράσει τον σκόπελο του σκανδάλου Μπαλτάκου..

 http://www.epikairo.gr/

Προσωπικά πιστεύω ότι για τη θέση αυτή των 
Παπαδημούλη - Μουρούτη ΦΤΑΙΕΙ ο Παπανδρέου.! 
ΔΕΝ μπορεί να είναι διαφορετικά...
Πρέπει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή ΑΜΕΣΩΣ...
Στην καναδική Fairfax πέρασε η
 Praktiker Hellas 
-Διασφαλίζονται τα 14 καταστήματα και οι θέσεις εργασίας
H Praktiker Hellas ανακοίνωσε τη μεταβίβασή της στην καναδική Fairfax Financial Holdings Limited, ενώ η σύμβαση που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Christopher Seagon, Διαχειριστής της ΒΜ Praktiker International GmbH, υπεγράφη την Δευτέρα. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία, χωρίς την περαιτέρω ανακοίνωση των οικονομικών όρων της συναλλαγής. Παράλληλα, η εξαγορά υπόκειται ακόμη στις απαραίτητες εγκρίσεις των αρμόδιων φορέων των πιστωτών.

Βάσει των ετήσιων πωλήσεών της, οι οποίες αγγίζουν τα 195 εκατ. ευρώ, η Praktiker Hellas αποτελεί

Tuesday, April 8, 2014

Η νάρκη που εκρήγνυται αθόρυβα...

Όλοι όσοι είδαν χθες την "Ανατροπή" του Γιάννη του Πρετεντέρη, όταν άκουσαν τον ίδιο να λέει ότι έχει ερώτηση για τον Γιώργο Παπανδρέου, το μυαλό όλων πήγε ότι θα έβγαζε μια κάρτα με το περιεχόμενο που αποτυπώνεται στην εικόνα, και τα νούμερα δεν την διέψευσαν, αποτελώντας ακόμα μια επίδειξη αλητείας εκ μέρους του ίδιου και του "Mega tous". Και εξηγούμαστε: -Καταρχάς γιατί ο Πρετεντέρης μέτρησε ντε και καλά τον Παπανδρέου, όπου αυτή τη στιγμή η μόνη ενεργή ιδιότητα που έχει είναι αυτή του βουλευτή; Επειδή καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο για τις Τράπεζες; Αν είναι έτσι, γιατί δεν έγινε ανάλογη ερώτηση και για τους Νικήτα Κακλαμάνη και Απόστολο Κακλαμάνη;
 -Κατά δεύτερον, γιατί να έγινε αυτή η ερώτηση; Με ποια κριτήρια δημοσκοπικής δεοντολογίας

Monday, April 7, 2014



Η «Ελληνική ομάδα» των 25 υπότροφων 
της Γιάννας Αγγελοπούλου με την 
Χίλαρυ Κλίντον, τον Μπιλ και την Τσέλσι

Για δεύτερη, φέτος, χρονιά οι υποτροφίες Αγγελοπούλου CGIU έδωσαν την ευκαιρία σε 25 φοιτητές και φοιτήτριες από 15 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και 6 πόλεις της Ελλάδας να γνωρίσουν την εμπειρία του Clinton Global Initiative University, που βοηθά νέους να οργανώσουν και να
Bring it on...! (Ιδού η Ρόδος...)


Bring it on...!

Επειδή δεν γίνεται κάθε φορά που έχει πρόβλημα η κυβέρνηση να ανασύρονται διάφορες απειλές μπας και φοβηθεί κανένας...
Επειδή διάφορα κυβερνητικά παπαγαλάκια εσχάτως "απειλούν" με εξεταστική για το μνημόνιο...


via antinews

Επειδή διάφοροι διακινούν επιχειρήματα του τύπου "κάποιοι δεν δικαιούνται δια να ομιλούν"
Επειδή καιρός είναι να τελειώνει αυτό το καλαμπούρι για το ποιος πείραξε τα στατιστικά στοιχεία και

GPO-ysterografa-MAKEDNOS


Το 82,1% των πολιτών θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου να πάει… σπίτι του

Λόγω των τελευταίων παρεμβάσεων του Γιώργου Παπανδρέου στην πολιτική ζωή του τόπου η GPO θέλησε να μετρήσει τη γνώμη των πολιτών απέναντι στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών λοιπόν φαίνεται πως δεν εκτιμά ιδιαίτερα τις παρεμβάσεις Παπανδρέου, ούτε και το γεγονός ότι καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες στο πολυνομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή.
Ακόμη, λίγοι είναι αυτοί που επιθυμούν να τον δουν να δημιουργεί ένα νέο κόμμα.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΤΙΠΟΔΑ: Είναι ενδεικτικό και συντριπτικό το ποσοστό του 82,1% των πολιτών που θεωρεί πως ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της χώρας.
Συμφωνούμε απόλυτα με την GPO να κάνει δημοσκοπήσεις, αφού αυτή είναι η δουλειά της, όμως μήπως θα έπρεπε να μας δώσει αναλυτικά όλα τα νούμερα των ποσοστών; Εντάξει το 82,1% (...φανταστική η ακρίβεια των ποσοστών της.!) είναι ένα μεγάλο, γνωστό και αναμενόμενο -από τέτοιον λαό- νούμερο, αλλά γιατί ως ...σοβαρή εταιρεία δεν μας ανακοινώνει και το ποσοστό των υπέρ των παρεμβάσεων Παπανδρέου, ή ΈΣΤΩ υπέρ της δημιουργίας νέου κόμματος; Ή μήπως το ανακοίνωσε αλλά δεν το είδαν οι συντελεστές του "ysterografa" και του "MAKEDNOS";
 Εκτός κι' αν είναι ομαδικός αντιπαπανδρεισμός κάτι που δεν φαντάζομαι... Εντάξει ο ...δικός μας ΜΑΚΕΔΝΟΣ δεν έχει ευθύνη για τις καταχωρήσεις του "ysterografa", αλλά δεν κατάλαβε ότι η πληροφορία που μας σερβίρει είναι ...ελαττωματική; Απορούμε διότι ΔΕΝ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες γκάφες.  Λέμε τώρα...
Υ.Γ.  Και με την ευκαιρία μια ερώτηση: Μέχρι τώρα στα σπίτια των 82.1% μένει ο κ. Παπανδρέου;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Αήρ, πάτερ, η στα Ιαπωνικά: Αέρα πατέρα..

POSTED BY TORONTO GREEKBLOGGERs

Άδικα περιμέναμε.. τσκ τσκ τσκ..
Μας έταξαν τρομερά άρθρα και σε συνέχειες μάλιστα, για τη "Ραμόνα" της Ντάνφορθ, κι εμείς όλο χαρά μείναμε άϋπνοι μη χάσουμε το πολυδιαφημισμένο σήριαλ.
Τελικά, όπως αποδείχτηκε, άνθρακας ο θησαυρός. Τζάμπα χάσαμε και τον ύπνο μας. Για τη "Ραμόνα" ούτε μιλιά, κίχ δεν βγάλανε. Λες να τους "βαστάει" από κάπου και να "την" φοβούνται;
Εμείς πάντως, τους προκαλούμε μπας και τσιμπήσουν... σαν χάνοι που είναι. Κι όπως είπε ο

Δεν ήταν 
(ο Μπαλτάκος) 
ούτε καν σύμβουλος 
του Σαμαρά.!!


Το παιδαριώδες σχόλιο του Γιαννάκη ...
Είπε -κι αυτός- πως οι δικαιολογίες του Μπαλτάκου ηταν παιδαριώδεις. Οπως, εξίσου, παιδαριώδες, ήταν και το δικό του σχόλιο.
Κατά την γνώμη του Πρετεντέρη, ο Μπαλτάκος δεν δικαιούται δια να ομιλεί . Η δουλειά του ήταν... να κάνει τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. Κι όχι να λέει την γνώμη του και να διαφωνεί με την κυβέρνηση.
Και πρόσθεσε, "καλά αν του την ζητούσαν να την ελεγε".
Και το επιμύθιο: Δεν ήταν ούτε καν σύμβουλος του Σαμαρά.
Καλά ο Πρετεντέρης που με τόση μεγάλη ευκολία και άνεση λέει όποιον γουστάρει ανόητο, έχει σκεφτεί καμιά φορά έστω και στιγμιαία πόσο ανόητος είναι ο ίδιος; Η' δεν τον αφήνει το βαρύ καθήκον για την στήριξη του καθεστώτος;
Όταν λέει πως το δεξί χέρι του Σαμαρά, ο εξ απορρήτων, ο άνθρωπός του, δεν ήταν καν σύμβουλός του, πόσα κιλά... ανόητος πρέπει να είναι;;;...

Sunday, April 6, 2014

ΘΕΜΟ, ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ !...


Ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της ΙΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών κατά του εκδότη-δημοσιογράφου ασκήθηκε ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δίωξη ασκήθηκε καθώς το οικονομικό έτος 2008 υπέβαλε ανακριβή φορολογική δήλωση (δεν δηλώθηκε 1,6 εκατ. ευρώ).

Η μηνυτήρια αναφορά υποβλήθηκε ύστερα από φορολογικό έλεγχο και η δίωξη ασκήθηκε πριν ολοκληρωθεί η φορολογική - διοικητική διαδικασία. Δηλαδή, πριν ασκηθεί προσφυγή από τον ελεγχόμενο, αλλά και πριν να εκδοθεί δικαστική απόφαση από φορολογικό δικαστήριο, όπως