Search This Blog

Saturday, March 24, 2012


Περί κακοποίησης της πληροφορίας και άλλων «ζωντανών».!
Προσπαθήσαμε όλο αυτό τον καιρό, από τη …γέννησή μας, να αποφύγουμε, ό, σο ήτο δυνατόν, ή να περιορίσουμε στο έπακρο την ενασχόλησή μας με γραπτά συναδέλφων, δημοσιογραφ(ούντ)ων ή «δημοσιογράφων». Και το κάναμε εσκεμμένα ώστε να αποφύγουμε να μπούμε στα …χωράφια συναδέλφων  μπλόγκς ή πόρταλς (αυτά λιγότερο), αφού ήταν η ειδικότητά τους….

ΟΜΩΣ μας ανάγκασαν να το κάνουμε, κάποια γραπτά της «Εβδομάδας», κάποια …«κείμενα» της Hellas News τα οποία μας φωτογράφιζαν και τώρα με τον «Ελληνικό Τύπο» ο οποίος επίσης μας φωτογραφίζει, αποκαλώντας μας  «ζωντανά», λες και …δεν το ξέραμε..!

ΠΡΙΝ, όμως, ασχοληθούμε …σοβαρά με τις απόψεις των δυο εκ των στελεχών της εφημερίδας, τον εκδότη κ. Κώστα Κρανιά και τον αρχισυντάκτη κ. Τάσο Θεοδωρίδη, θα θέλαμε να σας δώσουμε χρόνο να διαβάσετε, όσοι περισσότεροι μπορείτε, το «Κύριο Θέμα» και το «Τηλεσκόπιο» της τελευταίας (χθεσινής) έκδοσης του εντύπου τους αυτού. Πιστέψτε μας.! Είναι χάρμα οφθαλμών και …σκέψεις, τα κείμενά τους, αφού το λεξιλόγιό τους περιστρέφεται γύρο από τα  100 και πλέον «ζωντανά» της Συνέλευσης και κάποιους …παρθενικούς υμένες.!!!

 Διαβάστε, λοιπόν, «Ε. Τ.» και περιμένετε στις οθόνες των υπολογιστών σας….

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

…δεξιώθηκαν τον βουλευτή
Κοζάνης Γιάννη Βλατή

Στο εστιατόριο MEGAS

ΣΤΟ εστιατόριο Μέγας, συναντήθηκαν μέλη του ΠΑΣΟΚ με τον Έλληνα βουλευτή Γιάννη Βλατή, αμέσως μετά την δεξίωση του Προξενείου και της Κοινότητας, στο «Πολυμενάκειο», για την 25η Μαρτίου. Εκεί, λοιπόν, μεταξύ ποικιλίας εδεσμάτων και καλής μουσικής, συζήτησαν και τις τελευταίες κομματικές και γενικά πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αφού ο ιδιοκτήτης Νίκος Κωστής, είχε την ευγένεια να ελαττώσει την ένταση της μουσικής…. Μπορεί να μην ακούσαμε τι έλεγαν τα μέλη του ΠΑΣΟΚ με τον βουλευτή τους, αλλά ο φωτογραφικός φακός μας τα είδε, (αλλά χωρίς να τ’ ακούσει), όλα….  
Σέττα Πάππας, Σοφία Παπανδρέου, Γιάννης Βλαστής, Γιώργος Μολυβιάτης, Θόδωρας Ράλλης, Χρήστος Γουγάς και ο πρόεδρος
 του Κογκρέσου Κώστας Πάππας
Η κ. Σοφία Παπανδρέου, ο βουλευτής κ. Γιάννης Βλατής, το αφεντικό του ΜΕΓΑΣ Νίκος Κωστής, ο Γιώργος Μολυβιάτης και ο Θόδωρος Ράλλης
Ο κ. Γιάννης Βλατής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών συλλόγων του Οντάριο και πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γιώργο Πορνάρα...
...στο διπλανό τραπέζι, ο πρόεδρος των απανταχού Θεσσαλών γιόρταζε τα γενέθλια του 65χρονου φίλου Ανδρέα Κουτίνα. Στη φωτογραφία διακρίνονται (από αριστερά) η κ. Μαρία Τσιουραντάνη, πρόεδρος του συλλόγου Αργιθεατών, ο Γιώργος Πορνάρας, η κ. Εύη Πορνάρα, ο κ. Βασίλης Τσιουραντάνης, ο εορτάζων κ. Ανδρέας Κουτίνας και η σύζυγός του κ. Ναυσικά Κουτίνα.
Στην παρέα προστέθηκε ο Τάκης Γαλιάτσος (δεύτερος από δεξιά), ανταποκριτής της ΕΡΤ και του ΕΛΛΑΔΑ TV (Σπάρτη)
Ηρέμησαν τα πνεύματα
μετά τις εξηγίσεις...
ΜΠΟΡΕΙ η υποδοχή των Ελλήνων βουλευτών στο Τορόντο να ήταν άριστη από πλευράς Γενικού Προξενείου και Κοινότητας, αλλά μάλλον δεν ήταν και τόσο ευχάριστη από πλευράς κάποιων, λίγων υποθέτουμε, ομογενών. Απ’ ότι μαθαίνουμε, κάποιοι επώνυμοι ομογενής μόλις αντίκρισαν απέναντί τους, τους δυο πολιτικούς, η επίθεσή τους ήταν άμεση και είχε να κάνει με το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν χρήματα για το ταξίδι τους στο Τορόντο ενώ δεν έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Σύντομα όμως δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και το θέμα δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Οι επισκέπτες μας είπαν ότι στις φετινές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, βγήκαν μόλις τρεις διακομματικές αποστολές στο εξωτερικό με προορισμό την Νέα Υόρκη το Τορόντο και την Αυστραλία. Και τούτο κρίθηκε απαραίτητο από το προεδρείο της Ελληνικής Βουλής, για λόγους καθαρά εθνικούς.! Μάλιστα στην Αυστραλία πήγε μόνον ένας βουλευτής ο οποίος ανήκει στο ΛΑ.Ο.Σ.! Ούτως εχόντων των πραγμάτων, λοιπόν, ας σταματήσει εδώ η όλη υπόθεση, ώστε να γιορτάσουμε πιο ήρεμα την μεγάλη αυτή γιορτή της ανεξαρτησίας μας…. Αυτά.!

ΣΤΟ «ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΕΙΟ»

...χθες η δεξίωση για
την 25η Μαρτίου

Οικοδεσπότες οι Αζεμόπουλος – Νίκωνας.

Παρουσία πλήθους ομογενών πραγματοποιήθηκε χθες στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Κοινότητας η κοινή εκδήλωση-δεξίωση του Γενικού Προξενείου και της Ελληνικής Κοινότητας, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Τιμώμενα πρόσωπα στην δεξίωση ήταν οι δυο επισκέπτες, Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι ήρθαν από την πατρίδα ως αντιπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, για το σκοπό αυτό. Πρόκειται όπως είναι γνωστό, για τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, γιατρό Γιάννη Βλατή και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσο Κουράκη, Ζ' αντιπρόεδρο της Βουλής. Την δεξίωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Εθνικού Κογκρέσου κ. Κώστας Πάππας, η σύμβουλος Εκπαίδευσης στο Γ. Προξενείο Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου, ο πρόεδρος των επιχειρηματιών της Ντάνφορθ κ. Ντίνος Βοϊδονικόλας, η αντιπρόεδρος του Ελληνικού Σπιτιού κ. Ειρήνη Κερογλίδου, η Α’ γραμματέας της Τ.Ο.  ΠΑΣΟΚ κ. Σοφία Παπανδρέου  και άλλοι. Χαιρετισμό με αναφορά στα εθνικά μας θέματα απηύθυναν τόσο ο γενικός πρόξενος όσο και οι βουλευτές, ενώ εψάλησαν οι εθνικοί ύμνοι Ελλάδας και Καναδά, από την Αναστασία Κακαγικάννη.

Παρακάτω λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα
από την Δεξίωση….

Από δεξιά ο κ. Τάκης Μακεδώνας, ο πατριότης και φίλος του βουλευτής του ΠΑΣΟΚ γιατρός Βλατής Γιάννης, η κ. Σοφία Παπανδρέου, ο κ. Κώστας Πάππας και η πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας
Δυο όμορφες τριφερές υπάρξεις. Η Ευστρατία Καραγρηγορίου
και η Τερέζα Νικολαΐδου
Ο βουλευτής Γιάννης Βλατής με την σύμβουλο Εκπαίδευσης
Δρ. Δέσποινα Χατζηδιάκου. Παρακολουθούν ο γενικός πρόξενος Δημ. Αζεμόπουλος και η  κ. Νίτσα Αϊδώνη
Ο γενικός πρόξενος με το ζεύγος Σέττας και Κώστα Πάππα, την κ. Ειρήνη Κερογλίδου και τον κ, Τάκη Γαλιάτσο
Η κ. Αναστασία Κακαγιάννη ψάλει τον εθνικό ύμνο

Friday, March 23, 2012

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...


Ψαρέψαμε ένα καλό κείμενο στον «αμαξά» του emphasisworld και χωρίς την άδειά του το αναπαράγουμε για ό,σους τυχόν δεν ψάχνουν προς τα εκεί. Απολαύστε το:

Αχρίαστος να είναι


Να ρε συμπάροικοι ο Κώστας των ωραίων λόγων, των ημιτελών έργων και των μεγάλων ελλειμμάτων που αναρωτιόσαστε που είναι και δεν φαίνεται.

Συνεπέστατος σ' αυτό που υποσχέθηκε όταν μας εγκατέλειψε βαθιά συγκινημένος. "Θα είμαι δίπλα στην κοινότητα συνέχεια" είχε πει. Και είναι. Εδώ και τρία χρόνια μια φορά ήρθε να ψηφίσει, (αφού επί των χρόνων του ίσχυε, το βγες εσύ μπες εσύ), έχει εμφανιστεί κανα δυο φορές στην τηλεόραση μαζί με το τρίο της πληροφόρησης (την δεκαετία είχε επιδοθεί αποκλειστικά στην προβολή του τέως), συμμετείχε σε τέσσερα πέντε δείπνα στην ελληνική γειτονιά και τώρα στέλνει το μήνυμα των ημερών με πλήρη διεύθυνση. Μέχρι ταχυδρομικό κώδικα έβαλε ο άνθρωπος.

Βέβαια δεν είναι να του δίνει κανείς θάρρος για να πλησιάσει πιο κοντά και πιο συχνά στα παλιά λημέρια του γιατί μπορεί να κατεβάσει καμιά καλή ιδέα και να χρεωθεί επιπλέον ο αστικός οργανισμός άλλα δέκα εκατομμύρια, έτσι για την πλάκα.

Γι αυτό όπως λέει και ο παθών λαός της παροικίας του Τορόντο, «μακριά και … ξεχρεωμένοι».

σ. Α.: Ο "αμαξάς" έχει τα κέφια του... Ποιός αμφιβάλει γι' αυτό; Το καλό είναι καλό και να λέγεται....


ΖΗΤΩ Η 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Τιμή μας η επίσκεψη,
αλλά μήπως
δεν θα ‘πρεπε;

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και σύσσωμη, υποθέτουμε, η ομογένεια, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να φιλοξενεί τις μέρες αυτές δυο εκλεκτά μέλη των Ελλήνων ψηφοφόρων και της  Βουλής των Ελλήνων, τους κ. κ. Ιωάννη Βλατή και Τάσο Κουρούκη.  Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μια μεγάλη γιορτή και πρέπει να της αποδίδονται οι ανάλογες τιμές τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων όπου υπάρχει και ζει ένα μεγάλο κομμάτι της Πατρίδας. Κατά  τη διάρκεια των τελευταίων πολλών ετών η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Βουλή των Ελλήνων ανταποκρινόμενη στις προσκλήσεις της Κοινότητας, μας τιμούσε με την αποστολή διακομματικών Επιτροπών, τόσο στη γιορτή της 25ης όσο και της 28ης. Ακόμα και άγημα της προεδρικής φρουράς, είχαμε την τιμή να χειροκροτήσουμε σε κάποια παρέλασή της επί της Danforth Ave.

ΌΛΑ καλά και …άγια, μέχρι που… Μέχρι που έφτασε η ώρα το ελληνικό κράτος να μην μπορεί να πληρώσει τους τόκους των δανείων, τους μισθούς των εργαζομένων, τα φάρμακά τους και τις πενιχρές συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων.! Να βρίσκεται δηλαδή στα πρόθυρα της χρεοκοπίας αν όχι σ’ αυτή.!

ΜΕ δεδομένα τα παραπάνω, ΓΙΑΤΙ θα ‘πρεπε να ξοδέψει τις, έστω και λίγες, χιλιάδες ευρώ για την αποστολή των πραγματικά αξιόλογων υψηλών επισκεπτών μας; ΓΙΑΤΙ κ. Πετσάλνικε δεν σκεφτήκατε να διαθέσετε το έστω μικρό αυτό ποσό σε κάποιους στην πατρίδα οι οποίοι έχουν πραγματικά ανάγκη ακόμα και για ένα πιάτο φαγητό; Η πάμπλουτη Μητρόπολή μας των 100 εκατομμυρίων σε ακίνητα μόνο, απέστειλε 25 χιλιάδες δολάρια στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής και  το διαλαλεί προς πάσα κατεύθυνση, λες και εξάλειψε την φτώχια, εσείς δεν θα μπορούσατε να διαθέσετε τις 2,3,5,ή 6 χιλιάδες για το σκοπό αυτό; ΑΝ τώρα υποθέσουμε ότι τούτη η αποστολή δεν είναι η μόνη αλλά υπάρχουν κι’ άλλες σε άλλες παροικίες του απόδημου, σε πόσες δεκάδες (ή εκατοντάδες;) χιλιάδες ευρά ανέρχεται;

ΙΣΩΣ μας πείτε ότι αφού το ζήτησαν οι ομογενείς ηγέτες της Κοινότητας, αισθανθήκατε την υποχρέωση να ανταποκριθείτε στο αίτημά τους και να μην τους προκαλέστε στεναχώρια, αλλά… Συμφωνούμε ότι θα έπρεπε να δουν και οι ηγέτες μας την οικονομική κατάσταση της χώρας ώστε να αποφύγουν την πρόσκληση, αλλά πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο; Οι ίδιοι είναι ηγέτες ενός …εύρωστου οργανισμού, χωρίς οικονομικά ή άλλα προβλήματα, μ’ αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν  ότι υπάρχουν κάποιοι οργανισμοί ή χώρες που ΔΕΝ έχουν όχι μόνο πλεονάσματα αλλά ούτε καν τα απαραίτητα.!!

Είσθε ικανοποιημένος από  την τέτοια διαχείριση  του προϋπολογισμού της Βουλής κ. Πετσάλνικε; Είστε ικανοποιημένος από την πρόσκλησή σας και την ανταπόκριση της Ελληνικής Βουλής στο κάλεσμά σας κ. Νίκωνα Γεωργακόπουλε;


Thursday, March 22, 2012

ΜΕ αναμμένες μηχανές…


… ο συνδυασμός 
του Αντώνη Αρτεμάκη…

…για τις εκλογές του Νοέμβρη (;)

Ο κ. Αρτεμάκης συνομιλεί με την κ. Ιωάννα Δουλαβεράκη
υποψήφια στέλεχος του συνδυασμού
ΜΕ αναμμένες τις μηχανές σε μόνιμη βάση, βρίσκεται το …επιτελείου του κοινοτικού συνδυασμού για τις προσεχείς κοινοτικές εκλογές.!
Ο κ. Αρτερμάκης ως ηγέτης (;) της ομάδας είναι σε συνεχή επαφή με διάφορα υποψήφια στελέχη του συνδυασμού καθώς και με το μεγαλύτερο τμήμα του τωρινού Εκτελεστικού, μερικοί εκ των οποίων θα είναι υποψήφιοι και κάποιοι απλά υποστηριχτές…

Με την ευκαιρία να πούμε, με κάθε επιφύλλαξη, ότι μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, ο εκλογομάγειρας της προσπάθειας ακούει στο όνομα Μιχάλης Μουρατίδης, με τον οποίο έγινε και η πρώτη επαφή…

Η πρόωρη αυτή …πρεμούρα των διαβουλεύσεων οφείλεται, απ’ ότι λένε, στην επίσημη ανακοίνωση της κ. Ειρήνης Κερογλίδου ότι θα διεκδικήσει με δικό της συνδυασμό την προεδρεία και κατ’ επέκταση την διοίκηση του οργανισμού. Αυτά για τώρα…

Μια διόρθωση…




Συνδιοργάνωση δεξίωσης
Προξενείου- Κοινότητας
Η αυριανή Δεξίωση  με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου 1821, συνδιοργανώνεται από το Γενικό Προξενείο και την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο κι’ όχι μόνο από το Γ. Προξενείο όπως λαθεμένα γράψαμε.

Τα λάθη δεν πάνε στα κλαριά…

Με την ευκαιρία να ξαναπούμε ότι η δεξίωση θα γίνει στο «Πολυμενάκειο» την Παρασκευή 7:30 – 9:00 μ.μ.

Η είσοδος στην αίθουσα της δεξίωσης θα είναι με προσκλήσεις για τους επίσημους και ελεύθερη για το λαό.!
Βουλευτής στο Τορόντο…
…επίσημος στην παρέλαση του Μόντρεαλ.!
 ΤΗΝ Παρέλαση της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ θα παρακολουθήσει τελικά, ως επίσημος προσκεκλημένος, ο  ο ομοσπονδιακός βουλευτής κ. Κώστας Μενεγάκης. Η απόφαση αυτή του κ. Μενεγάκη, λέγεται ότι πάρθηκε με το σκεπτικό ότι ως βουλευτής του Καναδά θα πρέπει περνάει απ’ όλα τα σημεία της χώρας, εάν είναι δυνατόν.! Στο κάτω κάτω, η παρουσία του στις παρελάσεις του Τορόντο τα τελευταία χρόνια του έγιναν και λίγο …βαρετές.!!
Βέβαια περιμένει ακόμα την έγκριση του Δ. Συμβουλίου για την συμμετοχή του αυτή, αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι θετική καθ’ ότι μεγάλη τους η τιμή να έχουν στους επισήμους τους ένα μέλος της καναδικής Βουλής…
Λέγεται μάλιστα ότι η παρέλαση του Μόντρεαλ θα καλυφθεί τηλεοπτικά και από κάποιον σταθμό της Σπάρτης ώστε να  την παρακολουθήσουν όλοι οι Λάκωνες πατριώτες.!!
Εμείς πάντως θα καλύψουμε, πρώτα ο Θεός, φωτογραφικά την παρέλαση με κάποιον απεσταλμένο μας εκεί.

Wednesday, March 21, 2012

Πάει, ξεμωράθηκε εντελώς
η …γριούλα.!

Το γήρας ούκ έρχεται μόνο… Έτσι και με τη Χριστίνα.! Γέρασε η φουκαριάρα και δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει.! Τη βρήκαν τα …τσακάλια της ανωμαλίας και της διαφθοράς και την χρησιμοποιούν  κατά τις ορέξεις τους. Κι’ αυτή το μεταφράζει ως φόβο… Την τρέμουν, λέει, επειδή είναι μεγάλη προσωπικότητα.!!!

Τι με λες ρε παιδί μου; Είσαι τόσο μεγάλη ώστε όλα αυτά τα χρόνια να μην μπορούμε να σε ανακαλύψουμε;

Μείνε τώρα με το …εικόνισμα του …μεγάλου πατριώτη σου, μήπως και σε βοηθήσει, αφού …μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσει….

Κάποιοι συμπάροικοι…

…έκαναν τη
Ρουφιανιά μόδα.!

Ο Έλληνας το’ χει στο πετσί του να πω, στο αίμα του ίσως, πάντως μόλις δει κάτι καινούριο που να τραβάει ή να’ χει ρεύμα τέλος πάντων, τρέχει να το αντιγράψει…

Θυμάμαι παλιότερα, όταν ένα προϊόν είχε πέραση ή ζήτηση, όπως τα καρπούζια (Καλυβίων) ας πούμε ή το τριφύλλι, την επόμενη χρονιά καλλιεργούσαν όλοι τους το ίδιο προϊόν, μ’ αποτέλεσμα να πάνε όλοι, οικονομικά,  κατά διόλου, αφού οι τιμές έπεφταν κατακόρυφα…
ΤΩΡΑ στα δικά μας. Η ρουφιανιά είναι ένα καινούριο φρούτο το οποίο ευδοκιμεί πάρα πολύ τελευταία στην παροικία μας.

Ο ρουφιάνος, λοιπόν, που όλοι γνωρίζετε, αφού πέρασε τις εξετάσεις με …άριστα, γενόμενος μάλιστα και φίλος του προξένου όπως ο ίδιος επαίρεται, άνοιξε την όρεξη σε κάποιον ή κάποιους  κοινοτικούς  παράγοντες να κάνουν το ίδιο. Να γίνουν δηλαδή ρουφιάνοι για να κερδίσουν  τη συμπάθεια κάποιων.!
Επειδή όμως το ζήτημα είναι λίγο σοβαρότερο απ’ ότι εκ πρώτης όψεως φαίνεται, θα σταματήσουμε εδώ, περιμένοντας τις εξελίξεις….


Αυτό πάντως που (μας) μένει είναι το ότι οι ρουφιάνοι αυξάνονται και πληθύνονται, και σε λίγο θα ξεπεράσουν τα καρπούζια, τα τριφύλλια ή ακόμα και τα γομάρια, ώστε κάποια στιγμή να πάνε στα αζήτητα… Περιμένετε και θα δείτε…   


Tuesday, March 20, 2012

Έλληνες βουλευτές στην πόλη μας

Βλατής Γιάννης
Επίσημοι προσκεκλημένοι
της Ελληνικής Κοινότητας

Κουράκης τάσος
Για τις γιορταστκές
εκδηλώσεις
της 25ης Μαρτίου

Αντιπροσωπεία βουλευτών της Ελληνικής Βουλής, αποτελούμενη από τους κ. κ. Βλατή Ιωάννη του ΠΑΣΟΚ και  Αναστάσιο Κουράκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, θα παραβρεθεί στις γιορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Κοινότητας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Οι Έλληνες επίσημοι θα παραστούν στην δεξίωση του Γενικού Προξενείου και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, στο «Πολυμενάκειο» αμέσως μετά τους Χαιρετισμούς, καθώς και στο Μεγάλο χορό της Κοινότητας το Σάββατο βράδυ και φυσικά στην Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής επί της Ντάνφορθ.


Ο απεσταλμένος του
…ένθετου στο
Εθνικό Κογκρέσο!!!

ΣΑΣ υποσχεθήκαμε να αποκαλύψουμε σύντομα τον συντάκτη του άρθρου του …ένθετου της Hellas News με τις λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στο Εθνικό Κογκρέσο. Ρωτήσαμε κάποιους του Κογκρέσου να μας πουν ποιος έδωσε τις πληροφορίες αυτές και μας είπαν ότι το έκανε ο νέος πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Πάππας, στον συντάκτη του άρθρου κ.  Κώστα Πάππα.!!
ΑΝ ρωτούσαμε, λένε, θα πέρναμε κι’ εμείς την ίδια πληροφόρηση…. Έτσι κάνουν τις δουλειές οι σοβαροί δημοσιογράφοι και οι σοβαροί εκπρόσωποι των σοβαρών ομογενειακών οργανισμών….
Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο κ. πρόεδρος του Εθνικού Κογκρέσο, έγραψε ένα άλλο άρθρο με το οποίο απαντά -προφανώς στον εκδότη του – γιατί δεν θα απόσχει των δημοσιογραφικών καθηκόντων του εξ’ αιτίας των υψηλών καθηκόντων του στον πανκαναδικό ελληνικό οργανισμό.! Αλλά για το θέμα αυτό μια άλλη φορά….


Monday, March 19, 2012

Περί
...πιέσεων συνέχεια !
«Ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιο» ή έστω …«ουδέν κρυφό από τον Ήλιο» όπως λέει ο …δημόσιος κατήγορος ή έστω ο …χαφιές της παροικίας μας.!

ΕΤΣΙ, ψάχνοντας για τους πιεστές των Ελλήνων φοιτητών, όπως διασταυρωμένα κατήγγειλε ένας νέος στην παροικία δημοσιογράφος, φτάσαμε στον ένα και μοναδικό ο οποίος δεν είναι άλλος από τον …δημιουργό των μετρίων (και κάτω) λαϊκών προγραμμάτων.

Μοιράζοντας, λοιπόν, αφειδώς  εισιτήρια της μετριότητας και …άδειο τηλεοπτικό χρόνο στους αυριανούς επιστήμονες, κερδίζει τη συμπάθειά τους και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το μόνο καλό που προκύπτει από την συναλλαγή αυτή είναι το ότι οι νέοι μας εκτονώνονται τώρα με τα λάθη τους και δεν θα τα κάνουν, ελπίζουμε, ως αυριανοί επιστήμονες.!

Φαντάζεστε να κάνουν τέτοια ή παρόμοια λάθη ως γιατροί ή δικηγόροι; Δεν θα βγει κανένας μας ζωντανός από το χειρουργικό τραπέζι τους ή έστω κερδισμένος από δικαστική αίθουσα!!!...

Καλλίτερα, λοιπόν, ΤΩΡΑ, τα ό,ποια λάθη κι’ όχι …αύριο!...

Τέρμα, επίσης και στα ράδιο αρβύλα που θέλει τον γενικό πρόξενο ανακατεμένο στην …ιστορία αυτή των …πιεστών. Έχει ίσως, άλλα κακά να του προσάψομε ώστε να μη χρειάζεται να του φορτώνουμε και εκείνα για τα οποία ουδόλως ευθύνεται….  Εξ’ άλλου αν συμμαχούσε στην …πίεση, θα ανέτρεπε εκείνη την …κοσμοθεωρεία που θέλει να μην αγαπάει κανείς τον ρουφιάνο . Αντιληπτό;

ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ…

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση…

…της Ελληνικής Κοινότητας

Ανακοινώθηκε επίσημα η πώληση του κτηρίου στο Σκάρμπορω
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2012,
Απορρίφθηκε το νέο Καταστατικό.
Από δεξιά; Νίκωνας Γεωργακόπουλος, Αντώνης Αρτεμάκης, Γιώργος Κακαρέλης και Ερμης Ιορδάνους. Οι ...εκτελεστές της υπερψήφησης του προϋπολογισμού και της καταψήφησης του Καταστατικού.!

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο «Πολυμενάκειο» πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη Γ. Συνέλευση των μελλών της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν δυο. Η έγκριση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους (που για πρώτη φορά παρουσιάζεται τόσο γρήγορα !), η έγκριση του οποίου ήταν ομόφωνη, εκτός μιας …μοναδικής παραφωνίας.!
Αναστασία Κακαγιάννη, Σου Κεραμυδόπουλος, Ιωάννα Δουλαβεράκη

Και η έγκριση του νέου Καταστατικού Χάρτη και των νέων Εσωτερικών Κανονισμών. Εδώ τα πράγματα …δυσκόλεψαν κατά κάποιο τρόπο, αφού η συζήτηση των αλλαγών που παρουσιάστηκαν από το Δ. Συμβούλιο δεν έπεισαν περισσότερους από τους μισούς  παρευρισκόμενους εντός της αίθουσας. Έτσι η ψηφοφορία ήταν σχεδόν στο 50-50 με αποτέλεσμα  να μην εγκριθεί αφού απαιτούνταν τα 2/3 των παρόντων μελλών. Προσωπικά πιστεύουμε ότι η απόρριψή του οφείλεται και στην κακή-κάκιστη ελληνική μετάφραση η οποία δεν επέτρεψε στους παρόντες αποκλειστικά ελληνόφωνους ομογενείς να εννοήσουν τι εννοούσαν οι …νομοθέτες μας.

Ένας άλλος λόγος απόρριψής του ήταν η «ξεροκεφαλιά» τόσο της διοίκησης όσο και της έδρας να επιμείνουν στην …ομαδική ή μαζική ψηφοφορία όλων των άρθρων, κατά κάποιον …δικτατορικό (;) τρόπο! ΟΛΑ ή τίποτα.! Και ο λαός είπε, …ΤΙΠΟΤΑ.! Μήπως οι ηγέτες μας δεν ήθελαν τις αλλαγές και απλά μας κορόιδευαν; Διότι θα μπορούσαν άνετα να περάσουν οι περισσότερες από τις προταθείσες αλλαγές, ώστε να κάνουμε ένα πρώτο καλό βήμα. Τι λέτε κ. πρόεδρε, κ. γραμματέα, κ. προεδρεύοντα; Μήπως η ευστροφία σας ήταν σε αδράνεια την συγκεκριμένη στιγμή; Μήπως τέτοιες στιγμές πρέπει να έχετε δίπλα σας κάποιους με …ενεργότερα  αντανακλαστικά; Ποτέ, όμως, δεν είναι αργά και ιδιαίτερα τώρα που η πώληση του …κτηρίου δίνει κάποιες παραπάνω ελπίδες σωτηρίας του οργανισμού, ώστε να έχουμε χρόνο για βελτιώσεις… Ακόμα και του Καταστατικού.!!!
Μερικά στιγμιότυπα από τη Γ. Συνέλευση
Ο Παπακώστας, ...τοποτηρητής του μητροπολίτη, Δημήτρης Σελιώτης ο ...άρχων της Κοινότητας και ο κ. Δημήτρης Τσατσαρώνης,
νέος άρχων του Πατριαρχείου

Τζίμης Διαμαντούρος, Θόδωρος Ράλλης, Κώστας και Σέττα Πάππας, Γιώργος Μάνιος.
Οι δυο συμπεθέρες Ρούλα Μουρατίδου και Χριστίνα Κοκκαλιάρη, έχοντας στη μέση μια φίλη τους επισκέπτρια από Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Ξενίας με τον κ΄. Γιάννη Φαναρά

Η κ. Μαίρη Φραγκεδάκη με τον εκδότη κ. Κώστα Κρανιά
Δυο όμορφες υπάρξεις. Η κ. Θεοδώρα Κουτσουμπού και η κ. Πατ Φατούρου.
Ο Λούης Γεωργαρέας διαπληκτίζεται με τον προεδρεύοντα
κ. Αντώνη Αρτεμάκη

Γιάννης Μουνδρέας και Γιώργος Καραντώνης
Δημήτρης Χατζής, Ελένη Ζουμπανιώτης

Sunday, March 18, 2012

T. O. Τορόντο


ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗ

ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ

Στις εκλογές της Τ.Ο Τορόντο, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος, ψήφησαν 121 μέλη και φίλοι, βρέθηκαν 121 έγκυρα ψηφοδέλτια., εκ των οποίων τα 101 ήταν υπέρ του Υποψήφιου Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ τα 20 ήταν Λευκά.

Λόγω της μοναδικής υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου η συμμετοχή ήταν περίπου στο 25% των ψηφισάντων το 2007, όταν οι υποψηφιότητες ήταν 3.

Μερικά στιγμιότυπα από την ψηφοφορία:
Νίκος Τσερωτάς, Κώστας Κουτρουμπής, Ανδρέας Παπαδάκος
και Νίκος Μηνιώτης περιμένουν το κλείσημο της κάλπης
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επεσκεύθη χτες ο ευρισκόμενος στην πόλη μας Γιώργος Σαλαμπάσης και φωτογραφήθηκε με δυο φίλους,
τους  Σέττα και Κώστα Πάππα