Search This Blog

Saturday, May 11, 2013

ΕΛΕΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ-Magia-Magia



Ο Μεϊμαράκης στο Τορόντο;

Ανεπίσημες πληροφορίες λένε ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα επισκεφθεί σύντομα το Τορόντο. Η επίσκεψη αυτή λέγεται ότι εντάσσεται στα πλαίσια της εκδήλωσης του  Οργανισμού Ελληνικής Κληρονομιάς (HHF), κατά την οποία θα τιμηθεί ο ομογενής μας μεγαλοεπιχειρηματίας και φιλάνθρωπος  Μάϊκ Λαζαρίδης.
Δεν γνωρίζουμε πόσο αξιόπιστη είναι η πληροφορία μας αλλά, για όσους μπορούν, θα ήταν καλό να παραβρεθούν στην εκδήλωση αυτή του Ιδρύματος Ελληνικής Κληρονομιάς, την Παρασκευή 7 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην τιμητική διάκριση  για τον άξιο ομογενή μας Μάϊκ Λαζαρίδη και τη σύζυγό του Οθέλια. 

Συνεδρίαση του Δ. Σ. της Κοινότητας

Μια ενδιαφέρουσα σύναξη είχαν σήμερα το πρωΐ, στο «Πολυμενάκειο», οι σύμβουλοι της Ελληνικής Κοινότητας, με θέμα τα οικονομικά της. Ο πρόεδρος Αντώνης Αρτεμάκης αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση του οργανισμού και ζήτησε τις γνώμες των συμβούλων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τρόπους ανεύρεσης πόρων. Ζήτησε επίσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε να φέρουν κάποια παραπάνω χρήματα στο ταμείο για την κάλυψη των αναγκών του οργανισμού.
Πριν το τέλος της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής Εξόρμησης κ. Βασίλης Τζιούμης, για προσωπικούς λόγους, ενώ δεν αποκλείεται ως πραγματική αιτία να είναι η αδυναμία εξεύρεσης πόρων, αφού οι ομογενείς αποφεύγουν, σαν το διάολο το λιβάνι, να βοηθήσουν τον οργανισμό μετά την κατασπατάληση των χρημάτων τους, κατά τη διάρκεια της δεκαΑΙΤΙΑΣ Μενεγάκη-Γερονικολού και στη συνέχεια την εγκατάλειψή της απ’ όλα τα τότε στελέχη.
Εκτός αυτού η μεγάλη πλειοψηφία των οικονομικά ανεξάρτητων μελών του οργανισμού, αποφεύγουν την περαιτέρω χρηματοδότησή του, βλέποντας ότι τα χρήματά τους κατευθύνονται στα ταμεία της Μητρόπολης, αφού ο μητροπολίτης απειλεί, κάθε τόσο, με …κατάσχεση των μυστηρίων των κοινοτικών εκκλησιών.!
Στη συνέχεια της κουβέντας τους και αφού συζήτησαν πολλά, ακόμα και το θέμα πρόσληψης ειδικού υπαλλήλου σε θέματα οικονομικής εξόρμησης, δίχως όμως να αποφασιστεί κάτι τέτοιο, ο πρόεδρος Αντώνης Αρτεμάκης ανέλαβε τη θέση του παραιτηθέντα κ. Τζιούμη. Εκείνο που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι το παρόν Δ. Συμβούλιο, όπως και το προηγούμενο, εργάζεται εντατικά ώστε να μπει η Κοινότητα σε έναν καλό οικονομικά δρόμο. Το ευχόμαστε…  

Δημοσιογραφικές …επιτυχίες.!!!
Τώρα, μπορούμε πλέον να παραδεχτούμε ότι η πείρα στη δημοσιογραφία παίζει το
ρόλο της… Ειδικότερα όταν αυτή συνοδεύεται από πάνω από 4 δεκαετίες… Τούτο το λέμε διότι ποιος άλλος με λιγότερη πείρα θα μπορούσε να …εισβάλει στις λεπτομέρειες της προσωπικής ζωής και του ήθους του γενικού μας πρόξενου και των περισσότερων Ελλήνων διπλωματών στο εξωτερικό; Σίγουρα κανένας.! Μόνον ο …καλλίτερος (κι’ ας λέει ο Σωτήριος το αντίθετο) θα μπορούσε να πετύχει μια τέτοια αποκλειστικότητα, πληροφορώντας  μας λεπτομερώς για την πρώην και νυν κατοικία του κ. γενικού και το μικρό κόστος του ενοικίου της. Πολύ σωστά, λοιπόν, όπως γράφει έπρεπε να κοπιάσει, να μάθει και να μας μεταφέρει κάποιες τέτοιες λεπτομέρειες… Η σπουδαιότερη απ’ όλες, αποκάλυψη,  είναι το ότι στην πρόσοψη της νέας κατοικίας θα τοποθετηθεί το έμβλημα του Προξενείου, πέρα από τη δική μας άποψη ότι η κατοικία είναι λίγο διαφορετικός χώρος με τη δική του ιερότητα, εντελώς ξεχωριστή από αυτή της εργασίας, αλλά αυτοί ξέρουν… Και για να το εμπεδώσουμε θα ξαναπούμε ότι αυτές είναι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τις οποίες χρειάζονται πηγές, τις οποίες μόνον ένας έμπειρος δημοσιογράφος, πολλών ετών, μπορεί να έχει … Αυτά.!!!   

Συνέλαβαν τον …κατάσκοπο.!
Ο ...κατάσκοπος

Οι καναδικές αρχές, αρμόδιες για τη φύλαξη ενός γηπέδου χόκεϊ, στην Οτάβα, συνέλαβαν έναν ομογενή ο οποίος προσπάθησε χωρίς άδεια να εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο για να αποθανατίσει με την πράγματι ακριβή κάμερά του τον αγώνα.!
Ο ομογενής «κατάσκοπος» δεν είναι άλλος από τον π. πρόεδρο της Κοινότητας, σημερινός  αντιπρόεδρος και ταμίας  κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος, του οποίου την κάμερα κατέσχεσαν μέχρι να τελειώσει ο αγώνας, επιστρέφοντάς την -ευτυχώς- στη συνέχεια στο δικαιούχο ο οποίος γύρισε πίσω όλο χαρά, αλλά χωρίς το πολύτιμο υλικό των φωτογραφιών του αγώνα.!
Νίκωνα, προσοχή ώστε την επόμενη φορά μη και χρειαστεί να σε φέρουμε τσιγάρα στην …ψειρού.  Εντάξει;   

164α γενέθλια.!

Τα 164α  γενέθλιά τους γιόρτασαν χθες το βράδυ, σε φιλικό τους σπίτι, δυο γνωστοί ομογενείς, νυν και αεί κοινοτικοί παράγοντες του Τορόντο.
Πρόκειται για τους κ. κ. Δημήτρη Σελιώτη και Γιώργο Βελώνη οι οποίοι …αθροίζουν τα 164 χρόνια ζωής τους αλλά με όρκισαν να μη σας αποκαλύψω την πραγματική τους ηλικία αφού σίγουρα ο ένας είναι μικρότερος από τον άλλο κι’ αυτός δεν είναι ο Σελιώτης.! Τα κεριά στην
γενέθλια τούρτα τους ήταν μόλις δυο αφού σε όποια εκκλησία της Κοινότητας κι΄αν έψαξαν, δεν μπόρεσαν να βρούν τα 164 που επιβάλει το …έθιμο.! Και δεν υπάρχουν τόσα κεριά διότι ο Σωτήριος προτιμάει να εισπράττει τη …λογία, παρά να έχουν κεριά οι εκκλησίες.! Βλέπετε η «Ακαδημία» έχει τα έξοδά της έστω και χωρίς κανέναν σπουδαστή για τη φετινή χρονιά.!
Εμείς από την πλευρά μας τους ευχόμαστε να γιορτάσουν μαζί και τα 200 χρόνια της ζωής τους. Αυτά…

Friday, May 10, 2013


Η Γιάννα Αγγελοπούλου στο Τορόντο

Στο Τορόντο θα βρίσκεται την προσεχή Δευτέρα η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, π. πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».
Δεν γνωρίζουμε όλο το πρόγραμμα της επίσκεψης της κ. Αγγελοπούλου στην πόλη μας αλλά από σχετική ανακοίνωση μάθαμε ότι θα συναντηθεί με την ομογένεια από τις 6:30 μέχρι τις 8:00 το απόγευμα στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας, σε μια ελεύθερη για όλους μας είσοδο. Μια ώρα πριν η κ. Αγγελοπούλου θα συναντηθεί με εκπροσώπους των παροικιακών ΜΜΕ και θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους.  
Σκοπός της επίσκεψης της κ. Αγγελοπούλου είναι η παρουσίαση του βιβλίου της “My Greek Drama”, οι πωλήσεις του οποίου ξεπερνούν κάθε προσδοκία, στο μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο του κόσμου Amazon.!
Ενδεικτικό είναι το ότι στην κατηγορία των βιβλίων με την μεγαλύτερη ζήτηση το my Greek Drama κατατάσσεται πρώτο με 93,6 %.!!! Την πρώτη θέση καταλαμβάνει επίσης και στην κατηγορία των μπέστ σέλερς, γυναίκες στην πολιτική, ενώ βρίσκεται στην όγδοη θέση στην κατηγορία των hot new releases.
Τέλος, επί δυο συνεχόμενες ημέρες είναι μεταξύ των πρώτων εκατό στις πωλήσεις… 

Thursday, May 9, 2013

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Το Τμήμα Παιδείας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, φέτος για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό έκθεσης ιδεών με σκοπό την επιλογή αντιπροσώπων στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, στην Ελλάδα.


Η μαθήτρια Θεώνη Καροπούλου, της 11ης τάξης του σχολείου Aριστοτέλης Credit, Eastern Commerce, επιλέχθηκε και θα αντιπροσωπεύσει τα σχολεία της Ε.Κ.Τ. To θέμα το οποίο ανέπτυξε είναι "Η σχολική βία". Επιλαχούσα στον παραπάνω διαγωνισμό θα είναι η Χριστίνα Πετροπούλου, επίσης από το σχολείο Aριστοτέλης Credit, Eastern Commerce.
Το πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο οργανώνεται σε ετήσια βάση με τη συνεργασία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου και του Υπουργείου Απασχόλησης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στα κοινά ώστε να δημιουργήσουν συνείδηση υπεύθυνου πολίτη. Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν μαθητές Β Λυκείου από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της ομογένειας. Επιλέγονται κατόπιν διαγωνισμού έκθεσης, 300 νέοι (260 από την Ελλάδα, 20 από την Κύπρο και 20 από τον απόδημο ελληνισμό). Οι νέοι αυτοί φιλοξενούνται στην Αθήνα με έξοδα του προγράμματος για λίγες ημέρες και έχουν την υποχρέωση να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις της Βουλής των Εφήβων και στις συζητήσεις διαφόρων κοινωνικών θεμάτων.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ειδικά στη Θεώνη που είμαστε σίγουροι πως θα σταθεί άξια εκπρόσωπος των ελληνικών σχολείων από το Τορόντο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τις εργασίες της «Βουλής των εφήβων»
Magda Sigalas

Η Αθήνα τιμώμενη πόλη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο

«Τέλεια επιλογή» τη χαρακτήρισε ο 

διευθυντής της διοργάνωσης
Η Αθήνα είναι η πόλη που επέλεξε να προβάλει φέτος το μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βόρειας Αμερικής, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF).

Στο πλαίσιο της ενότητας «Πόλη προς Πόλη», η Αθήνα θα είναι η τιμώμενη πόλη του μεγάλου κινηματογραφικού φεστιβάλ του Τορόντο, ανακοίνωσαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του TIFF Κάμερον Μπέιλι και ο προγραμματιστής του διεθνούς κομματιού Δημήτρης Εϊπίδης στο Τορόντο.

«Θέλουμε να προβάλουμε στο κοινό μας τις νέες γενιές των κινηματογραφιστών, που δεν φοβούνται να ξαναγράψουν τους κανόνες του κινηματογράφου. Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποιά πόλη θα

Sunday, May 5, 2013

Όλως ...τυχαία.!!!
 
1. "Προ ημερών έτυχε να βρίσκομαι στο "MEGAS" restaurant.."
Πράγματι όλως τυχαία, μόνο εμείς, σε είδαμε σ' αυτό το μαγαζί 47 φορές ως τώρα, χώρια τις άλλες που δεν μετρήσαμε. Το τζάμπα φαγάκι τι λέει; Καλό; Συνέχισε τώρα, γλείφε, σου πάει!
Μην ξεχάσεις να γράψεις και για τα άλλα 2-3 μαγαζιά που επισκέπτεσαι επίσης. Εφηύρε μωρέ και γι αυτά κάποια σαχλό-ιστοριούλα να δικαιολογήσεις την ..διαφήμιση. Ξέρεις εσύ.

2. Λίγο γλείψιμο ακόμη αντέχετε; Πασχαλινό αυτή τη φορά, μπας και μας ξανά-καταδεχτεί ο Γ. Πρόξενος μετά τα σβουριχτά απανωτά χαστούκια που μας εσφύριξεν εις τα ώτα!
"Μπράβο λοιπόν στον Γενικό μας πρόξενο για τις εν γένει τελευταίες κινήσεις του".
Ναι, εσένα θα ρωτούσε ο Πρόξενος. Δεν μπορώ τόσο γλείψιμο ρε σεις.. Σιχαίνομαι τους γλείφτες ως την πιο σιχαμερή πάστα δίποδων ανθρωποειδών. Θα κάνω εμετό.. ΟΥΣΤ !!!!

3. Αυτό, το κράτησα τελευταίο:
"..και να μην ξεχνάμε αυτούς που δεν θα έχουν την τύχη να είναι γεμάτο το δικό τους τραπέζι όσοι μπορείτε κάντε το καθήκον σας ανώνυμα αλλά με αγάπη. Μπορείς να βοηθήσεις Έλληνα Ελληνίδα κάνε το καθήκον σου.."

Εδώ είναι που λένε "Άσταδιάλα !!"
Θυμάμαι μια διαφήμιση στην Ελλάδα, αιώνες πριν, που έλεγε, "Εσείς; Πόσα πορτοκάλια φάγατε σήμερα;"
Να και ο σωτήρας. Αλήθεια, πόσους βοήθησες μέχρι σήμερα; Τάισες ποτέ κανέναν; Έδωσες ποτέ του αγγέλου σου νερό;

Μήπως να μας πεις πόσους κάρφωσες πριν έρθει το Πάσχα στο Immigration η στους εργοδότες τους; Και μας παριστάνεις μετά ΕΣΥ (??) τον Έλληνα πατριώτη και τον χριστιανό;
Νέα διαφήμιση, "Εσείς; Πόσους καταδώσατε σήμερα;"..
Ότι πρέπει για την Χρυσή Αυγή.

Ανάρτηση Από τον/την Blogger στο Toronto Greek Bloggers