Search This Blog

Friday, April 23, 2021

Μαθήματα Μόρφου προς υποψήφιους επισκόπους, να υποθέσουμε;

 Μόρφου Νεόφυτος: ''Από το παρά φύσιν στη μετάνοια''

 


Κήρυγμα Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου στὴ Θεία Λειτουργία τὴν Ε΄ Κυριακὴ τῶν Νηστειῶν  στὸν ἱερὸ ναὸ Ἁγίου Δημητριανοῦ τῆς κοινότητος Φλάσου, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (18.4.2021).

Ώστε έτσι κ. Νεόφυτε. Όσο είστε νέοι το δίνετε και καταλαβαίνει και μόλις σας πέσουν τα …φτερά,  το ρίχνετε στη «μετ-άνοια» και …παραγράφονται όλα; Και μάλιστα «παραγράφονται» κάθε φορά που τα εμπιστεύεστε σε κάποιον, έστω και αυτόκλητο, εξομολόγο ή τέλος πάντων σε κάποιον γέροντα της …αρεσκείας σας.! Είδες …άγιε Μόρφου, όταν λέμε πολλα θα μας ξεφύγουν και κάποιες – ή μάλλον πολλές - μ@λ@κιες. Για μετρίασέ τες λίγο, για το καλό της Εκκησίας…

 

 

Wednesday, April 21, 2021

Μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου, 2021 έχει συγκεντρωθεί το ποσό των $440,613.

 Greek Community Of Toronto



Μέχρι την Τρίτη 20 Απριλίου, 2021 έχει συγκεντρωθεί το ποσό των $440,613.
Την τελευταία εβδομάδα χάρη στη γενναιοδωρία 137 νέων δωρητών έχει συγκεντρωθεί το ποσό των $131,300.
Μας τιμά η εμπιστοσύνη και η στηριξή σας.
Dear members and friends,
With your support and contribution, the dynamic effort of the Independent Fundraising Committee to save the Greek Community of Toronto continues with great success.
We are pleased to announce that as of Tuesday April 20, 2021 we have raised the amount of $440,613.
In the past week due to the generosity of 137 new donors the amount of $131,300 has been raised.
We are honored by your support and trust.

Ένα ενδιαφέρον ενημερωτικό σχόλιο για τη …δημοκρατική διοίκηση της Εκκλησίας από τον Σωτήριο.!

 

Έφτασε στα χέρια μας, έστω και εκ παραδρομής, σχόλιο ενός αναγνώστη μας ο οποίος όπως όλα δείχνουν, γνωρίζει αρκετά πράγματα και με λεπτομέρειες, γ΄΄υρο από τους Ομοιόμορφους Κανονισμούς της «Ιεράς» Αρχιεπισκοπής μας στον Καναδά και στους οποίους προσπαθεί, γενόμενος ρεζίλι των σκυλιών, να εντάξει τόσο την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, όσο και αυτή του Μόντρεαλ. Κάτι που ΔΕΝ κατάφερε όλα αυτά τα 40 και πλέον χρόνια που το προσπαθεί σαν λυσσασμένο σκυλί.!

Έφυγε από τη ζωή ο ομογενής μας Τάσος Μιχαλόπουλος

 



Έφυγε χθες από τον μάταιο τούτο κόσμο ο αγαπητός ομογενής μας Τάσος Μιχαλόπουλλος. Ο Τάσος ήταν ο άνθρωπος με το χαμόγελο, που θα συναντούσες πρώτον απ’ όλους σε όποια παροικιακή εκδήλωση και αν βρισκόσουν…

Ας είναι ελαφρυ το χώμα που θα σε σκεπάσει αγαπητέ Τάσο και η μνήμη σου Αιώνια.

Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σου οικογένεια και να ζήσουν να σε θυμούνται…

Tuesday, April 20, 2021

Μπουρδούκλωμα των δυο Κοινοτήτων από τον κ. Μανίκη, προς ενημέρωση ή και συσκότιση των αναγνωστών του, ώστε να ξεχάσουν και όσα γνώριζαν.!!!

 Ύστερα από ένα ακόμα μπουρδούκλωμα του κ. Μανίκη, στο ΒΗΜΑ του Μόντρεαλ, ο οποίος ανακάτεψε ξανά διάφορα γεγονότα των δύο Κοινοτήτων, οι οποίες ουδεμίαν σχέση έχουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να μπερδέψει τους αναγνώστες του και να γεμίσει τις σελίδες της εφημερίδας του, χωρίς όμως να πει, κατά την προσφιλή του μέθοδο, ΤΙΠΟΤΑ απολύτως στους ομογενείς που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, να διαβάσουν και να καταλάβουν κάτι.!