Search This Blog

Saturday, October 20, 2012

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: 
Δεν ξέρω αν υπάρχουν φιλέλληνες –
Έλληνες υπάρχουν; 

Μια χειμαρρώδη συνέντευξη έδωσε η γνωστή βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, μιλώντας για τα κόμματα, τους νέους, το πανεπιστήμιο, το ρατσισμό αλλά και τη σχέση Κράτους-Εκκλησίας.

Μιλώντας στο maga.gr η πρύτανις του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, αναφέρθηκε στα πολιτικά πράγματα και την παρούσα κρίση, σημειώνοντας πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στα χέρια των Ελλήνων.

«Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από τους Έλληνες. Μόνο από τους Έλληνες και επιμένω. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, με πιάνουν οι δημοσιογράφοι και με ρωτούν “κυρία Αρβελέρ, δεν υπάρχουν πια φιλέλληνες;”. Εγώ τους ρωτώ “Έλληνες υπάρχουν;” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η κυρία Αρβελέρ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Εκκλησίας- Κράτους σημειώνοντας πως της είναι αδιάφορο αν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί ένα διαχωρισμό των δύο θεσμών. «Ή προηγείσαι της κοινωνίας ή όχι. Όταν είσαι πολιτικός πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά από την κοινωνία, όχι ένα βήμα πίσω. Αν ακούς αποκλειστικά την κοινωνία τότε τι δουλειά κάνεις;» εξηγεί.
Η γνωστή βυζαντινολόγος τάχθηκε υπέρ της παραμονής της χώρας στο Ευρώ ενώ αναφερόμενη στον εκρηκτικό της -όπως λέει- χαρακτήρα τονίζει πως αν έμενε στην Ελλάδα δεν θα ήταν ούτε βοηθός καθηγητή! 


ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η 
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΑΝ. ΣΚΟΥΤΑΚΗ

Έφυγε, ήρεμα, χθες το πρωί από τη ζωή, σε ηλικία 102 χρόνων, η Καλλιόπη Αν. Σκουτάκη. Η υπεραιωνόβια  Καλλιόπη, μητέρα της ομογενούς μας κ. Παρασκευής Σκουτάκη ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, υπό την παρακολούθηση και προστασία του γιού της Βασίλη Σκουτάκη, συνταξιούχου καθ. Αμερικανικού Πανεπιστημίου. Η κηδεία της εκλιπούσης θα γίνει την προσεχή Τρίτη στην γενέτειρά της Σκούρα Λακωνίας, παρουσία των παιδιών της Βασίλη, Φώτη, Παρασκευής και Βούλας, ενώ ο δευτερότοκος γιός της Πάνος, έφυγε από τη ζωή πριν δύο περίπου χρόνια, ύστερα από γεωργικό ατύχημα. 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.!      

Friday, October 19, 2012

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012



Ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος στην Ελληνική Κοινότητα…

Δεξίωση προς τιμή του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλου θα παραθέσει η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο.
Η δεξίωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμτη 1η Νοεμβρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο και θα είναι ανοιχτή για όλους τους ομογενείς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Έλληνα επίσημο και να μιλήσουν μαζί του.


Το αγόρι με τη …φουστίτσα.!

ΝΑ πω ότι είναι …κωλοτούμπας, μπορεί να θυμώσουν κάποιοι αθλητές οι οποίοι με διάφορες αθλητικές κωλοτούμπες κάνουν πανευρωπαϊκά, παγκόσμια ή και ολυμπιακά πρωταθλήματα κερδίζοντας μετάλεια.!
Να τον αποκαλέσω …κατουρλή, δεν θα πρωτοτυπήσω, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι μιας και οι …προστάτες στριφογυρίζουν σε τέτοιες ηλικίες…
Το σίγουρο είναι να τον πει κάποιος γυναικούλα, αφού, τρέχοντας να κρυφτεί από τις βρωμιές του, τούπεσαν τα παντελόνια και φάνηκε η ...φουστίτσα του…
Ε, τι να κάνουμε; Ας χρησιμοποιούσε ζώνη και τιράντες συγχρόνως, ώστε να είναι σίγουρος για την ασφάλειά του… (του παντελονιού, φυσικά…)
Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από βδομάδα, λόγω μανέστρας κ. λπ.   

ΑΠΑΝΤΙΣΗ Σε άρθρο του "ΜΑΚΕΔΝΟΣ" με τίτλο:

ΔΕΝ ξέρω σε ποιόν και για λογαριασμό τίνος απαντάει ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», αλλά θα σηκώσω το …γάντι μήπως και βγει κάτι καλό… Πάντα αισιόδοξος, εγώ.!
ΔΕΝ ξέρω πόσου και τίνος χρόνου …βορά ήταν η διαδικασία εκλογής της Εφ. Επιτροπής την π. π. Κυριακή, αλλά άλλη φορά θα παρακαλούσα, τέτοια θέματα που έχουν σχέση με εκλογή επιτροπής να έρχονται προς συζήτηση λίγο …αργότερα, αν είναι δυνατόν και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ούτως ώστε να υπάρχει …περισσότερο έμψυχο υλικό για την επιλογή των στελεχών που θα την απαρτίζουν.! Υποθέτω ότι το νέο Δ.Σ., ως ...σοβαρότερο απ’ ότι όλα δείχνουν, θα το λάβει υπόψη…
Φυσικά θετικό το γεγονός της διενέργειας εκλογών, αλλά δεν είναι η πρώτη (ούτε η τελευταία) φορά. Η …θεωρεία ΜΗ ΕΚΛΟΓΕΣ ήταν της αλήστου μνήμης ΔΕΚΑετίας Μενεγάκη την οποία πολλοί από σας υπηρετήσατε… και την οποία πολλοί από σας, λέγεται ότι, προσπαθούν να την φέρουν από την πίσω πόρτα.!!!

Την παράγραφο «Πιστεύουμε πως μεγάλο ρόλο θα παίξει ο αριθμός των εκλεγμένων που για πρώτη φορά θα είναι 21 άτομα» ΔΕΝ την αντιλαμβάνομαι…

Και βέβαια η Εφ. Επιτροπή καλείται να διεξαγάγει αμερόληπτες εκλογές, αλλά να που εκ των πραγμάτων κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει… Και δεν μπορεί να γίνει, αφού ο κόσμος της Κοινότητας - ο ό, ποιος κόσμος της έχει απομείνει – είναι μπερδεμένος τόσο με τις ημερομηνίες που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας, τον Ιούλιο, όσο και με τις ημερομηνίες τις οποίες ανακοίνωσε προχθές η Εφ. Επιτροπή, αφού είναι διαφορετικές.!!!
ΚΑΙ για να μην πολυλογούμε, τα πράγματα είναι ούτως ή άλλως …μπουρδουκλωμένα, ώστε μόνο το καλώς νοούμενο συμφέρον του οργανισμού δεν υπηρετούν… Τώρα αν, με τον τρόπο αυτό, εξυπηρετούνται, ίσως, κάποιες …αλλότριες  βλέψεις κάποιων, θα το δείξει ο χρόνος, έστω κι’ αν θα είναι …λίγο πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα…

ΚΑΙ, πάντως, κρούω τον κώδωνα του κινδύνου έγκαιρα και τονίζω ότι η …γυναίκα του Καίσαρα μπορεί να είναι τίμια αλλά ΔΕΝ φαίνεται…

ΚΑΤΙ ακόμα. Το ότι ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» θέτει ως κριτήριο το έργο των σημερινών διοικούντων, δεν νομίζετε αγαπητοί επισκέπτες  ότι τα λέει ΌΛΑ; Ότι δηλαδή υπάρχει ένας ΕΤΟΙΜΟΣ συνδυασμός, μέσα από την σημερινή διοίκηση και πως εκεί οφείλεται όλη η …πρεμούρα των αποφάσεων για εκλογές εδώ και τώρα, έστω και με το μπέρδεμα του απλού κόσμου με την αλλαγή των ημερομηνιών;
Ζούμε όλοι γύρω από την …Ιερουσαλήμ και γνωριζόμαστε καλά…
Υπάρχει μια κάποια σχέση στελέχους της Εφορευτικής με υποψήφιο πρόεδρο της Κοινότητας; Γιατί κάποιες κακές γλώσσες αναφέρουν και …κάτι τέτοιο.!  
 
«Ο λαός αποφασίζει» (;)

Thursday, October 18, 2012


Εγκώμια Σαμαρά στον Παπανδρέου.!

Διαβάζουμε από τη χθεσινή ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι:

“Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες! Έχουμε κάνει πολλά. Και έχουμε βεβαίως ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά μας.”

Πρόκειται για μία φράση που ΠΟΤΕ δεν έχει ξαναπεί ο κ. Σαμαράς είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό. Το αντίθετο. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε στο εξωτερικό ότι δεν γίνεται καμία δομική αλλαγή στην Ελλάδα και στο εσωτερικό πολεμούσε σχεδόν κάθε δομική αλλαγή που επιχειρούσε η κυβέρνηση Παπανδρέου (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, Καλλικράτης κλπ). 
Τώρα ξαφνικά …ανακάλυψε “εκατοντάδες δομικές αλλαγές τα δύο τελευταία χρόνια”.!  Φυσικά, επειδή δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί το έργο που έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου μέσα στις χειρότερες συνθήκες, με την Ν.Δ. και όλους τους άλλους απέναντί της, προσθέτει: “Κυρίως τους τελευταίους μήνες” Είναι πράγματι μυστήριο τι εννοεί, αφού επί της πρωθυπουργίας του όλο ανακοινώσεις ακούμε, αλλά τίποτα το διαρθρωτικό δεν έχει προωθηθεί.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του προσθέτει ότι η Ελλάδα περνάει “από ένα πρόγραμμα που απέτυχε, σε ένα πρόγραμμα που επανέρχεται σε τροχιά”...
 Φυσικά για το ίδιο πρόγραμμα μιλάει, αυτό που έβριζε και τώρα υποστηρίζει.
Κάθε μέρα δικαιώνεται ο Παπανδρέου – από αυτούς που τον πολέμησαν περισσότερο. Αν τον στήριζαν και στήριζαν εξαρχής την προσπάθεια, θα είχαμε γλυτώσει πολλά δεινά… Αυτά.!


ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Από τον Αμαξά του emphasisworld, …κλέβουμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανάλυση για τις κοινοτικές εκλογές και τον τρόπο με τον οποίο …μεθοδεύονται, για να μην πω «μαγειρεύονται», όπως θα ήταν το σωστότερο. Διαβάστε, λοιπόν, και τα συμπεράσματα δικά σας…
Φουντώνει ο προεκλογικός
πυρετός και τα σενάρια

Μόλις χθες 17 Οκτωβρίου, στάλθηκε στα ομογενειακά ΜΜΕ, για δεύτερη φορά μια ανακοίνωση σχετική με τις εκλογές που είναι να γίνουν  στην Ελληνική Κοινότητα, υπογεγραμμένη από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής κ. Νικήτα Συριόπουλο και η οποία λέει: «Οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας θα γίνουν στην 25η Νοεμβρίου 2012, ήμερα Κυριακή …».
Η προηγούμενη ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε την 31η Ιουλίου από τον γραμματέα του ΔΣ κ. Γιώργο Κακαρέλη και έλεγε πως οι εκλογές θα γίνουν την 18η Νοεμβρίου 2012.
Τελικά ποιά από τις δυο ημερομηνίες είναι η σωστή; Κατά πάσα πιθανότητα είναι η δεύτερη. Φυσικά η εφορευτική δεν θεωρεί απαραίτητο ή υποχρέωση της να ενημερώσει, τα μέλη που καλεί να θέσουν υποψηφιότητα ή τα εκατοντάδες άλλα να ψηφίσουν, για ποιο λόγο έγινε αυτή η αλλαγή. 
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αθώα απόφαση; Η αδιαφορία; Η ανοργανωσιά; Παρασκηνιακά εκλογομαγειρέματα; Τα μέλη πρέπει να γνωρίζουν εκ των προτέρων τι συμβαίνει, πριν αποφασίσουν να καταθέσουν αίτηση υποψηφιότητας ή να κατέβουν να ψηφίσουν.
Θα μου πει κάποιος, τόσο μεγάλο ζήτημα είναι να γίνουν μια βδομάδα αργότερα οι εκλογές και το κάνω θέμα;
ΟΧΙ του απαντώ. Το σοβαρό ζήτημα είναι αλλού. Στον τρόπο αντιμετώπισης των μελών. Όταν μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια της σημερινής διοίκησης να αποκατασταθεί η αξιοπιστία προς τον οργανισμό, μέσα από πλήρη διαφάνεια που διαλαλεί πως υπήρξε τα δύο τελευταία χρόνια, να έρχεται η κάθε «εφορευτική» και να δείχνει στα σκεπτόμενα μέλη του οργανισμού (αυτούς που χρειάζεται) πως δεν υπάρχει λόγος να δοθεί η παραμικρή εξήγηση ή πως είναι τελείως περιττό να ζητηθεί έστω μια απλή συγγνώμη από τα μέλη εκείνα που προγραμμάτισαν κάποια κοινωνική ή επαγγελματική τους υποχρέωση βασιζόμενοι στη πρώτη ανακοίνωση.
Εδώ πας σε ένα ραντεβού καθυστερημένος για 15 με 20 λεπτά, επειδή είχε κίνηση στο δρόμο και ζητάς 15 συγγνώμες, εάν φυσικά έχεις τρόπους.
Με την απαξιωτική αυτή στάση της η «εφορευτική» το λιγότερο που δείχνει είναι ασέβεια προς τα μέλη του οργανισμού. 
Ας αφήσουμε αυτά που ψιθυρίζονται για εκλογές «τύπου δεκαετίας», με διοίκηση της οποίας τουλάχιστον ο πρόεδρος θα είναι φιλικά προσκείμενος στον τέως ΣΑΕριτζή, ώστε να δυναμιτιστεί η έρευνα για τις πολλές κακοδιαχειρίσεις των περασμένων χρόνων, κλπ.
 
Σενάρια που για άλλους είναι φανταστικά, αλλά για πολλά μέλη πιθανά και αληθινά και τα οποία ίσως ενισχύσουν την «απαξίωση» προς τις εκλογικές διαδικασίες.

Μετά το χρέος των 8 εκατομμυρίων που «κληροδότησε» στον οργανισμό το δίδυμο Μενεγάκη – Γερονικολού, δεν θα πρέπει να ξεχνούν όσοι επικοινωνούν με τα μέλη του, πως εδώ και δύο χρόνια είναι αρκετά υποψιασμένα και δεν είναι πλέον τα «πρόβατα» που τα έβγαζε για βοσκή ή τα έκλεινε στο μαντρί ο «τέως κώτσος» ανάλογα με τα κέφια του και φυσικά με την βοήθεια των «τσομπανόσκυλων» που τον προστάτευαν.
(Σημ. Αντίποδα: Έχει να πει κάποιος κάτι στα παραπάνω; Σίγουρα η Εφορευτική.! Θα (την) περιμένουμε, έστω και μετά τις ...εκλογές.!!!)


Ο «ΦΙΛΙΠΠΙΚΟΣ» ΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑ (!) ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ
και τo πενάκι τoυ Κώστα Πάππα

Εκτός από «παππατζής» και «γκαφατζής», τώρα είναι και ψεύτης ο κ. Πάππας.!
Ίσως γι’ αυτό «καταγγέλλει»  τον κ. Κρανιά και το «Τηλεσκόπιο» ότι … παραπληροφορεί.! Πέρα του ότι όπως έχω ξαναπεί ο κ. Κρανιάς μόνον εμένα δεν χρειάζεται για δικολάβο, εν τούτοις η στοιχειώδης ευγένεια το επιβάλει…
Πρώτα απ’ όλα αφού οι Φιλιππικοί ήταν 4 πύρινοι λόγοι, πως γίνεται να αποκαλούμε και τα άρθρα ή τα σχόλια …φιλιππικούς; Λίγη σοβαρότητα, παρακαλώ.!
Γιατί κ. Πάππα «παραπληροφορεί» ο κ. Κρανιάς; Αν το 2009 υπήρχαν 47 «παράτυποι σύνεδροι», το 2012 υπήρξαν 53 καραμπινάτοι, πέρα για πέρα, τοιούτοι.! Ποιος κ. Πάππα εξέλεξε τους (3;) κυρίους της πλατείας Μ. Αλέξανδρου; Και ποιόν εκπροσωπούσαν; Ποιος εξέλεξε την κ. Καστανά ως σύνεδρο (εάν φυσικά παραβρέθηκε) και ποιόν εκπροσωπούσε; Ποιος εξέλεξε την σύζυγό σας κ. Σέτα Πάππα και τον υιό σας κ. Παπαναστασόπουλο και ποιόν εκπροσωπούσαν; Και για να μην επεκταθούμε και σε άλλους  … «εκλεγμένους», είναι αυτοί τούτοι οι παραπάνω που κάνουν τη …μεγάλη διαφορά των 47 από τους 53;
Επιτρέπεται σε σας, επιστήμονας άνθρωπος, να στηρίζετε την άλλη άποψή σας, με τέτοια σαθρά επιχειρήματα;
Γιατί κ. Πάππα αρέσκεστε να προβάλετε το επιχείρημα ότι όλοι εμείς και ο κ. Κρανιάς χτυπάμε τους Θεσμούς; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι μόνο να τους προστατέψουμε από σας, προσπαθούμε; Δεν καταλάβατε ακόμα κύριε ότι ο κόσμος αποστρέφεται τους οργανισμούς αυτούς, εξ’ αιτίας της εκεί παρουσίας σας και της συμπεριφοράς σας; Τολμάτε και μιλάτε ακόμα για …αδικίες;
Ακόμα και ο προεδρεύων του «συνεδρίου» …σας και νυν «πρόεδρος» του Κογκρέσου, αναγκάστηκε να ειρωνευτεί τον διοργανωτή-οικοδεσπότη, πρόεδρο της «Ομοσπονδίας», όταν αυτός διέκοψε τον καθηγητή Γκέκα συμβουλεύοντάς τον πώς να γράψει την ιστορία της ομογένειας.! Τι άλλο καραγκιοζιλίκι θα δουν τα μάτια μας και θα ακούσουν τα αυτιά μας κ. Πάππα;…
 Αλλά θα τα ξαναπούμε σύντομα, ελπίζω…

Wednesday, October 17, 2012


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ:
Τι έχει; Ό,τι είχε πάντα…
Τι λέει η Εφορευτική Επιτροπή;

Η μια παρανομία διαδέχεται την άλλη, η μια πουστιά διαδέχεται την άλλη, η μια …λαδιά διαδέχεται την άλλη…; Δεν ξέρω ποιο από τα παραπάνω ισχύει ή αν ισχύουν όλα μαζί.! Πάντως καθαρ(ι)ότητα σίγουρα δεν (πρέπει να) υπάρχει…
Και δεν υπάρχει διότι  κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει.! Τους βολεύει η …λοβιτούρα, το …μπουρδούκλωμα και ο αποπροσανατολισμός του κόσμου.
Του ό, ποιου κόσμου έχει απομείνει ακόμα στην Κοινότητα…
Του κόσμου της Κοινότητας, που οι διοικήσεις της με τα καμώματά τους, τις ανεξέλεγκτες δαπάνες του οβολού τους, προς αυτή, και τις σπατάλες των οικονομικών της, έφεραν τον οργανισμό στο σημείο που είναι σήμερα…

Στο …ψητό: Λόγο μη απαρτίας μελλών στην κληθείσα Γ. Συνέλευση του Ιουνίου, η επόμενη πραγματοποιήθηκε με κάποια καθυστέρηση ώστε ο χρόνος της προετοιμασίας των εκλογών να είναι πολύ περιορισμένος… Για το λόγο αυτό ένα μέλος της συνέλευσης έκανε την πρόταση να αναβληθούν για ένα χρονικό διάστημα οι εκλογές, ώστε και χρόνος ικανός για την προετοιμασία τους να υπάρξει και το νυν Δ. Συμβούλιο να ολοκληρώσει το πράγματι καλό έργο του, συγκεντρώνοντας  το σύνολο των χρεών της Κοινότητας σε ένα μόνο λογαριασμό, με την όσο το δυνατό καλλίτερη εξυπηρέτησή του…
Η πρόταση αυτή ενώ φάνηκε πεντακάθαρα ότι είχε τη σύμφωνη γνώμη του σώματος, δεν έγινε δεκτή από τον προεδρεύοντα ως αντικαταστατική.!
Δηλαδή ο προεδρεύων (Μιχ. Μουρατίδης), όχι μόνο εξέφρασε την …νομική άποψή του, ότι η πρόταση είναι αντικαταστατική, αλλά την επέβαλε και ως σωστή, μετατρέποντας την έδρα του προεδρεύοντα σε έδρα προέδρου δικαστηρίου.!!!
Και επειδή ενός κακού …μύρια έπονται, σήμερα η εκλεγείσα Εφορευτική Επιτροπή προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει χρόνο για να διενεργήσει εκλογές…
Χρόνος όμως, όπως είπαμε παραπάνω δεν υπάρχει και κατέφυγαν σε νομικό να πάρουν μια κάποια συμβουλή του για να …παραβιάσουν (;) το Καταστατικό.!
(σ. σ. Όπως είναι γνωστό, μια νομική γνώμη ΔΕΝ είναι πάντα σωστή, γιαυτό και καθημερινά φεύγουν από τις αίθουσες των δικαστηρίων με σκυφτό το κεφάλι, οι μισοί από τους δικηγόρους οι οποίοι …είχαν στο «τσεπάκι» τους την δικαίωσή τους από τον δικαστή.!!!)
Με τη μέθοδο αυτή, λοιπόν, προσπαθούν κάποιοι να προκαταλάβουν τους ενδιαφερόμενους να θέσουν υποψηφιότητα με τον εδώ και πολλά χρόνια γνωστό τρόπο του «συνδυασμού» ώστε να εκλεγεί ουσιαστικά άνευ ψήφου η ομάδα η οποία είναι ήδη σιωπηρά έτοιμη, έχοντας πληροφόρηση εν των έσω… Και όπως λέγεται, είναι μια ομάδα προσκείμενη στον πρόεδρο της ΔΕΚΑετίας, ο οποίος προσπαθεί μέσω αυτής να ανακαταλάβει τη διοίκηση του οργανισμού και να επιρεάσει την περεταίρω εξέλιξή του.!!!
Δυστυχώς οι μεθοδευμένες κινήσεις όσων έχουν λόγο να το κάνουν, κερδίζουν τελικά το στόχο τους, έστω κι’ αν χάνουν την ανύπαρκτη (ουσιαστικά) αξιοπρέπειά τους…
Αυτοί ενδιαφέρονται ΜΟΝΟΝ για την …«δόξα» της καρέκλας και τα ό, ποια …πενιχρά χειροκροτήματα, ενώ το πλούσιο φτύσιμο το εκλαμβάνουν ως …βρόχινες ψιχάλες.!!!
ΘΑ τα επιτρέψει όμως όλα αυτά η Εφορευτική Επιτροπή, στο δυναμικό της οποίας συμπεριλαμβάνονται άξιοι ομογενείς, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρός της κ. Συριόπουλος ο οποίος θέλει να λέει ότι είναι αδέκαστος ;
Υ. Γ. Αν, πάντως, κρίνω από την σημερινή ανακοίνωση της Εφορευτικής την οποία σας παρουσιάζω παρακάτω, είναι μάλον ΟΛΑ έτοιμα... Όπως ακριβώς τεριάζει σε έναν καθαρώς ΕΛΛΗΝΙΚΟ οργανισμό. Όπως ακριβώς συμβαίναι και στην γεναίτηρα... 
Καλά που θα γινόμασταν ...σοβαρότεροι, οι εκτός Ελλάδας ηΓΕΤΕΣ.! Αν είναι δυνατόν.... Σύντομα η συνέχεια...

ΣΤΙΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΡΟΝΤΟ…



16 Οκτώβριου, 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας θα γίνουν την 25η Νοεμβρίου 2012, ήμερα Κυριακή στο Πολυμενάκειο Πολιτιστικό Κέντρο (30 Thorncliffe Park Drive).   

Ώρα έναρξης της ψηφοφορίας ορίζεται η 12:00 μ. και ώρα λήξης της ψηφοφορίας η 19:00 (7:00 μ.μ.).
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ:
Που έχουν εγγραφεί ως νέα μέλη τρεις μήνες πριν την 25η Νοεμβρίου 2012, δηλαδή μέχρι το αργότερο την 25η Αυγούστου 2012, και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Που είναι εγγεγραμμένα στον κατάλογο των μελών της Κοινότητας και η συνδρομή των οποίων δεν λήγει μέχρι και την ημέρα των εκλογών.
Των οποίων οι συνδρομές λήγουν πριν την ημέρα των εκλογών αλλά ανανεώνονται πριν την 18η Νοεμβρίου 2012. Οι ανανεώσεις συνδρομών διεκπεραιώνονται στα Κεντρικά μας Γραφεία (30 Thorncliffe Park Drive).

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΛΗΨΗΣ Η ΛΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΕΛΟΥΣ
Το μέλος, το όνομα του οποίου παραλείπεται ή καταχωρείται λανθασμένα στον κατάλογο των μελών της Κοινότητας μπορεί να υποβάλει αίτηση για διόρθωση προς τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής μέχρι και την ήμερα τον εκλογών 25η Νοεμβρίου 2012 (υπάρχει ειδικό έντυπο).
Ο κατάλογος των μελών της Κοινότητας είναι διαθέσιμος στα μέλη προκειμένου να εξακριβώσουν τα στοιχεία τους στα Κεντρικά Γραφεία της Κοινότητας (30 Thorncliffe Park Drive).

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
Σύμφωνα με το εκλογικό κανονισμό οι δηλώσεις υποψηφιότητας κατατίθενται από μέλη που πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις που ορίζονται. Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι πρέπει:
Να είναι Καναδοί υπήκοοι η νόμιμοι πολίτες.
Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.
Να είναι ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Κοινότητας για 12 τουλάχιστον συνεχόμενους μήνες κατά την περίοδο των 60 μηνών πριν τις εκλογές.
Να έχουν καθαρό ποινικό μητρώο.
Τα ειδικά έντυπα των δηλώσεων υποψηφιότητας είναι διαθέσιμα στα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας.
Η δήλωση πρέπει να υπογράφεται από την/τον υποψήφιο και δυο ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη της Κοινότητας και συνυποβάλλεται με το ποσό των $50 υποψηφιότητα και $ 25 για πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

Όλες οι δηλώσεις υποβάλλονται στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής. Η τελευταία ημέρα για την υποβολή των δηλώσεων υποψηφιότητας ορίζεται η Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012 μέχρι 18:00 (6:00 μ.μ.) στα Κεντρικά Γραφεία.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ
Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την 7η Μαΐου 1986, δικαίωμα ψήφου έχουν, ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά (από 18 μέχρι 24 ετών) των εγγεγραμμένων οικογενειών. Τα παιδιά υποχρεωτικά πρέπει να διαμένουν στην ίδια διεύθυνση με τους γονείς.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήσετε με τα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας στο τηλέφωνο (416) 425-2485 η info@greekcommunity.org

Εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής
 Νικήτας Συριόπουλος
Πρόεδρος




Την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940 επέλεξαν ομογενειακοί φορείς για να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ να γίνουν Έλληνες, έστω και για μια μέρα.!
Την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου, η Ελληνική Κοινότητα Κόγκαρα, σε συνεργασία με ομογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και του καλλιτεχνικού γραφείου Fist Pump Entertaiment οργανώνουν Ελληνικό Φεστιβάλ «για να δοθεί η δυνατότητα σε νέες και νέους ελληνικής καταγωγής να εκφράσουν την ελληνικότητά τους».
Στόχος των διοργανωτών δεν είναι, όμως, η ομογένεια. Είναι η ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία και θα επιχειρήσουν, τουλάχιστον τη συγκεκριμένη ημέρα, να πείσουν τους κατοίκους του Σίδνεϊ «να αισθανθούν σαν Έλληνες».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσουν να σπάσουν και το ρεκόρ συμμετοχής σε χορό του «Ζορμπά».

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα οι κάτοικοι του Βόλου χόρεψαν στους ρυθμούς του «Ζορμπά» του Μίκη Θεοδωράκη, κατακτώντας το ρεκόρ Γκίνες. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν 5.640 άτομα, ηλικίας από 14 έως 89 ετών.
Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ρόδος με 1.600 χορευτές.

Τώρα οι Έλληνες του Σίδνεϊ θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Να κάνουν οι ίδιοι ρεκόρ και με τον τρόπο αυτό, όπως λένε, να προβάλουν την Ελλάδα.
«Δεν θα περιμένουμε από τους πολιτικούς να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας. Θα την αλλάξουμε εμείς, ο λαός» λένε.
Και επέλεξαν την επέτειο του «Όχι» για να μεταδώσουν ένα νέο, ελπιδοφόρο μήνυμα «προς κάθε κατεύθυνση. Εντός και εκτός Ελλάδας» όπως λένε...
Νεοςκοσμος

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ...


Αντικαθίσταται 
η Αλέκα Παπαρίγα…

Η Αλέκα Παπαρήγα αντικαθίσταται. Το ΚΚΕ μετά την καταβαράθρωση του στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις μπορεί να ψάχνει  "για ρευστό" (με την οικονομική εξόρμηση που ξεκινάει) αλλά ξέμεινε κι’ από... αρχηγό.! Ετσι ο "Περισσός" αναζητά τον δικό του... Τσίπρα.! Με ενα 4,5% που ολοένα φθίνει τον Φεβρουάριο το ΚΚΕ είναι αναγκασμένο να εγκαταλείψει την Αλέκα σε αναζήτηση νέου προσώπου. Η "ηγεμονία" της αριστεράς δεν χάθηκε μόνο απο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμη και από την ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη. 

Είναι οριστικό οτι το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ τον Φεβρουάριο του 2013 θα αναδείξει ΝΕΑ ηγεσία. Η Αλέκα Παπαρήγα ως γνωστόν είναι στην ηγεσία του Περισσού απο το 1991 και ό, τι ήταν να δώσει, το έχει δώσει (στο κόμμα και το εργατικό κίνημα). Γενικά η πορεία και η παρουσία της κρίνεται πολύ ΘΕΤΙΚΗ, αλλά πλέον οι συνθήκες άλλαξαν δραματικά. Και είναι φανερό ότι ΔΕΝ μπορεί πλέον να τις παρακολουθήσει. Η ονοματολογία μάλλον είναι άκαιρη, αν και ακούγονται και γράφονται διάφορα. Το i-R δεν θα μπει στον πειρασμό να γράψει ονόματα (τουλάχιστον σε αυτη τη φάση). Αλλά "ο κύβος ερρίφθη" και η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του Περισσού, είναι δεδομένη..

Τι συμβαίνει με την Εφορευτική
και τις Εκλογές;

 Αγαπητέ Αντίποδα, καταχώρησε στις σελίδες σου, αν θέλεις και μπορείς, τούτο το πράμα ώστε να νοιώσω πως έκανα το καθήκον μου κι’ ας μην εισακουστώ…

Ο ένας, προεδρεύων στη Γενική Συνέλευση, απορρίπτει ως αντίθετη με το καταστατικό, την πρόταση αναβολής των εκλογών, για να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος να οργανωθούν σωστά και χωρίς καταπίεση… ΔΕΝ επέτρεψε καν στη  Γ. Συνέλευση να αποφανθεί.! ΓΙΑΤΙ;

Τώρα, η Εφορευτική Επιτροπή μη έχοντας χρόνο για την σωστή διενέργεια των εκλογών, ζητάει τη γνώμη του δικηγόρου κι’ εκείνος, ως …δικαστής, αποφαίνεται - αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές -  ότι επιτρέπεται η παραβίαση του Καταστατικού, μεταφέροντας μέρες από δω και πηγαίνοντάς τες από εκεί.!
Και ενώ ο πρόεδρος της Εφορευτικής κ. Συριόπουλος, ζητάει (σωστά) την αναβολή των εκλογών, κάποιοι εκλογομάγειρες επιμένουν στη διεξαγωγή τους, έστω και …λίγο παράτυπα.!
Ποια είναι αλήθεια η …πρεμούρα για εκλογές αφού το νυν Δ. Συμβούλιο δέχεται να παραταθεί η θητεία του για ένα χρονικό διάστημα, έτσι ώστε και το έργο του να ολοκληρώσει και την άνευ εκλογών ανακήρυξη κάποιων … «εκλεκτών» όπως τη δεκαετία Μενεγάκη;
ΓΙΑΤΙ πρέπει να κάνουμε την μεγάλη ή μικρή αυτή παρατυπία για τη διεξαγωγή των εκλογών;
ΘΑ ήταν άδικο να τη συνδέσουμε με την επιθυμία να κερδίσει τις εκλογές η …ομαδούλα η οποία είναι ήδη έτοιμη, έχοντας πληροφορίες εκ των έσω, ενώ οι άλλοι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα μια οποιαδήποτε «ανακοινοσούλα» της Εφορευτικής  με τις ημερομηνίες και τους άλλους κανονισμούς διεξαγωγής των;
ΠΟΣΟ αδιάβλητες θα είναι οι εκλογές αυτές κύριοι της Εφορευτικής;
ΠΟΣΟ περήφανα θα αισθάνεστε για την …εκτέλεση των καθηκόντων σας;
ΔΕΝ αντιλαμβάνεται ΚΑΝΕΙΣ εκεί πέρα ότι με τέτοιες μεθοδεύσεις ο λίγος κόσμος που άρχισε να γυρνάει προς την κοινότητα θα ξαναφύγει, με μεγάλη πιθανότητα να πάει χαμένη όλη η διετία;
ΔΕΝ αγαπάει ΚΑΝΕΝΑΣ, τελικά, αυτή τη ριμάδα την Κοινότητα;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!... Νίκος


Monday, October 15, 2012


Τα γουρούνια στη …λάσπη τους.!

ΟΤΑΝ κουβεντιάζεις για κάποιον συμπολίτη, γείτονα, συνάνθρωπο, ασχολούμενος  γενικά με την προσωπική του ζωή, μεταφέροντας δια ζώσης, πράγματα ψεύτικα ή έστω και αληθινά, είναι ένα καραμπινάτο κουτσομπολιό στο οποίο αρέσκονται οι …Κατίνες της γειτονιάς. Είναι με λίγα λόγια κατινίστικο… (και στην περίπτωσή μας, … κατινηστικό.!).
ΟΤΑΝ όμως η ίδια αυτή συμπεριφορά προέρχεται από ανδρείκελα και μεταφέρεται δημόσια δια του Τύπου, είναι συγχρόνως και αλήτικο .! Σάμπως έμαθαν και τίποτα άλλο στη ζωή τους; Αν είχαν έστω και στοιχειώδη παιδεία θα ξέπεφταν τόσο πολύ, λέτε; Δεν θα ακολουθήσουμε, όμως, τον κατήφορό τους. Ο βόθρος στον οποίο κινούνται εκπέμπει βρωμιά και δυσωδία, όπως ολόκληρη η ζωή τους και μας είναι αδιανόητο να ζήσουμε σ’ αυτόν.! Τους τον χαρίζουμε με όλη μας την αγάπη… Τα γουρούνια δεν φεύγουν απ’ τη λάσπη τους…
Υ. Γ. Σκεφτείτε να πέσει στα χέρια τους ένα ανήμπορο ανθρωπάκι που ίσως έτυχε να κάνει και κάποια στραβοτιμονιά στη ζωή του… Θα τον ξεσκίσουν στον εκβιασμό, τα καθίκια του κερατά…




  1. Η Ομογενής Ρία Τζίμα, δικαστής στο 

  1. Ανώτατο Δικαστήριο του Brampton.! 




Μεγάλη χαρά στους κόλπους της ελληνικής παροικίας, προκάλεσε μια νέα τοποθέτηση ομογενούς- μετά την Ανδρομάχη Καρακατσάνη- σε σημαντική θέση του δικαστικού σώματος. Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός δικαιοσύνης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Rob Nicholson, όρισε την Ρία Τζίμα, Δικαστή στο Ανώτατο Δικαστήριο του Brampton, Ontario.

Η εντιμότατη δικαστής, μεγάλωσε στο Μόντρεαλ και ζει στην πόλη μας, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του McGill το 1988 και στη συνέχεια μέχρι το 1991 συνέχισε τις σπουδές της στο Osgoode Hall Law of School. Το 1999 πήρε Master of Law in Civil Litigation and Dispute Resolution. Έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου Οντάριο το 1993.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλα δικηγορικά γραφεία του Τορόντο και από το 2009 είναι επίκουρη καθηγήτρια στο Οsgood Hall Law of School. Παράλληλα με τις αυξημένες επαγγελματικές της υποχρεώσεις είναι πρόεδρος του “VIVA! Youth Singers of Toronto”, μια βραβευμένη παιδική χορωδία που το περασμένο καλοκαίρι συμμετείχε και διακρίθηκε σε σειρά εκδηλώσεων στην Ελλάδα.

Παράλληλα έχει ασχοληθεί ενεργά με την ενορία της Παναγίας όπου μεταξύ άλλων έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στα κατηχητικά σχολεία. Είναι παντρεμένη με το Σπύρο Βολονάκη, Πρόεδρο του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Μητροπόλεως Καναδά, και έχουν έναν γιο 13 χρόνων. Πρόκειται για μεγάλη τιμητική διάκριση που κάνει όλους τους Έλληνες του Τορόντο υπερήφανους.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
Το χορευτικό συγκρότημα του
Νέου Παντελεήμονα Κατερίνης
Τις καλλίτερες των εντυπώσεων άφησε πίσω του το χορευτικό συγκρότημα του Νέου Παντελεήμονα στη διάρκεια των εμφανίσεών του στην πόλη μας, κατά το δεκαήμερο της εδώ παρουσίας του.
Σήμερα αναχώρησε για την Ελλάδα και δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλό ταξίδι και να τους ευχαριστήσουμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν…
Με την ευκαιρία τούτη θα ήθελα να αναφέρω τα ονόματα όσων μπόρεσα να συλλέξω με τη βοήθεια της κ. Μαίρης Βροχαρίδου. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω την Παμμακεδινική Ένωση και ιδιαίτερα τον ομογενή μας Γιάννη Αντωνόπουλο, η συμβολή του οποίου ήταν περισσότερο από απαραίτητη για την επίσκεψή τους αυτή:   

Γυναίκες: Αγοραστού Δήμητρα, Βροχαρίδου Μαίρη, Γαλάνη-Ρουμπέ Κατερίνα, Γουζέλη Χριστίνα, Γουλάρα Μαρία, Δρούγκα Κατερίνα, Καπέτα Γλυκερία, Κρητικάκη Φαίνια, Μητρόλιου Θωμαή, Στούμπου Βούλα, Ταντή Χαρούλα, Χαλατσογιάννη Κατερίνα, Χατζή Τούλα, Χονδροπούλου Παρασκευή.
Άνδρες: Ζουρλαδάνης Βασίλης, Κομματάς Βασίλης (χοροδιδάσκαλος), Μιχωλός Δημήτρης, (πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου), Μπονοβόλιας Νίκος, Σμιρλής Δημήτρης, Χαλατσογιάννης Γιάννης, Χανδόλιας Βασίλης.
Μουσικοί: Μπάκας Κώστας, (κλαρίνο), Παπαστεργίου Γιάννης, (κιθάρα), Χαλάτσης Αστέριος, (τραγούδι).
Μαζί τους ήταν, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέου Παντελεήμονα κ. Αντωνόπουλος Παντελής, ο Αποστολιός Δημήτρης, μέλος του πολιτιστικού συλλόγου και ο…προσωπικός τους φωτογράφος Τζημαγιώργης Γιώργος. Και φυσικά υπήρχαν μερικοί ακόμα συνοδοί τους οποίους όμως δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε για να τους …αποσπάσουμε τα ονόματά τους.!
Με την ευκαιρία τούτη δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες τους από κάποιες εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκαν καθώς και από την επίσκεψή τους  στο Γενικό Προξενείο του Τορόντο…





ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ
Με θέμα: 
«Ο μαύρος Σεπτέμβρης του ’22
και ο Σμύρνης Χρυσόστομος»
Η Τρίτη και τελευταία, για φέτος, ομιλία του δημοσιογράφου Κωστή Χατζηκωστή, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο «Πολυμενάκειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Η ομιλία τούτη, όπως και οι δυο προηγούμενες,  ήταν ενταγμένη στα «Ημαθιώτικα 2012» με γενικό τίτλο «Ώρες Ελευθερίας και Μνήμης», που οργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Ημαθίας «Βεργίνα».
Με το τέλος της ομιλίας προβλήθηκε  ένα ντοκιμαντέρ με εικόνες της καταστροφής της Σμύρνης και αφηγήσεις τόσο κάποιων διαπρεπών ιστορικών οι οποίοι μελέτησαν ιστορικά την περίοδο εκείνη,  όσο και κάποιων επιζώντων διάφορων ηλικιών της εποχής…
Ήταν μια εκδήλωση η οποία μόνο με την παρουσία του κάποιος θα μπορούσε να μπει στο νόημα και φυσικά να νοιώσει το μέγεθος της καταστροφής…
Παρόμοιες εκδηλώσεις τιμούν τον ομιλητή, τους διοργανωτές και γενικά τους συντελεστές των.! Συγχαρητήρια σε όλους και οπωσδήποτε στους 250 περίπου ομογενείς που παρευρέθηκαν και με απόλυτη ησυχία παρακολούθησαν το πρόγραμμα…