Search This Blog

Thursday, October 21, 2021

Η …αμεροληψία του Centre Vile και η κατάντια του κ. Μανίκη…


Χθες Τετάρτη, είχα την άτυχη τύχη (!) να παρακολουθήσω την εκπομπή της Τρίτης του ραδιοφωνικού σταθμού Centre Vile, του κ. Παπαδόπουλου στο Μόντρεαλ και στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο εκδότης του Βήματος  Χρ Μανίκης.

Να πούμε, όλοι, ΟΧΙ στον Σωτήριο…

 

Μη έχοντες τα μεσα της διασταύρωσης των παρακάτω πληροφοριών, ενός αναγνώστη μας, δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο, με την ελπλιδα να βρεθεί κάποιος που θα το σχολιάσει και θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενό του.

Ιδού τι γράφει:

… «Πατρική» συμπεριφορά Σωτηρίου στους νέους.!!!

Ξανά στο προσκήνιο αυτοκτονία νεαρού ομογενή, ο οποίος δεν άντεξε τις σεξουαλικές επιθέσεις του κουραφέξαλα…

Αναγνώστης μας, επανέρχεται και μας θυμίζει τις …θεάρεστες πράξεις του …πνευματικού πατέρα Σωτηρίου, εξ’ αιτίας των οποίων, νεαρός ομογενής έβαλε τέλος στη ζωή του, μη μπορώντας να αντέξει ψυχολογικά το πάθημά του.!

Ας διαβάσουμε πρώτα το σχόλιό του και μετά το συζητάμε:

Tuesday, October 19, 2021

Αναμνήσεις αναγνώστη μας, από τα παιδικά του χρόνια…

 

Ομογενής θυμάται και καταθέτει, αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία, καθώς και μετέπειτα σκέψεις και συμπεράσματα, ως ενήλικας πλέον, για την εκκλησία και τον αρχιεπίσκοπο… Ας διαβάσουμε όμως, τι έχει να μας πει ο εν λόγω κύριος και αργότερα σχολιάζουμε τα όσα μας λέει, ως προσωπικές του και όχι μόνον, εμπειρίες:

Monday, October 18, 2021

Όπου υπάρχει καπνός, προφανώς, θα υπάρχει και φωτιά, (;) λέει ο λαός μας.!!!

 Εσείς, φίλοι αναγνώστες, τι λέτε;

θθΑναγνώστης μας, παρουσιάζει και σχολιάζει εμπειρία γνωστού του μαθητή-σουδαστή  της «Ακαδημίας» κληρικών η οποια λειτουργεί εντός της Αρχιεπισκοπής και υπό την άμεση επίβλεψη του ίδιου του αρχιεπίσκοπου.!

Γιατί το επιτρέπει ο Θεός;

Μια σύντομη ιστορία για τον αρχιεπίσκοπο, π. Αμερικης Σπυρίδωνα και τον …δικό μας (:) επιχειρηματία Σωτήριο.!


Φίλος αναγνώστης μας, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Κοινότητας – Αρχιεπισκοπής και την επιμονή του Σωτήριου να πετύχει περισσότερα οικονομικά οφέλη για τον εαυτό του, πρωτίστως, και την Εκκλησία δευτερευόντως, προβαίνει σε μια σύντομη σύγκριση δυοο ιεραρχών, γράφοντας  και τα εξής:

Well no one actually knows why God allows this but what we can control is what we allow as a Greek Orthodox community. Read up on Archbishop Spyridon in America who was forced to resign in 1999, God didn’t remove him, the people did. Here are some media excerpts about the forced resignation of Archbishop Spyridon of America:

Sunday, October 17, 2021

Μετά τη ΜΕΓΑΛΗ οικονομική επιτυχία του Σωτήρη, ξυπνούν, όπως ήταν αναμενόμενο και οι μνήμες σοβαρών ομογενών.!

 Ένα πρώτο δωράκι στον κουραφέξαλα, για την μεγάλη του επιτυχία.!!!

Με αφορμή τις τελευταίες «αποκαλύψεις» μας περί επικείμενης συμφωνίας Κοινότητας και αρχιεπισκόπου, στις όποιες διαφορές υπήρχαν μεταξύ τους, αναγνώστης, μας εκμυστηρεύεται μερικά από ό,σα γνωρίζει για το βίο και τις ημέρες του επί 40 και πλέον χρόνια, …πνευματικού μας «πατέρα» και αρχηγού της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, στον Καναδά.!

Αυτός είναι πνευματικός παΤΕΡΑΣ στο οποίο υποκλίνονται και του φιλούν το χέρι, όλες οι υποκρίτριες κυράτσες της ομογένειας και δυστυχώς αρκετοί από τους χρηματίσαντες, ή ακόμα προσπαθούν να το παίζουν ηγέτες, κατεβάζοντας  τα πανταλόνια για να πετύχουν συμφωνία και κάποιον οικονομικό συμβιβασμό μαζί του.!!!