Search This Blog

Friday, May 1, 2020

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΓΚΡΕΣΑ ΜΑΣ;


ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΟΥΜΕ, ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΜΕ


Άρθρο του εκδότη του Ελληνοκαναδικού Βήματος του Μόντρεαλ, κ. Χρ. Μανίκη, για την δικαστική απόφαση για το «Εθνικό»…
Δεν ξέρω για πιο λόγο, αλλά ολοφάνερα το θέμα της αντιπαράθεσης των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου και των Επαρχιακών μας Κογκρέσων, τείνει να γίνει «Ανατολικό ζήτημα.» 
Την περασμένη εβδομάδα, υπενθύμιζα και στις δύο πλευρές το χρέος της συνδιαλλαγής και τόνιζα ότι τελικά  πήγαμε στο Δικαστήριο, αν και μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Όμως αφού με πρωτοβουλία του Επαρχιακού πήγαμε στο Δικαστήριο, και ξοδεύτηκαν ορισμένες χιλιάδες δολάρια, οφείλουμε να ακολουθήσουμε την βασική, απόλυτα ρεαλιστική και απόλυτα λογική απόφασή του, που εκτός των άλλων εντέλλεται: 

Ταμείο αρωγής για τον COVID-19 της Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής


Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής αναγγέλλει τη δημιουργία του "Ταμείου αρωγής για τον COVID-19 της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αμερικής", το οποίο θα αποτελέσει βασικό βραχίονα στην προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής για την αρωγή όλων των κατοίκων της Αμερικής, οι οποίοι χτυπήθηκαν από την τρέχουσα λοιμώδη πανδημία. Εφάπαξ βοήθημα μέχρι $2500 θα είναι διαθέσιμο σε όσους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας του COVID-19.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος εξαγγέλλοντας τη δημιουργία του ειδικού αυτού ταμείου σχολίασε:

Wednesday, April 29, 2020

Σε τέτοιους Διδάκτωρ(τενεκέδ)ες ξέπεσε το «Εθνικό».!


Καμαρώστε κείμενο γραμμένο από ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του «Εθνικού»,  εναντίον ενός ενεργού με τα κοινά ομογενή, ο οποίος …τόλμησε να εκφράσει τη γνώμη του για την τελευταία δικαστική απόφαση Επαρχιακού δικαστηρίου.

Λίγα λόγια, τώρα, για τη ...γκάφα της "αναγνώρισης" της Γενοκτονίας.!


Πριν από έναν περίπου χρόνο, οι «ηγέτες του Εθνικού» είχαν την …μεγάλη ιδέα να ζητήσουν από τον κ. Χουσάκο να μεσολαβήσει για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων από την καναδική Γερουσία… Ο Γερουσιαστής κ. Χουσάκος δέχτηκε να παίξει τον διαμεσολαβητή ενώ γνώριζε ότι η πλειοψηφία του σώματος ανήκε στο αντίπαλο κόμμα των Φιλελευθέρων και ως εκ τούτου οι πιθανότητες να εγκριθεί ήταν πολύ λίγες έως ανύπαρκτες.!

Tuesday, April 28, 2020

Μια ακόμα απαράδεκτη ανάμειξη του Ομογενούς Γερουσιαστή…



Ο χρόνος χάριτος έχει αρχή και φυσικά το απαραίτητο τέλος του. Έτσι ήρθε και το τέλος χάριτος  με τον ομογενή γερουσιαστή κ. Λεωνίδα Χουσάκου, ο οποίος νόμισε ή πίστεψε ότι μπορεί να ανακατεύεται (με την πολιτική του ιδιότητα εννοούμε) σε οποιοδήποτε θέμα σχετίζεται με την ομογένεια χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.