Search This Blog

Saturday, September 8, 2018

Αγιασμός στην Θεολογική Ακαδημία Τορόντο



 Την περασμένη Τρίτη  ξεκίνησαν τα μαθήματα της Ιεράς Πατριαρχικής Θεολογικής Ακαδημίας, Τορόντο. Το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Πατριαρχικής Ακαδημίας, του Άγιου Ιωάννη του Θεολόγου, ο αγιασμός από τον Διευθυντή της Ακαδημίας αρχ/δρίτη Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο. Οι φοιτητές, πλαισίωναν το ιερό αναλόγιο. Φέτος οκτώ νέοι φοιτητές αρχίζουν το πρώτο έτος της τεταρτοετούς φοίτησής τους.

Thursday, September 6, 2018

Μέλη της Παμμακεδονικής Οντάριο στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών…


Όλα πανέτοιμα από τις -ανά τον κόσμο-Παμμακεδονικές Οργανώσεις  για την μεθαυριανή μεγάλη διαδήλωση-διαμαρτυρία κατά της Ελληνικής κυβέρνησης και τις υπογραφείσης συμφωνίας των Πρεσπών, με την ευκαιρία της επίσκεψης του Τσίπρα στη Δ. Ε. Θ.
Για το σκοπό αυτό βρίσκεται από προχθές στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία υπό τον πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Καναδά ώστε να διαδηλώσουν με τους απανταχού Μακεδόνες αδελφούς κατά της συμφωνίας και την παράδοση του ονόματος στους Σκοπιανούς… Μέλη της Οργάνωσης στο Τορόντο δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στους διαδηλωτές και πως θα βρίσκονται νοερά μαζί τους κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.!

Wednesday, September 5, 2018

«Σπάρτη - Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας»


Διεθνές διήμερο Συνέδριο στη Σπάρτη
  Tο διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Σπάρτη το διεθνές συνέδριο «Σπάρτη – Ισραήλ: Αναβίωση μιας Αρχαίας Φιλίας».
Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Σπάρτης, η διεθνής οργάνωση Μπενέ Μπερίτ και το Ελληνικό Μπενέ Μπερίτ, καθώς και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας.
Μεταξύ των συμμετεχόντων εισηγητών ήταν και ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής

Αγιασμός στο Ελληνορθόδοξο Σχολείο της Μεταμόρφωσης.


Με τον καθιερωμένο Αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο αρχ/δρίτης Ιγνάτιος Δελλής, ξεκίνησε χθες Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 η σχολική χρονιά στο ημερήσιο Ελληνορθόδοξο Σχολείο της Μεταμόρφωσης.
Την τελετή του αγιασμού στο γυμναστήριο του σχολείου παρακολούθησαν οι μαθητές και μαθήτριες με τις οικογένειές τους  οι δάσκαλοι, η διευθύντρια του σχολείου κ. Άννα Σαραντίδη, όπως επίσης η σύμβουλος εκπαίδευσης στο Γ. Προξενείο Δρ. Μίρκα Λιχνάκη.
Τους μαθητές καλωσόρισε ο π. Δελλής, η κ. Σαραντίδη και η κ. Λιχνάκη οι οποίοι τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο και μια πετυχημένη σε γνώσεις σχολική χρονιά. Τις καλύτερες ευχές σε μαθητές και διδακτηκό προσωπικό κι’ από εμάς…

Monday, September 3, 2018

Ξαναπήραν μπρος οι …μηχανές της Μητρόπολης.!


Ύστερα από κάποια …τεχνική (ή μήπως τεχνητή;) «βλάβη» που υπέστησαν τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μητρόπολης, -τις ημέρες μετά τη διοργάνωση του Τουρνουά Γκολφ της «ακαδημίας»-, επανήλθαν όλα στην τάξη αφού οι …τεχνικοί αποκατέστησαν την λειτουργία τους.!!!
Έτσι είδαμε να δημοσιεύονται όλα τα νέα γύρω από τις δραστηριότητες του κουραφέξαλα μητροπολίτη και των συν αυτώ… Ενημερωθήκαμε δηλαδή τόσο για