Search This Blog

Saturday, October 30, 2021

Εκλογές στην Κοινότητα μέχρι τέλος του χρόνου;


Πληροφορίες, από δω κι’ από ‘κει λένε ότι μέχρι τέλους του χρόνου, η Εφορευτική Επιτροπή θα προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ. Συμβουλίου στον οργανισμό.!!

Thursday, October 28, 2021

Χαράς Ευαγγέλια: Ένας ακόμα κληρικός στη δύναμη της αρχεπισκοπής.!!!

 

Πληροφορούμαστε ότι η βοθρολομαίϊκη «Ακαδημία» ξεκίνησε και πάλι την παραγωγή κληρικών για τις ανάγκες της Εκκλησίας. Σε πείσμα της αναχώρησης και επιστροφής τους στην Ελλάδα, των δυο πρόσφατα εισαχθέντων στον Καναδά, ο Σωτήριος αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία την «ακαδημία» για την παραγωγή νέων ιερέων. 

Ακόμα και ο ξεδιάντροπος Σωτήρης, ντρέπεται για τη συμφωνία που τους εξανάγκασε να υπογράψουν.!

 

Πάρα πολλοί αναγνώστες μας ρωτουνε, πότε θα βγει στην επιφάνεια η επίσημη γραπτή συμφωνία που «υπέγραψαν» (;) Κοινότητα και Αρχιεπισκοπή, για τον τερματισμό των μεταξύ τους, διαφορών.  Οι ανησυχίες τους για το περιεχόμενό της συμφωνίας, είναι βάσιμες, ύστερα από τις διάφορες κουτσομπολίστηκες διαρροές  που αφέθηκαν να κυκλοφορήσουν, ώστε να πάρουν, οι συμφωνούντες, μια πρώτη…γεύση της γνώμης των ομογενών, μελών της Κοινότητας και της Εκκλησίας.

Wednesday, October 27, 2021

Σχόλιο αναγνώστη του Μόντρεαλ, το οποίο ασχολείται με πολλά, της εκεί παροικιας…


 Λάβαμε και δημοσιεύουμε σχόλιο αναγνώστη το οποίο αναφέρεται σε πολλά και διάφορα θέματα της ομογένειας του Μόντρεαλ, καθώς και σε επίλεκτα μέλη της εκεί παροικίας, όπως εναι η κ. Κωταρίδου, ο κ. Σύρρος, η Εφημερίδα ΒΗΜΑ, ο κ. Μανίκης, ο αείμνηστος Μαρής, ο Σωτήριος και βέβαια ο Αντίποδας. Διαβάζουμε, λοιπόν, το σχόλιο και βγάζουμε ο καθένας, τα συμπεράσματά του… Ιδού το περιεχόμενο:

 Την τελευταία εβδομάδα όλα τα μεγάλα αγγλικά και γαλλικά MME μιλούσαν για την απάτη της Κωσταρίδου και γιατί άλλαξε το όνομά της έτσι ώστε όλοι να ξεχάσουν το παρελθόν της.

Tuesday, October 26, 2021

Μόντρεαλ: Σε προεκλογική συνάντηση, της «Φιλικής», παρουσιάστηκαν αντί των 60, μόλις 6 (!!!) υποψήφιοι.!!! …

 


Φίλος αναγνώστης, από το Μόντρεαλ, με αφορμή το χθεσινό μας δημοσίευμα για την υποστήριξη της Φιλικής Εταιρείας από τον κ. Μανίκη, μας έστειλε ένα αρκετά κατατοπιστικό σχόλιο για τις επικείμενες εκλογές της Κοινότητας του Μόντρεαλ. Βρίσκοντάς το αρκετά ενδιαφέρον, σκεφτήκαμε να σας το παρουσιάσουμε ώστε να πάρουν μια γεύση των εκεί γεγονότων, όσοι από τους αναγνώστες ενδιαφέρονται για ενημέρωση. Γράφει, λοιπόν, ο φίλος:

Monday, October 25, 2021

Μανίκης: Καλό είναι να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται οι υποψήφιοι των εκλογών της ΕΚΜΜ…

 

Στο Βήμα του Μόντρεαλ διαβάζουμε ότι:

«Είναι βέβαιο ότι στην Κοινότητά μας θα έχουμε εκλογές τον προσεχή Ιούνιο, αφού πλέον θα συμπληρωθεί η τριετής θητεία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου.

Καλό είναι λοιπόν και οι αποτελούντες την υπό τον Χρήστο Σύρρο Φιλική Εταιρεία και όσοι άλλοι επιθυμούν να υπηρετήσουν την ΕΚΜΜ να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται»

«Έπεσαν», τελικά, οι υπογραφές;

 «Στέριωσε» επιτέλους, σύμφωνα με πληροφορίες μας, το γεφύρι της …Άρτας.!


Όπως όλα δείχνουν, ο …πνευματικός μας παΤΕΡΑΣ Σωτήρης, αποφάσισε να «βάλει» την υπογραφή του, για να στεριώσει εκείνο το …περιβόητο οικονομικό γεφύρι της «Άρτας» το οποίο επί 3 χρόνια έκτιζε, ως διαμεσολαβητής των δυο πλευρών, ο πρόεδρος του Ε. Σπιτιού Γιάννης Φαναράς και το οποίο ο κουραφέξαλας Σωτήρης γκρέμιζε την επομένη, αλλάζοντας κάθε φορά άποψη και  φυσικά παίρνοντας πίσω τα πριν λίγες ώρες συμφωνηθέντα.!