Search This Blog

Saturday, February 23, 2013


Εκλογές Παμμακεδονικής
Οι κάλπες έβγαλαν το ίδιο συμβούλιο

Στις 5:30 το απόγευμα η Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών της Παμμακεδονικής ανακοίνωσε το αποτέλεσμα σύμφωνα με το οποίο το Δ. Συμβούλιο της οργάνωσης παραμένει στη θέση του για τα επόμενα δυο χρόνια, υπό την προεδρεία του Δημήτρη Κάρα.
Για την ιστορία να πούμε ότι έλαβαν μέρος 108 από τους 122 αντιπροσώπους των συλλόγων-μελλών της Παμμακεδονικής. Ευχόμαστε σε όλους καλή νέα θητεία.
Παρακάτω μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.









Ένα ακόμα λάθος…
Και φυσικά έκανα λάθος αφού τελικά καλέστηκαν όλοι οι πρόεδροι των οργανισμών-σφραγίδες της ομογένειας. Αν είναι όλοι όσοι θα δουν ή θα συναντήσουν τον κ. Αβραμόπουλο, του ιδίου ομογενειακού και παροικιακού εκτοπίσματος τότε χαλάλι τα έξοδα του ελληνικού λαού για το πολυμελές και πολυέξοδο αυτό ταξίδι τους…
Αυτό που κυκλοφορεί μεταξύ παροικιακών κύκλων και που λέει ότι το ταξίδι γίνεται για να δουν μερικοί εξ’ Ελλάδος, τον χειμωνιάτικο Νιαγάρα, δεν έγινε δυνατόν να διασταυρωθεί από καμία άλλη πηγή πληροφόρησης. Αλλά μας φαίνεται λίγο παρατραβηγμένο, πέρα του ότι με τους ελλαδίτες δημόσιους υπάλληλους όλα να τα περιμένει κανείς… Ίδωμεν.! 

Σήμερα εκλογές στην Παμμακεδονική
Οι κάλπες κλείνουν στις 5:00 μ.μ.
Στις 5 το απόγευμα κλείνουν οι κάλπες στην Παμμακεδινική, για ανάδειξη των δύο αντιπροέδρων και  του υπεύθυνου πολιτιστικών εκδηλώσεων, αφού στις υπόλοιπες θέσεις παραμένουν οι ίδιοι αξιωματούχοι λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος από άλλους υποψήφιους. Ως εκ τούτου ο δικηγόρος κ. Δημήτρης Κάρας, νυν πρόεδρος θα παραμείνει στο τιμόνι της οργάνωσης, για τα επόμενα δυο χρόνια. Κατά τη διάρκεια των δυο αυτών χρόνων, εκτός της αντιμετώπισης των τρεχόντων ζητημάτων το ανανεωμένο ή όχι Δ. Συμβούλιο θα επωμισθεί με την υποχρέωση να συντάξει και φέρει προς συζήτηση και έγκριση ένα νέο καταστατικό λειτουργίας της οργάνωσης βασισμένο στα καινούρια δεδομένα και τις νέες απαιτήσεις των μελλών της. Καλή επιτυχία και στην νέα τους θητεία…  

Ουδέν …κακό αμιγές καλού.!
Η Ελλάδα των περικοπών και της φτώχιας μπορεί να εξάντλησε τους ελλαδίτες αλλά έφερε κάτι καλό σε κάποιους εκτός Ελλάδας. Με τη φτώχεια και τις περικοπές έπεσαν οι τιμές σε όλα και φυσικά στα καλλίφωνα λαρύγγια. Αυτό βοήθησε μερικούς, εκτός τειχών, να τα ανακαλύψουν να τα ναυλώσουν και να μας τα φέρουν με στόχο διπλό. Να μας διασκεδάσουν φτηνά και οι ίδιοι να κάνουν τη μπάζα τους. Να τα οικονομήσουν που λέμε, να μας βλέπουν αφ’ υψηλού και να κάνουν ό, το θέλουν. Ειδικά όσοι έχουν καλή γνώση του αντικειμένου, δηλ. είναι παραγωγοί και διοργανώνουν απανωτές καλές βραδιές κάθε λίγο και λιγάκι, γεμίζουν το πορτοφόλι τους και όπως λέει ο λαός, με τον παρά μου και την κυρά μου. Χαλάλι τους. Σαράντα χρόνια δεν κατάφεραν πολλά πράματα, τώρα ήρθε η ώρα τους και πανταλόνιάζουν αβέρτα χρήμα. Ξέρεις τι είναι το 70% ή 80% των πελατών σου να κλείνει τραπέζι για την επόμενη εκδήλωση, πριν ακόμα τελειώσει η προηγούμενη; Αν έχουν μυαλό και τα κρατήσουν, σε δυο-τρία χρόνια που θα κρατήσει η φτώχια στην Ελλάδα, θα μπούν στο κλάμπ των πλουσίων. Αρκεί να συνεχίσουν να μας φέρνουν πετυχημένα λαρύγγια σε φθηνές τιμές. Να λέγονται και τα καλά καμιά φορά.!

O ΕΚΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΕΚΤΟΣ ΜΥΘΟΣ :
 «Δεν δανειστήκαμε όταν και από όπου μας έδιναν»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Πολλοί έλεγαν ότι η Ελλάδα μπορούσε να δανειστεί 25 δισ. στις αρχές του 2010. Τα 25 δισ. όμως δεν υπήρχαν!

Στις 25/1/2010 η Ελλάδα εκδίδει 5ετές κοινοπρακτικό ομόλογο για την άντληση τουλάχιστον 3 δισ. Η ζήτηση είναι ισχυρή, οι προσφορές έφτασαν τα 25 δισ. ευρώ. Η Ελλάδα θα αντλήσει τελικώς 8 δισ. ευρώ αντί για 3 που ζητούσε από την έκδοση, με “αλμυρό” όμως επιτόκιο 6,2%.

Κάποιοι έλεγαν ότι η Ελλάδα έπρεπε να πάρει και τα 25 δισ. Προφανώς αγνοούν ή κάνουν ότι αγνοούν ότι 25 δισ. υπήρχαν μόνο στα χαρτιά. Σε όλες τις εκδόσεις ομολόγων όταν σημειώνεται ισχυρή ζήτηση, όσοι θέλουν να σιγουρέψουν το ποσό συμμετοχής που πραγματικά επιθυμούν, πολλαπλασιάζουν την ζήτησή τους στα χαρτιά.

Η Ελλάδα πήρε το μάξιμουμ που μπορούσε εκείνη τη στιγμή.
Αν η Ελλάδα λοιπόν ζητούσε και τα 25 δισ. δεν θα τα έπαιρνε γιατί δεν υπήρχαν. Και όχι μόνο αυτό: οι αγορές θα καταλάβαιναν ότι για να ζητάει τελικά η Ελλάδα πάρα πολύ περισσότερα (25 δισ.) από αυτά που στόχευε στην αρχή (3 δισ.), αυτό θα σήμαινε ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα δανειοδότησης. Αποτέλεσμα: οι αγορές αμέσως “θα έκλειναν”, θα σταματούσαν να δανείζουν την Ελλάδα. Και τότε δεν υπήρχε κανένας Μηχανισμός Στήριξης.

Όλα αυτά είναι απλές αλήθειες για όποιος γνωρίζει έστω και ελάχιστα πώς λειτουργούν οι χρηματοπιστωτικές αγορές.
 


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Πολλοί έλεγαν ότι υπήρχαν πολλές εναλλακτικές πηγές δανειοδότησης με δεκάδες δισεκατομμύρια σε πολύ χαμηλά επιτόκια. Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και πρόσφατα της Κύπρου, που αποφάσισαν και αυτές την ένταξή τους στο Μηχανισμό Στήριξης, διέλυσαν όλες τις θεωρίες συνομωσίας και διέσυραν τους συνομωσιολογούντες…

Στις 29 Φεβρουαρίου 2012, ο Α. Τσίπρας δήλωσε στον ρ/σ
Real fm: «Στη ζωή δεν υπάρχουν μονόδρομοι και αυτό μας το αποδεικνύουν όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ευτυχώς υπάρχουν παραδείγματα. Στην Κύπρο υπάρχει μια κυβέρνηση της αριστεράς … ο κ. Χριστόφιας όμως κατάφερε να δανειστεί από τη Ρωσία του Πούτιν 2,5 δις ευρώ και να μην μπει στο ΔΝΤ και να αποφύγουμε να έχουμε και τις δύο χώρες του ελληνισμού στο ΔΝΤ και την επιτήρηση… Η Ελλάδα είχε δυνατότητες και διαπραγμάτευσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών δανεισμού. Δεν το έκανε ποτέ όμως, γιατί ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του υλοποιούσε προειλημμένες αποφάσεις. Έχω επανειλημμένα τοποθετηθεί. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προσχεδιασμένο έγκλημα, το οποίο αρνήθηκε να υλοποιήσει ο Καραμανλής και γι αυτό και αποχώρησε στην ουσία από την εξουσία, δέχθηκε όμως με θέρμη να το υλοποιήσει όμως ο κ. Παπανδρέου. Είναι όμως ένα σχέδιο εγκληματικό για τον ελληνικό λαό».

Ο Π. Καμμένος στις 24 Απριλίου 2012 δήλωσε σε εκπομπή της ΝΕΤ: «Πήγε ο Παπανδρέου στον Πούτιν που του προσέφερε 22 δισ. και τα αρνήθηκε. Είναι δημόσια δήλωση του Πούτιν. Πήγε ο Παπανδρέου, έδωσε η Ρωσία να δανείσει 22 δισ. στην ελληνική κυβέρνηση, αρνήθηκε ο Παπανδρέου και τότε του είπε ο Πούτιν πήγαινε στο ΔΝΤ».

Για το μέγεθος της αθλιότητας των συνωμοσιολογούντων, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι η μόνη δημόσια δήλωση που υπήρξε για το θέμα της δανειοδότησης της Ελλάδας κατά την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα τον Φεβρουάριο του 2010, ήταν η δημόσια προτροπή του τότε προέδρου της Ρωσίας κ. Μεντβέντεφ προς την Ελλάδα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010 στη συνάντησή του με τον τότε επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρ. Ζέλικ. Ο κ. Μεντβέντεφ είχε πει: «Μόλις συναντήθηκα με τον έλληνα πρωθυπουργό και του σύστησα να στραφεί στο ΔΝΤ και στην Παγκόσμια Τράπεζα για να λύσει τα προβλήματα της Ελλάδας» 

Friday, February 22, 2013


Καλούν τον …πατέρα αλλά όχι τη …μάνα;

Κάλεσαν, λένε οι πληροφορίες μας, τον «πρόεδρο» ενός …μΕΓΑΛΟΥ οργανισμού, του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, να παραστεί στη δεξίωση της Ελληνικής Κοινότητας προς τιμή του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλου, αλλά αγνόησαν τον «πρόεδρο» ενός άλλου, επίσης …μΕΓΑΛΟΥ, οργανισμού, της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο, μητέρας του πρώτου, αφού χάρις της «σφραγίδας-οργάνωσης» δημιουργήθηκε το, επίσης ανύπαρκτο,  Κογκρέσο-σφραγίδα, υπό τον κ. Μάνιο.!
Τώρα θα μου πείτε τι σημασία έχει αν καλέστηκαν ή όχι 2-3 οργανώσεις σφραγίδα σε μια τέτοια εκδήλωση, αλλά να το αναφέρω έτσι για την ιστορία με την οποία, ίσως κάποτε, ασχοληθεί κάποιος ιστορικός…
Με την ευκαιρία να ρωτήσω τι απέγινε με εκείνη την καταγγελία των μελλών του τότε Δ. Συμβουλίου του Επαρχιακού και την παραίτηση του τότε προέδρου του Μάνιου; Γιατί δεν απαντάει στο ερώτημα γιατί παραιτήθηκε από τη θέση του εκείνη, αντί να αντικρούσει τις κατηγορίες; Έχει χρόνο ως «πρόεδρος» να γράφει ή έστω να αντιγράφει ολόκληρα κατεβατά για τις …θέσεις του στο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) αλλά δεν βρίσκει δέκα λεπτά χρόνο να απαντήσει στην ανακοίνωση Τύπου που τον κατηγορούσε για οικονομικές ατασθαλίες;
Τι πράματα είναι αυτά βρε;…  

Τίποτα όρθιο, τελικά;

ΔΕΝ τα ξέρεις καλά τα πράγματα, μου γράφει ένας … «μόνιμος» όπως αποκαλείται, αναγνώστης μου.
Οι μενεγάκιδες, λέει , δεν σταματούν εκεί. Τώρα πιέζουν και το συμβούλιο ενός άλλου συλλόγου της περιοχής τους για να αναλάβει ο ένας εξ’ αυτών (Σταύρος) να είναι ο παρουσιαστής (M.C.) της βραδιάς, ώστε να μπορεί να παρουσιάσει ό, πως νομίζει τον αδελφό-βουλευτή, να του δώσει ό, σο χρόνο χρειάζεται για τους χαιρετισμούς του και γενικά να γίνει σωστή η παρουσίαση του μελλοντικού υπουργού οικονομικών (;) της χώρας και φυσικά να …εισπραχθούν όσο περισσότερα χειροκροτήματα γίνεται, αφού την περασμένη χρονιά ήταν και πολύ λίγα και πολύ χλιαρά… Εξ’ αιτίας αυτής, λέει, της επιμονής τους, έγιναν μαλλιά κουβάρια στο Δ. Συμβούλιο, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της προεδρίνας να υποκύψουν στις … «δίκαιες» απαιτήσεις των εκλεκτών συμπατριωτών τους.
Τελικά ρε παιδιά, μετά τις επιτυχίες σας στην Κοινότητα, θέλετε να ολοκληρώσετε το έργο σας και σ’ όλους τους συλλόγους της περιοχής; Δεν θ’ αφήσετε τίποτα όρθιο;  

Πέθανε ο εκβιαστής εκδότης
Γρηγόρης Μιχαλόπουλος 

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα», Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. 

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1938. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές πήρε το πτυχίο της Παντείου Σχολής.
 
Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Ελευθερία» το 1965 και εν συνεχεία εργάστηκε στον «Εθνικό Κήρυκα».
 

Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος είχε κατηγορηθεί και καταδικασθεί το 2005 σε ποινή κάθειρξης 18 ετών χωρίς αναστολή για απόπειρα εκβιασμού σε βάρος του επιχειρηματία Θεόδωρου Αγγελόπουλου και για εκβίαση κατ ' εξακολούθηση σε βάρος του επιχειρηματία Γιάννη Λάτση και είχε κριθεί, επίσης, ένοχος για το αδίκημα της πλαστογραφίας σε βαθμό κακουργήματος…
Σε δεύτερο βαθμό η ποινή του μειώθηκε σε εννέα χρόνια χωρίς αναστολή, ενώ έπειτα από αλλεπάλληλες αιτήσεις αποφυλάκισης, επικαλούμενος χρόνια καρδιολογικά προβλήματα υγείας, αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 60.000 ευρώ. 
Ειχε στενές σχέσεις με στελέχη του Απριλιανού καθεστώτος, και ιδιαίτερα τον Στυλιανό Παττακό, ενώ είχε παρευρεθεί και στην κηδεία του Νίκου Ντερτιλή τον περασμένο μήνα. Έφυγε ένας αδίστακτος εκδότης-εκβιαστής. Αυτό κάτι μας φέρει στο νου, για ομογενείς παρόμοιους του είδους, αλλά δεν θυμόμαστε ακριβώς τι, πώς  και ποιος…
 



ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Συνεδρίαση Κοινοτικού Συμβουλίου
Αναζητούνται επειγόντως 500.000$

ΣΕ τακτική συνεδρίαση συνήλθε χθες το βράδυ η ολομέλεια του Δ. Συμβούλιου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, υπό την προεδρεία του προέδρου κ. Αντώνη Αρτεμάκη. Στην αναφορά του ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο οργανισμός έχει άμεση ανάγκη από μισό εκατομμύριο δολάρια για την κάλυψη τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεων και ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου να εντείνουν τις προσπάθειές τους στην αύξηση των εσόδων και την περικοπή όσο είναι δυνατόν των εξόδων των επιμέρους τμημάτων. Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Δημ. Αβραμόπουλου στην πόλη μας και ιδιαίτερα στη συνάντησή του με το συμβούλιο και περιορισμένο αριθμό ομογενών με ονομαστικές προσκλήσεις λόγω απαίτησης της αστυνομίας, για την ασφάλειά τους. Στη συνέχεια έγιναν κάποιες αναφορές από τους προέδρους των επί μέρους τμημάτων, ενώ η συνέχεια και η λήξη των εργασιών έγινε στο παρακείμενο Τιμ Χόρτον αργά το βράδυ… 

Thursday, February 21, 2013


Ο ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ


ΠΕΜΠΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : 
«Το ΠΑΣΟΚ στην αρχή μοίραζε λεφτά, δεν πήρε μέτρα»

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Πρώτον: Ποτέ μία κυβέρνηση δεν κινήθηκε τόσο γρήγορα για τον περιορισμό των ελλειμμάτων (παρόλο που “πατούσε” στην κινούμενη άμμο των αναξιόπιστων στατιστικών στοιχείων)

Αμέσως μετά τις εκλογές (4 Οκτωβρίου 2009) η κυβέρνηση επιχείρησε να δώσει σαφή δείγματα άμεσου νοικοκυρέματος της οικονομίας, χωρίς να επιβαρύνει υπέρμετρα την ύφεση (η Ελλάδα βρισκόταν ήδη σε ύφεση από το 2008, ενώ η ύφεση του 2009 είχε φτάσει το -3%, όπως μάθαμε πολύ αργότερα).


Στις 18 Οκτωβρίου στο
Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση, με ό,τι στοιχεία είχε στη διάθεσή της, παρουσίασε πρόβλεψη για έλλειμμα 12,5% το 2009. Εξοργισμένος με την προηγούμενη κυβέρνηση ο Ζ.Κ.Γιούνκερ λέει: «The game is overwe need serious statistics» («Τα παιχνίδια τελείωσαν – χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία.
Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 2 εβδομάδες από την ψήφιση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης (18 Οκτωβρίου 2009), παρουσιάστηκε στις 5 Νοεμβρίου 2009 προσχέδιο Προϋπολογισμού για το 2010, όπου προβλεπόταν η μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά 3,3% του ΑΕΠ, σε μονοψήφιο ποσοστό, κοντά στο 9,4% (επειδή τότε το δημοσιονομικό έλλειμμα υπολογιζόταν κοντά στο 12,5%).
Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις ένα μήνα από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, παρουσιάστηκε στις 20 Νοεμβρίου 2009 τελικό σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2010, που προέβλεπε ακόμα μεγαλύτερη μείωση του ελλείμματος σε σχέση με το προσχέδιο, μείωση που θα έφτανε το 3,6% του Α.Ε.Π., κατεβάζοντας το έλλειμμα του 2010 στο 9,1%.
Και σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από 3 μήνες από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, παρουσιάστηκε στις 14 Ιανουαρίου 2010 ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προέβλεπε μείωση ελλείμματος κατά 4% το 2010.
 

Συνολικά μέσα σε 4 μήνες (αρχές Νοεμβρίου 2009 – αρχές Μαρτίου 2010) παρουσιάστηκαν τρία πακέτα μέτρων (προϋπολογισμός-ΠΣΑ, δεύτερο πακέτο μέτρων στις αρχές Φεβρουαρίου, τρίτο πακέτο μέτρων αρχές Μαρτίου), που αθροιστικά ανέρχονταν σε 16 δισ. ευρώ (8 δισ. από έσοδα, 8 δισ. από δαπάνες). Όλες οι κινήσεις έγιναν δεκτές από τους ευρωπαίους εταίρους μας ως «βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση» με «φιλόδοξους αλλά εφικτούς στόχους»


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,
Δεύτερον: η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μείωσε και το έλλειμμα του 2009 κατά 1 δισ. ευρώ περίπου, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν προέβλεπε κανένα μέτρο.

Όλοι ξέρουν ότι στο τελευταίο τρίμηνο του έτους (ουσιαστικά δίμηνο στην περίπτωση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ) η δυναμική του ελλείμματος είναι ήδη διαμορφωμένη. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η τρύπα του ελλείμματος το 2009 “άνοιγε” με ρυθμό αύξησης 1,1% του ΑΕΠ μηνιαίως! Και κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει την πορεία ενός προϋπολογισμού τους τελευταίους δύο μήνες του έτους (τέλη Οκτωβρίου έχει διαμορφωθεί το 95% των ανειλημμένων υποχρεώσεων του δημοσίου).

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα που εξήγγειλε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009 ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν αφορούσαν καθόλου το 2009. Επρόκειτο για μέτρα που θα ενσωματώνονταν στον Προϋπολογισμό του 2010.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να συγκρατήσει ακόμα και το έλλειμμα του 2009 μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα (δίμηνο) που απέμενε μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα:
α) διακόπηκε άμεσα το μέτρο της απόσυρσης (εξοικονόμηση 400 εκ. ευρώ),
β) αυξήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για κάποιες κατηγορίες οχημάτων ( κέρδος 200 εκ. ευρώ),
γ) αποφασίστηκε η άμεση διακοπή των
stage στο ελληνικό δημόσιο,
δ) επιχειρήθηκε η συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών όσο αυτό ήταν εφικτό, για παράδειγμα με την κατάργηση δεκάδων αμειβόμενων επιτροπών και την ριζική περιστολή στη χρήση κρατικών αυτοκινήτων,
ε) ακόμη και από την έκτακτη εισφορά και το επίδομα αλληλεγγύης το δημοσιονομικό όφελος για το 2009 ανήλθε στα 200 εκ. ευρώ (η έκτακτη εισφορά στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις απέφερε το 2009 περίπου 700 εκ. ευρώ, ενώ η α’ δόση του επιδόματος αλληλεγγύης έφτασε τα 500 εκ. ευρώ).
 
Συνολικά οι κινήσεις που έγιναν στους δύο τελευταίους μήνες είχαν θετική επίπτωση της τάξεως του 1 δισ. ευρώ στο τελικό αποτέλεσμα του 2009.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,
Τρίτον: η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στήριξε κανένα μέτρο νοικοκυρέματος που εξήγγειλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 24/10/2009 ο υποψήφιος για την αρχηγία της Ν.Δ., Α. Σαμαράς, δήλωσε για την κατάργηση των χιλιάδων
stage στο δημόσιο: «Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά. Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη».

Είναι εξίσου χαρακτηριστικό ότι στις 20/11/2009 ο Α. Σαμαράς έλεγε για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2010: «Κατάργησαν το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ, που έδινε η Κυβέρνηση Καραμανλή, λόγω της κρίσης στους χαμηλόμισθους, μέχρι 1.500 ευρώ, το οποίο αντιστοιχούσε σε 36 ευρώ το μήνα καθαρά» και «τώρα δίνουν 1,5% αυξήσεις στις χαμηλές και μεσαίες αποδοχές του δημοσίου. Δηλαδή, από 12 μέχρι 24 ευρώ το μήνα. Οι ασθενέστεροι θα έπαιρναν τριπλάσια με το έκτακτο βοήθημα της Νέας Δημοκρατίας, που καταργήθηκε».

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Τέταρτον: ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί το έλλειμμα του 2009 σε μονοψήφιο ποσοστό τους τελευταίους δύο μήνες του έτους

Κάποιοι λένε ότι έπρεπε πάση θυσία το έλλειμμα του 2009 να κρατηθεί σε μονοψήφιο ποσοστό. Αυτό τι θα σήμαινε όμως; Θα σήμαινε, σε περίπτωση που όντως το έλλειμμα ήταν κοντά στο 13% ότι θα έπρεπε τους 2 τελευταίους μήνες του 2009 να παρθούν μέτρα 7 δισ. ευρώ, περίπου 3 μονάδες του ΑΕΠ.

Τι θα σήμαινε αυτό; Θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να αποφασιστεί το πλήρες κόψιμο των τελευταίων 3 συντάξεων και μισθών (Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, δώρο Χριστουγέννων) όλων των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου.

Και όλα αυτά την ώρα που η χώρα βυθιζόταν ήδη στην ύφεση. Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο κόμμα που ανησυχούσε από τότε για την ύφεση. Πολλοί που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για αυτή, τότε πρότειναν χωρίς σκέψη σκληρά υφεσιακά μέτρα.
 

Ήταν πολύ αργά για να συγκρατηθεί το έλλειμμα του 2009 σε μονοψήφιο ποσοστό. Όλοι γνωρίζουν ότι η δυναμική που διαμορφώνεται δεν μπορεί να ανατραπεί ριζικά το τελευταίο δίμηνο. Ο ίδιος ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αποκάλυψε αμέσως μετά τις εκλογές ότι η δυναμική του ελλείμματος ξεπερνούσε το 12%. Το έλλειμμα του 2009 ήταν τελικά, όπως μάθαμε πολύ αργότερα, 36,5 δισ. ευρώ ή περίπου 16% του ΑΕΠ. Για να κλείσει σε μονοψήφιο νούμερο χρειαζόταν να παρθούν και να αποδώσουν τους τελευταίους δύο μήνες του έτους μέτρα 6 μονάδων του ΑΕΠ. Δηλαδή περίπου 15 δισ. ευρώ…


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Πέμπτον: οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ το 2009 ήταν οι πιο συγκρατημένες οποιουδήποτε κόμματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης 
Το ΠΑΣΟΚ είπε ένα πολύ απλό πράγμα στις εκλογές του 2009: ναι, νοικοκύρεμα στην οικονομία και άμεση πάταξη σπατάλης αλλά ταυτόχρονα ελάχιστα έστω μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας γιατί το 2009 ήδη βρισκόμασταν σε ύφεση – και η ύφεση είναι καταστροφική για τη χώρα (μόνο το ΠΑΣΟΚ ανησυχούσε για την ύφεση τότε, όλοι όσοι τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την ύφεση τότε ζητούσαν ριζικό κόψιμο μισθών-συντάξεων και μόνο).
 
Το «λεφτά υπάρχουν» ποτέ δεν ειπώθηκε ως υπόσχεση για ανεξέλεγκτες παροχές - και συμπληρωνόταν από ένα μεγάλο «ΑΝ» και ένα μεγάλο «ΑΛΛΑ»: λεφτά υπάρχουν, αν πατάξουμε την εισφοροδιαφυγή, αν καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, αν αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Λεφτά υπάρχουν , αλλά σπαταλιούνται ή χαρίζονται με πελατειακές διευθετήσεις. Ήταν η υπογράμμιση ότι μία χώρα που βρίσκεται στις 30 πλουσιότερες του κόσμου, προφανώς και έχει πλούτο – αρκεί να αξιοποιηθεί, να φορολογηθεί και να διανεμηθεί σωστά. Εδώ τα βίντεο που οι μηχανισμοί παραπληροφόρησης ποτέ δεν παρουσίασαν ολόκληρα, αλλά απομόνωσαν μία φράση:
 
Για αυτό και το σύνολο των παρεμβάσεων, που είχε εξαγγείλει τότε το ΠΑΣΟΚ για να αναθερμανθεί η οικονομία που βρισκόταν ήδη σε ύφεση, δεν ξεπερνούσε τα 2,5 δις. Ποσό ασύγκριτα χαμηλότερο από οποιεσδήποτε προεκλογικές εξαγγελίες ελληνικού κόμματος σε ελληνικές εκλογές μέχρι τότε και ασύγκριτα χαμηλότερο ακόμα και από τα 18,5 δισ. “ισοδύναμα” του κ. Σαμαρά στο λεγόμενο «Ζάππειο ΙΙΙ» όχι το 2009, αλλά το 2012.
Η Ελλάδα χρειαζόταν χρόνο για να απαλλαγεί από νοοτροπίες δεκαετιών: να σταματήσει να σπαταλάει τον πλούτο της και να οργανώσει σωστά την αξιοποίησή του. Αυτός ο χρόνος δεν μας δόθηκε, εξαιτίας του μεγέθους των προβλημάτων που είχαν συσσωρευτεί επί κυβέρνησης Καραμανλή και της αδυναμίας της συντηρητικής Ευρώπης να αντιληφθεί την πραγματική διάσταση των κερδοσκοπικών επιθέσεων στην Ελλάδα και το ευρώ. Με λίγο χρόνο, δεν θα χρειαζόντουσαν ποτέ άδικα μέτρα για να αποφύγει η χώρα από τη χρεοκοπία. Παρόλα αυτά, η σπατάλη περιορίστηκε, το δημόσιο σταμάτησε να διογκώνεται και άρχισε η αντίστροφη πορεία, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και οι ηλεκτρονικές προμήθειες ξεκίνησαν όπως και οι έλεγχοι στις συντάξεις και τα αναπηρικά επιδόματα, έγιναν για πρώτη φορά συντονισμένες ενέργειες ενάντια στους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου, φορολογήθηκαν για πρώτη φορά οι
off shore εταιρείες, κ.α. Αν αυτά είχαν ξεκινήσει έστω το 2007, η χώρα δεν θα είχε ανάγκη ποτέ από Μνημόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα με τη φράση «λεφτά υπάρχουν» δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του 2009, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειξε ότι είχε τη θέληση να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο της πραγματικής σπατάλης χτυπώντας κατεστημένα συμφέροντα, ακριβώς για να χτυπηθεί η ουσία της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας. Με αυτό το στόχο στήθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες παραπληροφόρησης στην ιστορία της χώρας .

Επαφές Αβραμόπουλου στη Νέα Υόρκη με 
ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες 

Η Ελλάδα προχωρεί στο δρόμο της ανάκαμψης και στον επενδυτικό τομέα υπάρχουν νέες ευκαιρίες τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε εκατό και πλέον επιχειρηματίες και στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, παρουσιάζοντας συνοπτικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου η χώρα να υπερβεί την οικονομική κρίση.

Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε σε γεύμα στη Νέα Υόρκη που παρέθεσε προς τιμή του το «Hellenic Initiative» και ειδικότερα ο επικεφαλής του οργανισμού Ανδρέας Λιβέρης και ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Γιάννης Κατσιματίδης.

Πρόκειται για τον ελληνοαμερικανικό φορέα που είχε διοργανώσει την επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σε Ελλάδα και Κύπρο τον περασμένο Ιούλιο, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, αφού αναφέρθηκε στο ρόλο και στην στήριξη της Ομογένειας για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ότι το «Hellenic Initiative» έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να εξελιχθεί σ' ένα παγκόσμιο φορέα του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Ανάμεσα στους παριστάμενους, εκτός από τους προαναφερθέντες, ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος των ΗΠΑ, ομογενής Ράινς Πρίμπους και πάρα πολλοί επιχειρηματίες, στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών και παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.





Ο κονφερασιέ, …δικαίωσε 
Le Mode και «Ε. Τ».!

Διαβάζοντας, κανείς, αποσπάσματα από την ομιλία Παπανδρέου στο Columbia, ή ακούγοντας το βίντεο με ολόκληρη την παρουσίαση του θέματος στο κατάμεστο από φοιτητές αμφιθέατρο, αντιλαμβάνεται πλήρως γιατί λύσσαξαν και συνεχίζουν  να λυσσάζουν εναντίον του, τόσο οι Καμμενοψεκασμένοι της Ελλάδας, όσο και σύσσωμη η συντακτική ομάδα της ντόπιας βδομαδιάτικης, υπό τον κ. Κρανιά.! Έχουν δίκιο… Δεν χωνεύονται εύκολα τέτοιες παρουσίες, όχι μόνο με σόδα αλλά ούτε και με Coca-Cola, η οποία, συνήθως, πάει με όλα.!!! Συνεχίστε παιδιά τον αγώνα σας… ίσως κα-ποτε δικαιωθείτε.! Ποιος ξέρει; Και μόνο το γεγονός ότι παρασύρατε (;) ακόμα και τον, καθ’ όλα αξιότιμο, εκδότη σας, στον κατήφορο αυτό, θα πρέπει να το θεωρείτε μεγάλη επιτυχία σας.! Ειδικά, αν καταδέχονταν να δει για λίγο την πρώτη αυτή διάλεξη, θα ένιωθε …δικαιωμένος για τον …κονφερασέ της Le Mode…  Τι άλλο να πω; Κατάντια; Ας μην το πω καλύτερα…     

 Published OnΓιώργος: 
η οικογένεια μου δεν ήταν ποτέ δυναστεία, 
έδωσε πάντα μάχες για τη δημοκρατία
Σε κατάμεστο αμφιθέατρο του Columbia μίλησε σήμερα τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι ερωταπαντήσεις που ακολούθησαν, όπως αυτή ενός Έλληνα που συμμετείχε στην εκδήλωση ο οποίος ρώτησε τον Παπανδρέου το εξής: «Μιλήσατε για τις αλλαγές που κάνατε μετά το 2009, αλλά κάτι πολύ κακό έγινε στην Ελλάδα ίσως από το 1974 μέχρι το 2009. Εσείς ίσως να κάνατε καλή δουλειά, αλλά ως μέλος μίας «δυναστείας» γιατί δεν λέτε πρώτα ότι στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα πριν το 2009, ότι συμπεριφερθήκαμε πολύ άσχημα και εκμεταλλευτήκαμε τη δημοκρατία;» 
Και ο Παπανδρέου απάντησε: «Δεν θα διαφωνήσω ότι στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους. Και αυτό είπα μάλιστα στην αρχή ότι υπήρχε στην Ελλάδα πολλή σπατάλη και διαφθορά – και μάλιστα κατηγορήθηκα για αυτό. Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω. Και αρχίσαμε πράγματι τις αλλαγές. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όλες οι δημόσιες δαπάνες στο διαδίκτυο, απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο ακόμη και ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε. Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες»
Αλλά δεν άφησε αναπάντητα τα περί δυναστείας: «Θέλω να πω κάτι για τα περί δυναστείας. Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι. Και ξέρετε υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε 6 φορές εξορία και φυλακή – παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας – παλεύοντας για τη δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μιας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη δημοκρατία» , κατέληξε καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο.

ΓΙΑ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ
Ο διευθυντής Εθιμοτυπίας
 του ΥΠ.ΕΞ.
κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος
για …συζητήσεις με Καναδούς 
ομολόγους του.!

Από 24 μέχρι 28 Φεβρουαρίου, θα επισκεφτεί τον Καναδά, ο διευθυντής Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, πληρεξούσιος υπουργός Α΄ κ. Παναγιώτης Καλογερόπουλος.
Δεν γνωρίζουμε αν ο Έλληνας διπλωμάτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλο ο οποίος θα βρίσκεται (συμπτωματικά;) τις ίδιες περίπου ημέρες σε Τορόντο, Μόντρεαλ και Οττάβα, αλλά ξέρουμε ότι ο εν λόγω διπλωμάτης έρχεται για υπηρεσιακούς λόγους και θα έχει συζητήσεις με Καναδούς ομολόγους του, το περιεχόμενο των οποίων πάλι, σωστά, δεν γνωρίζουμε..!
Τώρα αν η επίσκεψή του οφείλεται ακριβώς στο γεγονός της εδώ επίσκεψης του κ.  Αβραμόπουλου και τη …φροντίδα της εθιμοτυπίας, έχει (;) …καλώς, αλλά αναγκαζόμαστε να ρωτήσουμε: μήπως την πληρώνουμε λίγο ακριβά; Τι είναι τελικά αυτή η ριμάδα η εθιμοτυπία ώστε να μην μπορεί να την …καταφέρει ένας ολόκληρος πρέσβης; Έλεος ρε παιδιά με …τα πρωτόκολλα  και τις εθιμοτυπίες, κοστίζουν ακριβά στον ελληνικό λαό.
Μήπως, ξαναρωτάω, είναι ένα περιττό έξοδο ύψους 5.000 Ευρώ, ειδικά τούτη τη στιγμή που η χώρα υποφέρει; Δεν θα μπορούσε, λέω εγώ τώρα, να υποκατασταθεί από τον πρέσβη μας ο οποίος είναι χρόνια στο κουρμπέτι και είμαι σίγουρος ότι θα κατάφερνε άνετα; Αν δεν περικόψουμε τέτοια έξοδα κ. υπουργέ, τι θα περικόψουμε; Πάλι τη σύνταξη του αγρότη; Και αν η υποδοχή σας και οι όποιες άλλες συναντήσεις σας, δεν γίνουν όσο τέλεια θάπρεπε, κ. υπουργέ, οι Καναδοί φίλοι μας είναι έξυπνοι άνθρωποι και θα καταλάβουν ότι όλα έγιναν για λόγους οικονομίας, για να μην πω ότι θα το εκτιμήσουν κιόλας…
Τέλος, ελπίζω να μην …κουβαλάτε μαζί σας την κομμώτρια και την προσωπική σας μακιγιέρ… Τι άλλο να πω ο φουκαράς; Παρ’ όλα αυτά θα τα ξαναπούμε…
Υ. Γ. Μόνον εάν η εδώ παρουσία του κ. Καλογερόπουλου, είχε σχέση με τη συνάντηση του κ. υπουργού με τον μητροπολίτη και τις ανταλλαγές τιμών μεταξύ τους, θα είχε κάποιο …νόημα η όλη δαπάνη του ελληνικού κράτους, έστω και μες την ό, ποια φτώχεια του..!

  


Ξαναχτύπησε ο …μεγάλος.!

Από εκδήλωση σε εκδήλωση και μάλιστα σε περιορισμένο αριθμό, αφού οι Σύλλογοι τον αποφεύγουν ό, σο περισσότερο μπορούν, είναι οι μόνες παρουσίες του σημερινού βουλευτή και πρώην …παντοκράτορα όλων των παροικιακών και ομογενειακών οργανώσεων. Κυκλοφορεί, δε, μόνον νύχτα, από τοίχο σε τοίχο, με μεγάλη επιφύλαξη και χωρίς πολλές-πολλές τυμπανοκρουσίες. Έχει προφανώς τους λόγους του και μας δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο που όμως μας και σας ενδιαφέρει λιγάκι, είναι το ότι ό, που πάει αν δεν του βγουν τα πράγματα όπως τα θέλει, βάζει …ζιζάνια μεταξύ των ανθρώπων που τον κάλεσαν, τους ανακατώνει και όταν αυτοί μαλώνουν για τα καλά αυτός παρακολουθεί από μακριά και γελάει… Κάτι παρόμοιο λέγεται ότι έκανε τελευταία και στο Δ. Συμβούλιο κάποιου κοντοχωριανού συλλόγου, οι άνθρωποι του οποίου είχαν την …ατυχία να τον καλέσουν.! Πήγε που λέτε, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του, έκατσε στο επίσημο τραπέζι, τον ανήγγειλαν και όταν ήρθε η ώρα να δώσει κάποιο χαιρετισμό, όχι μόνο τους έδωσε μια πλάκα της …πλάκας, δήθεν από τον πρωθυπουργό, αλλά τους τράβηξε έναν φιλιππικό δήθεν γραμμένο από τον αρχηγό του κράτους. Και βέβαια όλοι, σχεδόν, κατάλαβαν την φτιαχτή υπόθεση, ψιθύρισαν στο μεταξύ τους εντός της αίθουσας, αλλά την άλλη μέρα το κουτσομπολιό πήγε σύννεφο. Γελάνε ακόμα οι περισσότεροι, διότι ένα 5-8 % εξακολουθεί να είναι μαζί του.!!
Ώρα για το ζουμί. Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε, ανέβηκε στο Youtube, αλλά όταν έφτασε στην Ελλάδα για μετάδοση, οι …χειρουργοί του καναλιού, έκοψαν όλη σχεδόν την ομιλία του, διότι τη βρήκαν ανιαρή και ακαταλαβίστικη λόγο γλώσσας. Θύμωσαν λοιπόν κάποιοι παρατρεχάμενοι, θύμωσε και το αδελφάκι του, έγιναν μαλλιά κουβάρια, για το ποιος ευθύνεται για την προσβολή κι’ άντε να βρεις άκρη. Εκείνο που έχει σημασία είναι το ότι ακόμα και τώρα βάζει τον κόσμο να τσακώνετε χωρίς σοβαρό λόγο. Διότι μη που πει κάποιος ότι οι τηλεθεατές της περιοχής θα άκουγαν επί μισή ώρα κάποιον να διαβάζει ένα ακαταλαβίστικο γράμμα και μάλιστα αμφιβόλου προελεύσεως, χωρίς να στείλουν στο γεροδιάολο τον διευθυντή του καναλιού. Εντάξει;       

Wednesday, February 20, 2013


ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΥΘΟΣ : 
Περί «διεφθαρμένης Ελλάδας»
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Ποτέ, ο Γιώργος Παπανδρέου ή οποιοσδήποτε άλλος έλληνας αξιωματούχος, δεν χαρακτήρισε την Ελλάδα “διεφθαρμένη”. Ποτέ.!

Ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε μετ’ επιτάσεως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2009 το γεγονός ότι το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν οι μισθοί και συντάξεις, αλλά η συστημική κακοδιοίκηση, ανομία και διαφθορά. Και ότι το ξερίζωμα της «ρίζας του κακού» θέλει χρόνο, η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο. Δεν έκρυψε το πρόβλημα, που όλοι γνωρίζαμε και τώρα όλοι ομολογούν. Για αυτό και οι ευρωπαίοι εταίροι σταδιακά άρχισαν ξανά να ακούν την χώρα μας, παρά την απόλυτη αναξιοπιστία που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση.


Έναν, περίπου, χρόνο μετά, στις 9 Οκτωβρίου 2010, ο πρόεδρος του
Eurogroup, Jean Claude Juncker, φέρεται να δηλώνει σε πάνελ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, για την ελληνική κρίση: «Ήξερα (ότι θα έρθει) αλλά δεν μπορούσα να πω δημόσια αυτά που γνώριζα… Εδώ και 3-4 χρόνια ήξερα ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός λέει ότι κυβερνά μία χώρα διαφθοράς. Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Ελλάδα είχε συμπεριφερθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο ξεκινώντας εδώ και δεκαετίες..».
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Στις 14 Οκτωβρίου 2010 εκπρόσωπος του Jean Claude Juncker επεξηγεί: «Αυτό που είπε βασικά ο κ. Juncker ήταν ότι μερικά χρόνια πριν, όταν οι παράμετροι της ελληνικής ανταγωνιστικότητας έδειχναν ότι η χώρα θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, όλη η υπόλοιπη Ευρώπη ήξερε ότι η Ελλάδα είχε σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς. Ωστόσο, ως επικεφαλής του Eurogroup, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει για αυτό δημοσίως, γιατί οι αντιδράσεις θα ήταν τεράστιες. Για να δείξει ότι έχει αλλάξει η στάση των ελληνικών αρχών απέναντι στο πρόβλημα, επικαλέστηκε αναφορές του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, μετά τις εκλογές του 2009, όταν το συνολικό μέγεθος του ελληνικού προβλήματος είχε αποτυπωθεί, είπε ο ίδιος ότι η Ελλάδα είχε σοβαρό πρόβλημα με τη διαφθορά».
Η καταλυτική αυτή δήλωση, αναφορικά με τις τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης και το πόσο υπεύθυνη ήταν η στάση της κυβέρνησης Παπανδρέου, ουδόλως πτόησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνεχίζουν να παραπληροφορούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε την Ελλάδα «διεφθαρμένη» και τον ελληνικό λαό «διεφθαρμένο».

Συμπέρασμα:
 Σε καμία ομιλία, σε καμία δήλωση, σε καμία συνέντευξη, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει μιλήσει για «διεφθαρμένη χώρα» ή «διεφθαρμένο λαό». Οι δηλώσεις του για το ζήτημα της διαφθοράς αφορούσαν πάντα τις δομές του κράτους και το πελατειακό σύστημα που γεννά τα φαινόμενα διαφθοράς. Ήταν πάντα σαφής: «Σε κάποιους αρέσει να λένε τώρα ότι οι Έλληνες έχουν τη διαφθορά στα γονίδιά τους. Αυτό είναι ανοησία. Πρόκειται για αποτυχία των θεσμών η οποία εξαρτάται από κοινωνικούς, πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Μπορούμε όμως να τους αλλάξουμε» (συνέντευξη στην FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNG», 5/3/2010)

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο-σχόλιο ενός …φανατικού αναγνώστη μας, μιας και δεν μπορούμε να το λογοκρίνουμε, αφού έτσι κι’ αλλιώς λίγοι μας έμειναν…
 Αγαπητέ Αντίποδα,
Επειδή σε παρακολουθώ από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησες και επειδή με ενδιαφέρει η έστω και λίγη ενημέρωσή που μου δίνεις, παίρνω το θάρρος να γράψω το σχόλιο τούτο.:
 Μήπως είναι καιρός να σταματήσεις να ασχολείσαι με ανθρώπους που έχουν γίνει πολλάκις ρεζίλι?
Δεν βλέπεις ότι το μόνο με το οποίο το φτωχό μυαλό τους μπορεί να να ασχοληθεί  είναι το ποιός κοιμήθηκε με ποιόν, ποιός είχε γκόμενα ποια, ποιός έφτιαξε  τις μασέλες του τάδε, πόσα κεριά θα ανάψουν στα γενέθλιά τους κάποιοι υπερήλικες, ποιάς τη φούστα σήκωσε ο αέρας και της φάνηκε το εσώρουχο, πώς θα παντρέψουμε τα κορίτσια μας γυναίκα,  και τόσα άλλα .γαργαλιστικά, ενδιαφέροντα, προφανώς μόνο, για τους ευγενικούς του αναγνώστες.!
Εδώ έχουν γίνει δημόσια ρεζίλι ακόμα και από τον πολλά βαρύ ο οποίος τους συμβούλεψε να πάνε να πετάξουν λουλούδια στον τάφο μιας τραγουδίστριας, ξοφλώντας το αντίτιμο του χρέους τους προς αυτή,  το οποίο ξέχασαν να καταβάλουν όταν έπρεπε, στην ...βιασύνη τους να φύγουν νύχτα , άσε που ο φουκαράς ο Φεντάνης κρύβονταν από τη Labbats μέχρι που .αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.
'Οσο για τα περί ποδιών και φορτηγών δεν τα ανακατεύω γιατί μπορεί να ήταν και για προσωπικούς λόγους...
Νομίζω φτάνει μέχρι εδώ. Ενημερώθηκαν πιστεύω και οι πιο άσχετοι περί του ..ακέραιου χαρακτήρα των κάθε είδους σαλτιμπάγκων  που  ως κομήτες εμφανίζονται και εξαφανίζονται . Την ατμοσφαιρική μόλυνση  θέλουμε δε θέλουμε την βιώνουμε, τη νοητική μόλυνση όμως καλό είναι, αν μπορούμε να την αποφεύγουμε να το κάνουμε. 
Η συχνή αναφορά σας σε ανύπαρκτους και άχρηστους τους κάνει υπαρκτούς και χρήσιμους και υποτιμά τη νοημοσύνη  μας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.