Search This Blog

Saturday, February 27, 2021

«Προέχει η Κοινότητα» Άρθρο του ομογενή δημοσιογράφου Ηλία Κουτίνα στην χθεσινή έκδοση της εφημερίδας «Ελληνικός Τύπος»


 Εκ των ων ουκ άνευ, η επιβίωση της Ελληνικής Κοινότητας… Αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εθνικές Κοινότητες. Μπροστάρισσα….

Το άρθρο με τίτλο «ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ» αναφέρει:

Η επιβίωση της Ελληνικής κοινότητας Τορόντο είναι ουσιαστικής σημασίας. Είναι εκ των ουκ άνευ. Το χρωστάει στην πολύχρονη και πλούσια ιστορία της. Για δεκαετίες αποτέλεσε τη καρδιά του ευρύτερου Ελληνισμού όχι μόνο στο Τορόντο , αλλά ολόκληρης της επαρχίας. Ήταν η θεμελιώδης και συνάμα η κινητήριος δύναμη πίσω από όλους τους δευτεροβάθμιους και τριτοβάθμιους Ομογενειακούς οργανισμούς που προωθούσαν τα συμφέροντα της Ελλάδος, και της  Κύπρου, σε Δημαρχιακό, Επαρχιακό, και Ομοσπονδιακό επίπεδο. Πάμπολλοι οι αγώνες που έδωσε όλα αυτά τα χρόνια, και τους κέρδισε όλους, κερδίζοντας ταυτόχρονα και τον σεβασμό και των τριών επιπέδων της εξουσίας. Αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εθνικές Κοινότητες. Μπροστάρισσα.

Thursday, February 25, 2021

Μοντρεαλήτες …δημοσιογράφοι, συναγωνίζονται σε …αληστεία Τοροντιανούς συναδέλφους των.!

 


Μια μεγάλη ανακάλυψη έκαναν τις τελευταίες ημέρες κάποιοι Μοντρεαλήτες …δημοσιογράφοι.! Ανακάλυψαν επιτέλους ότι υπάρχει ελληνική παροικία και στο Τορόντο, με την οποία αποφάσισαν να ασχοληθούν έστω και καθυστερημένα.!

Έτσι, λοιπόν, κάποιοι εξ’ αυτών, μύρισαν πτωμαΐνη, με την ελαττωματική όσφρησή τους και τρέχουν με χίλια να προβάλουν τα γεγονότα και να φανούν αρεστοί στο κάθαρμα αφεντικό τους, που ΔΕΝ είναι άλλο από τον κουραφέξαλα, πνευματικό πατέρα τους, τον αλητήριο, κουσουριάρη, Σωτήριο Αθανασούλα.!

Σημερινό δώρο Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Ραγκούση…


 O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την ποιότητα της δημοκρατίας και του δημόσιου διαλόγου… επεφύλασσε ένα ακόμη “δώρο” για τον αμετροεπή και λαϊκιστή Τσίπρα, προερχόμενο από τον Ραγκούση,  το οποίο θα το θυμάται για καιρό.

Συγκεκριμένα, κλείνοντας ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Πράγματι στο διαδίκτυο κατά καιρούς μπορεί να γραφτούν πολύ σκληρά πράγματα. Έχουν γραφτεί για εσάς, έχουν γραφτεί για μένα. Φαντάζομαι ότι έχουν γραφτεί για αρκετούς. Διαβάζω κάποια μόνο. “Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας”, “ο πιο ανέντιμος Πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης”. “Ο Τσίπρας είναι τόσο λίγος, που σε κάνει να νοιώθεις ότι πλέον όταν τον επικρίνεις, είναι σαν να κλέβεις εκκλησία”. “Ο Τσίπρας έχει τελειώσει πολιτικά. Το μόνο ερώτημα είναι αν θα φύγει μόνος του ή εξαναγκασμένος”. Ποιος τα έλεγε όλα αυτά; Ο κ. Ραγκούσης που κάθεται δίπλα σας. Δεν ξέρω ποιος είναι πιο υποκριτής. Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχτήκατε;».

Tuesday, February 23, 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΗ – Γυναικείο Τμήμα - ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ

 



Κάθε χρόνο, το Γυναικείο Τμήμα του Ελληνικού Σπιτιού

σας προσκαλούσε να γιορτάσετε μαζί μας τα πατροπαράδοτα Κούλουμα.

 Φέτος, λόγω του Κορωνιού, η ετήσια μας αυτή εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί 

και δε θα μπορέσουμε να σας φιλοξενήσουμε και να σας προσφέρουμε τα νοστιμότατα νηστήσιμα φαγητά 

και γλυκίσματα ετοιμασμένα από τις Κυρίες του Γυναικείου Τμήματος.

 

Τα πατροπαράδοτα Κούλουμα, αφετηρία της Αγίας Τεσσαρακοστής 

αποτελούν ορόσημο στο Ελληνικό Σπίτι και οι Κυρίες του Γυναικείου Τμήματος με τη δική σας

συμμετοχή και βοήθεια συγκέντρωναν κάθε χρόνο ένα σεβαστό ποσό 

για τις ανάγκες του Ελληνικού Σπιτιού.

 

Με την ακύρωση της φετινής εκδήλωσης οι Κυρίες του Γυναικείου Τμήματος 

ζητούν από όλους την υποστήριξή σας με μία δωρεά στο Ελληνικό Σπίτι.

 

Παρακαλούμε τηλεφωνήστε στο 416-654-7700, ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στο 

www.hellenichome.org ή αποστείλετε ταχυδρομικά την δωρεά σας στο:

 

Hellenic Home for the Aged Inc.

33 Winona Drive

Toronto, ON   M6G 3Z7

Attention: Ladies Auxiliary

 

Σας ευχαριστούμε,

Εκ του Γυναικείου Τμήματος 

Του Ελληνικού Σπιτιού

 

Μια έξοδος από το σπίτι, έστω και 2ωρη, μας έφερε ανέλπιστες πληροφορίες.!


 Θέλοντας, σήμερα, να περπατήσουμε για λίγο επί της Πέηπ, περάσαμε από το γνωστό Σεράνο για λίγες φρυγανιές και ψωμί. Με την είσοδο, έπεσε το μάτι μας σε κάποιο στασίδι στο οποίο εκτίθονταν διάφορα διαφημιστικά φυλλάδια και η μοναδική τοπική εβδομαδιαία εφημερίδα, ο «Ελληνικός Τύπος».

Σκύβοντας να πάρουμε μία, έπεσε το μάτι μας σε ένα από τα φυλλάδια το οποίο έγραφε με μεγάλα γράμματα «ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!». Χαρήκαμε προς στιγμή, διότι θεωρήσαμε ότι ήταν κάποια διαφήμιση η οποία ανήγγειλε το τέλος του κορωνοϊού.!

Sunday, February 21, 2021

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Πρώταση για άμεση λύση του προβλήματος κοινότητας – αρχιεπισκοπής

 

Αγαπητέ αντίποδα θέλω να πω δυό λογια για το ζήτημα της Κοινότητας και το  τι κάνει ο μητροπολίτηης για αυτό. Ο Σωτήρης ήρθε στο Τορόντο, τα βρήκε όλα έτοιμα και τις εκκλησίες ενωμένες και λειτουργικές. Έκτοτε και για 50 ολόκληρα χρόνια προσπαθεί να τις διαλύσει σε μονάδες και να τις κάνει κτήμα του κάτω απο το καταστατικό του, το οποίο έγραψε πολύ αργότερα... Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι το ότι αφού αυτοί που τις έφτιαξαν δεν του τις παραχωρούν, για 50 χρόνια τώρα, γιατί δεν αποσύρει τους παπάδες του, στέλνοντάς τους σε άλλες ενορίες, τώρα μάλιστα που έχει και μια κάποια σχετική έλλειψη εφημερίων; Δόξα τω Θεώ, διαθέτει πλέον αρκετές εκκλησίες για τις ανάγκες των πιστών, ούτως ώστε να μη χρειάζονται ουσιαστικά οι της κοινότητας... Απλά πράματα, Σωτήριε, τόλμησε το και δε θα χάσεις... Διότι εκκλησίες δίχως ιερείς, δε λέει κι' έτσι θα πέσουν στα χέρια σου σε μόλις λίγες ημέρες από την απόσυρση των κληρικών.! Και ύστερα πουλάς όσες απ’ αυτές δεν χρειάζονται, τις κάνεις μετρητά, κρατάς τα μεσιτικά σου (αφου μια ολόκληρη ζωή κτηματομεσίτης είναι η κύρια απασχολησή σου) και στέλνεις τα υπόλοιπα στον Βαθρολομαίο, για να συνεχίσει να σε θεωρεί καλό παιδί και έτσι να είστε όλοι φχαριστημένοι…