Search This Blog

Saturday, December 8, 2012

ΧΘΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΑΔΥ


Μουσικοχορευτική βραδιά στο MEGAS

Συνεχίζουν κάθε Παρασκευή τις μουσικές βραδιές τους στο εστιατόριο MEGAS η Αγγελική  Σαμαρά με τον Γιώργο Αζελή και τον Ανδρέα Μενδάνη…
Να πούμε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του ΜΕΓΑΣ κ. Νίκος Κωστής έφερε κατ’ ευθείαν  από την Κύπρο τον διεθνούς φήμης  ΣΕΦ κ. Κύπρο Σωτηρίου ο οποίος θα σας καταπλήξει με τις σπεσιαλιτέ του.
Επίσης να πούμε ότι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το MEGAS διοργανώνει το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν με μόνον 60 δολάρια το άτομο συμπεριλαμβανομένης της βασιλόπιτας, φυσικά σαμπάνια για όλους και μουσική με την ορχήστρα του …
Χθες βράδυ ο Αντίποδας βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα…  
Στο μέσον η κ. Σοφία Παπανδρέου με την Αγγελικά Σαμαρά και την Κατερίνα Χαραλαμπίδου

Η κ. Σ. Παπανδρέου η κ. Α. Σαμαρά, ο κ. Νίκος Τσερωτάς και ο Κώστας Γιαννούλης

Ο Ανδρέας Πιερής, ο Νίκος Κωστής, ο Πήτερ Μπακογιάννης και ένας φίλος τους

Ο Σπύρος Βεργής με την κ. Τούλα Παπαδοπούλου
Ο Γιώργος Αζελής παιζει ειδικά για τον εορτάζοντα Νίκο Τσερωτά. Παρακολουθεί η κ. Σοφία Παπανδρέου
Εδώ μάλλον δεν υπάρχει ήχος. Αρκεστείτε σε ότι βλέπετε...
Στη μέση ο Νίκος Κωστής με τον καινούριο ΣΕΦ Κύπρο Σωτηρίου (αριστερά) και τον βοηθό του Sri Stathas

Friday, December 7, 2012


Κ. Παπούλιας:
Η διαφθορά βασική αιτία της κρίσης

Ως ένα από τα βασικά αίτια της κρίσης που βιώνει η Ελλάδα κατονομάζει τη διαφθορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της Διαφθοράς, αύριο.
«Πρόκειται για ένα αποκρουστικό φαινόμενο το οποίο υποσκάπτει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών, διαβρώνει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, υπονομεύει κάθε προσπάθεια βιώσιμης ανάπτυξης και προόδου», τονίζει ο κ. Παπούλιας και επισημαίνει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας και τον κοινωνικό μας πολιτισμό, ενώ προϋποθέτει την ισχυροποίηση του νομικού οπλοστασίου, τη συγκρότηση ελεγκτικών μηχανισμών και την ηθική απονομιμοποίησή της. Τέλος, τονίζει ότι η προσέλκυση επενδύσεων, προϋπόθεση για την υπέρβαση της κρίσης, συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία καθαρού περιβάλλοντος χωρίς σκοτεινές συναλλαγές.









Thursday, December 6, 2012

ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ


Η ορκωμοσία των νέων
συμβούλων της Κοινότητας
Στον καθεδρικό ναό της Παναγίας

Την προσεχή Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νεοεκλεγμένων μελών του Δ. Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Η ορκωμοσία θα γίνει στον καθεδρικό ιερό ναό της Παναγίας, αμέσως μετά την θεία λειτουργία και δεν είναι υποχρεωτική. Για το σκοπό αυτό ειδοποιήθηκαν να παραβρεθούν τόσο τα νέα μέλη όσο και τα μέλη του απερχόμενου Δ. Συμβουλίου. 

Θρύλοι του μπάσκετ στα Τρίκαλα

Καλεσμένοι του Ευθύμη Ρεντζιά




Επίσκεψη στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα πραγματοποίησαν δύο «θρύλοι» του Ισραηλινού και Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ντόρον Τζάμσι και ο Μίκι Μπέρκοβιτς.

Οι δύο βετεράνοι αθλητές κατέφθασαν στην περιοχή μας μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής Ευθύμιος Ρεντζιάς, με τον οποίον τους συνδέει στενή φιλία που ξεκινάει από την μακρόχρονη και παράλληλη πορεία τους στα γήπεδα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και ο κ. Ρεντζιάς, τους υποδέχτηκαν και τους ξενάγησαν στην Καλαμπάκα και στην Μοναστηριακή Κοινότητα των Μετεώρων.

Οι δύο βετεράνοι αθλητές εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την περιοχή και τα αξιοθέατά της, δηλώνοντας την πρόθεση τους να επιστρέψουν σε αυτή.

Επίσης οι Τζάμσι και Μπέρκοβιτς συζήτησαν με τον κ. Ρεντζιά για τον προγραμματισμό και την οργάνωση μιας μελλοντικής αθλητικής εκδήλωσης στη Θεσσαλία, με την συμμετοχή της ομάδας της Μακάμπι της οποίας είναι μέλη και διοικητικά στελέχη.

Πριν την αναχώρησή τους για την πατρίδα τους, οι δύο άνδρες, ευχαρίστησαν τον κ. Μιχαλάκη και τον κ. Ρεντζιά για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και την ξενάγηση τους στην περιοχή μας, με τους δύο Αντιπεριφερειάρχες να ανταποδίδουν τις ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησής τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το άμεσο μέλλον.

trikalavoice.gr


Σ’ όλους τους Νίκους, τις Νικολέτες…
Και ιδιαίτερα στο φίλο Νίκο…

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ…

Wednesday, December 5, 2012



Λίγα λόγια για την κακοποίηση, τα διακοσάρια και τις …ΑΡΠΑΧΤΕΣ.!

ΕΙΠΑ να μην ξανασχοληθώ με τον παροικιακό ρουφιάνο-πληροφοριοδότη …εκδότη-ποραγωγό και «δημοσιογράφο», αλλά και να θέλεις ν’ αγιάσεις, νομίζεις ότι σ’ αφήνει; Μπα, πού τέτοια τύχη…

Γράφει, λοιπόν:

«Δεν μπορώ, τρώγομαι όλη την εβδομάδα να γράψω κάτι… να μη γράψω… τι να κάνω;…
Όμως βρε αδέλφια δεν μπορώ τρελαίνομαι όταν «κακοποιείται» η δουλεία μου που υπηρετώ πίστα πάνω από 40 συναπτά έτη.
Πως είναι λοιπόν δυνατόν, να πληρώσουν συμπατριώτες μας 175 και 200 δολάρια εισιτήριο για να δούνε ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΡΑ και ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΟΛΑ και να δούνε δύο καλλιτέχνες ΝΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ…»

Κοιτάξτε, συμπάροικοι, ποιος μιλάει…! Ο άνθρωπος που …συκοφαντεί την δημοσιογραφία, αυτός που …ξεσκίζει ή μάλλον βιάζει καθημερινά την ελληνική γλώσσα, τολμάει να λέει ότι … «κακοποιείται» η δουλειά του.!!!
Για ποια «δουλειά σου» μιλάς κ. κορνιζά; Χρόνια ολόκληρα λούφαζες σε κάποια σοκάκια της Αθήνας κι’ αφού δεν πήγαινε άλλο σκέφτηκες να μας επισκεφτείς για να μας ψυχαγωγήσεις με τις φτηνιάρικες, αρπαχτικές σου εκδηλώσεις…
Τι σε κόφτει εσένα μωρέ αν εμείς φέρνουμε ακριβά προγράμματα με εισιτήριο 200 δολάρια; Δεν στόχω ξαναπεί βρε παλιορεμπεσκέ ότι η Mercendes ΔΕΝ σταμάτησε να πουλάει αυτοκίνητα των 80 και 100 χιλιάδων δολαρίων επειδή η Hundai τα πουλάει 10 ή 12 χιλ.;

Και συνεχίζει:

 «Να ξεκινούν το πρόγραμμα γύρω στα μεσάνυχτα, να πίνει η «φίρμα» ο Καρράς ουίσκι στις παλάμες του και.. και .. και .. δεν θέλω να συνεχίσω να γράφω δεκάδες καταγγελίες που έφτασαν στην εφημερίδα μας. ΕΛΕΟΣ επιτέλους, όταν δεν μπορείς να κάνεις μία δουλεία ΜΗΝ ΤΗ ΚΑΝΕΙΣ …»

Εμεις, κύριε, παρουσιάζουμε το δικό μας πρόγραμμα όποτε θέλουμε, πίνουμε και το ουΐσκυ στις χούφτες ή στο …γοβάκι της κυρίας και… και… και… γενικά κάνουμε ό, τι και όπως γουστάρουμε… Όσο για τη δουλειά μας, την ξέρουμε πολύ καλύτερα από σένα, την κάνουμε χρόνια τώρα και πάνω απ’ όλα δεν ασχολούμασταν μαζί σου.! Απεναντίας εσύ είσαι εκείνος που ήρθες από το πουθενά κι’ έμπλεξες στα πόδια μας… ΕΙΣΑΙ συ αυτός που ενώ έφυγες νύχτα από την παροικία μας πριν από 20 …συναπτά έτη, γύρισες στον τόπο, όπως ο εγκληματίας.! Αντιλαβού;

Γράφει και κάτι ακόμα:

«ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ… αλλά υπεύθυνοι είναι και (ευτυχώς ελάχιστοι) κά-
ποιοι αξιότιμοι συμπολίτες μας που τους ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ… Δεν θα γράψω τίποτα άλλο, την επόμενη φορά όμως οποιασδήποτε ΑΡΠΑΧΤΗΣ από οποιοδήποτε χωρίς σεβασμό στο «πελάτη Έλληνα» θα κάνουμε δημοσιογραφική επανάσταση στην εφημερίδα μας και το εννοούμε… γιατί εάν μερικοί θέλετε να πληρώνετε στη κάθε Μπέλα-Μπούλα και τον κάθε Φούφουτο 30,000 και 40,000 μεροκάματο ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΑΜΑΡΑ ΣΑΣ… ειδικά τώρα που η Ελλάδα υποφέρει, δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να παίρνετε 200 δολάρια εισιτήριο και μην προστατεύετε τον «πελάτη Έλληνα». ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!»

ΆΚΟΥΣΤΕ ποιος μιλάει για …αρπαχτές κύριοι.! Η προσωποποίηση της αρπαχτής. Ο γάϊδαρος που λέει τον πετεινό …κεφάλα.! Ο άνθρωπος που επί 40 χρόνια, όχι μόνο δημοσιογραφία δεν έμαθε, αλλά ούτε και …παραγωγή.! Έγινε όμως αετός (ή γεράκι;) στις αρπαχτές..! Ο καθένας στο είδος του… Μιλάει για τους αξιότιμους συμπολίτες μας που μας ενθαρρύνουν, αλλά δεν λέει ΤΙΠΟΤΑ για τον κ. Κώστα, τον κ. Γιώργο, τον κ. Τάκη και λοιπούς οι οποίοι ενθαρρύνουν τον ίδιο στην κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας και της σοβαρότητας, συγχρόνως.!!!
Αλήθεια, τι εννοεί ο εκδότης με την φράση «ειδικά τώρα που η Ελλάδα υποφέρει»; Μήπως θέλει να μας πει ότι τώρα που οι έλληνες καλλιτέχνες υποφέρουν ας τους ρίξουμε κι’ εμείς οι απόδημοι ένα χεράκι φτήνιας και ξεπεσμού ώστε να ‘χουν να …πορεύονται; Έτσι ένα …αυθαίρετο και …άσχετο συμπέρασμα έβγαλα ο άσχετος..…
Υ. Γ. Εντάξει, αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί να σταματήσει της αρπαχτές, αλλά ας σταματήσει τουλάχιστον την κακοποίηση της γλώσσας… Είναι πολύ;

Καλημέρα και τα ξαναλέμε…..


ΔΙΑΛΕΞΗ KROMIDA…
Δυο …περίεργες αναφορές.!

ΔΥΟ …περίεργες και πολύ συχνά επαναλαμβανόμενες αναφορές, προβλημάτισαν κάποιους από το ακροατήριο της διοργανωθείσης από το  Ι. Χ. Κογκρέσο και την Ομοσπονδία, διάλεξης του κ. J. KROMIDA, στην αίθουσα της Παμμακεδονικής.  
Πρώτη ήταν η κατά κόρον …διαβεβαίωσή του πως «ΔΕΝ είναι και Θεός».!
Τι εννοούσε μ’ αυτό ο κύριος ορκωτός λογιστής; Γνωρίζει ή όχι το αντικείμενο της εργασίας του; Λογιστικά κάνει και όχι ιατρική… Προς τι η τόσο συχνή επίκληση του Θεού;
Το δεύτερο ήταν η επαναλαμβανόμενη αναφορά του στην καλή σχέση του με την Πρεσβεία του Καναδά στην Αθήνα και τη γνωριμία του με τον πρέσβη, το όνομα του οποίου επανέλαβε πολλές φορές.! Προς τι η επίκληση αυτή της υψιλής γνωριμίας του; Προσπαθούσε να μας πει κάτι και δεν εύρισκε άλλα λόγια; Προσπάθησε να μας πείσει ότι θα πετύχει για μας τους ελληνοκαναδούς, έναν καλύτερο φορολογικό συντελεστή ή κάτι πολύ …χειρότερο;
ΤΙΣ σκέψεις αυτές μας μετέφεραν και 2-3 ακόμα ομογενείς του ακροατηρίου και μας προβλημάτισαν… Μήπως οι συν διοργανωτές, πρόεδροι των Ι. Χ. «ομογενειακών» οργανισμών, ή έστω οι αρμόδιοι περί των δημοσίων σχέσεων, γνωρίζουν κάτι περισσότερο να μας πουν; Διότι, για να θεωρηθεί πετυχημένη μια τέτοια πενιχρή συγκέντρωση, μπορεί να έχει κάποιο …μυστικό.!
ΝΑ περιμένουμε απάντηση; 

Παρασκευή και …13.! (ανάποδο του 31.!)

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΟΛΗ ΝΥΚΤΑ
Διαβάζουμε στα παραλειπόμενα του κυρ-Θανάση ότι:

 «Εμείς φυσικά συνεχίζουμε το δύσκολο έργο της αντικειμενικής ενημέρωσης αλλά
και προετοιμαζόμαστε και για τις δικές μας εκδηλώσεις, όπως η Χριστουγεννιάτικη εφημερίδα μας που ευελπιστούμε να είναι πάνω από 250 σελίδες εφέτος, καθώς και
για τον πρωτοχρονιάτικο χορό μας την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Centre που, ως γνωστόν, είναι δίπλα στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην Finch, και που φέρνοντας από την Ελλάδα την μοναδική Στέλλα Κονιτοπούλου και τον νεαρό Διονυσίου Jr, μαζί με την Μιχαλίτσα Κατσιλίρα και τον Κώστα Τσιλφίδη, θα σας χαρίσουμε ένα αξέχαστο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, με πολύ κέφι και με ένα εισιτήριο $95 ΜΟΝΟ μαζί με πλούσιο ΔΕΙΠΝΟ – ΟΡΕΚΤΙΚΑ – ΣΑΜΠΑΝΙΑ – ΚΑΠΕΛΑ – ΚΟΡΔΕΛΕΣ – ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ όλη ΝΥΚΤΑ και πολλά άλλα που ετοιμάζουμε με αγάπη και μεράκι για εσάς. Τηλεφωνήστε μας στο   416.421.5562 ή 647.718.8012 για τα εναπομείναντα εισιτήρια, μια και πάνω από 400 άτομα έχουν ήδη κλείσει τραπέζι.»


Θέλοντας πραγματικά να βοηθήσουμε (ίσως πάρουμε και κανένα εισιτήριο τσάμπα) την …προσπάθειά του να σας ενημερώσει …αντικειμενικά και να σας διασκεδάσει με την εκδήλωση του Ρεβεγιόν της πρωτοχρονιάς, θέλουμε να σας πούμε ότι η εκδήλωση αυτή θα γίνει την Δευτέρα, στις 31 Δεκεμβρίου του 12 κι’ όχι την Παρασκευή… (το περσινό ρεβεγιόν νομίζω ότι ήταν ημέρα Παρασκευή…).! Μια άλλη …αντικειμενική ενημέρωση είναι το ότι ο Διονυσίου Jr ίσως αντικατασταθεί, κατά πως είπαν δημόσια συγγενικά του πρόσωπα, από κάποιον άλλο καλύτερο καλλιτέχνη από την παροικία, μπορεί και όχι… Όσο για τα 400 εισιτήρια κλείστηκαν, όχι για τους καλλιτέχνες αλλά αποκλειστικά για τον κονφερασιέ – παραγωγό ο οποίος είναι πολύ γελοίος όταν πιάνει στο χέρι του το μικρόφωνο.! Σ’ όσους, πάντως,  παραβρεθείτε εκεί σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και Καλή Χρονιά…    





Κρείττον το σιγάν, …σεβάσμιε γέροντα.!

ΣΕ μια Τρίτη συνεχόμενη ανάρτησή του το παροικιακό blog ΜΑΚΕΔΝΟΣ ασχολείται με τον μητροπολίτη Σωτήριο και τις τρείς αναφορές του στην υπόθεση του μικρού Αλέξανδρου για τα χρήματα που η Μητρόπολη συγκέντρωσε για τον συγκεκριμένο σκοπό.
Δεν γνωρίζω πολλά γύρο από το αντικείμενο, αλλά έχω να πω μόνο τούτο, μπας και τους συμβιβάσω ώστε να ασχοληθούν με κάτι ωφελιμότερο για την παροικία.
ΟΛΟΙ γνωρίζουμε και καλύτερα απ’ όλους μας ο μητροπολίτης, ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους σχετικούς εράνους, ξεπερνούν τις 100.000 δολάρια.!
ΟΛΟΙ, επίσης, γνωρίζουμε ότι από τα χρήματα αυτά έφτασαν στον προορισμό τους, δηλ. στην εταιρεία μεταφοράς του Αλέξανδρου στον Καναδά, κάποια λιγοστά κατοστάρικα.!!
Τα …υπόλοιπα -άνω των $100.000-κατατέθηκαν, ως συνήθως, σε διάφορους λογαριασμούς της Μητρόπολης ή του μητροπολίτη για να καλύψουν ανάγκες άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων είτε της Μητρόπολης, είτε του μητροπολίτη..!
ΠΡΟΣ τι, λοιπόν, η επιμονή του «ΜΑΚΕΔΝΟΥ» στο εν λόγω θέμα και προς τι η κωλυσιεργία  του μητροπολίτη να (τους) απαντήσει ΕΔΩ και ΤΩΡΑ;
Εκτός κι’ αν πιστεύει ότι ο χρόνος είναι γιατρός …ξεχασιάρης… Τότε δεν θα ‘πρεπε να αναφερθεί ούτε για μια φορά στο θέμα αυτό.
ΣΕ παρόμοιες περιπτώσεις «κρείττον το σιγάν» δέσποτα και άσε τις …απειλές σου προς όσους εκ των …υφισταμένων σου δεν υπάκουσαν να σου παραδώσουν όλη τη σοδιά, όπως π. χ. οι εκκλησίες της Κοινότητας και οι ιερείς της…
Άγιε Τορόντο, τελευταία συλλαμβάνεσαι να κάνεις πολλά περισσότερα από πριν λαθάκια και δεν είναι στα υπέρ σου. Μήπως θα πρέπει να δείς κάποιον αρμόδιο, ώστε να αποφανθεί επίσημα για την πνευματική σου διαύγεια; Μήπως η «θωλούρα» στην οποία αναφέρεται ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» είναι γνωμάτευση κάποιου …Φούσια, ας πούμε, και δεν το ξέρουμε; Εξ’ άλλου η πρόληψη, λένε, είναι καλύτερη από την θεραπεία. Δεν το νομίζεις κι’ εσύ;
Έχουμε ολόκληρο χειμώνα μπροστά μας και θα τα ξαναπούμε…

Tuesday, December 4, 2012


Μέρες Γκαίμπελς... και χυδαιότητας...

Ο "αγιογράφος" χτυπάει άνανδρα πάνω στην πληγή της, μια γυναίκα, θυμίζοντάς της, στας δυσμάς του βίου της, πως ο άντρας της, την απάτησε και την παράτησε για άλλη...

Και παρ' ότι κατέχει την τέχνη της υπαινικτικής γραφής, δεν διστάζει να καταφέρει, το χτύπημα, εν ψυχρώ. 
Με το όνομα της άλλης. Και τη φράση του Ανδρέα, "έλα Δήμητρα" ...
Στο κείμενο -υπό τον τίτλο "Φάκες" - η Μαργαρίτα Παπανδρέου φωτογραφίζεται, ως ένοχη ( "εμφανίζεται να βρίσκεται σε λίστα καταθετών και μάλιστα της τράπεζας HSBC στην Ελβετία" ) ! 

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει το όνομα Μαργαρίτα Παπανδρέου στη λίστα (αλλά ένα άλλο: Μαρία Παντελή) κι ότι ο όλος θόρυβος προέκυψε από κουτσομπολιό κι όχι από στοιχεία, δεν έχει καμιά σημασία για τη δημοσιογραφική επάρκεια του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ, Δημήτρη Μητρόπουλου. 

Όπως δεν έχει σημασία ότι ο φίλος του Σαμαρά και έμπιστός του, ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ, κατέθεσε ότι άκουσε από ένα άλλο στέλεχος του ΣΔΟΕ, τον κύριο Λέκκα να λέει ότιάκουσε -κι αυτός- ότι πίσω από το όνομα της Μαρίας Παντελή, κρύβεται η Μαργαρίτα Παπανδρέου. 

Όπως, τέλος, δεν έχει σημασία ότι ο Λέκκας στη συνέχεια διαψεύδει αυτό που ο φίλος του Σαμαρά λέει ότι τον άκουσε να λέει. 

Έτσι, λοιπόν και με βάση το αλφαβητάρι του Γκαίμπελς, η Μαργαρίτα Παπανδρέου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για κάτι που είπε κάποιος -και στη συνέχεια αρνήθηκε ότι το 'πε- και τ' άκουσε ένας άλλος, ο οποίος επιμένει ότι τ' άκουσε!
Φαιά γραφή, που αλληθωρίζει μεταξύ της συνειδητής συσκότισης των γεγονότων και της υπαλληλικής διάθεσης, να φανεί αρεστή στον εργοδότη -που η Μαργαρίτα τον χαρακτήρισε "άνανδρο και ανήθικο" και την εφημερίδα του «λαδωμένη»… 

Κρίμα...

Ν-Ν 


Έρευνα του U of Τ
Τα όσπρια 
βελτιώνουν τα 
επίπεδα του σακχάρου
Η κατανάλωση περισσότερων όσπριων όπως τα φασόλια, τα ρεβίθια και οι φακές, στο πλαίσιο μιας διατροφής χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, φαίνεται ότι βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of International Medicine.

Να σημειώσουμε ότι η διατροφή χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη περιλαμβάνει τρόφιμα που δεν οδηγούν σε απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και συνιστάται στο πλαίσιο της ρύθμισης του διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο διεξήγαγαν μια τυχαιοποιημένη έρευνα σε 121 ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 για να διαπιστώσουν την επίδραση των οσπρίων στα επίπεδα της γλυκόζης, των λιπιδίων και της πίεσης.

Το συμπέρασμα της έρευνάς τους είναι ότι η κατανάλωση περίπου 190 γρ. οσπρίων ημερησίως (ένα φλιτζάνι) συνεισφέρει στον έλεγχο του σακχάρου, αλλά και στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου των διαβητικών ασθενών.

Κογκρέσο και Ομοσπονδία...
...συμβάλουν στην ενημέρωσή μας.!

ΤΕΛΙΚΑ οι δυο …μεγάλοι ελληνικαναδικοί Ι. Χ. οργανισμοί (Κογκρέσο και Ομοσπονδία) βγήκαν από το …καβούκι τους.! Και τι έκαναν; Συνδιοργάνωσαν μια ανοιχτή-δημόσια ιδιωτική ομιλία-διάλεξη ενός επιχειρηματία ορκωτού λογιστή από το Μόντρεαλ.! Η διάλεξη η οποία ήταν καλή σε γενικές γραμμές, είχε στόχο την ενημέρωση των ελληνοκαναδών οι οποίοι έχουν έσοδα και στις δυο πατρίδες και πρέπει να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και στις δυο χώρες. Επειδή το ζήτημα αυτό είναι από μόνο του ολόκληρη επιστήμη, δεν θα ασχοληθούμε καθόλου αφού δεν γνωρίζουμε τίποτα απολύτως από το συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά θα σχολιάσουμε κάποια πραγματάκια τα οποία μας κίνησαν την περιέργεια.
Επιτρέπεται στους δυο αυτούς μεγαλύτερους ομογενειακούς οργανισμούς να προβάλουν και διαφημίζουν, με την συμπαράστασή τους, έναν μόνο επιχειρηματία ομογενή μας ενώ γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο; Και καλά ο της ομοσπονδίας …ηγέτης μη γνωρίζοντας από τέτοια πράγματα, έκανε το λάθος και συμμετείχε, αλλά ο «πρόεδρος» του Κογκρέσου ο οποίος ξέρει πολλά, γιατί ασχολήθηκε με ένα τέτοιο θέμα; Αληθεύουν μήπως τα «κουτσομπολιά» που λένε ότι ανταποδίδει κάποιες παλιές λογιστικής φύσης υπηρεσίες του κ. Κρομύδα; Διότι, όπως ο ίδιος ομολόγησε, κατά την ομιλία του, στέγαζε το γραφείο του στο γραφείο του τότε επαρχιακού Κογκρέσο (Ομοσπονδία Οντάριο) στο κτήριο Μητσόπουλου. Ήταν δηλ. η εποχή κατά την οποία το τότε Δ. Συμβούλιο ζήτησε από τον τότε πρόεδρο, να απολογηθεί για το έλλειμμα των 20-30 χιλ. δολαρίων από το ταμείο του επαρχιακού και κείνος αντί να απολογηθεί υπέβαλε την παραίτησή του.!!!
ΤΗΝ διάλεξη-ομιλία παρακολούθησαν πενήντα (50) ακριβώς άτομα, εκ των οποίων οι δέκα (10) ήταν οι γνωστοί χαβαλετζήδες.! Πόσο ικανοποιημένοι είναι, επομένως,  οι οργανωτές-ηγέτες των δυο μΕΓΑΛΩΝ οργανισμών οι οποίοι κατάφεραν να μαζέψουν 40 νοματέους; Δεν ένοιωσαν καθόλου την ξευτίλα των δυο Ι. Χ. οργανισμών τους; Ή μήπως παραμένουν ακόμα δυο «σάπια καρπούζια» στη μασχάλη του κ. Παπαδάκη; Πόσο άνετα αισθάνονται οι εκδότες των δυο εβδομαδιαίων εφημερίδων οι οποίες διαφήμισαν την εκδήλωση;
Το μόνα παρήγορο στην περίπτωση αυτή είναι η ικανοποίηση του ομιλητή από την …μεγάλη, όπως μας είπε, προσέλευση του κόσμου.!
Αυτό όμως είναι, από μόνο του, ένα άλλο ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει σε μελλοντική ανάρτησή μας, καθ’ ότι το θεωρούμε λίγο παραπάνω σοβαρό, απ’ ότι επιφανειακά φαίνεται…   

Monday, December 3, 2012


Γερμανικό ταξιδιοτικό blog
Γράφει για την Skygreece

Από το γερμανικό aero-TELEGRAPH, αλιεύσαμε το παρακάτω κείμενο το οποίο αναφέρεται στην καινούρια αεροπορική εταιρεία Skygreece και τους προορισμούς της σε Σικάγο, Ν. Υόρκη, Τορόντο και Μόντρεαλ.
Eldorado Griechenland
·          
 Donnerstag, STEFAN EISELIN
"At the beginning of the recent history, two businessmen and a priest of Greek origin and resident in Canada. "We Greeks are better than you think in the world," Peter Chilakos, Bill Alefantis and Father Nicholas Alexandris write on the Facebook page of your project. They want to prove with Skygreece. The trio formed in late September, the new airline, which will soon connect North America with their homeland. On board, they promise "legendary Greek hospitality - from takeoff to landing." Flights are provided with Airbus A340-300 from Athens to Chicago, New York, Montreal and Toronto. Already in the summer of 2013 it will go.

But Skygreece is not alone with the idea. A tough new competitor, the young airline will get the same at the start. Qatar announced on Wednesday (November 28) announced that they intend to fly all year round from the base from Doha to Athens via the New York JFK Airport. On the route to the Boeing B787 Dreamliner and the Airbus A380 are used. "Qatar supports Greece not only in good times but also in this period of crisis," said airline CEO Akbar Al Baker. For more details, however, he shared with yet. Delta previously flew the route.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΝ


Έπεσε άγριο ξεφωνητό..!

ΠΟΛΥ ξεφωνητό έπεσε την περασμένη Παρασκευή σε γνωστό κέντρο, με το τέλος μιας μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, με καλλιτέχνες από την Ελλάδα.
Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, ένας εκ των εξ Ελλάδος τραγουδιστών, άρχισε να επιτίθεται δια της μικροφωνικής συσκευής σε κάποιον …ομογενή παραγωγό ο οποίος διαφημίζει αόριστα ότι στο ρεβεγιόν το οποίο διοργανώνει θα παραβρεθεί και ένας εκ των αδελφών Διονυσίου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του.! Είμαστε τρία αδέλφια Διονυσίου Jr, είπε, και έχουμε ΟΛΟΙ όνομα… Γιατί δεν μας λέει ποιος από μας θα συμμετάσχει; Διότι απ’ ότι γνωρίζω, ΚΑΝΕΝΑΣ μας δεν δέχτηκε την σχετική πρόταση για συμμετοχή του.! Κάποιος θα πρέπει να κοροϊδεύει κάποιους, τόνισε… Στην καταγγελία αυτή για παραπληροφόρηση της ομογένειας, πετάχτηκε ο γνωστός σε όλους μας Γιάννης ο πολλά βαρύς ο οποίος ανέφερε και το όνομα του παραγωγού, το οποίο όμως ο πληροφοριοδότης μας δεν άκουσε ευκρινώς…. Μόλις συναντήσουμε τον Γιάννη θα τον ρωτήσουμε, αλλά μέχρι τότε λίγη προσοχή απ’ όσους θέλετε να κλείσετε τραπέζι για την παραμονή της πρωτοχρονιάς. Βεβαιωθείτε  ότι θα πάρετε αυτό που …αγοράζετε κι’ όχι κάτι άλλο, διαφορετικό…
Στο κάτω-κάτω η Ελληνική Κοινότητα διοργανώνει κάθε χρόνο μεγάλο και πετυχημένο Ρεβεγιόν. Εκεί θα περάσετε σίγουρα καλά και θα πάρετε ό,τι …αγοράσετε, βοηθώντας παράλληλα την Κοινότητά μας. Σύμφωνοι;   

Sunday, December 2, 2012


Χωρίζουν τα …τσανάκια τους;

Τι …τρέχει με την …μεγάλη παγκόσμια εφημερίδα του επί 40 …συναπτά έτη δημοσιογράφου – παραγωγού και δεν …ξέρω τι άλλο;
Όχι ότι μας κόφτει και πολύ, αλλά να συνηθίσαμε να ασχολούμαστε μαζί της και δεν θέλουμε να συμβεί κάτι κακό.! Άσε που μπερδεύονται και οι χιλιάδες αναγνώστες της… Φίλοι του blog με τηλεφώνησαν πρωί-πρωί από τη Ν. Υόρκη, να με ρωτήσουν αν κυκλοφόρησε η εφημερίδα στο Τορόντο, διότι εκεί, λένε, ΔΕΝ κουνιέται φίλο… Δεν μπορούν δηλαδή να τη βρούν πουθενά.! Προσπάθησα βέβαια να τους …καθησυχάσω, λέγοντάς τους ότι εδώ κυκλοφόρησε την Παρασκευή το μεσημέρι, αντί για Σάββατο και ότι ίσως να τυπώθηκε στις εδώ τυπογραφικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και άρα, λογικά, στην Ν. Υόρκη θα κυκλοφορήσει σήμερα το απόγευμα κάποια στιγμή…
Το άλλο που μας ρώτησαν ήταν αν κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο στο Τορόντο, διότι εκεί, λένε, κυκλοφόρησε χωρίς το καναδικό …ένθετο.!
ΤΩΡΑ τι από αυτά είναι αλήθεια, τι ψέματα, ΔΕΝ ξέρω, αλλά όπως λέει και ο παροικιακός ρουφιάνος, «ουδέν κρυφό από τον ήλιο…».!!!
   

Δήλωση του Σάμπυ Μιωνή για τα δημοσιεύματα των 550 εκ.
Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδος « Το Βήμα της Κυριακής», σχετικά με τον δικαιούχο της μεγαλύτερης κατάθεσης τον 550 εκατομμυρίων Δολαρίων τις λίστας Lagarde, επιθυμώ να διευκρινίσω τα παρακάτω προς αποκατάσταση της αλήθειας:

1. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δε γνωρίζω, δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε έχει οποιαδήποτε, άμεση η έμμεση, σχέση με το λογαριασμό των 550 εκ Δολαρίων ή με εμένα η Κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου ούτε οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογενείας Παπανδρέου.
2. Ο δικαιούχος του λογαριασμού ήταν Αμοιβαίο Κεφάλαιο επενδύσεων που είχε μετοχές του εισηγμένες στο χρηματιστήριο της Ιρλανδίας. Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα χρήματα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα Θεματοφύλακα, δηλαδή στην HSBC στη συγκεκριμένη περίπτωση, γεγονός που τεκμηριώνεται και από το ενημερωτικό δελτίο του Αμοιβαίου Κεφαλαίου (στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου). Κανένα φυσικό πρόσωπο, ούτε η Μαρία Παντελή, ούτε εγώ δεν είμαστε οι ιδιοκτήτες του λογαριασμού. Ο δικαιούχος των 550 εκ Δολαρίων είναι το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και οι μεριδιούχοι του. Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ανακρίβειας, η εμφάνιση μου ως δικαιούχου των 550 εκατομμυρίων είναι ανάλογη του ισχυρισμού ότι ο διευθύνων σύμβουλος μιας τράπεζας είναι και δικαιούχος των καταθέσεων της τράπεζας.
3. Ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης του εν λόγω Αμοιβαίου Κεφαλαίου μέχρι το Ιούνιο του 2009 και η Μαρία Παντελή υπάλληλος της εταιρείας. Η εταιρεία διαχείρισης του Αμοιβαίου Κεφαλαίου άνηκε από το Φεβρουάριο του 2006 στην εισηγμένη στην Ελβετία τράπεζα EFG International.