Search This Blog

Friday, July 31, 2020

Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής για τους νέους επισκόπους...

Ύστερα και από την χθεσινή, Τρίτη στη σειρά, χειροτονία ενός ακόμη βοηθού επισκόπου της Αρχιεπισκοπής Καναδά, λάβαμε, από το γραφείο Τύπου, ένα ακόμα Δελτίο με όλες τις λεπτομέρειες του ιστορικού της «εκλογής», της χειροτονίας και της «βάφτισης» των τριών νέων επισκόπων της, καθ’ υμάς, Αγίας και Ιεράς Αρχιεπισκοπής Καναδά.
Δημοσιεύουμε λοιπόν αυτούσιο το Δελτίο Τύπου και αφού το μελετήσετε θα περιμένουμε τα όποια σχόλιά σας, μιας και τελευταία δείχνετε κάποιο περισσότερο ενδιαφέρον για τα εκκλησιαστικά ζητήματα.
Γράφει, λοιπόν, το Δελτίο της Αρχιεπισκοπής: 

Χειροτονήθηκε χθες στον Άγ. Γεώργιο Μόντρεαλ ο επίσκοπος Ζηνουπόλεως Δημήτριος. Και το όνομα αυτού Ιάκωβος…

Στον Αϊ-Γιώργη, στο Μόντρεαλ, χειροτονήθηκε χθες ο τρίτος στη σειρά βοηθός επίσκοπος, της Αρχιεπισκοπής Καναδά, όπου έλαβε και το όνομα του αποστόλου Ιακώβου.! Τρεις, λοιπόν, χειροτονίες και τρείς …βαφτίσεις επισκόπων σε μόλις μια εβδομάδα.!!! Και όλα αυτά για να σκάσουν οι οχτροί του Σωτήριου που τον πείραζαν λέγοντάς του ότι είναι «Αρχιεπίσκοπος» χωρίς Επισκοπές και δίχως επισκόπους… 

Thursday, July 30, 2020

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο- 30 Αυγούστου - Ημέρα Γκολφ...

Σημειώστε την ημερομηνία για το GCT-HCBT 2020
Ετήσιο Golf Classic που διοργανώνεται την Κυριακή 30 Αυγούστου,
στο όμορφο Richmond Hill Golf Club.
Αυτή η αναμενόμενη από πολλούς εκδήλωση είναι μια μεγάλη ευκαιρία να
απολαύσετε μια μέρα γκολφ με μέλη της κοινότητας μας καθώς
και να εντυπωσιάσετε τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους φίλους σας!
Πληροφορίες: events@togreekcom.org 416-425-2485

Πατριάρχης Αθηναγόρας και αρχιεπίσκοπος Σωτήριος. Οι μεγάλες Αγάπες ποτέ ΔΕΝ ξεχνιούνται...


Με αφορμή τη βάφτιση του π. Αλέξανδρου Σαλμά, σε Αθηναγόρα και επειδή δεν μπορέσαμε να βρούμε άλλη νεότερη ή μοναχική φωτογραφία του πατριάρχη, σας παρουσιάσουμε την ίδια που αρκετές φορές δημοσιεύσαμε, έχοντας δίπλα του τον αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο και μαζί τον συγκεκριμένο διάλογό τους ως λεζάντα.!!! 
Έτσι ώστε να μάθει το ...βαφτιστήρι, τίνος το όνομα έλαβε, ελέω Σωτηρίου...

Κοιτάζοντας, κάποιος, με προσοχή την φωτογραφία αυτή, αντιλαμβάνεται πρώτα απ’ όλα γιατί οι κινέζοι λένε ότι μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις…

Wednesday, July 29, 2020

Ενεργή και θερμή συμμετοχή της ελληνικής ομογένειας στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821


Αμεση και θερμή ήταν η ανταπόκριση της ελληνικής Ομογένειας στο κάλεσμα της επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της ελληνικής Βουλής, να βοηθήσει, τόσο για την καταδίκη της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας και της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, όσο και για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Tuesday, July 28, 2020

Συνεχίζει τις τιμωρίες των κληρικών, με μεταθέσεις, ο Σωτήριος...


 ΔΕΝ θ’ αφήσει τίποτα όρθιο, μέχρι να φύγει, ο αθεόφοβος αρχιεπίσκοπος - και άλλα τινά - Σωτήρης ο άγιος.! Τα σκάτωσε όλα ο λεχρίτης και συνεχίζει με ταχύ ρυθμό το …έργο του.!
Ειδικότερα με το έμψυχο υλικό της Αρχιεπισκοπής έχει καταντήσει αϊδία… Ξευτίλισε όλους σχεδόν τους ιερείς, -ιδιαίτερα όσους ΔΕΝ του κάτσανε-, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.! Σε σημείο που θέλουν να φύγουν όλοι, ή σχεδόν όλοι, από τον Καναδά και την Αρχιεπισκοπή.!

Monday, July 27, 2020

Γιατί τόση μυστικότητα στις χειροτονίες των δυο (εκ των τριών) νέων επισκόπων;

Πραγματοποιήθηκαν χθες και προχθές οι δύο, από τις τρεις, προγραμματισμένες χειροτονίες των νέων … «εκλεγμένων» (δια διορισμού) βοηθών επισκόπων του αρχιεπίσκοπου Καναδά Σωτήριου.
Η χειροτονίες αυτές έγιναν με μεγάλη μυστικότητα, όπως ομολογούν τα περισσότερα – αν όχι όλα – τα ελληνόφωνα Μ.Μ.Ε. σε Μόντρεαλ και Τορόντο.!
Οπωσδήποτε, εμείς ΔΕΝ μπορούμε να γνωρίζουμε το γιατί, αλλά σίγουρα ο Σωτήριος κάτι (θα πρέπει να) είχε κατά νου όταν λάβαινε την απόφαση αυτή και επίσης σίγουρα ΔΕΝ μπορεί να είναι για το καλό της Εκκλησίας.!!! Όμως, ουδέν κρυφό …ΑΠΟ τον Ήλιο, όπως επιμένει να λέει κι’ ο φίλος του ο ...παγκόσμιος.
Και τώρα στο …ψητό: 

Sunday, July 26, 2020

Προς τι η τόση σιωπή από τον Σωτήριο και την …ιερά Αρχιεπισκοπή;


Όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες ανά την Υφήλιο, έγραψαν, είπαν ή έπραξαν κάτι, την π. Παρασκευή, για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί και την …προσευχή των χιλιάδων Τούρκων εντός και εκτός αυτής.! Ακόμα και το τελευταίο μικρότερο μοναστήρι, χτύπησε πένθιμα τις καμπάνες του ή ύψωσε μεσίστια την σημαία του στην κεντρική είσοδο αυτού.!