Search This Blog

Thursday, July 21, 2011

ΜΙΑ …ΑΤΥΠΗ «ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ»




Από δεξιά: Ο πρόεδρος Νίκωνας Γεωργακόπουλος, ο γενικός γραμματέας κ. Γιώργος Κακαρέλης και ο προεδρεύον της Αγ. Ειρήνης Νίκος Μπαμπάτσικος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τύπου παραχώρησε την περασμένη Τρίτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Νίκωνας Γεωργακόπουλος, συνεπικουρούμενος από τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Κακαρέλη, τον πρόεδρο του Τμήματος Παιδείας κ. Γιάννη Κακαγιάννη και τον προεδρεύοντα του ενοριακού συμβουλίου της Αγ. Ειρήνης κ. Νίκο Μπαμπάτσικο. Παρόντες σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. ήτοι ο κ. Βασίλης Σκλάβος, για λογαριασμό της «Εβδομάδας»,  ο κ. Θωμάς Σάρας εκ μέρους της επιθεώρησης «Πατρίδες», ο κ. Μάκης Ανδρικόπουλος, εκπρόσωπος του «Ελ. Τύπου» και ο κ. Γιώργος Τσαντίλας ως εκπρόσωπος του emphasisworld του κ. Γιάννη Κόντου.
ΛΟΓΟΣ της πρόσκλησης αυτής ήταν η ενημέρωση του Τύπου και μέσω αυτού η ενημέρωση της παροικίας για την οικονομική, και όχι μόνο, πορεία της Κοινότητας μέχρι τώρα. Ο κ. Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στις τεράστιες -και  άοκνες- προσπάθειες του Δ. Συμβουλίου, ώστε να κρατηθεί στη «ζωή» ο οργανισμός αυτός, προσφέροντας παράλληλα όλες τις υπηρεσίες του στους ομογενείς όπως πριν και ίσως λίγο καλλίτερα. Ο κ. πρόεδρος έδειξε αρκετά προσγειωμένος γνωρίζοντας ακριβώς τι συμβαίνει και πως αν δεν απαλλαγούμε με οποιονδήποτε τρόπο από το «Πολιτιστικό» της 10ετίας, δεν θα είναι δυνατή η περεταίρω επιβίωσή της. Παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν λάθος η «απόρριψη» της πρότασης του γιατρού Δρακόπουλου από τον προεδρεύοντα και δεσμεύτηκε να την συμπεριλάβουν στα θέματα της προσεχούς τακτικής συνέλευσης του Σεπτεμβρίου. Παραδέχτηκε επίσης ότι τα παραστατικά έγγραφα της κατασκευής του «Κέντρου» είναι πάρα πολύ λίγα για το ύψος των εξόδων τα οποία ανέρχονται στα 13, περίπου, εκατομμύρια δολάρια!!!

Από αριστερά: ο πρόεδρος του Τμήματος Παιδείας Γιάννης Κακαγιάννης, ο κ. Πήτερ Ριζάκος, ο κ. Γιώργος Τσαντίλας του empfasisworld, και Βασίλης Σκλάβος της Εβδομάδας

ΜΕ την ευκαιρία των ερωταπαντήσεων, έπεσε στο τραπέζι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για την εξοικονόμηση πόρων για την Κοινότητα, κάτι που θα συζητηθεί σε πολύ κλειστό κύκλο και που φυσικά δεν είναι ανακοινώσιμη τούτη την ώρα και ιδιαίτερα από μας, διότι μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει, παρά καλό……
ΣΤΗ συνέχεια ο πρόεδρος Παιδείας κ. Κακαγιάννης, αναφέρθηκε για πολύ λίγο στο έργο που επιτελείται στο Γραφείο Παιδείας και το οποίο μόλις ολοκληρωθεί θα ανακοινωθεί επίσημα και με όλες τις λεπτομέρειές του!
Υ. Γ. Τα νούμερα για την οικονομική κατάσταση της Κοινότητας θα σας τα παρουσιάσουμε σύντομα αφού πρώτα τα μελετήσουμε με το αρμόδιο τμήμα του blog μας……..

Wednesday, July 20, 2011

ΕΝΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ…

ΕΝΑ Καλλιτεχνικά σχεδιασμένο περίπτερο ομόρφυνε  για 5 ημέρες τους εξωτερικούς χώρους της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, κατά τη διάρκεια του πανηγυριού. Ήταν το περίπτερο του καλλιτεχνικού τυπογραφείου The icon group του ομογενή μας Γιάννη Κόντου. Του και «τυπογράφου του Σκάρμπορο», αποκαλούμενου.
 Εκθέματα, εκατοντάδες δείγματα, καλλιτεχνικές δουλειές από αφίσες μέχρι περιοδικά και βιβλία, φτιαγμένα με μεράκι, από τον Γιάννη και τους συνεργάτες του. Παρακάτω μερικές φωτογραφίες του περίπτερου με συνεργάτες και επισκέπτες του.
Το περίπτερο του icon, με τον κ. Κόντο την κ. Ελένη Παντελή και την κ. Τερέζα Νικολαϊδου

Η κ. Αναστασία Τόλια με τον κ. Γιάννη Κόντο, μπροστά στο περίπτερο


Η κ. τερέζα Νικολαϊδη με την κ. Ελένη Παντελή

Η κ. Τόλια, ο κ. Κόντος, ο κ. Πάππας και ένας συνάδελφος-φίλος του

Tuesday, July 19, 2011

Η κ. ΑΓΓΕΛΩΝΙΤΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ

Στη Σπάρτη η υπουργός
Οικονομικών του Οντάριο
Σοφία Αγγελονίτη   
Η υπουργός κ. Σοφία Αγγελωνίτη με τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκο.


Την υπουργό Οικονομικών του Οντάριο και υπουργό για την τρίτη ηλικία κ. Σοφία Αγγελωνίτη, υποδέχθηκε με μία σεμνή τελετή το Δ.Σ. και ο δήμαρχος Σπάρτης, στην αίθουσα τελετών του παλαιού Δημαρχείου την περασμένη εβδομάδα.

Καλωσορίζοντας την κ. Αγγελωνίτη, ο δήμαρχος κ. Στ. Αργειτάκος τόνισε τη σημασία του να υπάρχουν Έλληνες και δη Λάκωνες που καταλαμβάνουν τόσο σπουδαίες θέσεις στο εξωτερικό, ενώ της ευχήθηκε καλή διαμονή και επιτυχία στο έργο που έχει αναλάβει.

Από την πλευρά της η υπουργός ευχαρίστησε για τη φιλοξενία, δήλωσε περήφανη για τη σπαρτιάτικη καταγωγή της και κάλεσε όλους να ορθώσουν το ανάστημα τους και να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει.


Monday, July 18, 2011

ΠΕΝΤΑΗΜΕΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

ΑΡΧΙΣΕ χθες το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στον προαύλιο χώρο της ομώνυμης εκκλησίας, στη Μισσισσάγκα. Μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση –όπως κάθε χρόνο- από τον πρόεδρο κ. Δημήτρης Τσατσαρώνη και τους εκατοντάδες εθελοντές της Κοινότητας, αφού ο κ. Μενεγάκης είχε την …φαεινή ιδέα να αποβάλει από τον τίτλο της Κοινότητας του Τορόντο την λέξη «Μητροπολιτικού» για να μη μας …μπερδεύουν!!! (σεν ξέρω αν η ιδέα ήταν …καταδική του ή τον  βοήθεισε λίγο ο αντιπρόεδρός του κ. Γερονικολός ή, ακόμα, και ο μητροπολίτης……)
Παρακάτω  παρουσιάζουμε λίγα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το πανηγύρι με περιεχόμενο κοινούς θνητούς μόνον, αφού οι επίσημοι θα παραστούν κατά τον εσπερινό της γιορτής του προφήτη, την προσεχή Τρίτη.

Ειρήνη Κερογλίδου, Θόδωροσ Κερογλίδης και Νικολαϊδου Τερέζα

Ο ιερατκώς προϊστάμενος του Προφήτη Ηλία, ο κ. Τάσος Μιχαλόπουλος, η κ. Γεωργία Κόντου και ο πρόεδρος της εκκλησίας κ. Δημήτρης Τσατσαρώνης. Πρώτο πλάνο η κ. Ρούλα Μουρατίδου

Ρουλα Μουρατίδου, Παρθένα Τριανταφυλίδου, και όρθιες η κ. Νικολαϊδου με τις αδελφές Ρούλα και Άννα Ζουρντός

Ο κ. Κανελόπουλος Βασίλης με τον φίλο του Λούη Βαλιάνο, παλιά στελέχη
της Αγ. Βαρβάρας

Από αριστερά: Θανάσης Κουρτέσης, Βασίλης Σκλάβος και Κώστας Πάππας.

Μιχάλης Μουρατίδης, Βασίλης Σκλάβος και όρθιος ο κ. Λευτέρης Λύκος

Ο πρόεδρος του Προφήτη Ηλία Δημ. Τσατσαρώνης με τον Τάσο Μιχαλόπουλο 


Η κ. Ρούλα Μυλωνάκη σέρνει το χορό....

Ένα σττέλεχος του Συλλόγου Τρικάλων, ο κ. Γιώργος Καραούλας με μια ντροπαλή κυρία.
Αυτή έχασε σίγουρα, όχι εμείς......