Search This Blog

Saturday, October 27, 2012


Συνάντηση υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Καναδό πρέσβη, για θέματα των πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων
Ο Καναδός πρέσβης Robert W. Peck με την οικογένεια της κ. Φραγκούλη σε μια παλιότερη αναμνηστική φωτογραφεία

Με τον Καναδό πρέσβη κ.
Robert William Peck συναντήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης προκειμένου να του εκφράσει το έντονο ενδιαφέρον του για την επίσημη αναγνώριση της φέτας από την Καναδική νομοθεσία, ως Προϊόντος με Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης, στο πλαίσιο της υπό διαπραγμάτευση Οικονομικής και Εμπορικής Συμφωνίας με την ΕΕ (CETA).
Η Ελλάδα στηρίζει την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Καναδά και την υπογραφή μιας ενισχυμένης Οικονομικής Συμφωνίας. Η αναγνώριση όμως των κατοχυρωμένων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΟΠ και ΠΓΕ) και η ενισχυμένη προστασία τους αποτελεί προϋπόθεση για μια αμοιβαία επωφελή και ισορροπημένη συμφωνία.
Τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ, που προέρχονται από μια συγκεκριμένη περιοχή, οφείλουν την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους στο ιδιαίτερο γεωγραφικό περιβάλλον, στους φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες που παρεμβαίνουν στα στάδια της παραγωγής τους. Αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και τοπική κληρονομιά, που πρέπει να γίνεται παγκόσμια σεβαστή.
Για την Ελλάδα, γεωγραφικές ενδείξεις, όπως η "φέτα", το "κασέρι" και οι "ελιές Καλαμών" είναι πιστοποιημένα προϊόντα εθνικής σημασίας, με ποιότητα και χαρακτηριστικά που οφείλονται στη μακραίωνη εμπειρία και τις παραδοσιακές τεχνικές των Ελλήνων παραγωγών, στα οποία το ΥΠΑΑΤ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία. Αποτελούν ένα σημαντικό κίνητρο για την αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων, βοηθούν τους καταναλωτές να αναγνωρίσουν τα εγγυημένα προϊόντα ποιότητας και συνδέονται με άλλους βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως ο τουρισμός.
Όπως τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «αναμένουμε από την Καναδική πλευρά, με την οποία μας συνδέουν μακρόχρονοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, να κατανοήσει τα αιτήματά μας, ώστε οι υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις για μια ενισχυμένη οικονομική και εμπορική συνεργασία ΕΕ – Καναδά να οδηγήσουν σε μια αμοιβαία ικανοποιητική λύση, με ισορροπία και σεβασμό στους βασικούς ευαίσθητους τομείς και προϊόντα όλων των περιφερειών».

Τέλος, επισημαίνεται ότι αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και η επικείμενη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Καναδά, όπου στη συνάντηση ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να θέσει στον ομόλογό του και θέματα αγροτικού ενδιαφέροντος.

Friday, October 26, 2012


Ο γενικός πρόξενος διαψεύδει ανάμιξη
των διπλωματικών μας αρχών

Κατηγορηματικά διαψεύδει το δημοσίευμά μας περί ανάμιξης των διπλωματικών μας αρχών στην υπόθεση νόμιμης παρουσίας και εγκατάστασης, εκπροσώπου της κρατικής ΕΡΤ  στο Τορόντο. Οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στον Καναδά, δεν έχουν δικαίωμα χορήγησης τέτοιων εγγράφων, κάτι που μόνο η καναδική Πρεσβεία στην Ελλάδα μπορεί να κάνει, μας δήλωσε ο γενικός πρόξενος στο Τορόντο κ. Δημήτρης Αζεμόπουλος.
Εμείς δεχόμαστε ευχαρίστως την, έστω και προφορική, διάψευση του κ. γενικού και ζητούμε συγνώμη αν άθελά μας προκαλέσαμε κάποιο πρόβλημα με την όποια αναφορά μας στο ζήτημα αυτό…

Wednesday, October 24, 2012

Ανοίγει ο δρόμος για την ψήφο των ομογενών; 


Τον δρόμο προς την ψήφο των ομογενών, «ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα», άνοιξε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης... στην ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής για τη Διασπορά της Βουλής, και βρήκε όλα τα κόμματα θετικά προς έναν γόνιμο διάλογο που θα ξεπεράσει αυτή τη φορά “μικροκομματικούς”, όπως χαρακτηρίστηκαν, φόβους και αμφιβολίες.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης, μία ομάδα εργασίας του υπουργείου Εσωτερικών επεξεργάζεται ένα προσχέδιο νόμου με βασικούς άξονες την πολιτική έκφραση των αποδήμων, την διασφάλιση ισότητας ψήφου, την αξιοπιστία (νομιμότητα-διαφάνεια) της διαδικασίας, τη διοικητική ετοιμότητα, αλλά και τη δυνατότητα χαμηλού κόστους του εγχειρήματος. Το προσχέδιο νόμου θα τεθεί στη συνέχεια σε δημόσια διαβούλευση και αφού δεχθεί τις διορθωτικές προτάσεις των κομμάτων θα έρθει ως σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι απόδημοι Έλληνες, ανέφερε ο υπουργός, είναι σήμερα για την Ελλάδα μία δύναμη προοπτικής, καθώς δεκάδες χιλιάδες ομογενείς ανά τον κόσμο είναι διακεκριμένοι στις κοινωνίες όπου ζουν, και δημιουργούν μία ισχυρότερη και πιο επιτυχημένη εικόνα από το ελληνικό κράτος, λόγος που επιβάλει την αντιστροφή της μέχρι σήμερα τάσης, καθιστώντας το δικαίωμα ψήφου μία στέρεη γέφυρα ανάπτυξης, για λόγους όχι συμβολικούς αλλά πρακτικούς.

Αναφέροντας άρθρα του Συντάγματος, που επιβάλλουν την λήψη μίας τέτοιας απόφασης με διευρυμένη πλειοψηφία 200 βουλευτών, αλλά και μία καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της χώρας μας, ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε ότι από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, μόνο η Ελλάδα και η Ιρλανδία δεν δίνουν ακόμη αυτό το δικαίωμα στους ομογενείς τους. Το θέμα υπήρξε και ως προγραμματική δέσμευση της ΝΔ, προσέθεσε προσκαλώντας όλα τα κόμματα σε πολιτικό διάλογο.

Θετική προσέγγιση ως προς την ψήφο των ομογενών είχαν όλα τα μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας όμως ότι αφενός θα πρέπει να μην επαναληφθούν φοβικά φαινόμενα του παρελθόντος (το σχετικό νομοθέτημα που κατέθεσε η ΝΔ το 2009 υπερψηφίστηκε από 159 μόνο βουλευτές) και αφετέρου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος εντός Ελλάδας, αλλά και πως πρέπει να επιλυθούν πρακτικά θέματα, όπως η εγγραφή των ομογενών σε εκλογικούς καταλόγους, η αποσαφήνιση του είδους της ψήφου (επιστολική, με κάλπες, ή διαδικτυακή), σε συνάρτηση με την αξιοπιστία και το κόστος της διαδικασίας.

Αρκετοί βουλευτές, όπως η Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ), τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας μίας ή δύο περιφερειών εξωτερικού, με εκλογικές θέσεις που θα μπορούσαν να αφαιρεθούν από το ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε το πρόβλημα απογραφής στις εκλογικές περιφέρειες, το εάν υφίσταται εθνικό ολοκληρωμένο δημοτολόγιο, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας εκλογικής περιφέρειας, η οποία ενδέχεται να προσκρούει σε άρθρο του Συντάγματος, βάσει του οποίου χωρίς συνταγματική αναθεώρηση δεν μπορεί να διαμορφωθεί νέα εκλογική περιφέρεια.
Ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα, χαρακτήρισε, στη δευτερολογία του ο κ. Στυλιανίδης, τη σημερινή γόνιμη συζήτηση για την ψήφο των ομογενών, τονίζοντας ότι διαμορφώνεται μία βοηθητική βάση για έναν εποικοδομητικό διάλογο, που πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί.

Σχετικά με την επιστολική ψήφο, είπε ότι παρουσιάζει ευαίσθητα σημεία, όπως είναι το υψηλό κόστος, αλλά και το γεγονός ότι δεν διασφαλίζει ότι ο ψηφοφόρος είναι ο ίδιος που ψηφίζει και όχι κάποιος συγγενής του. Στον αντίποδα, η κάλπη είναι η μόνη αδιάβλητη ψηφοφορία, που θα πρέπει όμως να ειδωθεί μέσα από τη μείωση του κόστους.
Στην συνεδρίαση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση της ομογένειας για την έλλειψη συναίνεσης των κομμάτων σχετικά με την εκπροσώπηση των αποδήμων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι οι ομογενείς δεν επιθυμούν με την ψήφο τους να είναι οι ρυθμιστές της πολιτικής στην Ελλάδα... 

ΑΠΟ 21 – 27 ΟΚΡΩΒΡΙΟΥ

Πέντε Έλληνες βουλευτές στο 
Κεμπέκ Σίτυ, ξοδεύουν τα λεφτά 
του ελληνικού λαού…

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (ΝΔ), Γιώργος Κωνσταντόπουλος (ΝΔ), Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΡΙΖΑ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Ραχήλ Μακρή (Ανεξάρτητοι Ελληνες). Οι πέντε βουλευτές που βρίσκονται από 21 Οκτωβρίου μέχρι 27 Οκτωβρίου στις παρυφές του ειδυλλιακού Κεμπέκ Σίτυ!!! 
Μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί συλλήβδην περνάνε ωραία σε βάρος του λαού.! Μια ευχάριστη παρέα στο Κεμπέκ!!!

Την ώρα που η Ελλάδα πνίγεται από την κρίση χρέους, πέντε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από Παπαδημούλη μέχρι Μανιάτη , χαίρονται μέρες διαβουλευτικής φιλίας στο Κεμπέκ Σίτυ. Την ώρα που οι μισθοί κατακρεουργούνται, που ο λαός πεινάει, οι βουλευτές σπαταλούν ανενόχλητοι στην πλάτη μας. Να μας αποδώσουν λογαριασμό με τίνος τα χρήματα κινούνται! Τέλος, η επαχθής πολιτική εις βάρος του λαού!

Tuesday, October 23, 2012


Ο Μεγκρέλης έμπλεξε και την Πρεσβεία μας;
Από την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Μεγκρέλη (μέσον)
στο Τορόντο, επίσημα για το φεστιβάλ ελληνικού
κινηματογράφου και ανεπίσημα για την γέφυρά του
με τον Καναδά...

ΣΤΗΝ προσπάθειά του να εγκαταστήσει μόνιμο «εκπρόσωπο» της κρατικής ERTworld στο Τορόντο, για την εκπομπή «γέφυρα με την πατρίδα» , ενώ ουσιαστικά επρόκειτο για την προσωπική του γέφυρα με τον Καναδά, έμπλεξε την Ελληνική Πρεσβεία, ώστε να δώσει τα απαραίτητα έγγραφα για την εγκατάσταση του ανθρώπου στην πόλη μας.! 
Έλα όμως που το καναδικό κράτος ΔΕΝ είναι ελλαδιστάν και οι υπηρεσίες του ψάχνοντας για λίγο το ζήτημα, ανακάλυψαν ότι τόσο το υπουργείο Τύπου όσο και η ΕΡΤ δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη παρόμοιας  απόφασης, μιας και ήταν απόφαση –μαϊμού, μεγκρελίστικης έμπνευσης και …εφαρμογής..!
Όπως λένε οι πληροφορίες μας, ο άνθρωπος της … «γέφυρας» βρίσκετε στο Τορόντο με …νόμιμα (;) καναδικά χαρτιά τα οποία όμως θα ξε-νομιμοποιηθούν, μετά την ανακάλυψη των καναδικών αρχών και ο κύριος … «εκπρόσωπος» θα επιστρέψει στην πατρίδα παίρνοντας μαζί του και έναν από τους εδώ εκπροσώπους του ελληνικού κράτους ο οποίος ευθύνεται περισσότερο για το ατόπημα αυτό.!
 Έστω κι’ αν δεν έχει σημασία, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το ατόπημα αυτό, είναι ευθύνη του πρέσβη ή ενός εκ των γενικών προξένων στο Τορόντο και Μόντρεαλ, ή κάποιου υπαλλήλου. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι το ότι εξ αιτίας των διπλωματικών μας αρχών …η χώρα μας έχασε κάποιους πόντους από την ό, ποια αξιοπιστία της είχε απομείνει…
Και βέβαια, εκείνο που έχει σημασία είναι το ότι αν συναντήσετε στο δρόμο σας κάποιον που να παρουσιάζετε ως εκπρόσωπος της ΕΡΤ, θα είναι σίγουρα ιμιτασιόν…
ΘΑ εκτιμούσαμε πολύ μια ...χειρονομία ενημέρωσής μας για το παραπάνω ζήτημα, από τον  πρέσβη μας κ. Αγγελόπουλο, τόσο για την αλήθεια των γεγονότων όσο και για το …τις πταίει; Αν ...γνωρίζει, αν μπορεί και αν θέλει…



Ελληνοκαναδική συμφωνία για την Κινητικότητα των Νέων 

Τοποθέτηση του υφυπουργού Εξωτερικών
Κ. Τσιάρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή


Υπό το φως του εορτασμού των 70 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά συζητήθηκε σήμερα από την αρμόδια επιτροπή της ελληνικής Βουλής η κύρωση της Συμφωνίας για την Κινητικότητα των Νέων των δύο χωρών, ενώ, την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνει στη βορειοαμερικανική χώρα προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του καναδικού κοινοβουλίου για τις ελληνοκαναδικές διπλωματικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δ. Αβραμόπουλος.
Η "Συμφωνία για την Κινητικότητα των Νέων" υπεγράφη στις 28 Μαΐου 2011 από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Δ. Δρούτσα και τον Καναδό υπουργό, ελληνοκυπριακής καταγωγής, αρμόδιο για δημοσιονομικά θέματα
Tony Clement, και κυρώθηκε από καναδικής πλευράς τον Φεβρουάριο του 2012.

Ενημερώνοντας την επιτροπή Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών της ελληνικής Βουλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας τόνισε τις άριστες διμερείς σχέσεις και επαφές μεταξύ Ελλάδας και Καναδά, που έχουν ενισχυθεί ακόμη περισσότερο τα τελευταία χρόνια με τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου που τις διέπει, πάντα βέβαια και με κύριο συνεκτικό στοιχείο τη σημαντική ελληνικής καταγωγής ομογένεια που εκτείνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις του.
Η Συμφωνία για την Κινητικότητα των Νέων, που θα υλοποιηθεί σε ισότιμη και αμοιβαία βάση όπως εξήγησε ο υφυπουργός, «είναι μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα Συμφωνία, που δίνει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες και νέους Καναδούς πολίτες να γνωρίσουν αντίστοιχα τον πολιτισμό και την κοινωνία της άλλης χώρας, ενδυναμώνοντας με τις ανθρώπινες αυτές ανταλλαγές τους φιλικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες». «Η φιλοδοξία είναι», πρόσθεσε, «αυτές οι εμπειρίες να συμβάλουν στην ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης των νέων που ωφελούνται από την εφαρμογή της Συμφωνίας.

Ήδη ο Καναδάς έχει υπογράψει και εφαρμόζει αντίστοιχες Συμφωνίες με 30 περίπου άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο κ. Τσιάρας, ωστόσο, αποσαφήνισε ότι η αυτή «δεν αφορά και σε καμία περίπτωση δεν έχει ως στόχο τη μετανάστευση (με τη διαρροή εγκεφάλων (
brain drain) που πολλές φορές συνεπάγεται). Δεν αποσκοπεί στην εξεύρεση μόνιμης εργασίας στον Καναδά ή την Ελλάδα αντίστοιχα».
Αντιθέτως πρόκειται για ένα πρόγραμμα με μοναδικό αλλά πολύπλευρο στόχο, την εξοικείωση με τον πολιτισμό και την κοινωνία της άλλης χώρας μέσω της εμπειρίας που θα αποκτήσουν από τα ταξίδια, τη διαβίωση και την εργασία σε αυτήν.
Σε πρώτη φάση, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, θα προβλεφθεί η πιλοτική εφαρμογή συμμετοχής στο πρόγραμμα αυτό Ελλήνων και Καναδών με ένα μικρό αριθμό, της τάξης των 100 έως 200 νέων, με στόχο την διεύρυνσή του τα επόμενα χρόνια, παραθέτοντας και συγκριτικά στοιχεία ως προς τη συμμετοχή των νέων στο πλαίσιο των Συμφωνιών που έχει συνάψει ο Καναδάς με τη Γερμανία και τη Γαλλία, και ανέρχονται σε 5.000 και 14.000 νέους αντίστοιχα ετησίως.

Όπως αναφέρεται στη Συμφωνία, η οποία δεν έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος για τη χώρα μας, μέσω απλοποιημένων διαδικασιών, που έχουν ρητά προβλεφθεί σύμφωνα και με την εθνική νομοθεσία της κάθε χώρας, οι Έλληνες και Καναδοί νέοι πολίτες, από 18 έως 35 ετών, θα μπορέσουν να ταξιδέψουν, να διαμείνουν και να απασχοληθούν προσωρινά, έως ένα χρόνο, στο έδαφος της άλλης χώρας, εφόσον εμπίπτουν σε μια από τις τρείς κατηγορίες που προβλέπονται.

Εάν δηλαδή:

1) είναι απόφοιτοι ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα τους, που θέλουν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στην άλλη χώρα και έχουν προκαθορισμένο συμβόλαιο απασχόλησης, ή

2)είναι σπουδαστές ιδρυμάτων μεταδευτεροβάθμιας ή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θέλουν να κάνουν στην άλλη χώρα μια προκαθορισμένη πρακτική άσκηση, σχετική με τον τομέα των σπουδών τους και ως μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματός τους και

3)θέλουν να ταξιδέψουν στην άλλη χώρα για διακοπές, με δυνατότητα να εργασθούν προσωρινά για να συμπληρώσουν τους οικονομικούς πόρους τους.

Σε κάθε νέο μπορεί να επιτραπεί να επανενταχθεί στο πρόγραμμα μόνον για άλλη μία φορά και σε διαφορετική από την πρώτη φορά κατηγορία.
«Πιστεύουμε ότι μια διευκόλυνση, μια προσφορά στη νεολαία της κάθε χώρας είναι μια προσφορά στο μέλλον όλων μας» κατέληξε ο κ. Τσιάρας τονίζοντας παράλληλα την μεγάλη σημασία που έχει η αναστροφή της διεθνούς κοινής γνώμης για την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό, μια δύσκολη μάχη που δίνει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και το υπουργείο Εξωτερικών με στρατηγική, σχέδιο και συνέπεια.



Πακέτο σε συσκευασία των …Τριών, επιδιώκει η «αγία τριάδα».!

ΓΙΑ σταματήστε λίγο βρε παλιο-τενεκέδες.!
Αφήστε και κάποιον άλλο να γίνει πρόεδρος… Μη τα θέλετε ΟΛΑ δικά σας.! Αρκεστείτε στο …πακέτο των δυο, που είναι κενό περιεχομένου κι’ αφήστε το πακέτο των τριών.! Δεν είναι για τα μούτρα σας ακόμα.!
Αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας σε κανένα σχολείο να μάθετε πρώτα να γράφετε το όνομά σας σωστά, κι’ ύστερα βλέπουμε… ΔΕΝ είναι για τα μάτια σας, ακόμα, η Κοινότητα, καθ’ ότι έχει πάνω από πέντε χιλιάδες μέλη.! Όταν φτάσει στο σημείο των τριών μελών, όπως η «ομοσπονδία», το συζητάμε…
Τότε, εξ’ άλλου, θα σας την αναθέσει από μόνος του ο Σωτήριος, εάν συνεχίζετε να είστε επιμελής στις παρουσίες σας και τα τσουγκρίσματα των πασχαλινών αυγών ΤΟΥ.!
Άμε στο διάολο πρωΐ-πρωΐ, παλιοτενεκέδες….   

Monday, October 22, 2012


 Με τον Καναδό ομόλογό του και
 Έλληνες επιχειρηματίες θα συναντηθεί
ο κ. Δ. Αβραμόπουλος

Επίσκεψη στον Καναδά θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι 1 Νοεμβρίου. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, που θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και από ομάδα επενδυτών, θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον Καναδό ομόλογό του Τζον Μπέιρντ.

Στο Μόντρεαλ, το οποίο έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα, επί δημαρχίας Αβραμόπουλου, ο Έλληνας υπουργός θα παρακολουθήσει ένα οικονομικό φόρουμ γύρω από το επενδυτικό ενδιαφέρον των καναδικών επιχειρήσεων για την Ελλάδα. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Οτάβα για να συναντηθεί με τον κ. Μπέιρντ για θέματα ελληνικαναδικών σχέσεων.

Την 1 Νοεμβρίου ο Έλληνας επίσημος θα βρίσκεται στην πόλη μας, το Τορόντο, όπου θα έχει συνάντηση με καναδούς και ομογενείς επιχειρηματίες, στο πλαίσιο οικονομικού φόρουμ το οποίο οργανώνει η Royal Bank of Canada, ενώ το απόγευμα, πριν πετάξει για την Ν. Υορκη, θα επισκεφθεί για λίγο την Ελληνική Κοινότητα και θα συναντηθεί με όσους παρευρεθούν στο «Πολυμενάκειο»…




Δεν μίλαγε αραβικά…

Ένας πωλητής γνωστού αναψυκτικού γυρνάει από την αποστολή του στη Μέση Ανατολή απογοητευμένος.
Ένας φίλος τον ρωτάει:
Γιατί δεν είχες επιτυχία με τους Άραβες;
Ο πωλητής εξήγησε:
 Όταν πήγα στη Μέση Ανατολή, πίστευα ότι θα
έκανα καλές πωλήσεις, καθώς το αναψυκτικό μας δεν ήταν πολύ γνωστό εκεί. Αλλά, είχα ένα πρόβλημα. Δεν ήξερα να μιλάω Αραβικά.
Έτσι, σχεδίασα να περάσω το μήνυμα μέσω τριών πόστερς.
Στο πρώτο πόστερ: 
Ένας άνθρωπος ξαπλωμένος στη ζεστή άμμο της ερήμου... πλήρως εξουθενωμένος, πεσμένος κάτω...
Δεύτερο πόστερ: 
Ο άνθρωπος πίνει το αναψυκτικό μας
Τρίτο πόστερ: 
Ο άνθρωπός μας τώρα πλήρως αναζωογονημένος και γεμάτος ενέργεια...
Και αυτά τα τρία πόστερ κολλήθηκαν σε όλα τα μέρη…
"Τότε αυτό το κόλπο πρέπει να δούλεψε και να τρελαθήκατε στις πωλήσεις !!!" είπε ο φίλος.
Όντως, θα έπρεπε, είπε ο πωλητής …αλλά…




Άρχισε τις κωλοτούμπες 
ο καραγκιόζης.!

Γράφει, μεταξύ άλλων στην σημερινή έκδοση, ο αγράμματος κορνιζάς της κωλοτούμπας:

 «Εμείς για ΑΛΛΗ κυρία ομιλούμε, και το εννοούμε, και μάλιστα, επί της ευκαιρίας, της παραθέτουμε τα εξής ερωτηματικά!! Ποιο λόγο είχε η κυρία αυτή να πάει σε ποινικές φυλακές στην Φλόριδα των ΗΠΑ να επισκεφτεί φυλακισμένο ΑΛΒΑΝΟ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, που εκτίει μακροχρόνια ποινή φυλάκισης; Γιατί;»

Για να καταλάβουν κι' ό,σοι γνωρίζουν λίγα γράμματα, κυρ-χωροφύλαξ, συγνώμη, …κυρ δεσμοφύλαξ, ήθελα να πω, τα ερωτηματικά (!) τα …παραθέτετε …«επί της ευκαιρίας» στην «ΑΛΛΗ κυρία» και το …εννοείτε ή σ’ αυτή που δεν, αννόητε;

Πάντως, …«επί της ευκαιρίας» (!) ή επί τη ευκαιρία ή ακόμα και με την ευκαιρία που θα περιμένουμε την απάντηση αυτή, θα περιμένουμε και την συνέχεια της …έρευνας της επόμενης εβδομάδας, για το ποιες άλλες φυλακές επισκεύθηκε η κυρία, αν μετατέθηκε στις φυλακές του Τορόντο ο κρατούμενος, και τα σχετικά ερωτηματικά, διότι πολύ ενδιαφέρουν την ομογένεια οι επισκέψεις αυτές;.!
Περιμένουμε, λοιπόν, με αγωνία τη συνέχεια της έρευνας αυτής αφού είστε οι μόνοι, όπως λέτε, οι οποίοι κάνετε μανέστρα και όχι δημοσιογραφία…
Τα περισσότερα την άλλη βδομάδα, διότι η …μπόχα από το κατουρλιό TOY έφτασε μέχρις εδώ…



Sunday, October 21, 2012

ΧΘΕΣ ΣΤΟ Q-SSIS



 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ 
«Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»
 Αντάμωμα-συνεστίαση-
χορός-διασκέδαση…
Πάνω από 250 άτομα, καρδιτσιότες και φίλοι τους, αντάμωσαν σε μια προγραμματισμένη συνεστίαση και συνδιασκέδαση στο Qssis Banquet Hall.
Ήταν η πρώτη εκδήλωση του νέου προέδρου κ. Γιώργου Καραντώνη και στέφθηκε από επιτυχία. Ο DJ Angelos, έδωσε τα ρέστα του, διασκεδάζοντας όλους μέχρι αργά…
Παρόντες ο π. πρόεδρος της Κοινότητας γιατρός Καραντώνης, ο νυν κοινοτικός σύμβουλος κ. Πήτερ Μαστοράκος και άλλοι.
Συγχαρητήρια στο νέο Δ. Συμβούλιο και τον πρόεδρό του Γιώργο Καραντώνη.
Παρακάτω μερικές φωτογραφίες από την όμορφη εκδήλωση…