Search This Blog

Wednesday, October 19, 2011

Δεκαήμερος Πολιτιστικός Μήνας !!!

ΜΗΝΑ των …δέκα ημερών κατάφεραν να δημιουργήσουν οι συντελεστές των Ημαθιώτικων 2011.!
Οι εκδηλώσεις αρχίζουν με την «Βραδιά Γνωριμίας» την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ., στην αίθουσα της Παμμακεδονικής, με την υποδοχή της «Αραπίτσας» και θα τελειώσουν την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 8:00 το βράδυ, επίσης στην Παμμακεδονική, με τον αποχαιρετισμό της….
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι παρόλο το κουτσούρεμά του ο «ΜΑΚΕΔΟΝΟΚΟΣ ΜΗΝΑΣ» θα έχει την επιτυχία του περασμένου χρόνου, αν όχι καλλίτερη…. Η παρουσία της Ρούλας και του Μιχάλη Μουρατίδη και η συμπαράσταση του γενικού πρόξενου Δημήτρη Αζεμόπουλου και του προέδρου της Παμμακεδονικής Δημήτρη Κάρα, είμαστε σίγουροι ότι εγγυούνται την επιτυχία….
Όμιλος Περιβάλοντος και Πολιτισμού "Η ΑΡΑΠΙΤΣΑ"


Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου

Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη στη Βοστώνη

Tuesday, October 18, 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗ ΝΤΑΝΦΟΡΘ….

Ο υπουργός κ. Στήβ Ashton  με την
 κόρη του, βουλευτίνα  κ Νίκη Ashton
ΜΙΑ ευχάριστη επίσκεψη-έκπληξη, είχαμε την τύχη να συναντήσουμε την περασμένη Κυριακή στην Ντάνφορθ. Ήταν ο υπουργός Μεταφορών και ενδοκυβερνητικών υποθέσεων της Μανιτόμπα κ. Steve Ashton, με την ελληνίδα γυναίκα του και την κόρη τους Νίκη, βουλευτή επίσης της ίδιας επαρχίας του Καναδά.
Οι επισκέπτες πολιτικοί, γευμάτισαν στο εστιατόριο Friendly Greek επί της Danforth με τον γνωστό ομογενή κ. Τομ Μιχαλόπουλο, την σύζυγό του και το ζεύγος Σέτας και Κώστα Πάππα. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με άλλους φίλους και γνωστούς ομογενείς στα γραφεία του ΠαΣοΚ Τορόντο όπου παραχώρησαν τηλεοπτική συνέντευξη, αποκλειστικά για την ΕΡΤ κόσμος και στον αντιπρόσωπό της στην πόλη μας Πήτερ Γαλιάτσο. Πρέπει να πούμε ότι ο καναδός πολιτικός κ. Στήβ ASHTON, είναι πρόεδρος της επιτροπής επιστροφής των Ελγίνειων  μαρμάρων στην Ελλάδα για τα οποία είπε: "Δεν ζητάμε πλέον την επιστροφή τους από την Βρετανία, αλλά την ημερομηνία της επιστροφής τους"…..
Περισσεύει να πούμε ότι και οι δυο τους χειρίζονται  καλά την ελληνική γλώσσα.
Παρακάτω μερικέ φωτογραφίες από την συνάντηση - συνέντευξη.
Από αριστερά ο κ. Γιώργος Μάνιος, ο πρόεδρος της Ελληνοκαναδικής Ομοσπονδίας του Οντάριο κ. Σταύρος Δαλακούρας, η βουλευτής κ. Νίκη ASHTON, η κ. Πάππας ο κ. Πάππας και πίσω ο Κ. Νίκος Μπαμπάτσικος με τον δημοσιογράφο Πήτερ Γαλιάτσο

Λίγο πριν την συνέντευξη. Ο Τάκης Γαλιάτσος, η βουλευτής κ. Νίκη Ashton
και ο υπουργός Στήβ Ashton

Γαλιάτσος, Δαλακούρας, Μάνιος

Προετοιμασία για την συνέντευξη. Πάππας, Γαλιάτσος, Δαλακούρας.

ΔΙΔΑΚΤΩΡ Ή ΔΙΚΤΑΤΩΡ ;;

Δεν βρήκε μόνον αυτή το μπελά της αλλά και …. ΟΛΟ (όσο απόμεινε δηλαδή) το προσωπικό της Κοινότητας !
Τόλμησε μια …..φουκαριάρα γριά δασκάλα, να αποκαλέσει τον ταμία της Κοινότητας Γιωργάκη ! Ποιος είδε το Θεό (ή μάλλον τον Δόκτορα ) και δεν φοβήθηκε; Κατεπείγουσα …..εγκύκλιος προς όλους τους (εναπομείναντες) υπαλλήλους του οργανισμού να αποκαλούν το μέλος της παιδικής χαράς με τον τίτλο του Δόκτορα…. Αχ βρε ….Σαύρα, τι σούμελε να πάθεις! Και μαζί σου ΟΛΟΙ οι άλλοι.
Λεβέντες της παιδικής χαράς, για συμμαζέψτε τον λίγο, γιατί ο λαός δεν τους αγαπάει και πολύ τους Δικτάτορες….. και μπορεί να πέσει και κανένα σκατόξυλο του κερατά… Εντάξει;
Τρέχει ο πρόξενος, ο Καραντώνης η Σκουτάκη κι’ άλλοι, να μαζέψουν κανένα φράγκο για τα τρέχοντα έξοδα κι’ εσείς ασχολείστε όλη μέρα με το πώς θα  αποξεσκίστε…. ό, τι άφησε αξέσκιστο ο Μενεγάκης με τον Γερονικολό !!!
ΟΥΤΕ τις αιτήσεις για τις επιδοτήσεις των Κοινωνικών Υπηρεσιών δεν σκεφτήκατε να υποβάλετε βρε κι’ ακόμα να παραιτηθείτε !!! ΔΕΝ νομίζετε ότι ΕΙΝΑΙ πλέον ΚΑΙΡΟΣ;
Συνεχίζονται με επιτυχία, κάθε Σάββατο, οι μουσικές μπουατικές βραδιές, στην επάνω αίθουσα του εστιατόριου « A V L I ». Πολλοί νέοι καλλιτέχνες παρελαύνουν από το πάλκο της μπουάτ και μαζί με τους μόνιμους Νίκο
Νικολαΐδη και Βαγγέλη Κουλογιάννη, προσφέρουν παλιά ακούσματα και ωραίες μελωδίες στους θαμώνες του χώρου.
Παρακολουθήστε διάφορες φωτογραφίες…
Νίκος Νικολαΐδης, Βαγγέλησ Κουλογιάννης

Ο Δημήτρης Αγουρίδης, ο Γιάννης Μαντέλος
 και δεξιά η Άννα και ο Κώστας Ρουμελιώτης

Ο Παναγιώτης με την Βίκη Χαλκιοπούλου και ο Λάμπρος Βασιλείου

Η Μαρία Νικολαΐδου και η Τούλα Γεωργακοπούλου


Ο Κοσμάς Μαρινάτος

Ο Δημήτρης Αγουρίδης σε ένα ζεμπέικικο


Αννα και Κώστας Ρουμελιώτης


Ο Νίκος Νικολαΐδης και ο Κοσμάς Μαρινάτος παίζουν για ένα νέο ταλέντο.
 Τον Αντώνη Βασιλείου.


Monday, October 17, 2011

ΠΛΗΜΎΡΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΕΙΟ

Πλημύρισε, πριν από λίγη ώρα, το υπόγειο του «Πολυμενάκειου»  Πολιτιστικού Κέντρου. Επί τόπου έσπευσαν η αστυνομία και αντλίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την άντληση των υδάτων. Δεν έγινε ακόμα γνωστό αν ο σπασμένος σωλήνας του νερού ήταν της Κοινότητας ή του δήμου. Επίσης από τις πρώτες πληροφορίες η ζημιές δεν (θα πρέπει να) είναι μεγάλες.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν. Δ.

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ. Συμβουλίου της Τοπικής Επιτροπής της Ν. Δ. έγιναν σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης στο Τορόντο. Οι εκλογές της Ν. Δημοκρατίας, στο Τορόντο πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του αρμόδιου για θέματα απόδημων Ελλήνων κ. Σωτήρη Ισαΐα ο οποίος ήρθε στην πόλη μας για το σκοπό αυτό.
Με την ευκαιρία  να πούμε ότι σήμερα έγιναν οι εκλογές για τα νέα Δ. Συμβούλια των απανταχού οργανώσεων του κόμματος, με την επίβλεψη κάποιου στελέχους από την Ελλάδα. Επίσης να πούμε ότι τα αποτελέσματα των εκλογών δινόταν απ’ ευθείας στα τερματικά, στα γραφεία του κόμματος στην Συγγρού, λόγος που επέβαλε την κάποια παραπάνω καθυστέρηση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.
Από την διαδικασία, νέος πρόεδρος του κόμματος για το Τορόντο εξελέγη ο ομογενής μας Γιώργος Αντωνιάδης, ενώ ο νέος πρόεδρος του επαρχιακού εκλέχτηκε ο Δρ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, από το Windsor.

Εκλεγμένο συμβούλιο με αλφαβητική σειρά:

Βελέντζας Κων/νος, Ζουμβανιώτη Ελένη
Καττής Χαράλαμπος, Κυριακοπούλου Μαρία
Κωτσόπουλος Κων/νος, Λεβέντης Βασίλειος
Μπάρτζη Βασιλική,Τίνγκας Κων/νος, Χαντζής Δημήτριος

Παρακάτω δημοσιεύουμε μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την διαδικασία αυτή των εκλογών.
Η Εφορευτική Επιτροπή, Γιάννης Μητσώνης, Ειρήνη Κερογλίδου, Μπάρτζης Αθανάσιος, Κώστας Μαργέτης και ο εξ' Ελλάδος επιβλέπων
κ. Σωτήρης Ισαΐας
Ο απερχόμενος πρόεδρος την Νομαρχιακής κ. Δημ. Χατζής με τον νεοεκλεγέντα Δρ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο


Σκλάβος, Γιαννόπουλος Γιώργος, Βαλέντζας Κώστας, Δημητρης Χατζής,
Γιώργος Δημητρακόπουλος, Λεβέντης Βασίλης,Γιώργος Αντωνιάδης.



Ο νεοεκλεγής πρόεδρος κ. Γιώργος Αντωνιάδης, δεξιά, με τον επίσης νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Οντάριο
Δρ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο

Ειρήνη Κερογλίδου, Δημ. Χατζής

Γιώργος Αντωνιάδης, Κώστας Μαργέτης

Σωτήρης Ισαΐας, Γιώργος Δημητρακόπουλος

Με το τέλος των εκλογών, λίγο φαΐ δεν βλάπτει

Γιώργος Γιανόπουλος, Σωτήρης Ισαΐας, Δημ. Χατζής


Sunday, October 16, 2011

ΠΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗ …ΚΟΣΚΙΝΟ

ΚΑΙ κάποιους ελλαδίτες απειλεί με μηνύσεις ο νεοεκλεγής βουλευτής μας…. Δεν είναι αλήθεια όσα του καταμαρτυρούν οι ομογενείς του Τορόντο και αν τα μεταδώσουν μέσω των ΜΜΕ, θα τους μηνύσει ! Πιστεύει ο κύριος αυτός ότι τα ελληνικά ΜΜΕ είναι κάτι παρόμοιο με τον «Ελληνοκαναδικό Τύπο» και τον εκδότη του κ. Γκέγκιο, τον οποίο έσυρε επί χρόνια στα δικαστήρια για να του πάρει τις 40, 50, ή 60 χιλιάδες ως αποζημίωση για κάποια δημοσιεύματά του….. Ή ακόμα και τον κ. Σάρα τον οποίο ….εξόντωσε με τις επανειλημμένες πρωτοσέλιδες συγνώμες, για να μη τον μηνύσει, λες και τα δοκάρια του …. «Κέντρου» του δεν είναι ελαττωματικά….. Τι μας λέτε κ. Βουλευτά μας; Για δοκιμάστε τα κότσια σας και στην Ελλάδα, να δούμε τι απίδια πιάνει ο σάκος σας….
Μόνον μη χρειαστεί να πεις τον δεσπότη Παναγιώτη, ή να πεις στους έλληνες δικαστές ότι το φτύσιμο στην Ελλάδα δεν θεωρείται βρισιά !!! Θα θυμάσαι πιστεύω πόσο γέλασαν όλοι οι παράγοντες της δίκης τότε εδώ στο Τορόντο. Έτσι δεν είναι; Κοίτα λοιπόν τη δουλειά σου κι’ άσε τους άλλους να κάνουν τη δική τους. Επίσης κάνε μια βόλτα από τον φίλο σου τον κ. Φελούρη ο οποίος σε περιμένει να απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις ενός ομογενούς. Τρείς φορές του το υποσχέθηκες και τις τρείς …..ξέχασες !!! ΚΑΙ αν όλες σου οι πράξεις στην Κοινότητα κατά την 10ετή προεδρεία σου είναι τόσο καθαρές – κάτι που με κάθε επιφύλαξη δεν αμφιβάλω – ζήτα μόνος σου τον διαχειριστικό έλεγχο (forensic), ώστε να τελειώνουμε μια κι’ έξω με το ζήτημα αυτό το οποίο όπως πολύ καλά γνωρίζεις είναι αίτημα του 92% των μελλών της Κοινότητας (και της παροικίας). ΙΔΟΥ η ΡΟΔΟΣ, λοιπόν……. Κι’ άσε τα κουτσαβακίστηκα. Σύμφωνοι;
Υ. Γ. Το …έργο σου (διπλανή φωτογραφία) σε περιμένει για να το εγκαινάσεις……