Search This Blog

Friday, May 28, 2021

Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!! (3)Τελευταίο...

 «Πάνε πακέτο…»

Γράφει μεταξύ  άλλων, στο τελευταίο, του για τούτη την εβδομάδα, άρθρο του, ο κ. Μανίκης:

 «Όμως για μην νομίζει κανείς ότι αυτά τα περί «Ομαδούλες,» που συνήθως «πάνε πακέτο» που γράφω, είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί μόνο στην ΕΚΜΜ, και ως εκ τούτου αδικώ, εκείνους που δραστηριοποιούνται στην διοίκηση της ΕΚΤ , αγαπητοί Τοροντιώτες, σας ζητώ να ρίξετε και πάλι μια ματιά σε δύο παραπομπές, του πράγματι πολύ κατατοπιστικού βιβλίου «Οσα δεν  έσβησε ο Χρόνος» του Μιχάλη Μουρατίδη, που είναι έκδοση της Ελληνικής Κοινότητος του Τορόντο.

Thursday, May 27, 2021

Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!! (2)

 Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!!


Συνεχίζει ο κ. Μανίκης, με την παρακάτω εισαγωγή, για να απαντήσει  σε ένα κάποιο «άρθρο» του Αντίποδα, το οποίο αναδημοσιεύει για καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών του και φυσικά για να εμπεδώσουμε τις απαντήσεις του, με τις οποίες σίγουρα μας «συντρίβει» αφού ΔΕΝ πετύχαμε να το κάνουμε εμείς, κάτι που σιγουρα ΔΕΝ προσπαθήσαμε…

Γράφει, λοιπόν:

Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!! (1)

 

Εκεί που είπαμε να γλυτώσουμε από τα …σεντώνια και τους τραχανάδες του κ. Μανίκη, νάσου και μας προέκυψε μια νέα εβδομάδα με πολύ Αντίποδα, και φυσικά περισσότερο ξεσάλωμα του εκδότη, εναντίον μας. 

Μας βρήκε λίγο πιο ευγενικούς κι’ άρπαξε την ευκαιρία να μας κατατροπώσει με την δική του έμφυτη αγένεια.!

Wednesday, May 26, 2021

ΤΡΑΧΑΝΑΣ 1

 Συνταγές …μαγειρικής Τραχανά, για όσους ΔΕΝ έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.!!!

Και με την ευκαιρία που μας δίνει ο κ. Μανίκης, με το …άπλωμα του τραχανά του, θα προσπαθήσουμε να …τρίψουμε κάποια κομμάτια του , μπας και στεγνώσει γρηγορότερα και καταλάβουμε καλύτερα,  - και πρώτα ο ίδιος, φυσικά –τι θέλει να πει στους αναγνώστες του και σε μας, βέβαια, αφού κάναμε το λάθος να ασχοληθούμε με το περιεχόμενο την ακαταλαβίστικων γραπτών του.

 «…«Εκκλησία» είναι ταυτισμένη με τον σημερινό Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Σωτήριο. Αυτός λόγω μη μετάθεσής του, αλλά και λόγω μακροζωΐας του, επί χρόνια κατά την διάρκεια της ανέλιξής του στο σημερινό του αξίωμα, αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί το κόκκινο πανί γι’ αυτές.»

Να υποθέσουμε κ. Μανίκη, ότι τους είναι κόκκινο πανί από …ζήλια; Ή μήπως τα έκανε λίγο σκ@τ@ ο ίδιος για τους δικούς του γνωστούς λόγους; Μπα, ΔΕΝ νομίζετε, κ. Μανίκη; Έτσι δεν είναι;

Tuesday, May 25, 2021

Απεβίωσε ο ομογενής μας Γιάννης Αραβόπουλος...

 


Έφυγε από τη Ζωή, ύστερα από πολύχρονη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο ομογενής μας Ιωάννης Αραβόπουλος, 83 ετών, από την Ξερολίιμνη Κοζάνης.  Η νεκρόσημος ακολουθεία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στον Ι. Ναό του γ. Δημητρίου, Τορόντο, παρουσία περιορισμένου αριθμού συγγενών και φίλων, λόγω των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού.

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κλεοπάτρα, στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Να ζήσουν να τον θυμούνται...

Αιωνία η μνήμη του...

Έχουμε Ναούς που είναι πραγματικά στολίδια. Εχουμε όμως χριστιανούς που είναι αναστημένα θαύματα;

 

Σε άρθρο κάποιου Αρχιμ. Κων/νου Σιαράπη, το οποίο ο κ. Μανίκης αλίευσε κάπου  και  του οποίου μέρος αναδημοσιεύει στο «Βήμα», διαβάζουμε

«Η Εκκλησία είναι το ζωντανό και πραγματικό σώμα του Χριστού, με κεφαλή τον ίδιο το Χριστό. Είναι η κοινωνία των πιστών. Είναι οι τελώνες και οι άγιοι, οι φαρισαίοι και οι μάρτυρες, οι πόρνες και οι όσιοι, οι ευσεβείς και οι αδιάφοροι. Όλοι αποτελούμε μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, όχι επειδή συνεισφέρουμε οικονομικά, αλλά επειδή με το Βάπτισμά μας είμαστε γραμμένοι στα βιβλία του Ουρανού…. 

Monday, May 24, 2021

Λίγα λόγια για τον τραχανά που άπλωσε, ο κ. Μανικης.!!!

 Τί είναι «Εκκλησία του Χριστού;», ρωτάει και «απαντάει» ο κ. Μανίκης… Πάρτε μια μικρή γεύση και …συνεχίζουμε.!



Στην προσπάθειά του να γεμίσει τις σελίδες του ΒΗΜΑΤΟΣ, ο εκδότης του κ. Μανίκης και συγχρόνως να συνεχίσει το μπέρδεμα των αναγνωστών του, ανατρέχει σε διάφορα αρχεία όπου είναι καταχωρημένα κείμενα  ανθρώπων ασχολούμενων με την Εκκλησία ή την Κοινότητα, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιλέγει όσα είναι σύμφωνα με τις δικές του απόψεις και μας τα παρουσιάζει ως γεγονότα, νομοθετικά, έως και συνταγματικά, …κατοχυρωμένα, σε βαθμό, που να μην επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση.!

Γράφει ο κ. Μανίκης:

 

«Επιτρέψτε μου ως τόσο να διευκρινίσω το τί εστί ο όρος «Εκκλησία» που φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο, ασχέτως του αξιώματος που κατέχουν στην λειτουργική δομή της «Εκκλησίας του Χριστού».

Νεαρή Ελληνοπούλα συγκέντρωσε $ 2.500, από συνομηλίκους-φίλους, της για την ενίσχυση της Ελληνικής Κοινότητας.!!

 𝚷𝛂𝛒ά𝛅𝛆𝛊𝛄𝛍𝛂 𝛑𝛒𝛐ς 𝛍ί𝛍𝛈𝛔𝛈 η πράξη της 16χρονης Παρασκευής Αντωνοπούλου…

Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, έλαβε χθες ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στην προσπάθει της ερανικής επιτροπής να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω και της πανδημίας.

𝚮 𝚷𝛂𝛒𝛂𝛔𝛋𝛆𝛖ή 𝚨𝛎𝛕𝛚𝛎𝛐𝛑𝛐ύ𝛌𝛐𝛖, 16 ετών, εγγονή του Γιάννη και της Παρασκευής Αντωνοπούλου, ακολουθώντας τις προσπάθειες του παππού της, συγκέντρωσε από συνομηλίκους φίλους της και συγγενείς, το ποσό των $𝟐,𝟓𝟎𝟎, το οποίο και παρέδωσε στην ΕΚΤ.

Μερικά ...σεντόνια με τον τραχανά του κυρ Χρήστου.!!!

 Συνεχίζει να απλώνει …τραχανά,  πάνω στα μακροσκελή σεντόνια του, ο κ. Μανίκης, και εξακολουθεί να μπερδεύει το ποίμνιο ταΐζοντάς το «ενημέρωση» -τραχανά-  ...ποιότητας.!!!

Ο εκδότης του «Ελληνοκαναδικού Βήματος» του Μόντρεαλ, έχοντας συνηθίσει να τρέχει ξοπίσω από τον Σωτήριο και τους ιερατικώς προϊσταμένουν των Ναών του Μόντρεαλ, για κάποιο ξεροκόματα, έμαθε άριστα τη μέθοδο της ανακατοσούρας και της «αποβλάκωσης» ό,σου και ό,ποιου λαού περνάει από το χέρι του, συνεχίζει τα μακροσκελέστατα άρθρα του, διανθίζοντάς τα με όλα τα …άνθη που διαθέτει ο μαχτσές τους.  Κόβει και ράβει στα δικά του …μέτρα, ό,τι βγεί και βρει μπροστά του, όποιων εποχών και όποιων εκκλησιαστικών ή κοινοτικών κειμένων, αρκεί το περιεχόμενο του …πονήματός του, να γεμίζει τις σελίδες και να δείχνει όση περισσότερη σοβαροφάνεια, στους αναγνώστες του, μπορεί.!!