Search This Blog

Saturday, November 11, 2017

Η ανοησία τους…




Πριν από 5-6 χρόνια μας διέγραψαν από τον κατάλογο των «Μέσων Ενημέρωσης» οι ανύπαρκτοι του «Εθνικού».!
Τώρα, λίγα χρόνια αργότερα, μας διαγράφει -ευτυχώς- ο  ανύπαρκτος, από τη λίστα ενός άλλου θεσμού.!
Τι κατάντια, τελικά, να ταυτίζουν Αρχές και Θεσμούς με την ανυπαρξία τους,.!!!

Friday, November 10, 2017

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...



 Ερώτηση προς τον Άρχοντα κ. Παγώνη...
Αγαπητέ Αντίποδα, από διάφορες πληροφορίες μου μαθαίνω ότι το θέμα του παπά της «Παναγίτσας» έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και ότι έχει μπλεχτεί σε αυτό και η Αστυνομία του Μόντρεαλ η οποία έκανε, όπως λένε κάποιοι, αυτεπάγγελτη καταγγελία κατά του ιερέα για την επίθεση του σε δυο εργαζόμενους εντός του ναού. Ποια θέση πήρε ο Μητροπολίτης στην όλη ιστορία και ποια είναι η θέση του προέδρου Παγώνη; Τι αποφάσισαν κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους (Μητροπολίτης και πρόεδρος) και ποια ποινή επέβαλαν στον ιερέα;
Πότε θα μάθουμε κάτι κι' εμείς ως ποίμνιο οι οποίοι τους τα ακουμπάμε ως χαράτσι για να κάνουν τον μεγάλο; 
Μήπως έχει να μας πει κάτι ο κ. Παγώνης; 

Thursday, November 9, 2017

Η …τρίχα και η …Μίζα.!





Έχετε ακούσει όλοι για την τρίχα του …πράματος που τραβάει καράβι, σωστά; Τώρα έχουμε και τη ...μίζα που μπορεί να φτάσει μέχρι και το …φόνο.! Και όπως λέει ο ..παγκόσμιος της δημοσιοκαρφίας, «Ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον Ήλιο»!
Η μίζα, που ΔΕΝ πείρε, ήταν τελικά, η αιτία που ο εργολάβος δέχτηκε επίθεση από τον ιερέα της Παναγίτσας, τις εργασίες της οποίας ήθελε να δόσει σε …δικό του εργολάβο που του τα …ακουμπάει.!!!
Οι χαμένες «Άγιες μίζες», λοιπόν, με τις ευλογίες (;) του …συγκάτοικου -προϊσταμένου του, παρα λίγο να στείλουν στο νοσοκομείο τον εργολάβο και τον εκπρόσωπο της Κοινότητας Μόντρεαλ..!!! Πάλι καλά όμως που έστειλαν τον παπά στην Αστυνομία.!  Τώρα αν η επέμβαση του Σωτήριου ηρεμίσει τα πράγματα, μένει να αποδειχτεί… Σύντομα λεπτομέρειες για το γεγονός και τη χωρίς ντροπή δικολαβίστικη επέμβαση του …Χότζα-Σωτηρίου.!

Tuesday, November 7, 2017

Με την ανοχή (ή αδυναμία) του Βαρθολομαίου, καταρρέει η Ορθοδοξία;



Όπως, τελικά, όλες οι πληροφορίες δείχνουν ο πατριαρχης Βαρθολομαίος βρίσκετε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιούργησαν και συνεχίζουν να κάνουν οι επικεφαλής των Εκκλησιών σε Αμερική και Καναδά. Αλλά ενώ στα προβλήματα της Αρχιεπισκοπής ο πατριάρχης «ομολογεί»  αδυναμία να επιβάλει την τάξη, ΔΕΝ συμβαινει το ίδιο και στην Μητρόπολη Τορόντο όπου τα πράγματα φαίνεται να είναι λίγο περισσότερο του χεριού του και πως σύντομα, ίσως και μέχρι το τέλος του μηνός να υπάρχουν κάποιες εξελίξεις οι οποίες να ταρακουνήσουν λίγο παραπάνω τα σχετικά ήρεμα νερά… Η επίσπευση των εξελίξεων αυτών έχει να κάνει και με την «είδηση» της επίθεσης ξυλοδαρμού ενός ακόμα ιερέα του Μόντρεαλ στον εργολάβο ο οποίος

Από το χορό του συλλόγου Αργιθεατών…

 Μια όμορφη θεσσαλική βραδιά  διοργάνωσε προχθές το άξιο Δ. Συμβούλιο του Συλλόγου Αργιθεατών «Τα Άγραφα» με πρόεδρο την κ. Μαντζιούρη. Την εκδήλωση τίμησαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλών Νικηφόρος Λαμπίρης με τη σύζυγό του Χριστίνα, ο π. πρόεδρος κ. Γιώργος Πορνάρας με τη σύζυγό του, η πρόεδρος του συλλόγου Καρδίτσης και

Monday, November 6, 2017

Υπό διάλυση η (εκτός Ελλάδας) Ορθοδοξία ;




Όλες οι πληροφορίες συγκλείνουν στο ότι η εκτός Ελλάδας Ορθόδοξες Εκκλησίες βρίσκονται υπό διάλυση.!
Ειδικότερα οι γνωρίζοντες τα πράγματα αναφέρονται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και στην Μητρόπολη Καναδά.!!! ΔΕΝ πάει πουθενά η Ορθοδοξία υποστηρίζουν, μετά λόγου γνώσεως, οι «παροικούντες» το χώρο των Εκκλησιών αυτών και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα τεκταινόμενα των τελευταίων ετών και ειδικότερα μετά την παραίτηση του αρχιεπισκόπου Ιακώβου και την αντικατάστασή του από τον Δημήτριο, ο οποίος έχασε τον έλεγχο επί

Sunday, November 5, 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΔΗ. ΣΥ.



Εκλογές για την ανάδειξη επικεφαλής της ΔΗ. ΣΥ.
Τορόντο, 5 Νοεμβρίου, 2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές  φίλες και φίλοι,
Την Κυριακή, στις 12 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν  εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Οι εκλογές αυτές σηματοδοτούν την αφετηρία νέων αγώνων για την  δημοκρατική, σοσιαλιστική παράταξη, για την κοινωνία, την πρόοδο και την ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Σήμερα που η οικονομικό - κοινωνική κρίση έχει μετατραπεί και  σε κρίση του πολιτικού μας συστήματος, η χώρα έχει ανάγκη από  προοδευτικές, σοσιαλιστικές, αλλαγές και οράματα τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού,  όλων εκείνων που ταλανίζονται από την κρίση.
Οι εκλογές ανάδειξης επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή, από τις 9 το πρωΐ μέχρι τις 5 το απόγευμα στην αίθουσα της Παμμακεδονικής Ένωσης, στο 406 Danforth Ave. Προϋπόθεση συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι να είναι κανείς γραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο εκλογέων της Ελλάδας δηλ να έχει δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα και να φέρει μαζί του κάποιο αποδεικτικό της ταυτότητάς του.