Search This Blog

Saturday, March 19, 2022

Μέσω της εφημερίδα «Ελληνικός Τύπος» πληροφορούμαστε για τη δωρεά του ομογενή μας Κλ. Μίσσιου προς την ΕΚΤ…

 


Σε άρθρο του στο Τηλεσκόπιο της παροικιακής εφημερίδος «Ε. Τ.», με τίτλο «Δύο μέτρα και δύο σταθμά», ο ομογενής δημοσιογράφος κ. Γιάννης Κακαγιάννης, ενημερώνει την ομογένεια και ειδικά εκείνους που ενδιαφέρονται για την κατάληξη της δωρεάς του αείμνηστου ομογενή μας Κλεάνθη Μήσιου, προς την τότε Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και σημερινή – κατά τη γνώμη μας – πλέον Κενότητα…Πέρα από τον …κόπο, στον οποίο υπεβλήθη ο π. πρόεδρος, για την …κατατοπιστική ενημέρωση των παρευρεθέντων στη Γ. Σ.

Friday, March 18, 2022

Μετά τα 30.000 $ της φιλοπτώχου του Αγ. Γεωργίου, Μόντρεαλ, πού πήγαν οι 57.000 δολάρια της Φιλοπτώχου Του Τιμ. Σταυρού, Λαβάλ;

 


Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση από αναγνώστη μας του Μόντρεαλ, ο οποίος ενδιαφέρεται να μάθει πού πήγαν οι 57.000 δολάρια, τα οποια …απουσιάζουν από το ταμείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού στο Λαβάλ. Ρωτάει, λοιπόν ο εν λόγω αναγνώστης μας, τα εξής:

«Ξέρει κανείς πού είναι τα $57.500 από την Φιλόπτωχο του Τιμίου Σταυρού στο Λαβάλ; Αυτή είναι η εκκλησία με τον Επίσκοπο Κεράμων Βαρθολομαίο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας του Καναδά, η Φιλόπτωχος του ναού είχε στην τράπεζα, στις 31 Μαΐου 2020, ποσό 57.609 δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα, τις 31 Μαΐου 2021, είχαν απομείνει μόνο 80 δολάρια στον λογαριασμό. 

Δύο ενδιαφέροντα σχόλια αναγνωστών μας που αξίζει, κατά τη γνώμη μας, να διαβαστούν.!!!

 

Δυο ενδιαφέροντα …προκλητικά σχόλια αναγνωστών μας, έφτασαν στα χέρια μας, και θεωρήσαμε κρίμα να …πνιγούν μέσα σε άλλα, όπου ίσως ΔΕΝ θα αναζητηθούν -από τους πολλούς -για να διαβαστούν και γιατί όχι να σχολιαστούν αναλόγως… Εξ’ άλλου ο Αντίποδας έμαθε να μην κρίβει πολλά πράγματα από τους αναγνώστες του, εκτός από καμια μ@λ@κία που εκτοξεύουν κάποιοι ανώνυμοι κοπρίτες σε βάρος επώνυμων… Για την ιστορία να πούμε ότι, ενώ εμείς αναφερθήκαμε μόλις και μετά βίας (μονολεκτικά), στην Ροταριανή ιδιότητα του επισκόπου Σαλμά, ο ίδιος, ή …κάποιος που του μοιάζει πολύ, έκατσε και μας απάντησε με το παρακάτω μακροσκελές σχόλιο το οποίο …φωτογραφίζει, ουσιαστικά, τον συγγραφέα του.! 

Thursday, March 17, 2022

Μεταξύ … «τυριού και αχλαδιού», παίρνονται, τελικά, οι …μεγάλες αποφάσεις της Τριχανδρίας;…



 

Κάπου, προς το τέλος του Καλοκαιριού, σε συνάντησή της σε εστιατόριο της Ντάνφορθ, η Τριχανδρία της Τελευταίας διοίκησης της Ελληνικής Κοινότητας, πήρε – προφανώς – την …Μεγάλη απόφαση να παραδώσει τα πάντα και τους …πάντες – ή ό,σους τελικά μπόρεσε – στα χέρια του Σωτήρη, ο οποίος 40 χρόνια πολεμούσε να το πετύχει. Δεν (;) γνωρίζουμε, ακόμα, τα ανταλλάγματα, αλλα πού θα πάει, «ουδεν κρυφό …ΑΠΟ τον Ήλιο» που λέει και ο παγκόσμιος.!!!

Σε σχόλιο του φίλου Βασίλη Αλέξανδρου Θωμόπουλου, διαβάζουμε:

 


Με αφορμή μια κατάπτυστη επιστολη που έφυγε από την «ιερά» (τρομάρα τους) αρχιεπισκοπή, υπογργραμμένη από τον Ροταριανό Αθηναγόρα Σαλμά και παραλύπτη την Κοινότητα των αγίων Νικολάου – Δημητρίου, του Βανκούβερ, σχολίασε ο ομογενής μας Βασίλης Αλέγανδρος Θωμόπουλος, ο οποίος γράφει τα εξής καταληκτικά με τον προσήκοντα σεβασμό στον επίσκοπο του Σωτηίου. Διαβάστε λοιπόν και πείτε  μας τη γνώμη σας, μιάς και δημοσιεύτικε στην Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ του Βανκούβερ:

«Μια άσεμνη επιστολή από την ΙΕΡΑ Αρχιεπισκοπή Καναδά προς το Δ/Σ των Αγίων Νικολάου και Δημητρίου του ανατολικού Βανκούβερ ζητώντας $73,000 επειγόντως με ένα περίεργο ύφος!

Wednesday, March 16, 2022

Αναγνώστης μας, ζητάει βοήθεια για εξεύρεση αντισωτηριακού δησιογράφου…

 


Andipothas, could you please tell me which of the big Greek Newspapers in Toronto dislike Sotirios the most? Or any specific reporters that dislike him? I figured you'd know best from anyone in Toronto. I have something that I would like to give over to a reporter about Sotirios. Thanks my friend.

Αντίποδας:

Λυπούμαι, Αγαπητέ φίλε,  αλλά ΔΕΝ μπορώ να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο σου αίτημα. ΔΕΝ εργάζομαι και ούτε ποτέ εργάστηκα σε κάποια υπηρεσία πληροφοριών του Τορόντο, ώστε να γνωρίζω με υπευθυνότητα τις πληροφορίες που μου ζητάς.

Το "Ελληνικό Σπίτι" έλαβε άδεια για 33 νέες κλίνες Μακροχρόνιας Φροντίδας.!!!

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Με μεγάλη τιμή και προνόμιο μοιραζόμαστε αυτή τη συναρπαστική είδηση ​​ότι το Ελληνικό Σπίτι έλαβε άδεια για 33 νέες κλίνες Μακροχρόνιας Φροντίδας ως αποτέλεσμα στην αίτησή μας στο Υπουργείο Μακροχρόνιας Φροντίδας. Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου από τον αξιότιμο κ. Paul Calandra, Υπουργό Μακροχρόνιας Φροντίδας, Υπουργό Νομοθετικών Υποθέσεων και Αρχηγό της Κυβερνητικής Βουλής στις 9 Μαρτίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Αρμενίων του Τορόντο. Τα νέα κρεβάτια θα προστεθούν στο Γηροκομείο μας στο Τορόντο,  αυξάνοντας έτσι τα κρεβάτια μας από 81 σε 114. 

Tuesday, March 15, 2022

Ενδιαφέρον σχόλιο αναγνώστη και μια μικρή απάντηση προς ικανοποίησή του…

 

1:03: it doesn’t matter if a priest has a pension or makes good tips, you still have to pay them their fixed salary! Why is this so difficult for you to understand? This is Canada, this isn’t North Korea. The GCT doesn’t get to pick and chose who they pay and who they don’t. You’re just making excuses as to why Fr. Peter was secretly getting paid for 7- years while also actively suing the GCT for not being paid, that’s so unethical!!

Monday, March 14, 2022

Σχόλιο αναγνώστη μας για σκέψεις και πράξεις της ομάδας «ΠΡΑΞΙΣ» του κ. Σύρρου. Ό,σοι …πιστοί προσέλθετε.!!!

 

Ο κ. Σύρρος εμφανίστηκε πρόσφατα στο ράδιο CFMB. Ξεκαθάρισε τη θέση του σε σχέση με την εκκλησία. Εξήγησε ότι η ομάδα του θέλει να εφαρμόσει «κοινοτικοί Ομοιόμορφοι Κανονισμοί» αντί «Ενοριακοί Ομοιόμορφοι Κανονισμοί». Αν κάποιος μπορεί να εξηγήσει ποια είναι η διαφορά θα το εκτιμούσαμε. Και στις δύο περιπτώσεις ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει τον τελικό λόγο για όλα τα θέματα. 

Sunday, March 13, 2022

Σχόλιο αναγνώστη: «Ο μαλακισμένος Ζαλέφσκι ο κοιμισμένος Βάντεν και ο βλάκς»!!!

 «Ο μαλακισμένος Ζαλέφσκι  ο κοιμισμένος Βάντεν και ο βλάκς»!!!


Αγαπητέ Αντίποδα, περίμενα λίγο παραπανω απ’ όσο έπρεπε, να δω κάποιο σχόλιό σου, για τα διάφορα μαργαριτάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μέσα από τα Σόσιαλ Μίντια,, αλλά άδικα! Δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου, αλλά ίσως να έκανες καλά, και, βέβαια, σίγουρα δικαίωμά σου. Όμως πριν από λίγο, άνοιξα το μηχάνημα με το ΦατσοΒιβλίο και είδα να περνάει μπροστά από τη μύτη μου ένα τόσο μεγάλο και επικίνδυνο βλήμα, που είπα δεν πάει άλλο, θα βάλω το χεράκι μου, μη τύχει και περιοριστούν ή και σταματήσουν, οι εκτοξεύσεις τέτοιων βλημάτων, πριν θρηνήσουμε πνευματικά ή άλλα «θύματα»!