Search This Blog

Saturday, July 18, 2020

Λίγα λόγια για το "Ανακοινωθέν" Σωτηρίου και το αυριανό, εναντίον του, συλ-αλιτήριο...


Διαβάσατε όλοι, το Ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Καναδά,  στο οποίο αναλύονται, με όλες τις λεπτομέρειες, τα συμβάντα στις εκκλησίες την π. Κυριακή και οι εντολές των αρμόδιων φορέων του Οντάριο, για τον τρόπο  της Θ. Κοινωνίας των πιστών και όχι μόνο.

Δημοσιεύοντας το Ανακοινωθέν αυτό, σας υποσχεθήκαμε κάποια σχόλια για το περιεχόμενό του και ειδικά σε εκείνα τα σημεία με τα οποία ο Σωτήριος γυρίζει στον τόπο του «εγκλήματος» όπως ο …εγκληματίας.!

Wednesday, July 15, 2020

Με αφορμή τα …παρατράγουδα της π. Κυριακής…

Ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Καναδά για την Θ. Κοινωνία με διαφορετική λαβίδα…

Έφτασε στα χέρια μας Ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Καναδά, υπογεγραμμένο από τον αρχιεπίσκοπο Σωτήριο στο οποίο αναλύονται τα συμβάντα στις εκκλησίες την π. Κυριακή και, φυσικά, οι εντολές των αρμόδιων φορέων του Οντάριο, για τον τρόπο λείψης της Θ. Κοινωνίας από τους πιστούς, γενικά. Παρακολουθήστε λεπτομερώς τις εξελίξεις και το συζητάμε…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ | 15 Ιουλίου 2020
Κορωνοϊός και Θεία Κοινωνία
Ιστορική αναδρομή
Αρχιεπισκόπου Καναδά Σωτηρίου

Με τον κορωνοϊό οι εκκλησίες μας έκλεισαν στις 17 Μαρτίου 2020, με διαταγές των κυβερνήσεων του Καναδά, (λέμε εδώ κυβερνήσεων του Καναδά, διότι το ζήτημα υγείας δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά στη δικαιοδοσία των επαρχιακών κυβερνήσεων και των δήμων). Άνοιξαν οι εκκλησίες στις 12 Ιουνίου 2020.

Monday, July 13, 2020

Επίθεση σε κληρικούς του Τορόντο, από το αφηνιασμένο ποίμνιό τους.!!!

 Δεν τη γλύτωσε ούτε ο Σωτήριος, παρ’ ότι ήταν, μια από τις λίγες φορές, σωστός…

Ήταν μια από τις πολύ λίγες φορές που ο Σωτήριος έπραξε κάτι σωστό  και βρέθηκαν μια χούφτα από τους γνωστούς – άγνωστους …χριστιανούς  να τον λοιδορήσουν, αποκαλώντας τον ακόμα και «ανάξιο».!!!
Εντάξει, να δεχτούμε ότι  ο Σωτήριος, στη ζυγαριά της χριστιανοσύνης, θα βρεθεί - όπως και να το κάνουμε - λίγο ελειποβαρής, αλλά όχι να του προσάψουμε, ρε παιδιά, ακόμα και το προπατορικό αμάρτημα.!!  Η χθεσινή του απόφαση – έστω κι’ αν του «επιβλήθηκε» από …κατωτέρους του - ήταν μια σωστή απόφαση ώστε να ικανοποιηθούν οι θρησκευτικές ανάγκες των πραγματικά πιστών χριστιανών και να αποκαλυφθεί η υποκρισία των φωνασκούντων, φαρισαίων υποκριτών., οι οποίοι έγιναν, επιτέλους, ρεζίλι των σκυλιών! 

Ιερείς και «πιστοί» υποκριτές, «σκοτώθηκαν» χθες στις εκκλησιές, για τη Θ. Κοινωνία και τον τρόπο προσφοράς της…

Φασαρίες, συνοδευόμενες από  δημόσιες διαμαρτυρίες, και σκληρές ύβρης, δημιουργήθηκαν χθες το πρωί στις περισσότερες «ορθόδοξες» εκκλησίες στο Τορόντο. Εκκλησιαζόμενοι όλων των ηλικιών ξεσηκώθηκαν  διαμαρτυρόμενοι κατά των ιερέων όταν αυτοί διάβασαν τις αποφάσεις της Αρχιεπισκοπής για τη χρήση διαφορετικής λαβίδας κατά τη λήψη της Θ. Κοινωνίας από έναν έκαστο εξ’ αυτών.! 

Sunday, July 12, 2020

Λίγη Σοβαρότητα «άγιοι» …πατέρες.!


Υπάρχουν κάποιοι – μπορεί και αρκετοί - κληρικοί οι οποίοι πίστεψαν και πιστεύουν ότι θέλουν και μπορούν να υπηρετήσουν την Εκκλησία του Χριστού και το κάνουν, ο καθένας με το ανάστημά του. Αυτή η διαπίστωση ΔΕΝ είναι φυσικά καινούρια, ούτε πρωτότυπη και οπωσδήποτε ΔΕΝ είναι της ώρας, η όποια αναφορά στους πραγματικούς αυτούς Λευίτες.