Search This Blog

Saturday, March 7, 2020

Η «Πρόνοια» γιόρτασε τα Κούλουμα στις 4 εκκλησίες της Κοινότητας




Εκτός από το Γυναικείο Τμήμα του Ελληνικού Σπιτιού, όπου γιορτάστηκαν τα Κούλουμα με …μεγαλοπρέπεια και  παρόντες πολλούς κληρικούς -αρχιεπισκόπους, επισκόπους και ιερείς – το ίδιο έγινε και στους τέσσερις ναούς της Ελληνικής Κοινότητας. Μονον που εκεί ΔΕΝ επετράπη η παρουσία των ιερατικώς προϊσταμένων των ενοριών.!

Friday, March 6, 2020

Καθαρή Δευτέρα – Γιορτάστηκαν τα Κούλουμα στο Ε. Σπίτι...

 


 Γιορτή για τα Κούλουμα διοργάνωσαν την Καθαρή Δευτέρα οι κυρίες του Γυναικείου Τμήματος του Ελληνικού Σπιτιού.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε για να γιορτάσουν μαζί με τους ενοίκους, το καθιερωμένο έθιμο με την έναρξη της Τεσσαρακοστής, απολαμβάνοντας το νοστιμότατα νηστίσιμα  εδέσματα , προσφορά των Αφων Παπαγιάννη, της “Kariba Foods” και του καταστήματος “Sun Valley”.

Thursday, March 5, 2020

Ελληνική Κοινότητα Τορόντο - Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου...


Μάρτιος - Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς...


Ακυρώνονται οι δυο μεγάλες εκδηλώσεις λόγω της απεργίας των δασκάλων.!!!

Αγαπητοί συμπάροικοι, όπως ίσως γνωρίζετε ο Μάρτιος είναι Μήνας Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα σχολεία του TDSB και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Συγκεκριμένα, είναι το έκτο έτος συνεργασίας των δύο οργανισμών, οι οποίοι κάθε χρόνο διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να αναγνωριστούν τα πολλά επιτεύγματα και η συνεισφορά των Ελληνοκαναδών, αλλά και να προωθηθούν στον Καναδά οι ελληνορθόδοξες παραδόσεις, η ελληνική γλώσσα και η λαμπρή ιστορία του ελληνικού πολιτισμού.

Tuesday, March 3, 2020

Ο ταπεινός υψωθήσεται και ο αυτο-υψωθείς …αυτό-εξευτελίζεται.!


Έχουμε τις περισσότερες δεσποινιδούλες  και αρκετές κυριες οι οποίες προσπαθούν να προβάλουν -το κατά δύναμη- τα κάλλη τους, την ομορφιά τους και ότι άλλο καλό διαθέτουν, μέσα από τα σόσιαλ μίντια και καλά, ίσως, κάνουν… Ελάτε όμως που τη δόξα τους ζήλεψε και ο Σωτήριος  και ΔΕΝ σταματάει να βρίσκει αφορμές για να προ(σ)βάλει την …αγιοσύνη του για την …Σωτηρία της ψυχής του…

Monday, March 2, 2020

Θεία Κοινωνία σε μη Ορθόδοξους…


Φίλος αναγνώστης μας έστειλε δημοσίευμα της Greek News το οποίο επιβεβαιώνει, σχεδόν πλήρως, τις πληροφορίες μας περί της απόφασης του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου για Θεία Μετάληψη σε μη Ορθόδοξους οι οποίοι παντρεύτηκαν με ορθόδοξο γάμο. Επειδή το όποια δικά μας σχόλια είναι περιττά, διαβάστε όλο το ρεπορτάζ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…  

Θεία Κοινωνία και σε μη Ορθοδόξους οι οποίοι παντρεύτηκαν σε Ορθόδοξο Ναό, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος
West Palm Beach, Fl. (GreekNewsOnline)
Μία έκπληξη επιφύλαξε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος σ’ όσους παρακολούθησαν τη διάλεξή του, την πρώτη μέρα του Συνεδρίου της Ηγεσίας των 100, όπου απαντώντας σε ερώτηση, ανακοίνωσε – σύμφωνα με την ιστοσελίδα theorthodoxworld.com – ότι οποιοσδήποτε έχει νυμφευθεί σε Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να λάβει Θεία Κοινωνία, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι Ορθόδοξος.